Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legris

157 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma este különleges tét mellett kerül sor a 190. római derby-re, hiszen a „házigazda” Roma az olasz klubok költségvetésében rendkívüli jelentőséggel bíró BL-indulásért hajt, míg a Lazio a 11-es győzelmi szériájának köszönhetően voltaképp még a bajnoki címre is ácsingózhat. Azt azonban nem csak a…..
És talpra szököm, mint a Hírhozó, és kifejezem Afrikát,mint a merő szemű maszkok szobrásza, Kedd este az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) hagyományos gáláján Sadio Manét hirdették ki a 2019-es év legjobb afrikai labdarúgójának, aki így a második szenegáli és összesen a tizennyolcadik győztes…..
Statgalamb A középhátvéd arcai 2019.09.12 18:24:27
Idén nyáron Harry Maguire a Manchester United 80 millió fontos költekezésével minden idők legdrágább védője lett, de összesen négy átigazolás is felkerült a legdrágább középhátvéd-transzferek listájára. De Ligt a második, a korábban megköttetett, de most realizálódó Lucas Hernández pedig a negyedik…..
Pénteken Algéria győzelmével véget ért az idei Afrika-kupa, melyet először rendeztek az év közepén és először 24 csapat részvételével. A ráhangolódás időszakával együtt bőségesen több, mint egy hónapon keresztül a megszokottnál nagyobb aktivitással követte a Mesebeli Afrika is az eseményeket, ezen…..
Igazi álompárosításban rendezik meg a 32. Afrikai Nemzetek Kupájának döntőjét péntek este 21 órától a Cairo International Stadiumban, hiszen nem épp megszokott módon az a két gárda jutott be a fináléba, mely a torna során a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtotta. Szenegál és Algéria már a…..
Ma megkezdődik Egyiptomban a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, mely színvonalában nyilván elmarad egy EB, VB vagy akár a Copa América szintjétől is, az egészen sajátságos hangulata, a kulturális sokszínűsége, az afrikai szurkolók életében betöltött különleges szerepe, a kontinentális hétköznapoktól…..
Június 21-én rajtol a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen most először 24 csapat vág neki a versengésnek hat csoportban. A rajtig bemutatjuk a kvartettek tagjait, a szövetségi kapitányokat és a várható kezdők játékosait, utolsóként az F-jelű csoport tagjait, ahol két vérmes reményeket dédelgető…..
Június 21-én rajtol a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen most először 24 csapat vág neki a versengésnek hat csoportban. A rajtig bemutatjuk a kvartettek tagjait, a szövetségi kapitányokat és a várható kezdők játékosait, ebben a posztban a viszonylag kiegyensúlyozottnak ígérkező E-jelű csoport…..
Június 21-én rajtol a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen most először 24 csapat vág neki a versengésnek hat csoportban. A rajtig bemutatjuk a kvartettek tagjait, a szövetségi kapitányokat és a várható kezdők játékosait, ezúttal a D-jelű csoport tagjait, köztük két-két régi ismerőst. A két favorit,…..
Június 21-én rajtol a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen most először 24 csapat vág neki a versengésnek hat csoportban. A rajtig bemutatjuk a kvartettek tagjait, a szövetségi kapitányokat és a várható kezdők játékosait, most a C-jelű csoport tagjai kerülnek sorra, akik között két komoly ambícióval…..
Június 21-én rajtol a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen most először 24 csapat vág neki a versengésnek hat csoportban. A rajtig bemutatjuk a kvartettek tagjait, a szövetségi kapitányokat és a várható kezdők játékosait, most éppen a B-jelű csoport tagjait, akik között két újonc is található. Az…..
Június 21-én rajtol a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen most először 24 csapat vág neki a versengésnek hat csoportban. A rajtig bemutatjuk a kvartettek tagjait, a szövetségi kapitányokat és a várható kezdők játékosait, elsőként pedig az A-jelűvel kezdünk, mely talán a legerősebbnek ígérkezik az…..
A 32. Afrikai Nemzetek Kupájára hangolódás jegyében ezúttal azokról a kontinentális szinten sztárnak számító játékosokról emlékezünk meg, akiknek sohasem sikerült megnyerni Afrika legrangosabb trófeáját. Hiába kerül ugyanis sor a tornára az EB-knél vagy VB-knél sűrűbben, minden második évben, bőven…..
A 32. Afrikai Nemzetek Kupájára való hangolódás jegyében korábban már felidéztük a torna történetét és a magyar sikeredzőket, érdemes azonban a kontinensbajnokság legjobb mérkőzéseire külön is kitérnünk. Természetesen számos emlékezetes összecsapást hozott az ANK 62 éves históriája, a regionális…..
A június 21-én rajtoló, sorrendben már a 32. Afrikai Nemzetek Kupája kapcsán már röviden összefoglaltuk a torna történetét, most pedig egy korábbi posztunkat felelevenítve az ott megforduló magyar szövetségi kapitányokról emlékezünk meg. Nem kevesebb, mint hat edző képviselte ugyanis már a hazánkat…..
Pontosan két hét múlva, június 21-én kezdődik meg Egyiptomban a 32. Afrikai Nemzetek Kupája, melyen a torna története során először vehet részt 24 válogatott, és amely először kerül az év középső hónapjaiban megrendezésre a hagyományos év eleji időszak helyett. A váltást leginkább az Európában…..
A BL-döntővel véget ért az európai klubszezon is. Ennek során idén is jelentkeztünk havi rendszerességgel az afrikai légiósokból összeállított álomcsapatunkkal, rovatunk záróepizódja pedig immár negyedik éve a szezon legjobbjainak lajstromba vétele. A "győztes" tizenegyünkben persze nem sok…..
Bár korábban már kitértünk arra, hogy a labdarúgóklubok életében egyre kisebb jelentőséggel bír a stadionokban megjelenő szurkolók száma, a szezon végéhez érve érdemes vetni egy pillantást az öt élbajnokságban és a világ leglátogatottabb ligáiban tapasztalható tendenciákra. A német Bundesliga…..
A hajrájához ért a szezon a legtöbb európai bajnokságban, áprilisban már egyre élesebb összecsapásokra került sor a ligákban és a nemzetközi kupákban egyaránt. A legjobb teljesítményt nyújtó afrikai légiósokból összeállított álomcsapatunkba ezúttal új arcként bekerült egy ifjú tehetség mellett a…..
Statgalamb A góllövő arcai 2019 2019.04.13 12:21:50
Tavaly januárban egyszer már foglalkoztunk az öt élbajnokság legeredményesebb támadóinak profiljaival, feltérképeztük, hogy milyen utakon jutnak el különböző feladatkörükből a góllövésig és ezek során melyek az erősségeik és mely területeken halványabb a teljesítményük. Akkor elsősorban a téli…..
Egy cseppet megkésve, de itt van márciusi álomcsapatunk az egyes posztokon a hónap legjobb teljesítményét nyújtó afrikai légiósokkal. Válogatásunkban a már jól ismert arcok mellett ismét bekerült a kiválaszottjaink között debütáló ifjú tehetség, kevésbé szem előtt lévő ligában remeklő ifjonc és…..
Változatosan szorakoztató termékeket állítottak elő nekünk az európai BL-párharcok az elmúlt napokban, miközben az is újra bebizonyosodott, hogy a futballt körülvevő közeg tobzódik a szélsőségesen csapongó ítélkezésekben...
Februárban már teljes fokozattal működtek a legjelentősebb élbajnokságok és beindultak az európai kupasorozatok is, így a szokásos téli szünetünket követően újra jelentkezik álomcsapat rovatunk, mely a hónap során a legjobb teljesítményt nyújtó afrikai légiósokból szedi össze az egyes posztokon a…..
Ma este az elmúlt évek három legtöbbet költő labdarúgóklubja közül kettő csap össze a BL-nyolcaddöntők egyik slágerpárosításában, kettejük helyzete azonban meglehetősen eltérő, így érdemes egy kísérlettel bepillantani a kialakult transzferpolitikájuk mögé...
Statgalamb A labdaszerző arcai 2019.02.01 16:34:47
Az átigazolási időszakok szokásos csatár-keringője mellett a január egyik érdekes kérdése az volt, hogy a tavaszi BL-kihívásoknak ismét nagy elvárások súlya alatt nekivágó Paris Saint-Germain hogyan képes csúnyán lesoványodott középpályás sorát megerősíteni. A hátravontabb szerepkörökben a…..