Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legris

202 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csoportkör végéhez közeledik már az Afrika-kupa, és ahogy az lenni szokott, akadnak bőven meglepetések, főként azok számára, akik nem követik rendszeresen a kontinens válogatottjainak eredményeit, nem ismerik a körülményeket...
A legutóbbi 7 Afrika-kupát 7 különböző ország nyerte és jó esély van ezúttal egy nyolcadik, Marokkó diadalára. A legnagyobb favoritok azonban nem szoktak diadalmaskodni ezen a tornán és valójában most is 11 különböző válogatott fut neki reális győzelmi esélyekkel, miközben további értékes keretek…..
Hamarosan kezdetét veszi a 34. Afrika-kupa, melynek kapcsán érdemes felidézni, hogy a torna hőskorában magyar edzők is irányítottak különböző válogatottakat, nem is akármilyen sikerekkel...
Meg kell becsülnünk az FTC továbbjutását a Konferencia-ligában, hiszen 6 millió euró már jut a kasszájába és egyetlen döntetlen választja el a csapatot a magyar koefficiens-rekordtól. Az európai versengésben persze mindez eltörpül, hiszen nem csak a kissé felbolyduló elittől, hanem a leszakadó…..
Hamarosan oroszlánok, sasok, elefántok és egyéb fenevadak szállják meg a futballpályákat, hiszen kezdődik a 34. Afrika-kupa. A földrész válogatottjainak becenevei nem csak játékos elnevezések, hanem a függetlenség szimbólumai is egyben és gyakran a helyi, multietnikumú identitásnak még fontosabb…..
Bár afrikai labdarúgók évtizedek óta szerepelnek százával az európai bajnokságokban, afrikai vezetőedzők már sokkal ritkábban fordulnak elő a kontinensünkön. Néhány apró kivétel akad a múltból, az ő felidézésük mellett pedig megismerkedhetünk most három jelölttel, akik szerencsés csillagzat esetén…..
Folytatjuk a francia bajnokság eseményeibe való betekintésünket, hiszen novemberben is zajlottak az események a ligában. A Paris Saint-Germain például az élre állt, miközben máshol röpködnek a vezetőedzők. Az OGC Nice eddig csupán 4 gólt kapott, és a Ligue 1 emellett is számos bizonyítékát adja,…..
A most elrajtolt vb-selejtezőkön már 9 afrikai ország eljut a 2026-os tornára, ez pedig a kontinens több válogatottja számára is új reményt jelent a debütálásra. Csakhogy a csoportbeosztás alapján ehhez egy kontinentális nagyágyút is maga mögé kellene utasítaniuk a kihívóknak, akik maguk is számos…..
Tavaly októberben a párizsi sztáralakulat ellen kiharcolt döntetlennel debütált a Stade de Reims kispadján az akkor még csak 29 esztendős Will Still, akinek egyedi karriertörténetét gyorsan felkapta a média. Az új szezonban az apró, de annál innovatívabb klub bravúrosan rajtolt, szombat este pedig…..
A Ligue 1 eddigi szezonjának összefoglalójában szóba kerül, honnan bújt elő a PSG 17 éves üdvöskéje, Warren Zaire-Emery, miért lett fontos a francia futballnak az európai porondon a Lille koszovói cselgépe és hogy hogyan kerül a tabella tetejére az OGC Nice. No és persze még néhány egyéb érdekesség…..
Minden várakozáson felül teljesít egyelőre a Tottenham az angol Premier League-ben, a Postecoglu-csapat középpályáján pedig legalább ilyen váratlanul lett stabil pont az alig 21 esztendős Pape Matar Sarr. Érdemes hát megismerkedni az ő eddigi történetével is. (a cikk eredetije a bunteto.com-on…..
A KRC Genk csapatának a vendége lesz csütörtök este a Ferencváros a Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú összecsapáson. A belgák egy nehézkes szezonrajt után igencsak magukra találtak mostanában és főként idegenben nagyon veszélyes…..
Bár még nem teljesen bizonyos a magyar válogatott kvalifikációja a jövő évi Európa-bajnokságra, gyakorlatilag történelmi magasságokban szerepel a Rossi-legénység és rég nem látott összeomlás eredményezhetné csak, hogy ne jusson ki egyenes ágon a tornára. A csoportelső kiléte voltaképpen nem is…..
Történelmi győzelem, majd történelmi vereség, egy személyes tragédia, harci táncok és egy pikáns visszavágó, igencsak eseménydúsan alakul Fidzsi válogatottjának az útja a most zajló rögbi vb-n. Nálunk ugyan csak egy vékony réteg követi az év legnagyobb sporteseményét, de az alig 900 ezer lakosú…..
Nem sok előrelépés volt eddig tapasztalható az OGC Nice háza táján, amióta 2019-ben felvásárolta a klubot a dúsgazdag Ineos cég. Nyáron azonban egy bátor húzással az alig 34 éves, De Zerbiánus olasz futballfilozófust, Francesco Fariolit ültették a kispadra, jelenleg pedig azon ritka topligás…..
Megkezdődött a Bajnokok Ligája utolsó csoportköre, hiszen a következő évtől 36 csapatosra bővített mezőnnyel és teljesen új szisztémában rendezik majd meg a küzdelmeket. Az UEFA ettől nyilván nagyobb bevételt és izgalmasabb küzdelmeket vár a mostanság gyakran unalomba fulladó kvartettek helyett. A…..
Az utóbbi években egyre mélyül az Olympique Lyonnais válsága, melyért szinte mindenki felelősségre vonható, aki a klub körül megfordul. Ahogy a leköszönő tulajdonos, úgy a szakmai vezetőség, az edzői stáb és a szurkolók sem képesek kijózanodni a régi sikerek emlékének bűvöletéből és szembe nézni a…..
A válogatott periódusban az Afrikai Nemzetek Kupájának a selejtezősorozatát is lezárták. A sztáralakulatok mellett több olyan válogatott is kvalifikálta magát a januári tornára, melyek kulcsjátékosai Európában szerepelnek ugyan, a nagyközönség számára mégis szinte láthatatlanok az európai…..
Az utóbbi időben gyakoriak a szaúdi bajnokság igazolásairól szóló okfejtések, melyek javarészt morális ítélkezésekre szorítkoznak vagy a jelenség politikai hátterét igyekeznek körbejárni. Közben magáról a bajnokságról, az abban szereplő klubokról vagy a helyi futballkultúráról kevés szó esik. Pedig…..
A labdarúgás története számos olyan játékmestert látott már, akiknek a látványos megmozdulásaiért tízezrek jártak ki a stadionokba és milliók ültek le a televíziókészülékek elé, ugyanakkor nagyobb siker nem koronázta teljesítményüket. Közülük is az egyik legformabontóbb és egyben legreménytelenebb…..
Új szelek fújnak a pénteken rajtoló francia ligában, hiszen nem csak a mezőny létszáma csökken 18-ra, miközben az új lebonyolítású BL-be eggyel több csapat kvalifikálja már magát, hanem a tehetségek folyamatos kiáramlása után most a sztárok is elhagyni látszanak a Ligue 1-t. Ez azonban könnyen…..
A korai és kínos BL-selejtezős bukás után a Ferencvárosnak idén csak a harmadik számú UEFA-sorozat, az Európa Konferencia-liga maradt a nemzetközi porondon. Akármilyen furcsa is azonban, ez valójában sem a koefficiensekben, sem a bevételekben nem jelent sokkal kisebb lehetőséget a klubnak, mint az…..
A magyar átigazolási rekord már megdőlt ezen a nyáron, de akár a nyugat-afrikai Burkina Faso egyik labdarúgójáért is az országban még sosem látott összeget fizethet egy angliai klub.  (a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)..
Egy elképesztő botrány miatt 15 évesen elúszni látszott Elye Wahi karrierje, de öt évvel később már a francia futball egyik legnagyobb csatárígéreteként tekintenek rá. Ronaldinho, Didier Drogba és Kylian Mbappé fura „szerelemgyereke”, akiért legalább 30 millió eurót kér klubja a nyári átigazolási…..
A BL-döntővel véget ért az európai klubszezon legfontosabb része, így ahogy 2016 óta rendszeresen, most is érkezik a legjobb afrikai labdarúgókból összeállított álomcsapatunk az igazi futballínyenceknek. (a cikk eredetije a bunteto.com-on jelent meg)  ..