Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Posta Anna

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mizera Tamás vagyok, 2. évfolyamos doktorandusz hallgató az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskolájában. Főbb kutatási területeim a kora újkori magyar művelődéstörténet, neveléstörténet, könyv- és könyvtártörténet. Jelenleg a 16-18. századi Felvidék tanítóinak…..
Az egri Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Doktori Iskolájának vagyok a hallgatója. Kutatási témám a brassói szászok életmódvizsgálata a korabeli kéziratos és nyomtatott dokumentumok alapján (17-18. század).   A brassói szász polgárok kapcsolattörténeti…..
SZTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájában a kutatási területem a 18. századi piarista könyvtár- és olvasmánytörténet Magyarországon. Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár, illetve a szamosújvári örmény könyvtár régi állományát kutatom, katalogizálom. Pázmány Péter kritikai kiadást…..
Az ELTE BTK TDI Kora újkori magyar történelem doktori programjának hallgatója vagyok. Erdélyiként Erdély történetével foglalkozom. Korábban I. Rákóczi György udvari reprezentációját tanulmányoztam, jelenleg I. Apafi Mihály udvari elitjét vizsgálom, különös tekintettel a…..
Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának másodéves történelem - latin tanári mesterszakos hallgatója vagyok. Frangepán Ferenccel és az ő beszédével egy szócikk megírása kapcsán kerültem kapcsolatba. A beszéd főleg történeti szempontból kezdett el érdekelni. Oratio Francisci Frangepani,…..
A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem magyar és művészettörténet szakon, és ugyanott, az irodalomtudományi doktori iskolában végeztem a doktori képzést. Az Esterházy családhoz kapcsolódó halotti beszédekkel foglalkozom, és ezzel veszek részt a Barokk Irodalom és Lelkiség Kutatócsoport…..
Az előző cikkben már olvashattátok, hogy a konferencia szervezőbizottsága új tagokkal bővült. Személy szerint nagy örömömre szolgál, hogy a csapat aktív tagjaként immár én is hozzájárulhatok az idei FiKon sikeréhez. A mostani cikkben rövid bemutatkozásomat…..