Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akivezető

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
akivezető Úton hazafelé 2016.09.11 23:43:50
Pontosan egy évvel ezelőtt indultam el az USA-ba világot látni és tapasztalni. De amíg egy évvel ezelőtt az utazás szeptember 11-i dátuma és az előttünk álló egy év várakozással teli bizonytalansága okozta a legnagyobb izgalmakat, addig most a hazaút tartogatott meglepetéseket. Az első kihívást a…..
Holnap az eddigi legmelegebb nyári nap várható a szövetségi fővárosban, 37 fok árnyékban. Ehhez még hozzájön a trópusihoz közelítő páratartalom is, így egész Washington egy hatalmas szabadtéri szaunává változik. Ilyenkor az utcán csak turistákat látni, csúcsra járnak a légkondik és tele vannak a…..
akivezető Teknősmentés 2016.06.13 00:44:56
Washington DC állatvilága igen változatos annak ellenére, hogy egy közel hatmillió lakosú területen kell elboldogulniuk. Ginával a kedvenceink a szürke mókusok, amelyek a hazai vörös rokonokkal ellentétben sokkal bátrabbak és virgoncabbak, az emberektől nem félnek. Vannak ezen kívül szarvasok is,…..
A címben szereplő szelíd motorosok és a parádé között kevés összefüggést feltételeznénk, de az USA-ban mégis van, ami összeköti őket: ez a Memorial Day, vagyis az emlékezés napja. Május utolsó hétfőjén azokra a katonákra emlékeznek, akik szolgálatteljesítése közben veszítették életüket. A tradíció…..
akivezető Passport DC 2016.05.21 17:03:08
Májusban diplomáciai nagyüzem van Washington DC-ben. Nem, nem tartanak semmilyen csúcstalálkozót és (tudtommal) nincs garden party dem a Fehér Házban. Viszont évek óta ekkor van a Passport DC-nek nevezett rendezvény, amely a washingtoni nagykövetségek nyílt napja, egyben kiváló lehetőség egy kis…..
akivezető Virágozzék minden... 2016.05.04 21:31:20
Washingtonban már nem csak a naptár szerint, de hivatalosan is kezdetét vette a tavasz. Egészen pontosan április 10-én, valamivel délután kettő óra után. Ezt onnan lehet tudni, hogy ekkor gyújtották meg a mécsest abban a kőlámpásban, amelyet még 1954-ben kapott a város Tokiótól. A tavasz és a…..
akivezető Cseresznyefa virágzás 2016.03.22 21:58:45
Hamarosan kezdődik, az első virágok már megjelentek! :)  ..
akivezető Masírozó írek 2016.03.21 04:29:27
Magyarországon nem túlságosan ismert Szent Patrik ünnepe, amiben talán az is közrejátszik, hogy a ír bevándorlók száma sem tavaly, sem az elmúlt ezer évben nem érte el a kritikus tömeget a magyar társadalomban és értékelhető nagyságú ír kisebbséggel csak az ír kocsmák környékén lehet…..
akivezető Think big 2016.03.03 05:53:50
Az amerikaiak szeretnek nagyban gondolkodni (think big). Nagy ország, nagy távolságok, nagy kocsik... A múlt héten egészen véletlenül (na jó, csak majdnem) egy nagykereskedelmi üzletbe tévedtünk be és megtapasztaltuk, milyen az, amikor a nagyban gondolkodás a mindennapi élet részévé válik. Mert…..
akivezető Majdnem világváros 2016.02.22 17:09:11
Mivel a meteorológusok szombatra jó időt jósoltak, ezért Ginával úgy döntöttünk, hogy kinyújtóztatjuk elgémberedett tagjainkat és felkészülünk a tavaszi kerékpáros szezonra. A célpont a Washintontól 15 kilométerre fekvő Alexandria volt. A városról korábban már írtam, a szövetségi kerület (District…..
akivezető Valentin & Washington 2016.02.16 06:36:35
A címbeli két névnek látszólag semmi köze egymáshoz, mégis az elmúlt hosszú hétvége összekötötte e két igazi amerikai ünnepet. Valentin-nap ugyanis idén pont vasárnapra esett, amelyet közvetlenül követett február harmadik hétfője, vagyis a Presidents' Day. Szóval, utólag is hálásak lehetünk az első…..
akivezető A Super Bowl 2016.02.08 22:11:54
Túléltük a Nagy New York-i Hóvihart, amely végül nem döntött rekordot: a leesett 68 centi hó két és fél milliméter híján elmarad a valaha mért legnagyobb értéktől. A gyors olvadásnak köszönhetően a minibárok is megúszták a fosztogatást és szemmel láthatóan sem a szálloda személyzetében, sem a…..
akivezető Hó hó hátán 2016.01.24 04:12:46
Az elmúlt bejelentkezésem óta hazalátogattam és sokatokkal személyesen is volt alkalmam találkozni, köszönet érte! Nemrégiben Gina is szerencsésen megérkezett, így már ismét együtt járjuk az élet girbe-gurba és Washington nyílegyenes utcáit... Erről lesz még alkalmam bőven beszámolni, de gondolom,…..
Legutóbb itt hagytam abba, remélem, járt Nálatok! :) Amint a legutóbbi bejegyzésben is olvashattátok, New York rengeteg karácsonyi látnivalót kínál, így a High Line Park meglátogatása után a Central Park felé vettem az irányt. A parkban elmentem az „Állatkert” előtt, amely…..
A szombatomat New Yorkban töltöttem. Gondoltam, érdekes lesz majd a karácsonyi forgatag és ha már ott vagyok, akkor megnézem a High Line Parkot és a Metropolitan Múzeumot is. Ezekről szól a mostani és a következő bejegyzés... A High Line tulajdonképpen egy régi magasvasút abból a…..
Washington DC-ről már volt szó a blogon, viszont akkor csak a felszínről írtam. Most a föld alatti Washingtonról lesz szó, de nem a volt elnökről, hanem a metróról. Természetesen a hagyományoknak megfelelően messzemenően szubjektíven, ugyanakkor remélhetőleg élvezetesen.  Azt…..
A hétfő reggeli jó hír: túl vagyok Amerika legborzongatóbb ünnepén, a Halloween-en! Szerencsére emberéletben nem esett kár, a pókok, gusztustalan férgek és élőhalottak visszabújtak a szekrénybe és elő sem jönnek újabb egy évig... Az előkészületek persze már idejekorán…..
akivezető Az új munkahely 2015.10.26 14:29:49
Bízom benne, hogy mindenkinek jól telt a Kolombusz napi ünneplés. Nekem igen, mert az első munkanapom rögtön munkaszüneti napra esett. Erre szokták mondani, hogy erős kezdés...  Kolombusz Nap (Napja?) tehát szövetségi ünnep az Egyesült Államokban, senki sem dolgozik és biztosan…..
akivezető A városról 2015.10.12 05:55:41
Az előzmények után vizsgáljuk meg alaposan, hova is sodort a jó sorsom. A következőkben Washington DC-ről lesz szó, vagyis a Columbia Szövetségi Kerületről. De miért Columbia, miért szövetségi és miért kerület? A történet az amerikai függetlenségi háborúval és a…..
akivezető Seregszemle 2015.09.28 06:45:41
A hagyományokhoz híven ismét egy jó hírrel kezdem: jól vagyok, nem kerültem a fertőző osztályra, a Washington University Hospital-t szerencsére csak kívülről láttam. Aki ennél többre kíváncsi... De ezt már tudjátok. A megérkezéshez még annyi adalék, hogy egy hatalmas fekete…..
akivezető Amerika felé... 2015.09.15 05:22:04
Kezdeném mindjárt a lényeggel: megérkeztem, jól vagyok és minden rendben van. :) Csak az olvasson tovább, aki ennél többre kíváncsi, és hamarosan megtudhatja a részleteket is... Mielőtt azonban teljesen elmerülnénk az utazással kapcsolatos drámai események sodrában,…..