Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sétaműhely

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sétaműhely Hamarosan indul! 2015.08.26 17:40:46
Ezen a felületen indul októbertől a BUPAP közösségszervező programja. Itt olvashatsz bejegyzéseket az eddigi sétáinkról, kutatási anyagainkról és egyesületünk működéséről. Részletek hamarosan: Várunk Téged is szerettel: A BUPAP csapata..
Május 9-én- egy nem-hivatalos zwack-témájú, budai vár-séta Annával - délelőtt 11 órakor. Ezután pedig: Május 23 szombat, Városliget...
Múlt hétvégén a budai hegyekben kirándultunk. - Hogy miről volt szó? Ez kérlek a Bupap legmegnyugtatóbb és legegészségesebb sétája, amely során a Normafa üde zöldjében teszünk egy hosszabb-rövidebb sétát (igény szerint). Buda hatalmas zöldje, a hegyek régóta a fővárosiak…..
A Fugában vadállatokat ábrázoló képek között ülve a szabadidő és a munka közti határokról - a jövőről - a jövő szabadidejéről - Walter Benjaminról - a munkások jogairól - a sétálás jövőjéről - a kiállítások mibenlétéről - a sétálás utánzásáról - a tekintet…..
A sétálás összetevői - gyakorlati szempontból sétavezető, csoport, útvonal, beszéd, látnivaló, tekintet megállapítások a fenti összetevőkkel kapcsolatban   a sétavezető irányítja a csoportot, de a csoport nem a sétavezetőt követi, hanem magától megy…..
" [...] isteni méltóság jele jegyzi,  Nézzétek csak e láng szemeket,  mily szellemi, s arcát S lábai lépését,  és hogy csendül szava ajkán!"  Vergilius: Aeneis   Ez alkalommal a sétavezető személyéről, az ő feladatairól, lehetőségeiről, problémáiról és…..
Mi minden történik akkor, amikor egyszerűen azt mondjuk, hogy "városi séta"? A sétálók, a sétavezető, a meglátogatandó helyek, a köztük vezető útvonalak, maguk a látnivalók, a nem látható dolgok, az emlékek és a történetek... Mindez mint közösségi együttlét és…..