Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BoRO

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárki, aki valamelyest spirituális beállítottságú, tisztában van a meditáció jelentőségével. Mindazok, akik a kínai asztrológia alapjaival is megismerkedtek, azt is megtanulták*, hogy jin tűz öneleműeknek, és ló-patkány oppozíciós állatszimbólumú születési képletűeknek meditálni nemcsak, hogy…..
„ A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.  Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat.  Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.  Mindent elfedez, mindent hisz, mindent…..
https://m.youtube.com/watch?v=EUm-vAOmV1o Hogy kinek mi jut eszébe erről a videóról? Témáját tekintve talán egybecsengő válasz a motiváció, részleteiben nézve már karakter, saját megélések, élethelyzetek, aktuális célok szerint különböznek a válaszok. Amikor ezt a motivációs kisfilmet először…..
Ha azt mondom, Gauss-görbe, mindenkinek eszébe jut a normális eloszlás függvénye és a hozzá kapcsolódó grafikon egykori matematika, statisztika és vagy fizika tanulmányaiból. A castingtól az elválásig c. bejegyzésemben már körbejártam korábban azokat a Gauss-görbére hajazó folyamatokat, amelyek…..
A kínai asztrológiáról az emberek többségének nagyjából annyi ismerete van, amit a bulvárlapokból tud, tehát nagyjából mindenki be tudja azonosítani, melyik állat évében született és aktuálisan milyen állat jegyében járunk. A történet pedig jobbára itt véget is ér. Mivel az asztrológia keleti és…..
Ha két ember találkozik, elsődlegesen a kémia dönti el, hogy egymás szűrőjén kölcsönösen átmennek-e. Ez a 0. kapu minden egyes találkozónál, legyen az orvosi látogatás, állásinterjú, iskolai nyílt nap, coaching ülés, üzleti / baráti találkozó….bármi. A kémia – mint ko kritérium – sok mindent…..
Volt egy érdekes 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokságunk, ami 44 év után végre rólunk, magyarokról is szólt. Lelkesített, összehozott, egységbe forrasztott… most mégsem erről szeretnék írni, hanem az EB-n látottakat vetem össze a hétköznapi élettel, küzdelmekkel, megsemmisülésekkel és…..
The way I see the world Run away 2016.07.07 11:21:48
Futunk, mert futni jó, futni divat, futni egészséges… és egyébként is ép testben, ép lélek. Vagy ép lélektől ép a test? Nézőpont kérdése. Futunk töretlenül, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy futásunk életünk aktuális periódusában mit szimbolizál. Futunk, mert menekülünk valami elől, amit…..
Furcsa időszak van, kevés embert látok boldogan, csillogó szemekkel járni-kelni a hétköznapokban. Sőt. Eluralkodott valami furcsa káosz, de legalábbis Csipkerózsika álmába merült sok minden és sok mindenki. Háríthatjuk persze a dolgokat kívülre, mondhatjuk, hogy ebben a retrográd helyzetben semmi…..
Pontosan két hét telt el a legutóbbi bejelentkezésem óta. Mostanában mindenhol mindenről zeneszámok jutnak eszembe a nap 24 órájában (vagy ahogy a lányom fogalmaz, nem tudom kikapcsolni a belső rádiómat J), így van ez az idővel kapcsolatban is… Az idővel, amit gyakran érzünk úgy, hogy „repül…, de…..
Nagyjából két hete született meg a fejemben a gondolat, hogy minden hét végén összegzem Nektek azokat a főbb tanulságokat, üzeneteket, történéseket, amik adott héten történtek velem/körülöttem motivációul. Mindezt eddig nem lustaságból nem tettem meg, de vannak az életben olyan időszakok, amikor sok…..
Szakmai körökben és a közösségi médiában is fókuszban vannak jó ideje az emberi kapcsolatok és ezen belül is a párkapcsolatok, a boldogság-boldogtalanság kérdésköre és a pszichés eredetű betegségek. Vannak, akik aktívan kutatják szabadidejükben a témát, mások passzívan élik a mindennapokat. Egy…..
Sokszor halogatunk dolgokat lustaságból, bizonytalanságból, félelemből… Hogy mi az, ami belőlünk fakad, és mi, amit a környezetünk vetít ránk, változó. A lényeg azonban abban rejlik, el tudjuk-e kezdeni azt, amit szeretnénk, akarunk-e változni, változtatni. Így voltam én is sokáig – többek között -…..
A felmérések szerint a segítőhöz (coachhoz, pszicholgóhushoz, terapeutához…) forduló hölgyek 100%-a önbizalom-hiányos, és ez az arány a férfiaknál is csak néhány ’árnyalattal’ jobb. Ha tágabban nézzük a társadalmi kórképet, akkor azt látjuk, hogy valamennyi (mindenféle ’varázslást’ is magában…..
Vannak időszakok, amikor úgy érezzük, darabokra hullik az életünk. Tudatában vagyunk az apróbb hibáknak, de tükör kell, hogy észrevegyünk, tulajdonképpen az időzített bomba ott ketyeg mellettünk vagy éppen bennünk. Húzni akarjuk a dolgot, mert nem érezzük késznek magunkat arra, hogy túléljük a…..
Boldogság, boldogságkutatás. Aktuális és egyben örök téma… De mi a különbség a tartós boldogság, és az eseti megcsillanások között? Arról a szóról, hogy álom, álmodozás Vörösmarty ’A merengőhöz’ c. verse jut eszembe és a középiskolai magyar tanárom, aki ha tetten ért valakit, hogy ’fejben máshol…..
A komfortzóna túllépése bár divatos, sokat járatott téma, a 21. század célorientált, „mert megérdemlem” típusú gondolkodásmódjába illeszkedve, meglátásom szerint az esetek döntő többségében a határaink olyan túllépését jelenti, ahol ha sikeresen megdöntjük saját korlátainkat, legfeljebb vállon…..
Mi magyarok sok olyan témában vagyunk világviszonylatban vezető helyen, ami kifejezetten negatív dolgokhoz (öngyilkossághoz, alkoholizmushoz, súlyos betegségekhez) kapcsolódik. Nem vagyunk és nem is voltunk soha ’happy nation’, de talán nem is ok nélkül. Valahogy mélyen belénk van ütve ez a fajta…..
Kapcsolódóan a múlt héten tartott házasság hetéhez és korábbi párkapcsolati kudarcokról szóló írásaimhoz, ezúttal a teljesség igénye nélkül a 21. században betöltött szerepeinket vizsgálom a kapcsolatrendszer tükrében, a társadalmi elvárások hétköznapi életünkre való kivetüléseivel együtt. Fekete…..
Körülnézve a világban egyre több boldogtalan embert látunk, akik sem önmagukban, sem párkapcsolatukban nem érzik igazán jól magukat. Vannak, akik lázadnak, időről időre máshol keresnek boldogságot, vannak, akik kiskapukat (félmegoldásokat) keresnek, mások kétségbeesetten akarnak változtatni, és…..
Legutóbbi (Hétköznapi túszok) írásomhoz kapcsolódóan több kérdés futott be hozzám (van-e olyan, hogy valaki nem túsz, ha túszok vagyunk, miként szabaduljunk a helyzetből, hogyan segítsünk túszságba rekedt ismerőseinknek…), melyekre ezúton szeretnék reflektálni, és kitérni arra, hogy miként érdemes…..
Hétköznapi túszok alatt azokat az embereket értem, akik életük egy vagy több területén nincsenek a helyükön, a mindennapjaik nem a természetes mederben folynak. Ez a fajta ideális tengelyből való kikerülés érintheti a magánélet egy részét, előfordulhat kizárólagos munkaviszonyra / karrierútra…..
A 21. század embere számára a birtoklás fontos, fontosabb és szélesebb körben értelmezhető, mint valaha volt. Minél több és társadalmi mérce szerint értékesebb, különlegesebb dolgot birtokolunk, annál nagyobb figyelmet kapunk, tulajdonolni akarunk tehát mindent. A röghöz kötött magyar társadalom…..
A hétköznapokban az izgalmas, érdekes emberek kapcsán sokszor elhangzik a színes egyéniség jelző. Azokra az emberekre, akik a környezethez igazítják viselkedésüket, azt mondjuk olyanok, mint a kaméleon, aki pedig mindig a háttérben marad, introvertált, kerüli az interakciókat és nem tűnik ki…..
’Majd holnap, majd jövő héten … majd jövőre. Aztán inkább mégse. Ezen már egyébként is annyira bonyolult lenne változtatni. Inkább akkor, majd ha…’ Ilyen és hasonló jellegű gondolatok millió cikáznak fejünkben nap, mint nap. Gondolati csatákat vívunk, melynek a végén a valódi célok és álmok…..