Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anonim79

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeld el, hogy te vagy isten, vagy isten egy nagy hatalmú, nagy tudású küldötte, és azért jöttél a Földre, hogy eljuttass egy nagyon fontos üzenetet, sőt, a legfontosabb ismeretet, hírt (evangéliumot) az embereknek! Ha nem is űrhajóval szálltál le, hanem embernek születtél, de te vagy isten, vagy…..
Anonim79 2015.10.20 19:10:10
@Brendel Mátyás: Jézus nem valami tudományos eredményt akart közölni az emberekkel, hanem azt, hogy hogyan lehetünk boldogok. Ez eléggé egyértelműen le van írva az evangéliumokban, amik fogódzót jelenthetnek a megértésében (annak, aki hisz benne). Az alapja pedig a szeretet. Szeretetet viszont csak személyes találkozás alkalmával lehet kimutatni, így annak lényegét elsősorban a tanítványok érthették meg.
Olyan alapvető erkölcsi tanításokról van szó benne, amit - jobb esetben - már a gyerekének is megtanít az anyja. Például: ne mondd azt a társadnak, hogy hülye, mert az nem szép dolog; csúnyán beszélni nem szabad, mert az nem szép dolog, stb.

Ezek olyan alap dolgok, amiket ha nem tartasz be, hiába vagy okos, intelligens IQ-bajnok, hiába van 100 diplomád, vagy doktorid, igazából nem ér semmit az egész.

Egy vita alapja az, hogy tiszteljük a másik véleményét, még ha nem is értünk vele egyet, főleg pedig tiszteljük meg a másik embert azzal, hogy nem nézzük hülyének, még akkor sem, ha általában hülyeségeket mond, mert attól még egyáltalán nem biztos hogy hülye. Másrészről meg az intelligenciánál vannak fontosabb dolgok is, ahogy fentebb leírtam.

Jézus üzenete az is, hogy bánjuk meg bűneinket és kérjünk bocsánatot attól, aki ellen elkövettünk valamit. Némi önkritika és önvizsgálat szükséges persze ahhoz, hogy felfedezzük azt, mikor és mit vétkeztünk.

Én elég sokat olvasgattam a blogodat és elég durva dolgokat vágtál mások fejéhez, viszont egyszer sem láttam, hogy bármit beismertél, beláttál volna, vagy bocsánatot kértél akárkitől is.

Ilyen dolgokból áll Jézus üzenete.
Anonim79 2015.10.20 22:02:36
@Brendel Mátyás: "Ha valaki azt akarja elmondani az embereknek, hogy "hogyan legyenek boldogok", akkor ez egy téma, amely különösen érzékeny a ferdítésekre."
Ez így van.

"hülyeség másokra bízni, hogy leírják"
Olyanra nem hülyeség, aki feddhetetlen (az Isten előtt) és tudja, hogy mit beszél.

"Az a tény, hogy végül mások leírták, és ez két évezreden át mekkora hatást gyakorolt az emberekre, vitathatatlanná teszi, hogy a leírás hatékony dolog volt."
Nem a leírása volt hatékony, hanem Jézus tanítása, ami pozitív hatást gyakorolt az emberekre. A leírása már tényleg okot adhat a ferdítésekre.

"Jézus (tanítása) azért maradt fent, mert leírták"
Vagy azért írták le, mert fenn kellett maradnia.

"Egyébként ha te Jézust életvezetői tanácsadóvá degradálod, azzal tényleg nagyon lefokozod, különösen a keresztény vallás hagymázas víziójához képest."
Egyáltalán nem degradálom le, de nevezheted akár életvezetési tanácsadónak is, lenne mit tanulnod tőle.

"Ahogy már írtam, a keresztény vallásnak nincs igazából alapja. Ami legközelebb áll ahhoz, hogy alapja legyen a hiszekegy, abban nem a szeretet az alap."
Akkor rosszul fogalmaztam. Van alapja, mert az Isten tulajdonképpen szeretet, így akár lehet alapja a hiszekegy is, ha neked úgy tetszik.

"ezzel azt mondod, hogy a keresztény vallás úgy van elbaszva, ahogy rendje és módja, mivel a tanítványokon kívül senki nem értheti igazán"
Én ilyet nem mondtam. Azt írtam, hogy "elsősorban" a tanítványok érthetik meg.

Na majd folytatom valamikor, mert el kell mennem.

"az egésznek ott a vége, hogy Jézus, és a tanítványok meghaltak. Azóta senki nem találkozott vele. Nagyon kevesen olyan botorok, hogy az ellenkezőjét akár csak állítani mernék."
Pedig sokan állítják. Bizonyítsd be, hogy nincs igazuk.
Anonim79 2015.10.20 23:06:20
"az emberek sokszor gondolják úgy, hogy mások feddhetetlenek, aztán csalódnak. az evangélistákról bebizonyosodott, hogy tévedtek, vagy szándékosan hazudtak. az evangéliumok egymásnak való ellentmondásának tetemes irodalma van. nagyon egyszerű, számszerű adatokban mondanak egymásnak ellent."
Ha vannak is ellentmondások az evangéliumokban, azok miért cáfolják Jézus feddhetetlenségét? A hangsúly a hasonlóságokon van, nem az ellentmondásokon, főleg ha csak számszerű adatokról van szó.

"nem. a leírás. mint mondtam, sok próféta futkározott akkoriban, és mondott hasonlókat. még az is nagyon fontos volt, hogy Pálék elérték, hogy a Római Birodalomban terjesztették a vallást, és az is, hogy később elérték, hogy hivatalos államvallássá vált. nagyon sok hasonló szektának azért nem volt ilyen hatása, mert nem ők lettek a hivatalos államvallás, vagy nem is volt esélyük erre."
De. Ha Jézus tanítása nem lett volna hatékony, akkor nem írták volna le, nem terjedt volna el világszerte, és nem gondolkodnának még ma is emberek milliói a tanításain.

"nem. a tanításaiban nincs semmi eredeti. különösen az életvezetési tanácsaiban"
Azért írták le, mert fenn kellett maradnia. Hogy jön ide az, hogy eredeti-e vagy sem?

"a keresztények szerint ő maga az isten."
Nem mondtam, hogy szerintem nem az.

"valami nem lesz a keresztény vallás alapja attól, hogy te ezt mondod"
Nem csak én mondom, de én is így gondolom.

"az igazolás terhe az övék"
Semmi ilyen terhük nincsen. Aki hazugsággal vádol valakit, annak viszont nem árt megalapozni az állítását.
A jelenlegi menekültek (és bevándorlók) nagy részéről jogosan feltételezik az emberek, hogy muszlimok, hiszen olyan országokból jönnek, amelyek dominánsan iszlám vallásúak. Szíriában például a Wikipédia szerint mintegy 10 százalék keresztény van, és a maradék nagyjából…..
Anonim79 2015.09.12 10:00:40
@Brendel Mátyás: "Az evangéliumokból a szüneideszisz szó hiányzik. A lelkiismeret valósága és fogalma azonban nagyon hangsúlyosan jelen van. Jézus ui. a hegyi beszédtől kezdődően a belső világról, a szívről beszél (Mt 5,8; Mk 7,20-23; Lk 6,45; vö. 1Jn 3,19), ami az értelem működését, a lelkiismeretet is magában foglalja. Az ítélet, ami miatt Jézus a világba jött (vö. Jn 9,39), személy szerint a lelkiismeretben kezdődik el. A megtestesült Igében ugyanis a lelkiismeret megkapta a tévedhetetlen erkölcsi törvényt és a tökéletes mintát, amihez cselekedeteit és önmaga személyét mérheti. A jó lelkiismeret hasonlóságot (azonosságot), a rossz lelkiismeret lényeges eltéréseket állapít meg az ember és a kapott minta között."
Anonim79 2015.09.12 10:13:16
lexikon.katolikus.hu/L/lelkiismeret.html
"A megtestesült Igében ugyanis a lelkiismeret megkapta a tévedhetetlen erkölcsi törvényt és a tökéletes mintát, amihez cselekedeteit és önmaga személyét mérheti."
Jézus ott van mindenkinek a szívében. Van aki hallgat rá, van aki nem, van amikor sikerül felfedezni, van amikor nem.
„Két dolog tölti el lelkemet annál újabb és annál növekvőbb tisztelettel és csodálattal, minél többször és tartósabban foglalkozik vele gondolkodásom: a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem” Kant
Anonim79 2015.09.12 11:25:34
@Brendel Mátyás: Hát ha te attól megnyugszol, akkor tarts aljasnak :) Nagyjából leírtam, amit akartam.