Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bettinka133

50 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február elsejére terveztük a szünet beiktatását. Volt két lehetőségünk hazajutni. Első, hogy kifizetünk vagy 50-60 ezer forintot egy repülőjegyért, vagy 24 órát ülünk egy vonaton jelentősen kisebb költséggel. Még sok várost meg akartunk nézni, ezért vonatoztunk. Összepakoltuk szokásosan a…..
 Az agyaghadsereg volt szerintem a legnagyobb attrakció Xian berkein belül. Ha nem lett volna rendkívül hideg (igen, már megint esett a hó), el lehetett volna menni olyan 80-100 km-rel arrébb lévő hegyhez hegyet mászni, ugyanis az valamiféle szent hegy. A tanáraink meséltek róla, de őszintén szólva,…..
  Nehezen. Kezdjük úgy, hogy anyukámat lehúzták a postán még vagy két darab Szent Istvánnal, hogy a csomag 7-12 napon belül odaérjen Kínába. A kínai posta honlapján én követtem is a csomagom, és nagyon vártam, hogy ideérjen. Hát várhattam. A csomag három napon belül Pekingbe ért, ám a pekingiek…..
Hé, Jack, neked nem kéne otthon lenned, eljegyezni egy gyönyörű szép (kac-kac-kukac) angol lányt, venni egy házat, és várni a babát? Még mielőtt válaszolnál, vegyél vissza a brit akcentusodból, mert bár értem, ha olvashatok a szádon, de aztatat meg kilométernyi szőrtenger borítja. Szóval, szépen…..
Kalandozások Kínában Január 27. 2016.04.22 15:13:12
A mai napon elhagytuk Pekinget. Délelőtt még meglátogattuk a Mennyei Ég Templomát, ami szintén egy pofás kis park közepén van. A templomot azért emelték, hogy ott imádkozzanak a jó termésért. A templom körül még rengeteg, most már inkább unalmasnak tűnő, egymásra hajazó épület van, amiket…..
Kalandozások Kínában Január 26. 2016.03.24 07:03:23
Napok, sőt hetek óta először, végre kisütött a nap. Ennek örömére elmentünk a Nyári Palotába. A mai napon a lengyel lány betegedett le kissé, így ő nem tartott velünk. Mától bevezettük azt a szabályt, hogy ameddig lehet, addig alszunk reggel, mert ugye a fáradt szervezet sérülékenyebb. Még mindig…..
Tegnap, amíg meglátogattuk a Tiltott Várost, már jobban éreztük magunkat, de azért én még mindig nem voltam 100%-ig jól. Kicsit lassan indult a reggel, és nehezen ment le a nap, de a mai fontos volt. Ma látogattuk meg ugyanis a Nagy Falat. Mao Ce Tung azt mondta, aki életében egyszer nem látogatja…..
Csak úgy, mint minden másik napon, felkeltünk, éltünk, tanultunk, főztünk ebédet, és vettünk egy gyors fürdőt, majd ágy. Miért is gyors fürdőt vettünk? Nos, ahogyan azt már Newton barátunk is megmondta, minden a Föld középpontja felé esik, hát még mennyire egy olyan országban, amely magát a Középső…..
白雨婷  中国                                                                     辽宁省                                                                大连市                                                               沙河口区                                                           尖山街 217…..
Mao megtekintése után, és miután visszaszereztük az üres táskánkat, és a kameránkat az elzárásból, elindultunk Maoval ellentétes irányban. Ott található ugyanis az a része Tiananmen térnek, amit mindenki ismer képről. Egy rózsaszínes-pirosas fal, rajta Mao arcképével, ahogy végig néz azon a helyen,…..
Néhány kiló gyógyszer, és már ülünk is a buszon a Tiananmen tér felé. Körülbelül 20 perc alatt oda is értünk. A Tiananmen tér amúgy elég hatalmas, és körülötte rengeteg fontos épület található. A Népi Gyűlés Épülete (a kínai parlament), a Pekingi Nemzeti Múzeum, a Tiltott Város, és, ami nekem a…..
Kicsit fáradtan ébredten, hogy is mondjam, úgy éreztem, mintha átment volna rajtam egy szögestalpú úthenger. A műsor viszont megy tovább, ki kellett mászni az ágyból. Épp próbáltam felöltözni, amikor Zsófi bejelentette, hogy rosszul érzi magát, és szerinte láza is van. Bementem a fürdőbe, és…..
  Ma hazaugrottunk egy pár percre. Legalábbis nemzetközi jogilag. Legalábbis akartunk. Meglátogattuk Magyarország Pekingi Nagykövetségét. Alig egy óra alatt busszal, a reggeli csúcsforgalom közepén, bejutottunk egy viszonylag csendes és parkosított utcába, ahol egymás hegyén-hátán álltak a…..
  A taxisofőr nem tud megülni a seggén. Ficereg, mocorog, és még dadog is. Pislogni sem merek, csak nézem az utat, attól félve, hogy kényszeres mozgása miatt félrerántja a kormányt, és ez esetben szeretnék a halálom előtt sikítani egyet. Van hazai pénzetek?- kérdezi tőlem váratlanul. Mi már 5…..
  Három napon belül ez a második éjszaka, hogy egy vonaton alszom. Elmesélem, milyen Kínában vonatozni. Először is, az ember két fő kategória közül választhat: nappali vonat, vagy éjszakai, esetleg nagy távolságok esetén a kettő kombinációja. A nappali vonatok általában gyorsvonatok, Dalianből 5-6…..
Honnan tudtuk, hogy megérkezett a vonat Harbinba? Emlékeztek a jelenetre a Harry Potterből, amikor a harmadik részben a dementorok megjelennek a szerelvény körül, és minden egy pillanat alatt megfagy? Szó szerint ugyanez történt velünk is. A vonat ablakát szemmel láthatóan, lassan, de biztosan…..
  Még nem említettem, de csütörtökön éppen a szobámban meditáltam, élveztem magányomat, és Oroszlánkirályt néztem, amikor kopogtak. Kócos hajjal, pizsamában (ekkor már 11 óra volt) kibotorkálok, és az ajtóban Joe áll, a kollégium vezetője, aki minden csókolom nélkül a következő mondattal indít: „Ki…..
Január 16. Este. Van vagy -10 fok, Dalian megint nem hazudtolta meg magát. Amint eltűnik a nap, átveszi a helyét a hideg, és a napközben is csípős, hideg szél, még fagyosabbá válik. Már körülbelül két órája álltam a daliani központi vasútállomás várójában, este 10 óra volt, és már integet egy…..
Körülbelül egy másfél két hónapja, azaz félidőben elkezdtem rájönni, hogy a szobatársam egy pszichopata. Jobban mondva, pszichológiai eset. Komolyan. Először is teljesen bipoláris. Egyik nap pattog, mint kecskekaka a deszkán, vagy pörög, mint zománcos lavór a betonon, másik nap meg átmegy…..
Véget ért a félév. Teljesen, és véglegesen. A bizonyítványokat kiosztották, és két napon belül az egész kollégium kiürül. Nem viccelek… a harmadik emeleten 3 ember marad rajtam kívül. Ebből a háromból kettőt alig ismerek. Viki barátnőm nagyon jó eredménnyel zárta a félévet. Második legjobb eredményt…..
A mai napon, szokásos pénteki elfáradt napon, bejött egy fiatalember a tanulmányi osztályról, és megkért minket, hogy üljünk szépen össze, közel egymáshoz. Ezután felírt a táblára két mondatot kínaiul: „Boldog új évet”, „Imádjuk a Dongcai-t” (azaz az egyetemünket,…..
Kalandozások Kínában Zene 2015.12.04 12:03:25
Nem is olyan sokára, már csak két hét, megrendezésre kerül az év végi iskolai party, aminek keretein belül, mint azt már említettem, táncolni fogunk. A napokban összeállt a koreográfia, a Tanárnő rendezi a ruha- és cipőkérdést, és állítólag lassan jönnek az esernyők is,…..
  Leöntötte a hülyegyerek fél liter vízzel. Én elküldtem a másvilágra céges útra. Ezután egyik kezemmel a laptopot törölgettem, a másikkal meg a könnyeimet (hiszen csak most jött vissza az internet, és erre elveszik a drágaságom…arról nem is beszélve, hogy fél órával…..
  Csodás hétvége volt. Először is elvittek egy ComicConra. Ha valaki nem tudja mi ez, akkor ajánlom neki, hogy ne is nagyon érdeklődjön ismerősei vagy a „Gúgö” (谷歌) körében, mert agyzsibbasztó. Az én agyamat főleg az zsibbasztotta le, hogy 40 Mao Ce Tungot kellett…..
  Lihai…ezt a szót már itthon is sokat használtuk, Pésán professzor úr kedvenc szavajárása volt, ha valami nagyon menőt tettünk, mondtunk: „Hen lihai!”, azaz: nagyon kemény vagy. Arra nem gondoltam volna, hogy ezt nemsokára fenyegető négyes hangsúllyal fogom hallani. Hogy most…..