Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közbeszélő

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha hideg vízbe teszed a békát és elkezded azt forralni, akkor a béka úgy érzékeli a melegedő vizet, hogy még bírja, nem lesz gond. Ahogy a víz egyre forr, a béka szépen lassan megfő, ha viszont egyből forró vízbe dobnád, azonnal kiugrana belőle.” (Régi kínai bölcsesség)   A kampányban két…..
A 2016-os év az extremitások éve volt a hazai és nemzetközi politikában is, hiszen dinamikus változások, nagy átalakulások, fájdalmasan durva események, újabb és újabb egymásnak feszülések jellemezték. Összegyűjtöttem néhány észrevételt - a teljesség igénye nélkül - a közéleti-politikai…..
Közbeszélő Miért Trump? 2016.11.09 22:55:14
Politikai stratégia és kommunikáció elválaszthatatlan egymástól. Mi, akik a közéleti/politikai kommunikációval foglalkozunk, úgy gondoljuk, a jó stratégia és az ezt megfelelően kiszolgáló kommunikáció kell a sikerhez. Az amerikai elnökválasztás mindig edukációs alap, etalon a szakmánk számára.…..
Nézzük meg mit is mond a krízis(katasztrófa)kommunikációs szakma a körúti robbantás kommunikációjáról? Mi a helyes protokoll? Én így látom: 1. Szombat késő esti robbantásnál a vasárnap esti első reakció nem tűnik elég gyors reakciónak. Ha nem is tudunk még sokat az esetről, a nyomozási…..
Éppen tíz éve került nyilvánosságra az őszödi beszéd. Tíz éve igyekezett Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és stábja kezelni azt a válságot, ami néhány óra alatt kialakult. Nézzük át miért is nem tudott segíteni a kríziskommunikáció a kialakult helyzetben? Kétségtelen, hogy nagy bajba…..
Amikor a politika használja a kommunikációt tudjuk nem kizárólag hírnévhasznot szeretne bezsebelni vele. Más politikai szándékot is kell keresni mögötte. A kommunikáció szokásos értéknövelő funkciója mellett a hatalombirtokláshoz, hozzájutáshoz kötődő  stratégiai szándékok alakíthatják. De az…..
“Az, hogy az örvény igazán magasba szívja a tárgyakat, elég ritka jelenség, bár vannak olyan felvételek, ahol ez is jól megfigyelhető.” Wikipédia a Tornádóról  László Petra történetét kezdi beborítani a feledés. A migrációs/menekült kérdésben újabb és újabb…..
A közbeszédet teljesen elfoglalta a menekült/bevándorló téma. Karakteres írások születnek határozott véleményekkel. Ennyire tisztán ritkán figyelhető meg egy ügy fejlődése a nyilvánosságban. Esettanulmány lesz ebből is, mint a vörösiszapkatasztrófából. Ha már ennyire jó…..