Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almonda

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ez az új svéd nyelvű útikönyv a parlamentes, zöldséges, szabiszobros borítójával nem tűnik túl különlegesnek egy budapestinek. Pedig az. Én legalábbis még soha nem láttam olyan Budapest-kalauzt, amelyikben mind a 23 kerület önálló fejezetet kap, pláne nem ilyen klassz…..
 Abban, hogy egy idén júniusban alakult, ötvenmilliós cég tízmilliárdos beruházással szeretné felépíteni Bonyhádon a világ egyik legnagyobb tengervíz alatti szállodáját, már önmagában több poén van, mint Sas József teljes életművében. De ne ítéljünk…..
Nem is olyan rég egy bloggal odébb írtam már Magyarország népességfogyásáról, meg hogy a demográfiai változások hogy alakítják át a településeket, kiváltképp a budapesti Belvárost. Talán ezért is bombázott meg sajtóközleményével a Nagycsaládosok Országos Egyesülete…..
Végre megjött az értesítés az NCA pályázatunkról. Április 23 körülre ígérték... nem is késtek sokat.Nyertünk 100 ezer Ft-ot, mint országos hatáskörű szervezet. Nagyjából akkora volt a tevékenységi körünk mint eddíg. Más trénerek ugyan úgy dolgoznak tovább az…..
Uj Péter feszegeti ezt a kérdést a Népszabadság hasábjain.Ez a cikk jól mutatja, hogy mennyire nem látja azt a kérdést, aminek a felszínét kapargatja. Én Londonban lakom. Itt annyi űbergagyi zöldséget lehet kapni... Amerikát megjárt családtagok is arról számoltak be, hogy ott…..
almonda 2010.05.19 02:51:37
@Saman: A bográcsban - semmire sincs garancia...
--
Uj Péterröl ma hallottam: elmarasztalta a magyar független bíróság, mert egy cikkében azt találta írni, hogy az egyik tokaji bor szar.
Boldog ország az, ahol a bíróságnak ilyesmire van ideje. Rémes ország az, ahol a bíróság ilyesmire reagál...
Pár napja, meghalt a gépem. 7 éves vót már szegényke, amikor kihoztam Angliába betört az oldala, és annyira tele volt már mindenfélével, hogy gépelni se nagyon lehetett rajta.Kb. egy éve újrahúztam a windows, azután meglepően jól szuperált.Kifüstölt az áram beszedő doboz és…..
Nagyjából 2 hónapja nekem szegezték a kérdést a Népszabi kommenteken, hogy ugyan mekkora dokumentációja lehet a Halász Zucshlag paktumnak? Hol vannak ennek az írásos nyomai? Válaszoltam is, de a Népszabi cenzor természetesen 10 percen belül törölte a választ, de elhatároztam,…..
almonda 2010.05.01 01:44:07
Én alapjáraton gimnáziumi tanár vagyok (kommunikáció+) - s a magyar oktatás-nevelés elavult szemléletében látom a 'mi' gondolkodásának hiányát, az 'én'nel szemben.

Vagyis soha sehol nem nevelik a gyerekeket arra, hogy másokkal együtt, összedolgozva, - szövetkezve oldjon meg feladatot, problémát, vagy lépjen fel közös érdekekért, melyben az egyén is természetesen benne van. Ellenben versengésre szocializálódik a magyar gyerek, mely látszólag eredményes (minizsenik, elitiskolák) de hosszabb távon korai kiégés, örökös teljesítménykényszer, s betegségek sora lesz a vége - meglehetösen korai életkorban (ezek következményei aztán hatalmas terhet és kiadásr rónak a társadalomra).

A svéd társadalom, amelyben élek (25 éve) ezzel szemben kooperációra nevel már az ovodától kezdve. Az iskolákban napi gyakorlat a csoportos, projekt központú munka, mi több: a tárgyakon (2-3) átívelö és idöblokkban végzett, feladatmegoldó tanulás.

A felnött társadalom is erre épül. Aligha van még egy ilyen ország Európában, ahol ilyen sok civil szervezödés volna, s erös szakszervezetek, melyek igen kemény alkupoziciót tudnak magukének a munkaadókkal szemben. Itt egy alkalmazott ismeri a jogait, s él velük, adott esetben. S túlórázni senki nem hajlandó; részben a progresszív adósávba jutás miatt, de inkább azét, mert a saját szabadidejét ( a családjával, kutyájával, sporttal, stb.) többre becsüli és fontosabbnak tartja.

üdv: delisa /
www.sved.nolblog.hu
"Magyarországon úgy élünk, mintha nem ért volna véget a szocializmus - folytatta Orbán Viktor. Folyamatosan azt hallom, hogy nulla összegű játszma van itt, ez viszont egymással szembe fordítja a társadalmi csoportokat, ez nem jó - mondta a Fidesz-elnök, majd úgy…..
Mostanában 4-5 cikknél azt tapasztaltam, hogy egyszerűen megtalálhatatlan a NOL felületének hagyományos kersési metódusaival.Általában a vélemények vagy a belföld rovat cikkeihez kommentelek, esetleg a mozaikban bukkan fel érdekes téma.Általában hajnal egy vagy kettő körül érek…..
A Sólyom László féle korrupció ellenes bizottság egyik rendezvényéről megjelent egy nyulfarknyi írás.A címéből arra lehet következtetni, hogy levonják azt a mérleget, hogy alapvetően a lakossági bejelentés a korrupciós ügyek elindításának módja, a hivatalok korrupció…..
Munka hol vagy? címmel cikk jelent meg a Svédségek blogon.Felsorolja, hogy az ottani munkaerőpiaci szervek prognosztizálják egy-egy egyetemi diploma elhelyezkedést - megléhetést biztosító esélyeit.A végén poénként megemlíti a szerző, hogy egyetemi diplomát szerezni…..
Kép:www.spottedbylocals.com/.../activity/shoppingA Szamos név hallatán kissé el szoktam húzni a számat, noha a forrócsokijuk – nekem, aki csak szereti, de sokat nem kóstolt - még mindig elsőrangú. A fanyalgás azért, mert agyon marketingelik (ugyanis abban úgy gondolom van valami,…..
Na, több felhívást egy jó darabig nem ollózok sehonnan, de ezt még muszály idetennem. a http://www.nokert.hu/ oldalról kopiztam ide, Katica "recenziója", ő a portál legharcosabb írója. Nekem kedvencem, bevallom fordultam már hozzá, és nagyon kedvesen…..
almonda 2009.12.15 14:18:15
Szia Melisande, ma megnéztem a 'Nö. ha svéd' blogot - Te voltál az egyetlen, de annál pozitivabb látogató. Nyáron índítottam, de elvette a kedvemet, hogy nem kaptam reakciókat... már tudom, egy blog felnövekedése eltarthat pár hétig-hónapig... másutt írtam svédségekröl (www.sved.nolblog.hu) - ha ven kedved, gyere nézd meg! - ám az ottani tapasztalataim arra az elhatásra vittek, hogy visszaveszem a régi szálat...

Teszik ez a hely is... lehet, hogy ismerlek is (?)... :)
a nick mindenesetre nem idegen.

Lycka till här - och välkommen åter på min sida!
(www.anohasved.blog.hu)

delisa
a Nő blogol Szemből-hátba? 2009.12.04 15:30:00
Szokásos vasárnap reggeli kávézás. Fotel, puha takaró és pár újság. Ritka pillanat, a kávézás elhúzódhat, még mindenki alszik, ráadásul a tegnap megfőzött tizenkét-féle eledel bőven elegendő mára is népes családomnak. Így tehát szertartásosan elnyújtóztam, majd…..
almonda 2009.12.07 00:52:20
Pár gondolat a 2006-os stockholmi EU-konferenciáról. Mert nem vagyok benne biztos, hogy elévültek volna.

Terry Davis, az Európa Tanács elnöke

A nők és férfiak közötti egyenlőség az emberi jogok része, mint ahogyan előfeltétele a demokráciának és a társadalmi igazságosságnak is. Ezzel szemben az európai közösség valamennyi országában, különböző mértékben ugyan, de még ma is hátrányos megkülönböztetésben részesülnek a nők. Jellemző, hogy a nők - bár tanulmányaik során többnyire eredményesebbek, mint a férfiaknál, ezt gyakran nem tudják sikeresen érvényesíteni a munkaerőpiacon. Háttérbe szorítják őket a politikai- és a munkaerőpiacon, de a közéletben, és az egészségügyi ellátásban is. A nők kevesebb nyugdíjat kapnak a munkanélküliség, az alacsonyabb nyugdíjkorhatár és a szülési szabadság miatt.

Jens Orback, a svéd Igazságügyi Minisztérium gender-ügyi társminisztere

A nemek közötti egyenlőség elve a svéd politikai elit, s a társadalom meghatározó részének értékrendjében, szorosan összekapcsolódik a szabadságról alkotott elképzelésekkel, mely magában hordozza az előítéletek, a bornírtság, az alárendeltség, a diszkrimináció és az erőszak minden formájának elutasítását. Egy társadalom, melyben e jelenségek előfordulnak – nem mondhatja el magáról, hogy megteremtette a nemek közötti egyenlőséget.

Bosse Ringholm, svéd gazdasági miniszter

A svéd kormány – a saját rendszerében és az államirányító apparátusban is – fontos prioritásként kezeli a nemek közötti egyenlőség kérdését és megkülönböztetett figyelmet fordít a döntéshozás, a jogérvenyesítés és az anyagi erőforrások nemek közti egyenlő megosztására, nők és férfiak gazdasági egyenrangúságának elősegítésére, a fizetetlen otthoni gondozó- és háztartási munka egyenlő elosztására, végül, de nem utolsó sorban, a férfiak által a nőkkel szemben elkövetett erőszak megszüntetésére. A svéd kormány nemrég döntött és két évet adott a nagyvállalatoknak arra, hogy a vezetői posztokra legkevesebb 40 százalékában nőket nevezzenek ki.

A Magyarországot képviselő Szabó Szilviának, (helyettes államtitkár, ICSSZEM) és Fehér Lenke jogászprofeszornak nem volt mondandója.

Az konferencián elfogadott ajánlások:

• A nemek közötti egyenlőséget az emberi jogok egyikeként kell kezelnünk Európában

• Az egyes országok emeljék kormányszintre a nemek közti egyenlőség kérdését; az egyenlőség hiánya sokkal többe kerül (személyes, társadalmi és gazdasági értelemben), mintha megvalósulna.

• A kormányok törekedjenek arra, hogy politikai-, gazdasági- és mindennapi életből ne hiányzzék a nemek közötti egyenlőségének elve - hiszen tartós gazdasági növekedés nem valósulhat meg a nemek közötti egyenlőség elvének figyelembe vétele hiányában.

• A nemek közötti egyenlőség perspektívájának a döntéshozás minden szintjén való adaptalása nélkül Európa képtelen lesz megoldani a ma meglévő legégetőbb problémákat. A szociális integráció, az elöregedés, a migráció, a nőkkel szembeni diszkrimináció többé ne legyen (csak) belügy.

• A kormányok törekedjenek arra, hogy Euróban megszűnjék a nemek közötti társadalmi egyenlőtlenség! – ennek leküzdeséhez új stratégiára és eszközökre van szükség, hogy megtehessük a szükséges lépéseket a de facto nemek közötti egyenlöség felé.

Az EU később kampányt indított a fenti célkitűzések megvalósítása érdekében, s 2007. a nők éve volt.

Mi történt akkor, s azóta Magyarországon?
Most nem egy könyvet szeretnék ismertetni, hanem egy egész műfajról írnék, vagy legalábbis annak egy manapság méltán népszerű válfajáról. A skandináv krimikről. Nem állítom, hogy rengeteget olvastam, de Henning Mankell, Håkan Nesser és legfőképp Arnaldur Indriđason néhány…..
OurFashion Scarlett átváltozásai 2009.07.25 13:20:00
Ritkán keltik fel a figyelmemet a sztárok mindenféle hajszín és külső változásai, de Scarlett Johansson az egyik nagy kedvencem. Szerintem ő a legszebb nő Hollywood városában, ráadásul színésznőnek sem utolsó, én Woody Allen filmei óta rajongok érte. Gyönyörű,…..
almonda 2009.07.25 19:10:07
@mindenlébenkétkanál: azon kevesek közé tartozik, akik a hajszínen kívül, semmit nem változtattak magukon - elég megnézni a régi képeit, pl. a Gyöngyfülbevalós lány-filmben vag azt megelözöen.
almonda 2009.07.25 19:11:11
@suo tempore: A skandináv vonások egészen másak... / üdv stockholmból