Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YogaZona

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
YOGAZONA Mit jelent a NAMASTE? 2016.07.02 17:59:13
A jóga nyugati civilizációban történő elterjedésével egyre többet hallani nálunk is a 'namaste' (ejtsd: námászté) kifejezést. Legtöbbször jógaórán találkozunk vele, de amióta a jóga már nem csak egy ősi spirituális tudomány, hanem trend és divat is, azóta namaste-t biggyesztenek blogbejegyzések…..
YOGAZONA A jóga 5 pozitív hatása 2015.11.05 22:26:28
Korábbi bejegyzésből már tudhatjuk, hogy a jóga sokkal több, mint fél lábon mutatványozni a matracon. De azért valljuk be, a többségünk nem a megvilágosodás reményében tér be először egy jógastúdióba. Elsődleges célunk általában ennél sokkal prózaibb: a stressz levezetése, feltöltődés vagy épp a…..
Megszületett a nagy elhatározás: kipróbáljuk a jógát! Ilyenkor két lehetőségünk van: 1. vakul belevetjük magunkat a jógavilágba és random módon betérünk az első jógastúdióba (de ez esetben előfordulhat, hogy óra után sikítva menekülünk), vagy 2. előbb utánanézünk, hogy melyik jógairányzat mit tud,…..
Jógázunk, hetente többször. Már ismerjük valamennyire az ászanákat, nem kerekedik ki a szemünk a szanszkrit nevek hallatán és elkezdtük megtapasztalni a jóga testre gyakorolt jótékony hatását. Jól megveregetjük a vállunkat, hogy mekkora királyak vagyunk, hogy elmentünk az első jógaórára, na meg…..
Összegyűjtöttem nektek, hogy milyen kifogásokkal találkozom, amikor arról kérdezek valakit, hogy jógázott-e már valaha? A paletta igen széles, ezért most csak a 3 legjellemzőbbet emelném ki. No, lássuk is miről van szó!..
Kivételesen egy személyes történetet mondanék el, mert nagyon jó példája annak, hogy milyen az, amikor egy tök kezdő veti bele magát a jóga világába...
Nézzük most azokat, akik kitartóan és tudatosan jógáznak nap, mint nap! Van egy olyan jógás réteg, akik nemcsak a matracon ’jógáznak’, hanem a mindennapjaikat is a jógatanításoknak megfelelően próbálják élni. Őket nem lezüllött hippiként kell elképzelni, akik az aluljárókban kéregetnek, vagy akik…..
A rendszeresen sportjógázók előbb-utóbb találkoznak olyan emberekkel, könyvekkel vagy tanfolyamokkal, akik vagy amik már magasabb szinten foglalkoznak a jógával. Ilyenkor van, aki szintén megfertőződik és egyre kíváncsibb lesz, szeretne minél többet meg tudni róla. Miután elmélyülnek az információ…..
Már egy ideje próbálom megfogalmazni mit jelent a jóga, de minél többet járatom az agyamat rajta, annál inkább világosabbá válik, hogy a jógát nem lehet beleerőszakolni egy kétsoros definícióba. Olyan ez, mint mikor arra keressük a választ, hogy ’Mi a boldogság?’ – de nincs két olyan ember, aki…..
Ne töröld, szeretjük a blogod! De ha mégis törölni akarod, akkor a következő lépéseket tedd meg: Menj a Beállítások -> Motorháztető alatt menüpontra Majd a lap alján megtalálod a törlésre vonatkozó részt: Fontos megjegyezni, hogy ha törlöd a blogod, az összes hozzá tartozó adat (posztok,…..
Kivételesen egy személyes történetet mondanék el, mert nagyon jó példája annak, hogy milyen az, amikor egy tök kezdő veti bele magát a jóga világába. Amikor életem legelső jógaórájára mentem, fogalmam sem volt mire számítsak. Újévi fogadalmam volt, hogy kipróbálok egy…..
A rendszeresen sportjógázók előbb-utóbb találkoznak olyan emberekkel, könyvekkel vagy tanfolyamokkal, akik vagy amik már magasabb szinten foglalkoznak a jógával. Ilyenkor van, aki szintén megfertőződik és egyre kíváncsibb lesz, szeretne minél többet meg tudni róla. Miután…..
Nézzük most azokat, akik kitartóan és tudatosan jógáznak nap, mint nap! Van egy olyan jógás réteg, akik nemcsak a matracon ’jógáznak’, hanem a mindennapjaikat is a jógatanításoknak megfelelően próbálják élni. Őket nem lezüllött hippiként kell elképzelni, akik az…..
Már egy ideje próbálom megfogalmazni mit jelent a jóga, de minél többet járatom az agyamat rajta, annál inkább világosabbá válik, hogy a jógát nem lehet beleerőszakolni egy kétsoros definícióba. Olyan ez, mint mikor arra keressük a választ, hogy ’Mi a boldogság?’ – de…..