Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kulcsár Vajda Enikő

47 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sziasztok,  az anyatest projekt fejlődik, komolyodik, épp ezért már itt találsz minket, 2017 elejétől szép fokozatosan átköltöztünk: http://www.anyatestprojekt.hu/ ott megtalálsz minden régi bejegyzést, és rengeteg újat is+ megvásárolható edzésprogramokat, workshopot, egyebeket. Kattints át!  ..
  Gondolom, legalábbis eljátszik mindenki az újévi fogadalom ötletével. Körbekérdeztem, és a környéken ezeket gyűjtöttem be, nagyjából a szokásosak: „sportolni minimum heti háromszor, sajnos csak munka előtt megy, ezért ez azt jelenti hogy olyankor félhatkor kelni” vagy „letenni a cigit, na jó,…..
Has-és törzsizomépítés biztonságosan, az alapoktól a kockákig :-)   A workshop nagyon hasznos azoknak, akiknek problémát jelent a derékfájás, a hasizmok gyengesége, a rossz tartás, az ülőmunka miatti gyenge törzsizmok. Különösen ajánlom azoknak, akik a szülés után szeretnék megerősíteni a…..
Ez ugyan az anyatestek szempontjából némiképp mellékszál, de a véletlenek furcsa összjátéka folytán múlt csütörtökön három emberrel is beszélgettem rögtön egymás után, ahol felmerült, hogy a lányukat beíratják gyerekbalettra,sőt, baba-balettra, már kétévesen is járhat, milyen jó lesz, ugye szerintem…..
Kulcsár Vajda Enikő 2016.11.22 09:38:40
Hasazhatsz-e? csak a jóga? úszás, futás, mi a helyzet? vagy a pulzus számít? -jöjjenek a konkrétumok, 5 érv, hogy igenis miért edzzél terhesen is Elöljáróban:úgy vettem észre, hogy a megfelelő szavakon múlik sok minden. Vannak, akiknek nem tetszik az „edzeni” kifejezés, de oké, ha azt mondom,…..
Na, ezt nagyon érdemes megnézni, mielőtt gyakorolni kezdesz! -a legtöbb nőnek fogalma sincs hogy van-e neki ilyen vagy sem, és a terhesség alatt simán össze lehet szedni. A dokik ezt sajnos nem csekkolják a hathetes kontrollon..:-( jelek LEHETNEK: -kidudorodó pocak ( mármint ha nem alkatilag vagy…..
Kulcsár Vajda Enikő 2016.10.27 11:23:32
@prolee: szia, esetleg érdemes lecsekkolni, az tényleg egy perc a videó alapján. a kérdés sajna nem esztétikai elsősorban, hanem funkcionális.
a másikat nem értem, milyen élmény nélkül vagy el? a szülési? ja, hát nem mindenkinek hiányzik az, tudom :-D
Szétnyílt hasizom. Uh. Kicsit mindenki megijed most, de nem kell! Én rengeteget tanultam róla az elmúlt időszakban, hiszen a prenatal-posztnatal időszaknak ez az egyik speciális problémája ( bár lehet !férfiaknak! is szétnyílt hasizmuk, persze nem a terhességtől, hanem a túlsúlytól és a helytelen…..
Volt ez az előző írásom, a "járjon-e balettra?", amiben a gyerek-táncórákról írtam, nem annyira lelkendezve. Leginkább a művházas balettórák lebegtek a szemem előtt. Két dologra akartam felhívni benne a figyelmet, az egyik, hogy a táncóra a mozgás mellett gyakran egy teljesen elferdült…..
  Fű, de utálom ezt a szót, hogy STRIA , leírni is, valahogy idegenkedem a hangzásától, legyen inkább stretch mark, ahogy az angol mondja, vagyis tágulási csík? Viszont az derült ki, hogy benneteket rendkívül érdekel a téma, oké, ki akarna csíkokat? Kocsmáros Gabi kozmetikus szakszerű tanácsait…..
  Sok órát tartok mostanában, viszont kevesebbet írok. Több oka is van, egyrészt újból tanulok egy kicsit, volt elég sok közgazdasági dolog, aztán egy csomó élettan, anatómia, edzéselmélet és hasonlók, izgalmas, csak még nem sikerült a napok megnyújtásának új módját feltalálni. Addig is a…..
  Ez a hathetes kontroll, ez egy nagy vízválasztó, nevezetes esemény, addigra elvileg a testi-lelki sebek beforrnak, a varratokat már rég kivették vagy kihulltak, a babát meg lehet mutatni, a szülés eseményeit meg lehet beszélni az orvossal. (ez amúgy szintén magyar specialitás, nem minden…..
oszlassuk a homályt :-) http://divany.hu/poronty/2016/04/11/4_1_tevhit_ami_pokolla_teszi_egy_friss_anya_eletet/..
Ó, itt a tavasz, kinyílt gesztenyefa az udvaron, és a héten hárman kérdezték ezt szemérmesen üzenetben :-)   Kétféle megközelítését mutatom most be a kérdésnek. Mindenféle edzői- fitness- meg pilates- szakirodalom a has növekedéséből indul ki. Körülbelül a második trimesztertől lesz akkora a méh,…..
https://www.youtube.com/user/kulcsarvajdaeniko iratkozzatok fel, hogy értesítést kapjatok az új videókról + az élő közvetítésekről. köszönöm!..
Csütörtökön 11-kor! Részletek és jelentkezés alább. Állati jó lesz, gyertek! https://www.facebook.com/events/653732594765627/..
Az nem kérdés, hogy a futás iszonyúan praktikus sport: bárhol, bármikor, csak egy jó futócipő kell hozzá. Az egész egy nagyon elemi, egyszerű, ősi dolog, ugyanakkor vannak már klassz appok meg edzésprogramok is, Endomondo és társai, amitől 21. századi élménnyé válik, könnyen tervezhető, nyomon…..
http://uvegplafon.blog.hu/2016/03/08/az_en_testem_meg_a_barbarae_furdoruhaban de igazából nem is róla, hanem a TEST-ről, a testképről, a táncosok testképzavarairól, meg a könyökfóbiáról. Mindezt az Üvegplafon blogon, olvassátok!..
Lesz egy ilyen, jövő csütörtökön lehet jönni 11-re a Hellóanyuba, ami már önmagában is élmény :-) Hogy mit fogunk csinálni, arról majd még írok bővebben. Lehet utána kérdezni tőlem, barátkozni egymással, illetve szabadon engedni a babákat. De egyiket sem muszáj! Gyertek bátran, hozzátok a gyereket,…..
  az Anyacsavart pedig itt találod.        ..
Kulcsár Vajda Enikő 2016.02.19 23:13:06
@ZsooBoogie:
szia, írj nekem lécci az anyatestprojekt@gmail.com- ra, és megbeszéljük!
Éppen végzek egy kurzust , ami azzal foglalkozik, mi jó/ nem jó a a testnek terhesség alatt illetve utána, emiatt sokat olvasok a hormonokról, és a hormonegyensúlyi változásokról a terhesség alatt és után. Amiről a mozgás miatt fontos tudni, az a relaxin, biztosan hallotátok már. A relaxinnak egyre…..
szerdán kettőkor!!!! a technika már nem lehet akadály, uralmam alá hajtottam a gépeket. csatlakozz egyedül, gyerekkel, férfival vagy barátnővel, jelezz vissza ha van kérdés vagy kérés. a törzsizmokra fókuszált teljes testes crossflow mozgás. isteni lesz! itt tudsz csatlakozni…..
Anya vagy, hát nyughass! Szoptass, moss és altass! Majd, ha eltelt pár év, magaddal foglalkozhatsz.Talán. Azt olvasom az egyik ismerős fészbukján, nevezzük Klárinak,  táncos ő is: három hetes a gyerekem ( kis kínainak néz ki, állati cuki amúgy) mikor mozoghatok már. Hiányzik is, felesleg se nagyon…..
a technika működött, és egy csomóan végig is csinálták, hurrá! http://www.ustream.tv/recorded/81339010 itt lehet ismételni! kis kézisúlyzó kell, és mintegy 45 percnyi idő. a videó érdwemi része egy perctől indul, addig a közvetítés áll össze szép lassan...
Találsz itt egy személyes beszámolót, hogy én hogyan küzdöttem meg a hátfájással, a második gyereknél sikerült teljesen megúszni: Így Vannak az olyan népszerű listázós formátumbanl tippjeim az otthoni gyakorlás könnyebbé tételéhez: ITT , illetve egy írás annak a lélektnáról, hogy hogyan szerettem…..
- rögtön módosítok is: mit csinálHATsz a szülés után. Ha van kedved. Ha van erőd.Ha okés a szoptatás, nyugodt, jó alvó a gyerek. Ha nem vagy kétségbeesve az új feladat nagyságától. Ha nem érzed úgy, hogy most csak hevernél és pihennél.- Ezek, vagy ezer más variáció mind előfordulhatnak, minden oké…..