Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajtmánia

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy hogyan válik valaki házi sajtkészítővé, és milyen lehetőségei vannak?   Belevágok a közepébe! Azért lettem házi sajtkészítő, mert meguntam, hogy szemetet egyek. Ezt lehet általánosításnak is venni, de ez a puszta igazság. Emlékszem arra az időpillanatra, amikor megpróbáltam egy bolti 900…..
SAJTMÁNIA Parenyica, a Legenda 2015.11.05 16:41:41
A hazai sajtszentháromság oszlopos tagjanának általam készített verzióját mutatnám be. Nincs az a hely vagy helyzet, mikor sajtról van szó, hogy ne kerüljön elő a parenyica. Ma magyarországon, ha nincs a sajtosnál parenyica, az kvázi nem is sajtos. Mondhatnánk azt is, hogy a…..
Mikor megtudtam, hogy megnyílt a Zsendice sajtbolt a Hold utcai termelői piacon, elhatároztam, hogy mindenképpen sort kerítek egy látogatásra, ugyanis érintőlegesen kóstoltam már egy-két Bükki sajtot, de az egész sajtpalettájukon szerettem volna végigmenni. Aztán eljött a nagy nap:…..
  Szereted a sajtot?  Szeretnéd megtudni, hogyan készül? Nem volt lehetőséged még kipróbálni magad sajtkészítőként?  Akkor TE vagy az emberünk! Szeretettel várják a kedves érdeklődőket a Bourbon Kreatív Élmény Konyhában! Amennyiben érdekel a sajtkészítés, vagy csak…..
SAJTMÁNIA Mozzarella ungherese 2015.10.05 19:25:06
Ahogy a címből sejthető, egyik kedvencem, a mozzarella kerül terítékre. Megmutatom lépésről-lépésre hogyan készül, aztán “helyzetbe hozom” a sajtot egy finom recepttel.  Igyekeztem úgy készíteni ezt az összeállítást, hogy fotókkal is illusztráljam a sajt készítését…..
Görög saláta, tzatziki, metaxa, olimpia, tengerpart, istenek, Odüsszeusz, Zorba, szirtaki,…és a feta sajt!!! A feta sajt Görögország kincse és ma már mindenki sajtja. Feta sajtnak nevezett termékeket mindenhol kapni, bár az ingadozás a minőségek között eléggé nagy. Ha…..
  A krémsajt egy közkedvelt eledel. Rengeteg fajtát lehet kapni, mégis, ha elkészítjük otthon, házilag TEJből a krémsajtunkat, akkor akár az a lehetőség is fennáll, hogy nem biztos, hogy még egyszer veszünk a boltban “krémsajtot”. Mert így semmiféle adalékanyag, maradvány,…..
SAJTMÁNIA Első 2015.09.09 18:25:34
  Nemsokára indul a SAJTMÁNIA blog! ..