Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gendibal UK

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
Gendibal UK 2019.06.21 23:43:26
Csak egy kérdésre szeretném, ha válaszolnának mindazok, akik "természetellenesnek" vagy "betegségnek" nevezik a homoszexuális hajlamot:
Nem csak az emberek között, hanem tudvalevőleg az állatvilágban is elterjedt - igen meglepően magas százalékban. Ezzel nem mondtam újat senkinek sem, tudom.
De vajon miért van ez így? Minden ilyen egyed beteg lenne?
Ezek szerint az állatvilágban 4%-tól 60%-ig terjedő mértékben betegek azon fajok példányai, ahol ez előfordul?
Nem lehetséges, hogy ez mindössze a természetnek velejárója, csak fogalmunk sincs, hogy mi a szerepe a jelenségnek?
Ne gondoljuk már olyan nagyon okosnak magunkat... Valljuk be: sok mindent tudunk ugyan a természetről, de közben valójában alapvető dolgokról a leghalványabb fingunk sincs...
És lehet nagy hangon nevelésről, "megfertőzésről" és hasonló baromságokról beszélni... de ez akkor is egy befolyásolhatatlan jelenség marad.
Megjegyzés: Gyerekkoromban - játékból - rajtam is volt lányruha (egyszer), sőt, tizenévesen, évekig sokan lánynak néztek... szép arcom volt... akkor még :-) De később, miután felnőttem, soha nem volt sem gondolatom, sem álmom, amely homo hajlamra utalna.
S mindezekkel együtt felháborítanak a végtelenül primitív, szűklátókörű, viszont hűdekib**zottul magabiztos kijelentők, akik marhára tudják ám, hogy mi a betegség és mi a természetes.
Ha már természetességről beszélünk, akkor a társadalmi elvárások elképesztően magas hányada nem "természetes" viselkedési normákat kíván.
Szóval csak óvatosan a "mi a természetes" kijelentésekkel, tanult és tudós barátaim...
A Kárpátok Géniuszának országában volt utoljára katonai kiképzés és hazafias nevelés az iskolákban...
Gendibal UK 2018.01.06 12:05:56
@atomic power 1986DucaDuca:

Nos, akkor kezdjük tételesen...:
A jelenlegi munkakörnyezetemben senki nem volt katona, de ennél jobb munkatársaim soha nem voltak - ellentétben azzal, amikor kb. 20 évvel ezelőtt voltak katonaviselt kollégáim, akik nem tudtak együttmúködni senkivel. Vagyis az első kijelentés egy hatalmas csacsiság, a katonaság nem farag csapatjátékost senkiből.

Az összefogás, összetartozás, egymás segítése egy szociális és interaktív feladat. A katonaság pedig felépítésének és jellegének sajátosságai miatt inkább szívatásra, megalázásra, "törzsi beavatási" módszerekre "tanítja" a bekerülőket. A csapatmunka és összetartozás félelem és megalázottság általi kiváltása nem pozitívum. Soha nem tartós az a szövetség, amely kényszer által jön létre. A kötelező katonaság mindenkiben félelmet keltett, amióta csak kitalálták, és minden jóérzésű ember menekül(t) előle. Aki pedig átélte, az lehet ugyan büszke arra, hogy kibírta, de attól még személyiségfejlődést nem eredményez a katonai szolgálatban való részvétel.

Az pedig nem csak szomorú, hanem egyenesen ijesztő, ha "már csak a honvédelmi nevelés lehet az, ami valamit adhat a fiatalok számára, ami a...". Bár nagyon rossz véleményem van a jelenlegi magyarországi állapotokról, talán még nem tartunk ott, hogy csak a katonaság legyen az egyetlen értelmes alternatíva arra, hogy közösségben működjünk. Ha pedig mégis, akkor óriási baj van. És ez visszavezethető a központilag irányított véleményvezérlésre, tömegeket elbutító kormánypropagandára, az egyédi véleményeket, kritikai gondolkodást elnyomó rendszerre. (Megjegyzem, hogy azok, akik azt harsogják, hogy "lám, demokrácia van, mert mindenki elmondhatja a véleményét", nagyot tévednek. Amint valamely csoport valóban véleményformáló erővel bír, elkaszálják, lásd Népszabadság, Jobbik, karaktergyilkosságok, stb. Minden "illiberális", illetve a valódi tartalommal bíró demokráciát leépítő rendszer fel kell mutasson látszólagos ellenvéleményeket, másként nem játszhatja el a demokrácia látszatát. Még a szocializmusban is kellettek kritikai hangok, és választások is voltak a maguk módján.)

"Állam tisztelete"???
Az állam nem más, mint a társadalom kiszolgáló apparátusa. Annyiban tisztelni kell a benne dolgozókat (ha tisztességgel teszik a dolgukat), mint amennyire tisztelem a boltos nénit, a postást, a tanárt, orvost, a szomszédomat. De nem jobban. Mi fizetünk azért, amit ők tesznek. Sajnos ez az apró kis elszólás is (állam tisztelete...) mutatja a csordaszellem meglétét. Bocs, de ez van.

Visszatérve a katonaságra:
Egészséges életmód??? A 2000-es évek elejéről való történetekban a fizikai megalázás, robotolás, lejárt konzervek etetése, kosz és mocsok, nem az egészségről szólnak. Az egészségnek a mentális egészség is része mellesleg. Ezzel az erővel a munkatáborok is "egészségesek" voltak, mivel fizikailag edzették a részvevőket?? Mit mondanak az egészséges katonaságról azok, akiknek a bakancs tönkretette a lábát egy életre? Akikkel feljebbvalóik (és persze "bajtársaik" is!) szart lapátoltattak, naphosszat térdrekényszerítve budit takaríttattak fogkefével, azok is az egészséges életmódra emlékeznek vajon? A feljebbvalók önkényes büntetései, "ránézésre" megvont eltávozások is csak a hatalommal való visszaélésről szólnak. Lehet azzal védekezni, hogy azóta eltelt néhány év, és "ma már nem így van" - de mivel a rendszer ugyanaz, ezért a szereplők is ugyanúgy viselkednek, effelől nincs kétség.

Ha a "hősiesség" maszlagától elvakult hőzöngők még tapsolnak is a mostani intézkedésnek, akkor majd megnézném az arcukat, amikor a fiaik síró és rettegő szemmel vonulnak be a kötelező szolgálatra. Persze... majd azt mondják nekik, hogy "így lesz ember belőled, fiam!" - és a fiú csak azt érzi ekkor, hogy még az apja is cserben hagyta.

A mostani intézkedés azt hivatott elindítani, hogy a fiatalok SZOKJÁK MEG, hogy parancsolnak nekik, szokják meg, hogy kivezénylik őket és vágóhídra is terelhetik mindannyiukat.
A militarizálódás a fejekben kezdődik - és ott is végződik.
Ha valóban arra tartanak az események, hogy háború készül és valódi veszélyben lesz mindenkinek az otthona, szerettei, akkor nem kell majd kötelezni senkit arra, hogy megvédje az otthonát.
Nem mellesleg rémísztő erről gondolkodni... Nem tudok olyan helyzetet felfogni, amikor elengedhetetlen lenne, hogy EMBEREK egymást öljék tömegesen. Ez az, amit mindenáron el kell kerülni. Az energiát nem katonás rendszerek kiépítésére kellene fordítani, mert ha ezt tesszük, akkor valóban ezt az irányt segítjük elő, és mint annyiszor, már késő lesz belátni, hogy rossz az irány.

Akik most ezt helyeslik, megkérdezném őket arról, hogy milyen érzés halott vagy megcsonkított gyermeküket viszontlátni vagy csak arra ébredni, hogy a szomszéd szobában ordít a háborút megjárt fiú rémálmában...
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
Gendibal UK 2017.07.21 23:14:57
@CoolKoon: Köszönöm, hogy leírtad: "Azt visszük be, aki csalással pl. bérletet vett, aztán azt az ellenőrnek felmutatva megpróbálta vele elhitetni, hogy valódi, utazásra jogosító dolog."

Utazott ezzel a srác? Ellenőrök hívták a rendőröket, mint ez szokásos? Mindenütt azt olvastam, hogy éjjel mentek ki hozzá. Esetleg éjszakai járaton szunyókált?...

Egyébként komoly, hogy bevitetnéd, aki "csalással pl. bérletet vett"?
Szép rendszer lesz itt, ha így gondolkodunk... Ne haragudj, de nem a rendőrállam a megoldás. Nem szeretnék senkit megsérteni, aki próbálja az eseményeket védeni, de úgy vélem, hogy a szervilis hozzáállásnak is - elvileg - határai vannak.
Vagy legalábbis jó lenne, ha lennének.

Szintén köszönöm, hogy egyetértesz a Paypal ötletemmel.

Kár, hogy nem szabadalmaztatható, mert
- nincs benne innováció
- szolftver nem szabadalmaztatható egyébként sem (remélem, hogy jól tudom)
- és egyébként sem működne, mert mindenki megpróbálna olcsóbban vásárolni... :-D
Gendibal UK 2017.07.21 23:05:24
@morpho: A poén az egészben, hogy teljesen véletlenül éppen online jegyvásárlásra csinálunk web shop-ot... :-) De nem a bkk-nak, és nem mutyi alapon (vagyis töredék pénzért), de legalább senki nem fogja feltörni.
Azok sem törik fel, akik komolyan szeretnék megtenni... :-D

Azért döbbenet nekem ez a sztori, mert vannak webszervereink (amelyek az SSL teszten nem hasalnak el, mint a bkk), és kb. 5 másodpercenként jönnek automatikus betörési kísérletek (keletre található "barátaink" irányából, úgy mint Oroszország, Kína). Egy rendesen megcsinált szerver ezt simán állja. Aki ezt nem tudja, hogy az internet ilyen, az ne is kezdjen bele.

Tényleg érdemes megnézni ezt a linket (valamelyik cikkben volt, többen is betették):
www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=shop.bkk.hu

A hozzá nem értők kedvéért: Az "F" minősítés a "Worst" vagyis "Legrosszabb" kategóriát jelenti.
És ez még "csak" a szerver minősítése, nem a rendszeré. Vagyis halmozottan gáz az egész...

És ezt lehet szépíteni, mosogatni, magyarázni mindenféle "kibertámadás" dumával, de a valóság akkor sem lesz más.
Éppen egy hete volt, hogy általános megdöbbenésre a britek többsége úgy gondolta, jó ötlet lenne kilépni az Európai Unióból, azaz a Brexit mellett tette le a voksát. A tíz éve Angliában Kiskacsa posztjában azt javasolja, hogy vegyünk egy mély levegőt és nézzük meg, hogyan érthetjük meg a…..