Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dellaszlo

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet Finnországban Búcsúposzt 2015.11.26 14:24:40
Mielőtt kijöttem volna, elhatároztam, hogy igenis blogot fogok írni, és bár az első pár kint töltött nap rohanásában nem sikerült ezzel utolérni magam, de amikor megírtam az első bejegyzést, úgy gondoltam - sínen vagyunk! Aztán kezdett beindulni az élet, én meg kezdtem elmaradozni a posztokkal.…..
Szeptember 4. (péntek), hajnali 4 óra - szól az ébresztő, menni kell, hogy elérjük a 8:30-as kompot. Nem hajóztam még tengeren, úgyhogy ez nekem teljesen új élmény volt, már a becsekkolástól kezdve (ami mondjuk pontosan úgy zajlik, mint a reptéren :D). 7 körül érkeztünk meg a…..
Valahol ott tartottam, hogy péntek - grand semester opening. Megnyugtató érzés volt, hogy már a második itt töltött hetemen fel tudtam venni a zakómat, most már mondhatom azt: nem hiába pakoltam be!:) Az igazat megvallva mindig is szerettem az ilyen "formálisabb" eseményeket…..
Akkor most jöjjön egy bejegyzés olyan dolgokról, amiket eddig nem nagyon tudtam berakni sehova.ÁrakErről később fogok írni részletesen, mert jó leendő közgazdász módjára minden kiadásomat vezetem egy excel-táblában. Elöljáróban annyit, hogy Finnország drága. Tényleg drága…..
Szóval az oktatás, mert hát mégiscsak tanulni jöttem ide, nem?Finnországban kétféle felsőoktatási intézmény van: egyetem és alkalmazott tudományok egyeteme. Utóbbiaknak az a célja, hogy az üzleti élet szereplőivel szorosan együttműködve képezzen megfelelő kompetenciákkal és…..
Ez volt a hétvége felismerése. Amíg otthon esett, itt Finnországban a hőmérséklet 25 fok felett volt, szikrázó napsütéssel és semmi csapadékkal. A nyár itt most nagyon rossz volt, ezért a finnek oda vannak meg vissza ezért a jó időért, amit mi is próbálunk kiélvezni, mert…..
Szóval valahol ott hagytam abba, hogy orientációs hét harmadik napja, Helsinki. Korán reggel indultunk busszal a koli mellől, Helsinki kb. 50 km-re van innen (40-50p busszal), és 9-kor már kezdődött a program. Hogy őszinte legyek, az itt tanuló erasmusosok nagy része nem Porvooba, hanem…..
Sziasztok!Végre megcsináltam a blogot, így elsőre viszont csak a lelkiismeretem megnyugtatására írok egy bejegyzést, mert úgy érzem ha tovább halogatnám a dolgot, sose állnék neki.. :DMenjünk időrendben...19-én kedden éjszaka érkeztem meg Helsinkibe egy kisebb késés után, ahol…..