Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikszel

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyaralást mindenki megtervezi, hiszen ha elutazunk két-három hétre akkor elengedhetetlen, hogy részletes tervet készítsünk és költségvetést. Azért írtam két-három hetet, mert Amerikába nem érdemes kevesebb időre menni, a két hét a minimum szerintem, hogy egy adott hely…..
ikszel 2014.09.04 00:11:27
@Prof. Dr. Ausgezeichnet Lienen-Brücke: " masik meg a las vegas. ... a sivatagban van egy hely, ahol minden kurva draga, es pillanatok alatt onkent elveszted a maradek zsetonodat a kaszinokban"

Vegasban volt a legolcsóbb szállásunk: 4-csillagos szálloda 2 felnőtt + 2 gyerekkel napi 39 USD!!

Persze arra utaznak, hogy sokkal többet hagysz a szálloda kaszinójában, de én megálltam minusz 20 dolcsinál, nem igazán kötnek le a játékgépek.
Íme, nézzék meg milyen átlátszó módszerekhez folyamodnak, akik le akarják járatni a Toyoták megbízhatóságát. Lépésről lépésre követhetik, ahogy a sunyi befeketítési kampány begyakorolt lépéseit végrehajtják. Ám sajnos nem jön össze, mert nem gondoltak minden…..
Sokat fejlődött az autódizájn az utóbbi húsz évben, hiszen egyre nehezebb kifejezetten ronda típusokba botlani. De azért vannak még, itt járnak közöttünk. Szubjektív! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ikszel 2014.07.09 09:26:44
@Shadowbull: Ez egy Mineral White Luxury. De akkor is kissé kiábrándító ezen a listán látni...
ikszel 2014.07.09 09:38:31
@Kefflin: Hát lehet, hogy ronda a Multipa, de a nagy üvegfelület és a kocka forma miatt a parkolás és a vezetés is eléggé élvezetes vele.
Az RTL kiszámolta, a lehető legjobban rájuk szabott különadó után mennyi az annyi. Lássuk be, a szopcsi nem kicsi, 15 millió eurós összeg a tavaly 15 millió eurós adózás előtti nyereséget termelő csatornának. Biztosan megteccettek érteni ezt, ugye? Ha nem akkor mondom magyarul: a…..
Rogán Tóni nagyon leegyszerűsítve kimondta a tutit: a devizahitel árfolyamkockázata nem az ügyfélé, hanem a banké. Ennél nagyobb mocsokság nemigen hagyta el eddig fogai büdös ketrecét, pedig mondott már sok vérlázítót. Emlékezzünk: mitől is lett a devizahitel? A vörös…..
ikszel 2014.07.02 14:12:05
@VT Man: "Mi a bank kockázata?" Nem sok:
1. Hogy az ügyfél nem fizeti vissza a felvett hitelét.
2. Hogy a törvényhozás extra adókkal súlytja
3. Hogy a megkötött szerződésekbe utólagos hatállyal beleszól az állam.
4. Hogy a gazdaság szétkúrása magasabb CDS felárat, így drágább hiteleket eredményez.

Tényleg tuti üzlet, nem is értem, miért nem nyitsz egy bankot, hacsak erkölcsi megfontolásból nem.
ikszel 2014.07.02 14:14:33
@bölcsbagoly: "ne mellé beszélj, hanem érvelj" Hogy lehet érvelni olyannal, akit saját bevallása szerint "nem érdekelnek mások elvont gondolatai"?
ikszel 2014.07.02 14:19:26
@bölcsbagoly: úgy látszik vagy én nem vagyok, vagy te nem vagy tisztában a "megszüntették" szó jelentésével...
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
ikszel 2014.06.02 22:38:03
@fran7: A wikipedia szerint így:

"In August 1945, the Soviet Army established a Soviet Civil Authority in the northern portion of the Korean Peninsula. The Provisional People's Committee for North Korea was set up in February 1946, headed by Kim Il-sung. He introduced sweeping land reforms and nationalized key industries."

Oroszok, államosítás. Déjà vu?
ikszel 2014.06.02 22:59:04
@Istóczy Győző: "Érdekes, hogy megint a balos prolik ajvékolnak. Úgy néz ki, őket érintené érzékenyen, ha ugrana a Győzikemónikasó."

Vagy csak ők azok, akik felfogják, hogy milyen gusztustalan és aljas módon él vissza a "nemzeti oldal" a jogalkotói lehetőségükkel és hogy gyakorlatikag ezt bárkivel szemben megteheti, ahogy az elmúlt négy év során számos alkalommal meg is tette.
ikszel 2014.06.02 23:06:15
@Istóczy Győző: csak sajnos mindenki "gecinek" számít, akit nem ők irányítanak. Lásd pedagógusok, egyetemek, Esztergom, Szeged, Neo FM, Klub Rádió, Kishantos, Norvég alap, közmű cégek, és még sorolhatnám.
Bár még nem lehet látni az ukrán-orosz konfliktus végkimenetelét, és csak reménykedhetünk abban, hogy a szemben álló felek a vitáikat békésen is meg tudják oldani, Orbán Viktor a beiktatási beszédével (nem éppen pozitív módon) fellépett a nagypolitika színpadára és olajat…..
ikszel 2014.05.20 18:00:47
@hakos2:
"Nyelvi egyenjogúság... A magyar közösség politikai és kulturális önigazgatása"

Mindkettő fennáll, ahogy korábban írtam. Ha nem hiszed, járj utána, vagy mondj rá példát, amikor ezek a jogos sérültek.

"konkrétan miben,különösen Janukovics megbuktatása óta, mit tettek az ukránok a magyarokért"

Semmit, de ellenük sem. Mit kellett volna?

"Még azt is elárulhatnád, hogy nem dolgozol-e véletlenül az ukrán nagykövetségen"

Nem, de ott nőttem fel, a szüleim és rokonaim még mindig ott élnek, ezért azt hiszem van annyi rálátásom a témára, mint neked és joggal vonom kétségbe az érveidet.
ikszel 2014.05.20 18:46:26
@Rwindx: "még elfogadható nyelvtörvényt sem tartják be."

Kértem példát, látom az nem megy, csak a szájkarate.
A magyar kormányfő Horvátországra támadt: "A miénk (horvát)Baranya és a Muraköz!" Ezzel a vészharangkongató címmel és alcímmel, ám tartalmában nem magyarellenes és nem orbánellenes cikk jelent meg címlapon az egyik legnagyobb horvát hírportálon, a…..
ikszel 2014.05.13 12:06:04
@Kón Bandit: Csak hogy értsd: magyar állampolgárságot jelenleg is kaphatnak a kárpátaljaiak, ha kérik. Ezért felesleges verni a tamtamot.
ikszel 2014.05.13 12:55:28
@kertesz: Eddig senkinek sem származott hátránya abból, hogy felvette a magyar állampolgárságot, mivel ugyan az ukrán jogrend tiltja a kettős állampolgárságot, de semmilyen szankciót nem helyez kilátásba.
Biztos, hogy polgárháborús hangulatban kell ilyen jelentéktelen üggyel előhozakodni, ami kiválóan alkalmas arra, hogy a helyi magyarok ellen hangolja az ukránokat? Olvasd el (akár google translate-tel) a fentebb általam belinkelt cikkhez fűzött kommenteket, és érteni fogod, mire gondolok. Per pillanat ez az akció sokkal több kárt mint hasznot hoz a helyi magyarságnak.
Legkedvesebb Orosz Medvénk éppen bemutatót tart a világnak és nekünk, mennyire veszi komolyan: 1: a nemzetközi szerződéseit, 2: olyan faszságokat, mint államok szuverenitása meg hasonlók. Kárpátalján már mozgósítanak, keleti végeken lakó barátok szerint elindult a menekültek…..
ikszel 2014.03.03 10:33:34
@Kurtánfurcsán: "Az új "demokratikus" ukrán vezetés első húzása volt, hogy beszüntette a magyar nyelvű oktatást a kisebbségek által lakott területeken."

Ne beszélj baromságokat, kérlek.
Tegnap este elszabadult a pokol Kijevben. A tüntetők és a rendfenntartó alakulatok ismét összecsaptak, ám ezúttal minden eddiginél véresebb küzdelem bontakozott ki. Követni is nehéz a veszteségeket, szinte óránként meghal valaki a lángba borult ukrán fővárosban. Az ellenzék…..
ikszel 2014.02.20 16:20:11
@Sturmabteilungsmann: "Hogyan "védjuk meg" Kárpátalját? Én csak egyre tudok gondolni: be kell érte jelentkezni"

Aztán mi lenne a jogalapja? Az, hogy az 1.2 milliós lakosságból 150 ezer magyar? Nem lehetne, hogy békén hagyjuk őket? Most még békében együtt tudnak élni az ottani magyarok a többséggel, nem utálják őket. Egy ilyen "bejelentkezés" után vajon ez így is maradna? Éltetek ott, van fogalmatok arról, hogy milyen viszonyok között éli az ottani magyarság a mindennapjait? Ha jót akar azoknak az embereknek a magyar kormány, akkor egyszerűen csenben marad, ezzel tehet a legtöbbet értük. Minden más csak a nemzeti ellentéteket fokozná.
ikszel 2014.02.20 16:43:34
@Corporate Soldier:
"Merjünk kicsik lenni, így van."

Könnyű pofázni a klaviatúra mögül, ha számodra nincs tétje. Kicsit más aspektusból látnád a dolgokat, ha ott kellene élned és azt szertnéd, hogy a gyerekeidnek nyugodt gyerekkora és jövője is legyen, lehetőleg helyben.
Néhány autótípussal a szocialista gyártók már az ötvenes évek elejétől megjelentek a tőkés országokban. A kétségbeesett erőlködés a konvertibilis valutáért néha egészen nevetséges mai szemmel. Jó lenne tudni mennyire ríttak ki ezek a "szocialista műszaki csodák" a nyugati autóforgalomból, vagy az…..
Ki tud percenként több közpénzt kiszivattyúzni a rendszerből, Mészáros Lőrinc vagy Kálomista Gábor? Melyik a leghatásosabb, leginnovatívabb szerkezet: az úthenger, a második és a harmadik paksi atomblokk, vagy egy tévécsatorna? Nézze meg, ki hogyan készül az első Országos…..
ikszel 2014.01.27 21:33:48
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Számold már össze te fa(sz)fej, hogy hány mocskos ügy és mekkora értékben volt felsorolva a posztban, erre te ennyit tudsz kinyögni?! Biz' isten, ilyen ember nincs is.
Még tavaly év végén született döntés arról a kormányzatban, hogy Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak a Szabadság téren. Tekintve, hogy március 19-re el is kell készülnie a műalkotásnak, a projektet Lázár János kiemelt beruházássá…..
ikszel 2014.01.23 13:30:02
@Larry Silverstein:

Larry Silverstein
Born May 30, 1931 (age 82)
Brooklyn, New York City, United States
Nationality American
Ethnicity Jewish
Ennyit fizetett az MTVA Kálomista cégének egy egyperces műsorért, feltehetően mert leforgatta, hogyan írta alá Schmitt köztársasági elnökként az új Alaptörvényt 2011-ben. A szerződést utólag írták. Furcsa szerződésre bukkantunk az MTVA alvállalkozói szerződései…..
ikszel 2014.01.23 12:23:04
@Pamuk: nem vagy egyedül ezzel a gondolattal:

mno.hu/belfold/gyurcsany-megszuntetne-a-koztevet-1198343
Van valami tragikomikus abban, hogy amikor vélt előnyökért cserébe Orbánék lemennek kutyába, akkor a másik fél nem hogy átvágja őket, de még beléjük is rúg egyet utólag. Ez történt anno a baltás gyilkos esetében is, mikor (állítólag) Səfərov hazaszállításáért…..
Jobban örülnék, ha a címben csak az orbáni flegmaságban megtestesülő arrogáns politikai stílus újabb megnyilvánulásáról lenne szó. Sajnos azonban a két új paksi blokk építéséről, és az oroszoktól felvett 3000 milliárd (!) forintos hitelről kell beszélnem. A helyzet az,…..
ikszel 2014.01.16 09:17:21
@Bogas: "Ti persze majd minden jogalkotási tervet, kormányprogramot először népszavaásra fogtok bocsátani, ugye, Rebi?"

Igen, nagyon remélem, hogy mindent, ami 3000 milliárd forintnyi tisztázatlan kondíciójú hitel felvételével és bizonytalan gazdasági kimenettel jár.

Egyébként az milyen már, hogy aláírjuk, hogy felveszünk 3000 milliárd hitelt, de a kamatfeltételek csak később kerülnek megálapításra?!
Lehet, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének ismételt elutasítása maga is csak afféle viccnek látszik (bár egy vicc, ha sokszor elsütik, általában kifakul, unalmassá, direkt idegesítővé válik), de elképesztő nagy baj van ott, ahol egy bíróság feljogosítva érzi…..
A kormány két nap alatt sikeresen államosította a tankönyvpiacot. Nem találunk szavakat, ezért inkább egy audiovizuláis összeállítással tisztelgünk a döntés előtt. Ez egy 1947-es kép, jövőre viszont ingyen lesz a tankönyv, látványos a progresszió. Akkoriban így…..
ikszel 2013.12.18 12:33:18
@♔bаtyu♔:
Mert az államra nagyon jellemző, hogy a hasznot szétosztja. Ha meg tenné, azt szocializmusnak hívják, és azt ugye nem akarjuk.

Egyébként meg, tudod, ha a francia cég olcsóbban csinál jobb minőségű tankönyvet a gyerekemnek, akkor felőlem ő is megkaphatja a bizniszt.
Rekordot döntött a foglalkoztatottság. Az NGM nem is felejtette el kiadni az aktuális győzelmi jelentését: Az idei május-júliusi adatok lépték át először a válság kitörése előtti legmagasabb foglalkoztatottsági szintet. Azóta töretlen növekedés vette kezdetét, ami…..
ikszel 2013.11.29 12:21:36
@♔batyu♔: OK, de mennyiben volt itt releváns az idézeted? Egyébként honnan tudod, hogy kire szavaztam?
Az adóssághalmaz kezeléséről meg annyit, hogy nem gondolom, hogy azért kellene nekem szerencsésnek lennem, mert Orbánék besöpörték az emberek 3000 milliárdját, 10 éves dollárkötvényt bocsátottak ki 5% feletti kamatra és ezzel együtt sem csökkent az eladósodottság egy forintnyit sem.
ikszel 2013.11.29 13:10:06
@♔batyu♔: Igazad is lehetne, ha a belső források tényleg adósságtörlesztésre lettek volna felhasználva.
De tudod te is, hogy nem így történt. A manyup vagyon egyszerűen eltűnt, maradt belőle némi értékét vesztett MOL részvény, illetve épülőfélben van még pár stadion, amire égető szüksége volt már az országnak, és persze a KÖZGÉPnek is leesett pár száz milliárd.
És ez az, ami rettentően irritáló. Ha millió és egy érv és bizonyíték van arra, hogy ellopnak, kisajátítanak, bekebeleznek mindent, amit lehet ebben az országban, akkor is szemrebbenés nélkül másokra (EU, elmúlt8, libás, bankok, multik, stb) tolják a felelősséget.
Még egyszer sem fordult elő, hogy a kormány vagy fidesz azt mondta volna, bocs, tévedtünk, elszámoltuk, legközelebb igyekszünk jobban csinálni. Nem, addig mondják a feketére hogy fehér, míg az emberek egy része valóban elhiszi, a másik meg belefárad a vitába és rájuk hagyja.

És eléggé szomorú, bár érthető az, hogy sokan ebbe belefáradnak és elfogadják, hogy a dolgok így mennek. Így van ez Olaszországban is, ahol a maffia már a mindennapok része, errefelé megyünk mi is.
ikszel 2013.11.29 13:32:15
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: a mindennapi események tükrében megtalálni a pozitívan kommunikálható elemeket, kitartani, hitet tenni a kenyeret adó kéz tettei mellett, ha kell, néha a saját lelkiismeretünket és undorunkat is legyőzve, no ehhez kell kitartás, gyomor és gyakran nem kicsi intelligencia. Maxval, te igen jól teljesítesz ezen a téren, elismerésem.
Keresetlen hangú emailben szólította meg Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója a Magyarországon akkreditált külföldi tudósítókat október 21-én, amiért szerinte elmulasztottak tudósítani a szocialisták újabb gigantikus botrányairól. Furcsa levelet kapott a…..
ikszel 2013.10.29 17:17:51
@nyomasek: aham, persze, az eu, meg az elmúltnyolc, meg a gyurcsány-bajnai a hibás. Véletlenül sem az, aki felelős az örszág gazdaságáért.

A régió többi országa valamiért nem szegényedett el, noha ők is a rohadt EU tagjai.
ikszel 2013.10.29 17:18:55
@nyomasek: aham, persze, az eu, meg az elmúltnyolc, meg a gyurcsány-bajnai a hibás. Véletlenül sem az, aki felelős az örszág gazdaságáért.

A régió többi országa valamiért nem szegényedett el, noha ők is a rohadt EU tagjai.
A BIZONYITÉKOK EGY RÉSZE ITT LÁTHATÓ, OLVASHATÓ Az ellenzéki összefogás pártjainak véleménye szerint választási csalás történt a vasárnapi, bajai időközi önkormányzati választásokon, ezért megóvják annak végeredményét - ezt a Párbeszéd Magyarországért (PM)…..
ikszel 2013.09.24 11:44:06
@Kelly és a szexi dög: Akkor kussolni kellene, ugye?
Azt lehet tudni, hogy milyen célra találták ki a Visa Electron kártyáját? Régen interneten nem lehetett vele vásárolni, most meg autót nem lehet ilyennel bérelni. Naiv ügyfél se Electronnal, se kápéban nem fizethette ki az Avis 200 eurós biztosítékát, tehát nem adták oda neki az…..