Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziralisa

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zen kert a legkevésbé sem hasonlít azokhoz a kertekhez, amiket megszoktunk, nem borítják színes virágok, nincs benne veteményes sarok, ahogy pázsit sem, sőt, egyáltalán alig van benne növény. A zen kert a buddhizmusban gyökeredzik, és tulajdonképpen egy meditációs terep, mely…..
Az ember „válságkezelő állat”, aki a túlélés érdekében termeszvárakhoz hasonló civilizációkat épít. A válságok sorában a koronavírus-járvány nem tűnik a legpusztítóbbnak és mégis valamiképpen szakaszhatárnak tűnik a túlnépesedett ezért önkéntelenül is természetpusztító, önző kényelmével és…..
 Régi téma, többször szóba került már itt is. A Te, Veled, Neked egyszerűen régimódi, de lehet (szabad, nem muszáj) - használni. Magázó-önöző formában ajánlott. És igen,  tegezésnél általában elég modoros. Kedves Modoros!Nem tudom előfordult-e már a blogon…..
Sziralisa 2019.04.20 19:13:08
@dark future: - Nincs ha. Bizonyosság van.
Nyugi, persze, hogy nem Őt! Ő éppen 50 millás merci terepjáróban furikázik és éppen lopja ki a közpénzt tőlünk. Szóval, csak a szokásos...
Sziralisa 2019.04.03 02:10:20
@rallus: Pontosan így igaz.
Az európa parlamenti választások közeledésével egyre több szó esik Európáról, annak előnyeiről és hátrányairól. Szép számmal akad mindkettő, de valószínűleg a legelszántabb euroszkeptikusok sem vitatják, hogy a határok átjárhatósága az Unión belül jó dolog. Hogy nem…..
Sziralisa 2019.03.15 03:20:48
@Tranquillius: Pontosan így igaz. Rossz álom lenne az egybeöntött zagyvalék.
Egyre több magyar gyerek születik külföldön, azaz egyre több magyar nő szül külföldi kórházban. Ez történt Vandával is, aki a németországi Baden-Württemberg tartomány egyik kórházában adott életet kisfiának. Sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy ott is volt magyar doktornő... (A fotókat köszönöm…..
Sziralisa 2019.03.07 07:53:08
@adamskij: A stílus maga az ember....
Az egész a Weber hibája. ..
Sziralisa 2019.03.07 02:56:52
@Szilágyi Imre: - Tökéletes összefoglalása a tényeknek.
„Jöjjenek, kérem, azonnal! Borzalmas hibát vétettem! Az egész életem és minden elveszett! A 6616/a. sz. vonat a helytelen vágányra haladt ki és összeütközött az 5565. számú vonattal!” – ezek a mondatok pontosan 50 esztendővel ezelőtt hangzottak el Mende forgalmi szolgálattevőjének szájából, de az…..
Sziralisa 2018.12.23 08:10:34
@hegyépülés: Egyetértek minden mondattal. És én is ezt akartam volna kérdezni, hogy ugyan mennyivel elégedett volna meg a kérdező, mikor ez a szerencsétlen Szántai rögtön felfogta, hogy mit csinált és a falnak dőlve jajongott, de a lényeg: az Origo cikkében ott van, hogy ő- Szántai- időben felismerte, ,hogy alkalmatlan ennek a tisztségnek a betöltésére és írásban adta be kérelmét a főnökséghez már jóval a tragédia előtt,hogy helyezzék el őt innen. A válaszlevélben az állt, hogy 1969 január 1-jével áthelyezik. Akkor ki volt a főhibás?
téveszmék "Jobb adni mint kapni" 2017.12.17 18:50:45
  Amennyiben egy kiadós verésről van szó, úgy készséggel elismerhető a közmondás igazsága. Minden más esetben azonban erősen megkérdőjelezhető, s ezt különösen ilyenkor, karácsony táján érezzük.   A bajok ott kezdődnek, hogy az esztendő legsűrűbb időszakát éljük. Év végi zárások, elszámolások,…..
Mielőtt tovább vizsgálnánk magának a megváltásnak a témáját, tisztázni kell még egy igen gyakori tévedést. Ez pedig a vérnek tulajdonított mágikus vagy „spirituális” hatalom. Az ezzel kapcsolatban leggyakrabban idézett rész Mózes törvényében a 3. könyv 17. fejezetében található (közvetlenül az…..
Kinek rossz a szomszédja, annak sok a gondja. A népi bölcsességben rejlő igazságot valószínűleg mindenki megerősíti, aki nem a Hortobágy vagy egy erdő közepén lakik magányosan, hanem a véletlen sorsolta embertársakkal körülvéve, tőlük legjobb esetben is max. egy kerítéssel elválasztva. Bár egy…..
Lovas István tavaly szeptemberben tért haza 10 éves brüsszeli tudósítói munkájából Bicskére. Akkor hosszabb riportban számoltunk be életéről, pályafutásáról, most azonban - egy Bicskén is mozgalmas 2015-ös év végén - visszatértünk néhány "aktuáleurópai" kérdés…..
A németek csúfosan leszerepeltek a világbajnokságon. Az átlagember taktikát, felkészültséget, játékost, edzőt hibáztat. De az ötös számú párttagkönyv tudja, ki a valódi bűnös: a háttérhatalom és Merkel. Eszerint tehát, hogy a magyar válogatott ki se jutott, Orbán lelkén szárad...
A karácsonyról és a húsvétról biztos te is mindent tudsz és ismered az eredetét is, ráadásul a hozzá kapcsolódó szokásokkal kapcsolatban is képben vagy. Ugye? De mi a helyzet a mindenszentekkel és a halottak napjával? Ha fogalmad sincs, de szeretnél képbe kerülni, egy gyorstalpaló segítségével…..
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..