Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pöff

0 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyig még 3 hét van, ezekből a cuccokból bevásárolhatsz!..
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
Pöff 2020.12.02 07:26:48
@birkamenet:
mán áldozat...

nyilván azért ment krantén alatt egy diplomatákkal egy buzibárba
Még a drogot el is hinném, de ekkora adag nem kerül be véletlenül egy táskába, pláne nem az övébe.

Azt esetleg elhiszem, hogy valami titkos szolgálat tudott az ügyeiről és az elmúlt napok politikai történései nyomán adtak 1 tippet a helyi rendőrségnek.
Csak így tovább, ellenzékit is nyugodtan..más út nincs a tisztogatásra úgy látszik.

Valszeg vagy drogdealer volt vagy kurva futtató, nem hiába menekült a csatornán és ajánlotta fel egyből, hogy drogteszt, egyből tudta hogy sáros.
Egy ártatlan ember köpni nem tudna a sokktól, nem hogy logikusan gondolkodni.
Mocskosan sáros ő vastagon és ez lehet csak egy pillanatnyi eset, ki tudja mi van még a háttérben. És nem azért gond mert buzi, vagy mert drog volt nála.

Hanem amit képmutatóan képviselt járt a nagy büdös pofája a szentfazéknak közben.
És a többi fideszes dettó ugyan ez, legyen az borkai vagy "dajcs" tomika vagy akármelyik fideszes, ugyan az a görény hatalom mániás pénz szar ember. Csak még nem bukott meg.
(ellenzéki oldalon is dettó)
A Château Gaillard egy középkori vár a Szajna mellett körülbelül száz kilométerre észak-nyugatra Párizstól, amelyet 1196-ban kezdtek el építeni Oroszlánszívű Richárd uralkodása alatt. Az angol király, aki egyben normandiai herceg is volt, a harmadik keresztes hadjáratból visszafelé osztrák, majd…..
Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak...
Pöff 2020.11.29 22:48:37
@Ménár Atya: de jó megy 7 misiért
azért a lakosság nem ott tart hogy vírus válság közepén kocsit vegyen 7 misiért

az a 3-10% van az több is bizonyos doglokban.
talán az albérlet az valóban, de ez is szeparált nem érint mindenkit

A vírus után lesz a kimenetel , február, tavasz(hacsak nem lesz 3. hullám)
Pöff 2020.11.29 22:51:25
@Ménár Atya: a bankok és multicégek megadóztatása ,

nincs még egy olyan ország, ahol ilyen drága lenne ( pláne az fizetési morálhoz képest.) a bankszámla vagy a kártyabirtoklás..vagy is te (meg mindenki) fizeted az adót,
A bank meg röhög a markába. köszönjük orbán
Pöff 2020.11.29 22:58:52
@Ménár Atya:
azt mindig elfelejtik, hogy miért volt fletó a legszarabb
azért mert orbánék jól tudták, ha semmit nem csinálnak akkor a szocik maguktól is elbaszák, minek lennének konsruktívak.
mondjuk az a 4 évük is megéri a misét, nem hiába váltották le az emberek kurvasürgősen 2002-ben, mert a fideszből ennyni is elég volt, csak feltóék még szarabbak voltak.

És ha fletó volt a ganéj meg a bandája szdsz, akkor miért nem csukták le unblokk az egész bandát?
költői a kérdés, mert nyilván együtt volt a vödörben a kezük.
Maradjunk annyiban hogy a migráns ügy is csak azért téma még mindig, mert az EU-ban van egy csapatnyi balfasz. Ha ott nem ilyen pipogya balfaszok ülnének orbánnak esélye nem lenne, és nem lenne migráns ügy sem.
A pár nappal ezelőtti posztom a svédek és a kelet-európai államok koronavírus járvány kezelési eredményeinek összehasonlítása témájában sokak érdeklődését keltette fel. Sok hozzászólás érkezett, amelyek egy része arról tanúskodott, hogy sokan még mindig nem értik a járvány néhány alapvető…..
Pöff 2020.11.28 23:36:06
@Pöff: most szándékosan megnéztem a pontos adatot NYC-re
hát..

összes eset 600e
de mondjuk 1,2M a tünetmentessel együtt
12 millitól elég mesze van

Ráadásul most a fertőzöttek napi száma 8000 pont most növekszik a napokban most indult be november elején, majd 2 hét múlva kezdenek halni az emberek, majd akkor nézd meg a statisztikát.
Az sem mindegy hogy milyen korosztály kapja meg. Lehet eleinte csak öregek,
Ráadásul USA-bna sok a cukor tűdőbajos kevés mozgást élő ember, elhízottak.
szóval ebből nyájimmunitást következtetést levonni súlyos hiba.
Másik hogy van mutáció, van egy lájtosabb verzió, cak íz megszaglás vesztés, fáradtság semmi komolyabb tünet az sem elhanyagolható, hogy nyár után vagyunk nem egy télből jövünk, meg sokan D vitamint szednek most már.

google:
nyew+york+covid+all
Pöff 2020.11.29 22:43:22
@Tollforgato: "'Lehet eleinte öregek kapják el...' Nyilván. Pont ők azok akik a legtöbb emberi kontaktust produkálják. "

bocs rosszul fogalmaztam, ők halnak először, jelennek meg a statisztikában

egyébként vicces de zárt közösségben (pl idősotthon) simán lehet hogy több a közeli kontakt
Még van esélye arra, hogy megnyerje a Brüsszel elleni következő csatáját, de az már egészen bizonyos, hogy minden hitelét felélte Orbán Viktor az európai politikai közösségen belül. Kicsinyes bosszúja azokkal szemben, akik számon akarják kérni rajta az EU alapértékeinek tiszteletben tartását arra…..
Sok minden lehet hatással arra, melyik országot választjuk határátkeléskor. Jellemzően a megkereshető pénz dönt, esetleg a nyelvtudás, a munkalehetőség, az otthontól való távolság, a szerelem vagy esetleg csak a szerencse – a mai poszt egyfajta beszélgetés kezdete is lehet arról, ki miért éppen oda…..
Pöff 2020.11.29 12:04:29
@Congeria: nem lett jobb hely, sőt.
lásd:
@Szamiz67:
35 évesen át kell gondolnom, hogy akarom e ezt tovább folytatni itt vagy sem.
Se gyerek se család, egy lakást nagynehezen szüleim segítségével összekapartam ,de ennyi. Olyan cégekkel meg hozzá állással, hogy kiírhatnák hogy rabszolgatelep.
Totálisan jövőkép nélkül. és nagyon sokan vagyunk így.
Vajon hogy áll az irodapiac szénája a vírus második hulláma alatt? Milyen nagyszabású projektek születtek meg az utóbbi időben? Kedvező-e a piac a bérlők számára és merre induljon, aki az ideális helyet keresi? Ezekre a kérdésekre keressük most a választ...
Pöff 2020.11.28 23:24:21
"Hol dolgozunk majd a járvány után?"
Lehetőleg külföldön, soha többet magyarország, vagy magyar vezető, kizsigerelő gyártó multi...stb

@midnight coder
@232323:
Azt hittem csak én vagyok ilyen véleményen (mert én átélem) de úgy tűnik nem.
A mi csoportunk odáig se jutott el hogy a HO felmerüljön, még a rotáció vagy a shiftelés reggel délután, mert annyira megszállottan vasmarokkal tartják a beosztottakat a vezetők, hogy a legkisebb control vesztés is felér számukra egy armageddonnal.
És nem hogy kevesebb, hanem több munka lett, mert a többi társosztály akiknek megengedték a HO-t azok lepattinanak munkákat dolgokat, Helyettük is dolgozni kell. aztán most már ott tartunk hogy alapdolgokat is átvettünk tőlük.
Egyébként totálisan felkészületlenül váratlanul érte a céget a HO márciusban (pedig tudtak a január februári dolgokról aztán olasz dolgokról). Valószínűleg a központból szóltak már le, hogy más leányvállalatnál már mindenki HO-ban nálatok mennyi? Jah hogy még senki...aztán 1 nap alatt hazazavartak mindenkit (a vírus kellős közepén) aki nem termeléshez köthető volt, kivétel minket is.

A vírus előtt pont 1 évvel vetettem fel a HR igazgatónak, hogy HO 1-2 nap, más cég már rég adja....óhát azt nem szabad, tilos meg security meg IT meg pénzügyi meg szabályzat meg meg egyébként is.
Aztán beütött a crach, oszt megint nekem lett igazam.

De hallottam olyan hasonló esetről kisebb multi cégről is, ahol hiába kértek HO-t nem adták meg a magyar vezetők, mikor felmerült hogy még is kellene már, akkor költeni kellett volna dolgokra,(alap IT eszközök) ohh hát arra nincs keret, úgyhogy HO nincs. téma lezárva.

Már máshol is ecsetelgettem, hogy a vírus arra volt jó a magyar cégvezetőknek multiknak, hogy durván visszaéljenek a dolgozókkal szembe(kuss a neved) elvett bónuszok, van ahol fizetés csökkentés, emiatt totális utálat van velük szembe. már a nyár végén is fluktuáció indult . És több esetben is látom hogy külföldre menekülnek vagy legalább is olyan cégekhez ahol legalább van HO, ember barátabb hírben állnak (mikkel nem élt vissza a vírus alatt)
És meg lesz a böjtje a vírus után az biztos.
Majd ne picsogjanak a vezetők meg a HR-esek hogy nincs ember.
A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) adatai szerint Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Ez a szám pedig évről-évre nő: 2027-re…..
Pöff 2020.11.19 07:08:35
@kódex:
nádszál vékony gyereknél 30-as nőnél is kialakul cukorbetegség

Már kezdik pedzegetni, hogy vírus, gyulladás áll a háttérben és megy tönkre a hasnyálmirigy.
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
Sokan tudják, hogy épp ma 63 éves a Trabant, 56 éves a Trabant 601, de azt már kevesebben, hogy ma 24 éves a Sachsenring Uni 1 is. Az autót, amely Németország, de talán a világ első modern felépítésű, a maihoz hasonló műszaki megoldásait alkalmazó hibridje volt, 1996 november 7-én mutatták be a…..
Pöff 2020.11.08 17:34:43
Kisgyerek voltam mikor a népszabi oldalán olvastam az UNI1-ről
hú csodáltam, meg voltam győződve róla hogy kiadják, gyártásba kerül
akkor még csak 6 éves volt az 1.1-es trabink mondhatnánk új volt.

"A politikát sem hozta lázba a városi forgalomban mért nulla károsanyag-kibocsájtás, vagy az eleve újrahasznosított anyagokból készült, és továbbra is 100%-ban újrahasznosítható alumínium karosszéria sem, ráadásul valamiért nem láttak választói szavazatokat az éppen a munkanélküliség miatt lassan kiürülő szász iparvidéken munkahelyek újrateremtésében sem."

Bezzeg ma...

Ott baszták el hogy elég lett volna a dízel sima acél váz meg 1,3tonna (esetleg a nyitható dolgok alu ajtó stb)
Ráadásul az állami vevő meg olyan hogy vagy van vagy nincs.
És ha nincs akkor garantált a csőd. Állami adófizetői pénzt meg nem illik herdálni nem bevált dolgokra.

Megelőzte a korát...és a sima PDTDI-ben(majd CRD) nagyon hittek, mocskosul nyomták a VW-nél majd 15-20 évig, meg egy csaló SW kellett mire rájöttek hogy nem jó az irány, ezért is csúsztak meg a id3-al cirka 1 évet. Ha úgy nézzük most már egy 1.6cr 2.0 cr nem olyan gázak mint a 2000-2010-es szarok.

mellesleg a VW-nek nem az elő esete hogy formatervet vesz át a trabantól
Az Uni 1 hátsó lámpa Golf plusz meg az egész kasztni formaterv is csak gömbölyítve

Egyébként a mai napig nem értem, miért a skodát támasztották fel almárkának, miért nem a trabantot?
minden meg lett volna hozzá, sőt még a 2010-es években is 2. almárkának jó lett volna. Let volna rá kereslet.
Mint ahogy a renaultnál is a Dácia.

Pedig ott volt az nT is ott megint túl korán jött, full elektromosként. Megint olyannal kezdtek foglalkozni mire nem volt piac. egy sima 1.2 TSI vagy dízel bőven elég lett volna(vgy akármelyik más gyártó akár még a suzuki/renault/PSA is)
Pedig a dizájn eladta a kocsit. Bőven lett volna vevő.
Elbaszák megint.

Jól emlékszem mikor jött a hype és Prokee lehűtötte a kedélyeket, hogy ebből se lesz semmi, igaza lett sajnos.

Egyébként most ki birtokolja a Trabant jogokat?

Mellesleg írhatnál az Nt-ről is pár éve még működött a honlapja is..
Meg hiányolom a nagyon_nagy_trabant-tortenelem folytatását
Pöff 2020.11.08 22:06:49
@Ajtony: hát most van a VW-nél a TGI vagy skodánák G-TEC motorok (ez a CNG-s földgázas)de nem mondanám hogy túlzottan elterjedt

Fiatnál CNG-s multipla bipower
Openél a Zafira CNG-s
Volvonál van Bi fuel

meg még 1-2 ritkább darab merci meg más fiat és nincs több.
Tényleg érthetetlen a dolog
Ez irtó nehézkes búcsú volt – de nem is ez a baj, hanem az, hogy nem is teljes az elválás...
Pöff 2020.11.08 17:04:24
Érdekes egyébként más fórumokon fideszekkel össze csörtézni.
Ők elképesztően hisznek Trumpnak.
Meg hogy mennyire szar szemét a demokrata párt és JB, meg egyébként is csaltak.
úristen világvége, jönnek a buzik a niggerek a bevándorlók a iszlám

Csak olyan alapdolgokat felejtenek el, Trumpli alatt hány gyilkosság volt hány tüntetés hány iszlám robbatgatás. és ha visszanézitek a repubik alatt mindig több a konfliktus.

Egyébként Clintonra én se szavaztam volna, Trumptól én is azt vártam hogy keményen oda csap és megold dolgokat.
De valójában csak keménykédet, soha nem oldott meg semmit. A kampány csapta tartotta csak a felszínen.
Legyen az kína szankció vagy akármelyik másik, Először keménykedett nagy szavak, aztán vissza vonta.
Egy hiteltelen ember lett. (valószínűleg volt előtte is) egy pojáca.
szarabbul áll az ország mint 2015 előtt. Kb semmit nem oldott meg amit beígért... nem is értem a 70 millió szavazatot. Csak a kőgazdagok lettek még gazdagabbak. Rinyál a választás miatt meg hogy FB twitter cnn hogy manipulál.
baszom ő volt az elnök miért nem módosított törvényeket?

Biden legalább nekiugrik olyan évtizedes szociális problémáknak ami már rég társadalmi elvárás.
Vagy működik más országokban. Ott meg úristen világvége, a sátán.
(azért megnézném némelyik fidesz hívőt mit szólna hozzá ha úgy kellene dolgozni mintabban a társadalomban)
Egyszó mint 100 az USA társadalmilag szét esett és ez nem most történt meg hanem vagy 15-20 éve
(de már 40 éve látszódnak a törések) Többségét a repubok okozták a demokraták meg nem tudták megoldani vagy csak súlyosbították a helyzetet. És a repubok mindig ilyen pojáca embereket indítanak Reagan Bush
Ott lett elbaszva amikor nem al Gore került hatalomra 2000-ben hanem repub Bush
ott elvesztettek 20 évet
A 2000-es évek kb a Clinton érából élt. Bush el is baszott mindent amit csak lehet.Obama meg nem volt jó gazdasági embernek +a válság.
hilary -t nem lett volna szabad indítani, J bident kellett volna és sikerült volna.
Reméljük megold problémákat, nem lesz báb
Pöff 2020.11.08 17:07:31
@Gazz: egy milliárdos köpönyegforgató hogy lehet konzervatív...
UPDATE: A szavazógép feltörését bemutató, eredetileg alább, itt a bejegyzésben megtekinthető, beágyazott videó nyilvános megosztása időközben letiltásra került. Részletek itt. Míg a magyarországi választásokon hagyományos rendszerben, papír alapon szavazunk, az Egyesült Államokban már jó régóta –…..
Pöff 2020.11.04 18:53:16
@miklos_1: és amerikában mit adsz nekik?
főzni se tudnak, de van 2 SUV meg 250nm-es házuk 2000nm-eres telken meg 2 lőfegyverük
Mivel alapvetően egy jobb félni, mint megijedni stílusú ember vagyok, sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy szeretném ha nem lenne igazam. Most is ilyenben vagyunk, szuper érzés lenne egy-két nap múlva visszajönni és korrigálni amit most írok. Szóval úgy néz ki igazam volt, megkapja a világ újabb 4…..
Vajon melyik európai országban nehezedik rád a legnagyobb nyomás a munkában? Vajon hányan vesszük figyelembe ezt az egyébként nem elhanyagolható szempontot, amikor arról döntünk, melyik országba költözzünk dolgozni?..
Pöff 2020.10.17 18:45:01
@tatárfejű kutya: az összes ázsiai ilyen

a munkát mint a rétestésztát úgy húzzák...csak azért haladnak, mert nem önálló ötleteik vannak, hanem másolnak, és sokan vannak.
(sok lúd)
De maguktól...nullák
Külön érdekes, hogy sok ázsiai mikor nyugatra kerül 1 generáció után, soxor tunyább, lustább hülyébb mint az őslakos
Lásd Ausztrália, Amerika Kanada
A covid-járvány alaposan megváltoztatta az emberek életét. Külső negatív jelensége, erdőtüzek, árvizek, a levegő szennyezettsége súlyosbítják a miatta kialakult stresszt, amely olyan állapothoz vezethet, hogy lehetetlenné válhat a munkavégzés. Lara Hogan amerikai munkahelyi életvezetési coach…..
Nem is olyan régen merült fel a kérdés a blogon, hogy vajon hazaköltöznétek-e és ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem. Laz Ausztráliából írta meglehetősen rövid, de sommás véleményét...
Pöff 2020.07.17 21:27:28
Az illető aki írta, fingja sincs mi folyik a vidéken a "csavar" üzemekben.
Lassan kína tajvan elbújhat, mert rabszolga csicska munkát csinálunk ázsiai és EU cégeknek szirszar bérért 8 órában vagy 12-ezésben 3-4 műszakban. olyan ember hiánnyal és oylan darabszámokkal hogy arra még a kanaiak is csak csettintenének.
Nincs is akarat arra hogy a bérek munkakörülmények emelkedjenek. Miközben az anyacégeknél olyan bérek juttatások munka és életkörülmények vannak, hogy a helyi manökenszakos HR pitsák, extrém túlfizetett managerek életükben nem hallottak még. nem is küzdenek azért és a munkavállalókért se. a kihelyezett közép és felső vezetés bábként hajcsár módjára hajtja szét az embereket, Mit érdekli őt hogy van meg az elvárt szám döglik a magyar, kit érdekel?
a 10+ millás céges kocsi meg a havi 1-2+Misi meg legyen, építeni kell a 250nm-eres házat vagy éppen a másodikat.

Ez így lett kitalálva kormányzati szinten(fejétől bűzlik a hal mindig), szar gyenge törvények, cápa cégek megjelenése
Jattolás a politikus meg más cégek zsebébe.
Szóval a széthajtott munkavállalónak élete nincs, kaja munka/gürizés/döglés sörözés politika szidás, kesergés mert képtelenség változtatni ezen a szaron ami körbevesz- 6-ra meg menni kell. minden nap csak egy újabb taposó malom hogy ne dögölj éhen vagy a gyerek vagy legyen lakás.

Az átlag kereset még most se ugorja meg a netto 1000 euró, és a szar forint miatt csak csökken az értéke, miközben globális árak vannak.
Innen fellálni k.rva nehéz.
Pöff 2020.07.17 21:27:28
2.
"Nem utaznak?"
Hova kellene, miből? őszintén?
Egy horvát már nagy nyaralásnak számít.

3.
"Legyen az a romákkal kapcsolatos kérdés, bevándorlási ügy, homoszexualitással kapcsolatos vélemény, vagy bármi hasonló humanitási ügy, a közvélemény hangja reakciós, tudatlan és sok esetben rasszista, egy jó adag alaptalan felsőbbrendűségi érzéssel párosulva."

Gondolom neked se volt soha bajod romákkal, tolvajokkal.
Köszönd meg a gyenge törvényeknek a rendőrségnek akik a fehéreket üldözik, vagy ahelyett hogy az őrült száguldozókat lecsuknák esetleg kapnak 10eFt csekket.
A mindennapos tapsoómalom mellett mit vársz az emberektől
Ez így vna kitalálva, belenyomni az emberek fejét a mocsárba, ne gondolkodjon, ne legyenek ötletei ne lásson rá semmilyen korrupciós dologra. dógozzon. DÓGOZZÁ JOBBÁGY CSICSKA.
Érted már?

Esély nincs a változásra, mert fent sincs akarat erre.
Semmi, sőt tök más az irány.
Ehhez persze aszisztált az mszp és a felvilágosult bal liberális oldal is(tudatosan vagy tudatlansága révén)
Most orbán van. és kb 2025-re csőd

Nyugaton meg liberalizmus...ami egy korábbi konvencionális rendszer múltjából él, nem fog összedőlni de azért ott sincs minden rendben lásd féktelen bevádorlás bűnözéis hullám integrálhatatlanság..
Pont ugyan sőt súlyosabb problémákat fog okozni mint nálunk a romák.
És ezt ne ma farzsebből veszem elő, puszta tények vannak, dokumentumok

Örülök hogy el tudtál menni, hidd el, nagyon sokan vagyunk úgy hogy bárcsak elhúztunk volna innen oszt dögöljön meg aki az éppen aktuális hatalomra szavazott és nyalogatja a f.szát.
Lop csal(közpénz,adó) hazudik tiporja el a másikat (csak hogy még nagyobb luxusban éljen)

@midnightcoder2: és igen nagyjából így lehetne összefoglalni. Amíg nem élsz itt nem bírálj mást, mert nem látod az adott helyzetet....Ezért utálja sok ember az EU parlament,bíróságot is ...hogy beugatnak partszélről de nincs teljes képük az ok okozati viszonyokról. Végül hoznak egy hibás döntést UK pont ezért lépett ki.
Pöff 2020.07.17 21:27:28
@Gery87: az afroamerikai népesség öröklött szociológiai mintakövetése az ázsia-amerikaiak összehaonlításában

best :D

Mexikóiakat kihagytad :D
Svájc a legfertőzöttebb országok között van, én pedig itt ragadtam Zürichben...
Pöff 2020.03.15 20:22:22
@Túl sok felhasználó: mintha ez magyarországon nem így működne..
itt még beléd is rúg a hatóság a nav a ....stb
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
Pöff 2020.03.15 10:49:53
@Muhammad Balfas: az iylen írók újságírók jobb lennének ha nem kommentelnének baromásokat..egyáltalán ki ez a fasz, sose hallottam még
Nézze meg a vírus című filmet...totálisan illik a mostani esetre... a fertőzásnél nem lehet eléggé védekezni.
Pöff 2020.03.15 10:51:45
@Grimbusz Makszimusz:
VPN ismered? vállalati bérelt védett vonal?
IT-hoz te se értesz fingot se
Pöff 2020.03.15 11:37:45
@törppicur:

Nah nézzük csak....

@Pöff: látom erős ideológiai tölteted van. Realitásérzet? Információ befogadása/feldolgozása?
Amiket itt összehordasz, az önmagának a farkába harapó faxság.
>> mert oszt a téd az nem az...

Gondolkozz, ne csak gépelj!

Most derülnek ki a struktúrális problémák...és minden adott egy brutális járványhoz.
-Okádék munkaügyi jogrendszer(ahol a dolgozót büntetik karantén alatt) - ezt hogyan is érted csillagvirág, mennyiben másabb Olaszországban, az USA-ban, Putyinnál?
>> csillagrózsácskám a nyugati leányvallataink bezártak a gecibe és otthonról dolgoznak -2 hete nem járnak be dolgozni teljes fizetés kapnak, mi rothadunk az open office-ban meg a gyárakban 200-500-an, ha nem megyünk be kirúgnak, vagy nem kapunk fizetést.

- home office munkák totális hiánya - mi ez lózung? Nem TOTÁLIS a hiány, a franciák hogyan cserélik alattad a pelenkát home office?
>> mármint úgy érted mi cseréljük alattuk. dolgoztál már franciával? normál esetben munkában nekem kell kiutaznom innen, mert ő a füle botját se csinálja(azt is szarul) és a cégnek még repülési költséggel is olcsóbb az én bérem mint fogadni ott szakembert hogy megcsinálja, és ez igaz a holland, német angol svédre is. És mi gyártunk mi szervizelünk, nekünk kell talpon lenni állandóan, mi nem eshetünk ki soha, mert porcelán lelkük meghasad és nem ad fizetést...ő meg héderezik a 8-ból4 órát meg elhúz home officba és jó 2-őt dolgozik.
Mi 8-10-12 órázhatunk, buszozhatunk és mikor mondjuk a magagernek hogy baj lesz more, ha karantén lesz mi lesz..válasz: jöttök be.
(mert hát a szalagok országa vagyunk, termelni kell(a profitot).)
-Bezárattuk az iskolát, de agyilag addig nem jutottunk el hogy akkor ki vigyáz a kölyökre (oké XBOX, PS4, PC) - miért kell vigyázni a kölkökre? Hungarovalintini önállóság, kontrollnélküliség nem alakított ki a gyerekekben elég önállóságot? Hál istennek, kezd visszaállni a rendszerhez illeszkedés, bár sokaknak fáj a RENDszer.
>> ez nem RENDszer, ez káosz te húgyagyú, ebből látszik hogy mekkora fidióta vagy aranycsillagombögyörőm... facebookon küldözgetik a helyi óvodák, bölcsik, hogy akkor hétfőtől nuku, vidd a 1-5 éves kölyködet ahova akarod.
ÉS akkor mivel marad otthon anyuka apuka?
mert a gyerek nem beteg, táppénz nincs...nagymamához nem szabad. ÖTLET?
1-3 nap szabi talán belefér és aztán? 3 hétig? a 6-10 éves gyerek se önellátó azért még. kulcsos gyerekként is azért én se voltam egyedül csak úgy 9 éves kortól.
-(merem állítani hogy a fidesznál is rájöttek hogy nem okés a dolog...és nem merik a bölcsit bezárni, mert kb ki a bánat fog vigyázni a gyerekre...ha a szalag mellett kell lenni. - ez baxi nem merés kérdése. Az iskolákat sem kellett volna. Csak kisebb a veszteség a bezárással, mint amit a fajtád okoz a bezárás elmaradása okán kifejetett ajvékolással. Nem csak aszalag mellett, hanem szalag végén is dolgoznak, meg még ti is itt vagytok koloncanak.
>> épkézlábab országokban agyilag addig eljutottak, hogy attól hogy nincs tünete valakinek az nem jelenti azt hogy nem beteg...és a totális karanténon kívül nincs más megoldás
-Vannak cégek amelyek még most is olyan körleveleket küldenek, hogy bónusz csak akkor van ha bent van az illető nem beteg stb...nem vicc! itt van előttem a kinyomtatva. KInek a körlevele? ne hablatyolj, ne sumákolj. Bónusz téynleg többletértékért jár károkozásért nem, Azért még a távolmaradás esetén fizetett bármilyen tétel is jutalom.
>> ebből látszik hogy te sose dolgoztál vidéki multinál. fidióta
itt van előttem bazdmeg a papír, amin írják, hogy bónuszt csak
... max 3 munkanapot hiányzott.
Hiányzás: betegszabadság; táppénz, igazolt nem fizettet távollét, fizetés nélküli szabadság, munkavégzés szünetelés...
CSAk hogy értsük a magyarországi agyszintet (kurva anyátokat szarházi managerek és HR-ek országa)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Cím! Véletlenül kerültem a blog-os oldalukra, ahogy éppen bárányhimlős cikkek után kutattam.   Megpróbálok rövid lenni. 5 éve egyedül nevelem a két gyerkőcömet (14 és 8 évesek jelenleg). Én bölcsődében dolgozok…..
Nem nagyon tudok annál rosszabb indítást elképzelni, mint amikor valaki egy várva várt nyaralás első pillanataiban olyan csúnya balesetet szenved, hogy utána közel egy hetet kénytelen kórházban tölteni. Márpedig Ágnessel ez történt. A mi szerencsénk csak annyi az ő szerencsétlenségében, hogy mindez…..
Pöff 2020.03.02 22:21:16
@Golf2: amerikában bizonyos összeghatár felett simán
Vajon milyen veszélyekkel kell számolni, ha új építésű lakás vásárlás kerül a terítékre, mert az biztos, hogy nem csak móka és kacagás a célig vezető út!..
Pöff 2020.03.01 17:13:38
@anyadmajma: új építésnél nem is kapsz másképp, a vállalkozónak nincs pénze (muhahha lol) Mondjuk tudok olyanról aki ennek ellenére is csődbe ment és felkötötte magát...aztán az alvállalkozója is.
Most a város szégyenfoltja a 1/4 kész háztömb...a levegő lakás tulajok meg mehetnek ahova akarnak.

Felújításnál lehet esetleg visszatartani, hogy amíg nincs megcsinálva addig nincs az illető kifizetve.
Döbbenet, de abban a pillanatban hogy oda adod a pénz hogy csináljon meg valamit...mutatod a gesztust hogy ne a pénzen múljon...olyan ótvar munkát csinálnak hogy a pofád leszakad.
Végig bíztam az orvosokban, hogy segíteni akarnak. Nem okoskodtam, nem tudálékoskodtam, hiba volt.  Tisztelt Praxis Blog, Tisztelt Olvasók!     Az elmúlt 11 évemet szeretném megosztani. Nem tudom eldönteni, hogy dühös vagyok, szomorú, esetleg tombolok. De sajnos van, hogy néha egyszerre…..
Pöff 2020.02.29 18:48:48
Még a maszek paradontológusnak se, aki 8-16ig a klinikàn dolgozik, utàna 300.000Huf- ért maszekol annak se???

Nah ezt tiltanám meg első körben. Mert akkor ez azt jelenti hogy a 8 óra alatt lófaszt se dolgozott, csak lóbálta a lábát kb (nyilván nem...bár ki tudja) de ha ennyi energiájuk van az orvosoknak és ekkora a szabad kapacitás, akkor miért van váró lista?
(tudom mert pénzügyi fejkvóta van)
Szóval ha dolgosan végig húzná a napot(tényleg 8 óra) kurva isten hogy nem menne maszekba.
Az a gond hogy a cociális rendszer ezt megengedi, nem tudom de merem állítani hogy egyik fejlett országban se lehetne egyszerre állami és magán szektort is folytatni.
Az egyik kizárja a másikat.
A legjobb az lenne ha csak magán szektor lenne, fizeted a biztosítást ugyan úgy és szépen bemész a magán klinikára, ami erősen szabályozott egészségügyi és költség szempontokból jól fizet az orvosnak, de nem extrém kiugró.
Itt lehetne némi játék, hogy ha súlyos a dolog, akkor a beteget segíti az állam.
Az állam meg megszabadulna az orvosbáróktól, a szemétdob pénz pazarló kórházaktól.

MErt ezek alapján ha a magán klinikát fenn lehet tartani kurva színvonalasan kevés betegből(és bár drága de alapvetően nem kifizethetetlen összegek) akkor valószínűleg menne ez nagyban is állami kórházak nélkül is. Ráadásul az állampolgárok részéről meg max azt vennék észre hogy fizetem a TB-t beleadok még 20%-ot(értsd 300e helyett 60e) és kurva színvonalasan ellátnak és pik pak meggyógyulok. az orvos meg dolgozott a 8+4 óra helyett 8 órát és tanult még 2-őt otthon.