Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fattyula

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tetoválás szó eredete a tatau polinéziai szóra nyúlik vissza. A szó Tahitiből terjedt el világszerte, első ízben Joseph Banks természettudós jegyezte fel a 1769-ben, Cook hajóján, az Endeavour-on. A 18. században a tattaow és tattow írásmóddal igyekeztek a szó fonetikáját…..
Tegnap este valami igazán jó, hideghez passzoló, egyszerű vacsorára vágytam, ez lett az...
Fattyula 2015.10.12 16:14:43
@emul: szerintem éles. :)
mellesleg valószinuleg bevonatos Yanagi-ba
    Mivel szeretem a tűlevelű fákat és a ritka növényeket, legutóbbi kirándulásom Kent county felé vitt Goudhurstbe, ami ötven mérföldre van Brightontól, északkeleti irányban: a Bedgebury National Pinetum. Ez az arborétum elsősorban fenyőféléknek ad otthont, de más…..
     Mai írásomban az egyik római kori villa maradványait mutatom be, amelyik Arundel felett, Brightontól 28 mérföldre van. A romokat 1811-ben, szántás közben találta meg a telek akkori tulajdonosa, amire később Georgian kori épületegyüttest húztak hogy megmentsék a…..
Világhíradó 1. - 1955.   "Tibet a múltban a föld egyik legelmaradottabb országa volt. Tibetet a kínai néphadsereg szabadította fel." Atomenergia keleten és nyugaton, Tibeti változások, kókuszdió szüret Trinidadon és magyar mérnökök Észak-Koreában. Világhíradó 1955!..
      Mostani bejegyzésemben ismét egy kültéri múzeumról írok, ami Amberleyben van. Brightontól kb. 25 mérföldre, Arundel felett található. Ez a múzeum egy régi külszíni mészkőfejtőben kapott otthont 1979-ben.           Bemutatja a múlt század eleji szerszámokat, ipari…..
   Így hétvége előtt szeretném bemutatni azt a helyet, ami nekem nagyon tetszett. Egy remek, tartalmas kirándulás mindenkinek, de legfőképp a gyerekes családoknak. Chichestertől északra Singletonban van a Weald and Downland Open Air Museum, ami egyfajta falumúzeum. Több mint…..
     Arundel egy csodás kisváros Brightontól csupán 18 mérföldre. Itt található egy középkori kastély, aminek egy része ma is lakott. A 10. században kezdték építeni, a 18. századtól restaurálták és újjáépítették. Csodaszép kertje és a kastély nagyrésze…..
Dél-angliai utazgatás Beachy Head 2015.08.22 00:52:35
  Beachy Head talán az egyik legismertebb célpont. East Sussexben, Brighton és Eastbourne között helyezkedik el, egy erősen erodált magas partszakasz. Legmagasabb pontja a tenger szint feletti 162m. Alatta épült a Beachy Head világítótorony a tengerben. Egész évben látogatható,…..
Üdvözlök mindenkit ezen a blogon, ami elsősorban azoknak szól akik Dél-angliában élnek, és szeretnék megismerni a látványosságokat, vagy csak szeretnének kimozdulni.    Gábor vagyok, 2009 óta élek az Egyesült Királyságban, bár volt egy két éves megszakításom. Magamról…..