Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takács bálint - zsebtévé

0 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Grandmaaaaaa welcome hooooome” – sivítja King Diamond a nagyszínpadon lábszár alakú mikrofontartóval a kezében, Andy LaRocque gitárjának hangzása pedig Chewbacca fejét is tükörsimára borotválná. Eközben pedig a frissen visszatért Mikkey Dee úgy gyilkolja a dobokat, ahogy csak ő tudja...
takács bálint - zsebtévé 2017.07.08 13:23:32
@majdnem zenész: Ja, ez érdekes. Paksról soha semmit nem írnak. Csak a 2.-ról.
Szóval, kezdjük a negyvenes generáció kötelező siránkozásával, hogy tíz-tizenöt éve még azért nyivákoltunk, hogy miért kell a rockzenét karanténban tartani és hermetikusan elzárni a fősodortól? Pedig sejthettük volna, hogy ha a kettő végül keveredik, annak nem az lesz az eredménye, hogy a…..
A Linkin Parkról elmélkedtünk már egy sort, de természetesen nem csak őket néztük meg eddig a Volton. Szóval jöjjön az utóbbi három nap néhány érdekesebb pillanata. (Nyitókép: Volt-facebook, Csudai Sándor; többi kép: Juhász Dorottya)..
Talán 1992 lehetett, mikor ültem a gyöngyösi Vak Bottyán János középiskola konditermében, és elsősként néztem az ott éppen súlyt emlegető negyedikes csávó válltetoválását. Ilyen összevisszaságnak tűnt, mintha egy rakás láb keringene egy háromszögbe pakolt gyújtógyertya körül. Jól nézett ki, olyan…..
takács bálint - zsebtévé 2017.05.24 20:39:55
@gigabursch: @shitgun: Nyelvtanilag hülyeség. Hogy kitől, mármint a világ melyik egyik legjobb rock énekesétől mennyire volt messze. Egyébként meg ha elkezdek írni egy best of-ot, tényleg elég hamar előkerül a neve. Akinél meg nem, ott kíváncsi lennék az illető top 10-es listájára. ami persze biztos szubjektív.

tb -zstv
Érdekes egybeesés, hogy tegnaphoz képest napra pontosan 25 éve volt a Guns 'n Roses népstadionos koncertje. Ha jól számolom, hithű underground harcosként pontosan azóta nem is jártam hasonló méretű rendezvényen. Akkor is ültem, meg most is, csak a Axléken még, a Depeche Mode-on meg már. A két…..
takács bálint - zsebtévé 2017.05.24 19:37:39
@fizetekmegegysort: @NZperX: @astotti: Hát nekem nem volt meg 47 x a DM, viszont voltam már legalább ennyi hasonló kaliberű/méretű eseményen/koncerten és merőben más a véleményem. Hajdani FUN-ként, ami konkrétan azt jelenti, hogy a vidéki srácként a körúti lemezboltban a megjelenés másnapján vetettük fel kazira a Black Celebration-t, és nyomtattattuk ki még leporello-s nyomtatóval az összes DM maxilemez diszkográfiáját / szerintem egyébként nincs még egy ilyen zenekar, akinek ennyi és ilyen igényű maxija / extendedje lenne.../ Szóval ez a koncert max. 7 volt a 10-es skálán. Én is hagytam leüllepedni a dolgot, ami most így néz ki:
- Sokáig nem mertem elmenni DM koncertere, mert féltem attól, hogy unalmas lesz. Egész egyszerűen a "felállás" - szintik és ének miatt. Amit videón láttam is ezt támasztotta alá. A felállás mára már más, de a dolog nem sokat javult. Minden eddig látott zenekarok közül messze az egyik legunalmasabb színpadkép és előadás, bár sokkal-sokkal jobb volt, mint vártam.
- Az is igaz, hogy az utolsó három lemezt már szinte egyáltalán nem ismerem, de voltam több olyan koncerten, ahol sokkal, de sokkal több volt a számomra ismeretlen szám az adott együttestől / vagy konkrétan az egész zenekart nem hallottam még soha, mégis sokkal nagyobb élményt jelentett.
- A magasztalt színpadkép más szemszögből éppen giccsnek is nevezhető, hogy kinek-mije-mitől-hol-és mikor áll fel, természetesen szubjektív. Az In Your Room, vagy a Walking In My Shoes "klippje" nekem a kínos határát súrolta.
- A szelfiző-videózó, söröző, csakaslágerrefréntismerő koncertlátogató máshol is ismert, ezzel érdemes egyszerűsíteni. Ha ez a legendás DM közönség, hát legyen.
- Ugyanúgy, mint a hangzással is, ami pár 10m-el odébb már tökéletesen ellentétje annak, ami onnan pár 10-m re idébb. Elhiszem, hogy van ahonnan jó volt, ahol mi voltunk, ott döglötten szólt.
-Arról, hogy mi szól "lemez","CD", és "koncert" minőségben, arról az beszéljen, aki tudja, hogy ezeknek hogyan kellene szólnia amúgy.
- A setlist is nézőpont kérdése. Szerintem a Barrel of a Gun, vagy az I feel You nem akkora szám, másokat viszont nagyon szerettem volna hallani, és sorolhatnám pro és kontra. Az igaz, hogy a régi és az új számok aránya megfelelő volt.
- A DM valaha korszakalkotó szinti-pop zenekarból mára komoly rock zenekarrá nőtte ki? magát. A lemezek igényesen megcsinált nagyon jó. "okos" zenék, de koncerten ezek messze nem szólnak akkorát, mint egy rock-zenekartól elvárnánk. Teszem hozzá, a szinti-pop sem szólt. Ahhoz nem elég jó koncert-műfaj zenekar. Itt most lehet anyázni nyugodtan.
- És ezen az elvileg jó dobos, és a halálosan unalmas, flanel inges billentyűs-gitáros arc sem tud változtatni.
- Amúgy nem öregszenek csúnyán, Martin sose volt szép, Andy-t egyre jobban eldugják, állítólag zeneileg mindig is kínos volt, most már igazolható is műfajilag a háttérbe szorítása. Dave meg, hogy klasszikusból idézzek: Hát őt nem dobnám ki az ágyamból, de buzi azért nem vagyok.

tb -zstv
Írtuk már, hogy jön az új Roger Waters-lemez. A róla bemutatott első dal, bármelyik, a a Dark Side Of The Moon óta készült Roger Waters-es Pink Floyd-lemezen rajta lehetett volna. Persze ez nem csoda, hiszen Waters teljesen uralta dalszerzésileg a brit zenekar ezen korszakát. Persze ettől…..
A fenti üzenet jelent meg Robert Plant Led Zeppelin-énekes honlapján minden bővebb információ nélkül. A rajongók persze ráugrottak azonnal, és máris Led Zeppelin-turnét vizionálnak. Ami mellette szól, hogy 2018-ban lesz 50 éves a zenekar. Ami ellene, hogy Plant volt mindig is a legjobban az ellen,…..
A hétvégén Kaliforniában lezajlott a Coachella fesztivál első fele, ezzel pedig kezdetét vette a fesztiválszezon. Ami ugye nettó marhaság, hiszen fesztiválok egész évben vannak, de akkor nevezzük nyári fesztiválszezon-indítónak a legendás amerikai bulicunamit. Te hová mész idén? Igen, tudom, unod a…..
Tokaj államborászata óriásit fordult saját tengelye körül, ami mintegy szabályerősítő kivételnek tűnik a magam egyszerű igényrendszerrel bíró fogyasztószemszögemből. Tévhit ugyanis, hogy az emberléptéken túlmutató mennyiségi termelés nem történhet megfelelő minőségi keretek között. Tévhit, amelyet a…..
takács bálint - zsebtévé 2017.02.28 13:27:11
@emoss: @furmintfan: Jó, de a No.8 az nagyjából azt jelenti, hogy "nyolcadik", "nyolcas számú" és hasonlók. Nem pedig azt, hogy "nyolcféle", "nyolcból", vagy ilyesmi.

tb-zstv
A mai "tegnap ittam" főszereplője a Furmint Február jegyében egy ikonikus hegyaljai termőhelyről származó furmint. A Király még a sok híres mádi dűlő között is különleges, mind látványát, mind történetét tekintve, azonban az Öreg Király még ezen belül is unikum. Mivel a…..
takács bálint - zsebtévé 2017.02.20 17:00:27
@akov: Off!

András, írtam egy privát levelet más témában. Csak érdeklődőm, megkaptad-e?
On.

tb - zstv
takács bálint - zsebtévé 2017.02.20 18:21:36
@akov: elvileg elküldtem!

tb - zstv
Ahhoz, hogy valami igazán különleges jöhessen létre, sokszor arra van szükség, hogy két művész találkozzon, hogy alkotói energiájukat összehangolva születhessen meg az a valami, amit csak úgy hívunk, zenei varázslat. Január utolsó hétvégéjén a legendás zenész párosoké…..
takács bálint - zsebtévé 2017.01.26 17:29:52
A hazai cipőbámulós színtér egyik legismertebb és legnépszerűbb zenekarának háza táján mostanság nagy volt a csend, a hírekből annyit lehetett csak megtudni, hogy tagcserék történtek (csellista és gitáros poszton) és hogy hamarosan lesz egy visszatérő koncertjük. Képzelt interjú a Képzelt Várossal,…..
takács bálint - zsebtévé 2017.01.16 08:39:53
@rez: Ja, úgy a múdiz is felminősíthetné őket a "nem is olyan rossz"-ról a "hallgatásra ajánlott"-ra.

tb - zstv
Lassan-biztosan válik köztudottá az előre szinte sejthetetlen tény, miszerint a tavalyi évjárat – és majdhogynem az írott hazai bortörténelem – legszebb kékfrankosa csopaki tihanyi. Személyes megdöbbenésem hatványozófaktora az előítélet-táram, miszerint a félsziget borai többnyire lekvárrá…..
takács bálint - zsebtévé 2016.12.29 21:38:38
@furmintfan: @ungert: @dagadtos:
Megvettem. Tegnap kinyitottuk. Vékony volt, de nagyon. Mára maradt. Nem sokat változott. Nem tudom/akarom szavakba önteni milyen, de nem ízlett. Az utóbbi évek legnagyobb csalódását kaptam Karácsonyra.

tb - zstv
A hatputtonnyi aszú kétségkívül a legizgalmasabb, legegyedibb és egyben legantidemokratikusabb bora Magyarországnak. Világos ugyanis, hogy nemcsak a mindennapok bora-szereptől áll fényévnyire, de az ünnepi koccintások rendszerszerű kellékeként is csak igen kevesen részesülnek olyasfajta élményben,…..
takács bálint - zsebtévé 2016.12.13 20:59:59
@akov: @ungert: Angelika az esztétikus a pincénél nem a címke. Szmájli.
takács bálint - zsebtévé 2016.12.14 09:00:52
@BZoltan: Hát, ennél azért az általam érintett tudományág jóval átláthatóbb.
Igazán nem mondanám, hogy a fiatalságom a Cure bűvöletében telt, de azért mindig jó barátok voltunk: néha tisztességgel meghallgattam egy-egy lemezüket, és mint nagyjából minden kicsit gyereklelkű ember, én is bármikor meg tudom hallgatni tízszer egymás után a Friday I’m in Love-ot. Abban pedig…..
A Red Hot Chili Peppersnek van egy jó szokása. Felveszi a koncertjeit, aztán felpakolgatja őket egy oldalra, ahonnan hivatalosan le lehet tölteni azokat, akár veszteségmentesen is. Nem minden kerül fel ide, de a magyar rajongók olyan szerencsések, hogy a múlt csütörtöki bulit feltették, és már…..
takács bálint - zsebtévé 2016.09.06 08:41:31
Ahogy azt az már megírtuk, a Megadeth rockmaratonos fellépése (hivatalosan) lábtörés miatt elmaradt, ezen pedig nem csak a rajongók, de a főszervező, Varga Zoltán is úgy kiakadt, hogy kissé elragadtatta magát a színpadon, és olyan dolgokat is elárult a zenekarról, a szerződésről, amiket nem szoktak…..
takács bálint - zsebtévé 2016.07.21 09:28:18
@Sátán meg a Jocó: Figyelj, Jocó! Fejtsd ki légyszíves bővebben, miért írod a Rockmaraton-ról, hogy fosrakás falusi vurstli, Dunaújvárosról (és a Szalki-szigetről) pedig, hogy olyan hely, amit még a magyarok is az ország egyik segglyukának tartanak!
Várom, előre is köszi!

tb - zstv
Dave Ellefson basszusgitáros lábfejtörése miatt lemondta rockmaratonos koncertjét a Megadeth. Már ez is szomorú a hazai rajongóknak, mivel a legutóbbi, 2014-re tervezett bulit is lemondták, most viszont a lehető legkellemetlenebb módon tették: akkor, amikor a zenekarnak már fel kellett volna mennie…..
takács bálint - zsebtévé 2016.07.16 13:54:16
Na, az ilyen az se nem zenész, se nem kemény gyerek. Hanem Ámerikai. A zenésznek, főleg a keménynek mindegy, hogy mi van a lábával, ha már egyszer iderepült és eljött MIATTA minimum 7.000 ember. Akkor is lenyomja a bulit, aztán utána majd kiderül életben marad-e. Valószínűleg igen. (Még az Iglesias gyerek is letolta a bulit amikor a drónnal ütközött, pedig majd elvérzett közben.)
Sosem járt még az ilyen fesztiválon? Mit vár, autópályát építenek neki a klotyó meg a büfé között? Ha sötét van, meg esik az eső, akkor (saját érdekemben) úgy közlekedek, ahogy esőben és sötétben érdemes. Vagy mit vár, minden eshetőségre a crew készüljön fel? Aztán ha még nagyobb a baj és béna a személyzet (és mondjuk agyon is üti a leeső refi) akkor kit perel a MegaDead? Abból az országból, ahonnan ezek jöttek, ahol a mikróra rá kell írni, hogy ne tegyél bele macskát, ott a fesztiválszerződésbe bele kéne írni, hogy nézz a lábad elé. És abban az országban a sztárügyvédek úgyis bebizonyítják, hogy aknamező volt ott, ahol az összes többi zenekar tagjai is jártak eddig (meg fognak is), csak azok örüljenek, hogy élve megúszták...
Eddig se volt szimpatikus ez a kutyafejű, nyöszörgő, bongyorhajú Dávid gyerek, de most kihúzta a gyufát. Monnyon le.

tb -zstv

Nem lehetett minden szolgáltatás öt csillagos a Kempinskiben, mert akkor maradtak volna...
Pereljük be a Kempinskit.
Lassan minden készen áll, hogy kezdetét vegye a 2016-os Rockmaraton Fesztivál – 10 nap múlva veszik birtokba a rockerek a dunaújvárosi Szalki-szigetet. További infók, valamint a Rockfater közbelép című rajzfilm második epizódja a hajtás után! ..
Az idei Nova Rock felhozatalából csak egy zenekar érdekelt igazán. Illetve kettő, de mivel a Pusciferre nem tudtam elmenni, így a Red Hot Chili Peppers volt az, ami miatt ténylegesen el is ugrottunk az osztrák-magyar határra. A közvetlenül előttük fellépő Deftones csak azért nem vonzott, mert az új…..
A mostani dalmegosztás főszereplői a Quimby és a Biorobot, de messze nem csak ők érdekesek benne. Van ugyanis egy csomó rockzenekar még a listán, az instrumentálistól a leginkább pszichedelikuson át a stonerszerűig, meg még egy popdal is ráfért Revue-től. Szerintem ezúttal egész egyértelmű sorrendet…..
takács bálint - zsebtévé 2016.06.06 06:14:13
@A nevezetes: Olvasom a kommentemet, nem találom benne , hol írtam azt, hogy a Quimby dala jobb lenne bármelyiknél is. Azt is tudom, hogy nem hasonlítjuk össze a karatést a bokszolóval, mert egyik sem erősebb a másiknál.
A "zenei tétel" meg teljesen mást jelent. Úgyhogy mondjuk inkább, hogy "alapvetés" pedig továbbra is igaz lehet. Már amennyiben nem ismerjük (és fogadjuk el), hogy vannak tőlünk (és ízlésünktől) független igazságok.

tb - zstv
Ugyanis a ma reggeli 9-es nyitást követően rohamtempóban elfogyott az összes belépő a szeptemberi koncertre. Aki esetleg felmenne a Ticketpro oldalára, és látna olyat, hogy van még jegy, akár a kiemelt állóra, azonnal csapjon le rá, mert ezek már csak a beragadt, nem teljesülő tranzakciókból…..
takács bálint - zsebtévé 2016.05.17 10:54:45
@rasztalaci: Azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy zenekar gázsija teljesen fix legyen, attól függetlenül, hogy mekkora és milyen helyen lépnek fel. Gondolom már csak a hangosítás (és egyéb infrastruktúra miatt is). azt is gondolom, hogy a szervezőknek is másba fáj egy kisebb vagy nagyobb hely. Meg hogy melyik milyen. Ez biztos komoly matek mindkét részről.
Az viszont érdekes, hogy pl. az Iron Maiden egyik évben még telt házas nulladik nap a szigeten, következő évben "már csak" egy fellépő a sok közül, most meg ugyanaz a VOLTON. Ugyanez a Judas nulladik nap vs. FEZEN. Aztán se Sopronban nem fog leszakadni a föld a Maiden rajongóktól, se Fehérváron nem kellett arrébb tenni a kerítést a Priest koncert miatt. Viszont, ha népstadionra hirdetnék bármelyiket, nehezen tudom elképzelni a telt-házat.
Vannak a tényleg "mindenki által szeretett zenekarok", pl. ilyen volt a REM is, az is csak kisstadion lett, nem is biztos, hogy baj. A nagy magyar visszatérések és búcsúkoncertek első hullámánál pl. a MINI-nél le kellett függönyözni a fél BS-t. Az LGT három Arénás koncertjéből a másodikon már teljesen töltelék közönség volt. Gyakorlatilag végigpofázták az egészet, míg az első napiak szétszedték a házat. Roger Waters is csak a Fallal lépett csarnokból a stadionba, pedig az többi zenéje és turnéja is volt olyan, sőt. Szóval nem mindegy, hogy hányan és miért kíváncsiak az adott produkcióra, hogy mit hol mikor mennyiért lehet eladni.
Azt viszont állítom, hogy nagyon kevés zenekar van ma, amelyik csont nélkül megtöltene egy 50e fő feletti stadiont átlag jegyárak mellett Magyarországon. A RHCP meg a Bon Jovi biztos nem.

tb - zstv
Ozzy elvált a feleségétől és összeállt Corey Taylorral. Micsoda bulvárcím lehetett volna ebből, te jó ég! Na de a lényeg egyébként tényleg ez, hogy Ozzy papa a kokón és a metálzenén kívül más nőt is szeretett nem csak Sharon Osbourne-t, úgyhogy ennyi volt. Minden befejezés…..
Március 21-én került sor Csopakon a Vinea Balaton borbírálatra, ahol felavatásra kerültek az első, egységes stílusban elkészített BalatonBorok, valamint a Vinea Csopak háza tájáról már ismerős Hegyborok. Utóbbiak esetében azzal az újdonsággal, hogy a Hegybor kategória immár nem csupán Csopakra,…..
takács bálint - zsebtévé 2016.03.30 23:48:56
@Sümegi Gábor: @BZoltan: Azt gondolom, hogy egy rendezvény és egy kezdeményezés rangját emeli (vagy meghatározza), hogy kik a meghívottak és a résztvevők. Szerintem öngól úgy szervezni, hogy ne értesítsetek mindenkit, aki számít. Ez protokoll. Aki bújt aki nem, én szóltam.
Elejét veszitek az ilyen kellemetlen utózöngéknek. A mindenkori "Bzolikat" és "Bambrusokat" és "Blégligézákat" fel kell kérni, mert fel kell kérni, és ha maradékcukros a bora és nem illik a kategóriába akkor vagy ő ezt eldönti és nem adja be, vagy a döntnökök döntik el (be/le) döntéshozatalkor. Ne döntsük el előre/utólag, hacsak nem meghívásos a buli.
Na nehogymár' mindenkinek a köveskáli hírmondó apróhírdetéseit kelljen böngésznie, hogy van-e valami járási borfeszt, ahova beadhatnak... Ha valaki a bor meg a régió kérdését érzi szívügyének, akkor miért nem gondolkozik a régió borászaiban?
Pont annyi energia (vagy még kevesebb) lett volna megírni (vagy elküldeni) a felhívást mindenkinek, mint helyette magyarázkodni.
Aki nem volt még benne, nem tudja, mennyire szar ügy, amikor kuncsorogni kell valahol, pedig nem arról van szó, hogy nem jó amit csinálsz, vagy nem illesz bele a kategóriába.
takács bálint - zsebtévé 2016.03.30 23:55:17
@silvousplait: Van neked amúgy még bármi kellemes emléked Magyarországról?
Képzeld. én itt élek, nekem is szar pár dolog. Az ezerötös fajélesztős is néha, meg a top selection is.
Meg még sorolhatnám. De hogy Te, ONNAN, évek óra csak raccsolva károgsz, ez nem fasza.

tb - zstv
A Junkies megállás nélkül megy. Nemrég adtak például egy telt házas koncertet a Barba Negrában, de a tagok más zenei projektjeikkel is folyamatosan pörögnek. Szekeres András énekesnek például szerdán este lesz szerzői estje az A38 gyomrában, ahol Molnár Tamással osztja meg a színpadot, és olyan…..