Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindennelegyet(nem)erto

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamiért mindig az volt az érzésem, hogy London megosztja az embereket: valaki vagy imádja, vagy nem bírja elviselni, kevesen vannak azok, akik semleges érzésekkel viseltetnek a brit főváros iránt. Andi az első csoportba tartozik, ráadásul azok egyike, akinek jutott egy jó magyar…..
A határátkelés lényege: valamit valamiért, magyarul áldozat nélkül nem megy – ezt vallja Péter, aki immár másodszor dolgozik Ausztriában. Történetében ott az első időszak csalódása a gyorsétteremlánccal, a visszatérés Magyarországra, majd az újabb próbálkozás, immár megfontoltabban. És tervei is…..
Belterjes dagonya, kihűlt lábvíz, gátlástalan önpromó, nézőmaximalizáló, bűnös testiség. Nagyjából ezekkel a kulcsszavakkal lehetne jellemezni az év legnagyobb durranásának beharangozott Hungary's Got Talent második élő show-ját.   Horgas Eszter ezúttal nem pakolta ki a…..
Vállalkozni sehol sem könnyű, pláne nem külföldön, ahol a nyelvet, a(z üzleti) kultúrát és a piacot is meg kell alaposan ismernünk ahhoz, hogy egyáltalán a siker reményével induljunk neki. (Erről alighanem a törzskommentelők közül is tudnának mesélni páran, remélem, fognak…..
A mai íráson (mely a Magyarország és én pályázatra érkezett) én azt érzem, hogy düh szülte, a veszteség érzése. Nyilván lehet vele vitatkozni (és nyilván fogtok is), ugyanakkor számomra azért is érdekes, mert látszik, hogy szerzője, Prof egyike azoknak, akik nem feltétlenül…..
mindennelegyet(nem)erto 2015.08.26 11:10:17
@bpetya75: engedd meg, hogy elso HA hsz-em epp az altalad idezett Laar Andras vs. Besenyo Pista ba' kinyilatkozasa kapcsan ejtsem meg ... :)

"Ne varázsoljatok ilyen ártatlan dologból véresen komoly, súlyos bűnügyet, miközben valahol valakik tényleg és valóságosan véresen komoly, súlyos bűnügyeket varázsolnak elbagatellizálható semmiségekké."

Ez az ember korszakunk egyik meg nem ertett zsenije! Mar ami az en velemenyemet illeti.
mindennelegyet(nem)erto 2015.08.26 12:28:41
huha, itt ismet komoly kis vitakor alakult ki es ismet csak megallapitottatok, hogy bar a Mo egeszsegugy nem olyan rossz, de pl a dolgozok beren emelni kellene ... :)

hat gratulalok :)

bar inkabb egy HA-ra bekuldendo poszt keretein belul szeretnek kibontakozni (sokszor jott mar a "fordulat" az eletemben, hogy na akkor majd most ... de nem, meg most sem), de mostmar talan 1 eve annak, hogy viszonylag aktivan kovetem az itteni eletet, elitet :P es bar sokszor (nem, inkabb soha) nem ertem a vegere a hsz-nek, az utolso parat olvastam el leginkabb ... de leszurtem egy nagy igazsagot ... mi (MI !!) madzsarok, lehetunk mi barhol a vilagban ... elvagyunk cseszve ugy anyastol-apastul-tesostol-nagyszulostul mindenestul

olyan dolgokat tudunk egymas fejehez vagni, es olyan szinten bizonygatjuk igazunk ... hogy elfelejtjuk az egesz beszelgetes (erosen "ben) honnan is indult ki. De a fejunk mar lilul, az erek a nyakunkon dagadnak ugy gepeljuk velemenyunk es ugy verjuk fejunk a klaviaturaba, hogy
"az az atkozott szerencsetlen felnotas ugyan miert nem gondolja ugyan azt mint en, pedig leirtam neki" ...

es elfeledkezunk, mar hosszu ideje szoba se hozzuk a "kivalto" posztolo-poszterina termeket, velemenyet ... bar pont ez a poszt egy amolyan kezzelfoghatatlan klise halmaz es a tipikus masra mutogatas peldaja, hogz "ahhh, en mindent megtettem, de a rendszer a szomszed az annak a kutyaja macskaja ... "

mar nem tudom ki irta, de az igazsag valahol azon az uton van, hogy nem "nem hagytak, nem lehet boldogulni" hanem inkabb "nem tudtam boldogulni"

az, hogy felismered a "nem boldogulas" oka leginkabb onmagad, a lehetosegeid amik adodnak magad teremted es lehet, az ember raebred, hogy amit el szeretne erni, lehetosegeket megteremteni azt a korulmenyek miatt (haha, megint egy mutogatas) csak olyan aron tudja amik esetleg az ertekrendjebe nem fernek bele

es visszakanyarodva az elkanyarodashoz, valoban sokan meghulyulhettek mostanaban, hogy ugy aramlik ki a munkaero ala Hungaria the Fantastico-bol, mint egerek a sullyedo hajorol ... illetve a magyar egeszsegugy nem tul veszes de a dolgozok beret fel kellene emelni

:)
mindennelegyet(nem)erto 2015.08.26 14:14:08
@bpetya75: :) hat ennek valami apropoja mindig volt, hogy na majd most ...

pl mikor eldontottem, hogy akkor indulas (majd ezen gondolat megszuletese es a kinti dolgok elokeszitese kozben akadtam a HAra), az elokeszuletek, amikor kiertem es munkat kerestem (ekkor meg inkabb-esetleg tanacs keres jelleggel) aztan mikor talaltam, es elkezdtem dolgozni, majd gzultek a kulonbozo elmenyek, ugyintezesek, stb ... (az utobbi esetek inkabb amolyan "dir dajori" jelleggel, nem okoskodasi cellal, nem is "na most mit csinaljak?" cellal, csak amolyan, hat en itt tartok most labjegyzet)

egyebkent en spec UK-t gyarapitottam Magyarokkal (illetve gyarapitottuk, de ez megint mas tortenet) ...

hm, nem tudom, most ezzel vajon megvalaszoltam a kerdest? :)