Regisztráció Blogot indítok
Adatok
éhes srác

210 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lángos elkészítése nem bonyolult, de néhány alapszabályt be kell tartani. A lángos tésztája lisztből, vízből, élesztőből és sóból áll, de néha tojást, tejfölt vagy burgonyát is adnak hozzá. A tésztát megdagasztják, majd kis gombócokat formálnak belőle, amiket kinyújtanak. A kinyújtott tésztát…..
Hozzávalók:- 500 g liszt- 2,5 dl langyos víz- 7 g por élesztő- 1 tk só- 0,5 dl olívaolajA töltelékhez: 300 g sűrített paradicsom vagy valamilyen paradicsom szósz, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk szárított oregánó, 2 csipet só, 200 g reszelt sajt Elkészítés:A vizet elkeverem az élesztővel, majd hozzá adom…..
Nagyon nagyon rég ki akartam próbálni egy ilyen Fleischereit (hentes), mert még soha nem láttam üresen és egész sok van belőlük Berlinben. Véreshurka, Schnitzel, gulyás, Bratwurst, csülök, chili con carne, fasírt  pár dolog az étlapról. Az adagok hatalmasak, sok krumpli és lila vagy savanyúkáposzta…..
A főételek engem az inidiai konyhára emlékeztettek, nevükben is. Hús nincs, csak zöldséges, tofus, sajtos variációk. Vannak vega meg vegán ételek az étlapon, de el mondják ott helyben mi micsoda.Mi kétszemélyes "tálat" rendeltünk, még egy ember biztos jól lakott volna, mert az adagok nagyok és…..
Fald fel Berlint! W Pizza 2023.10.27 07:12:00
Nápolyi stílusú pizza, ezt a helyet is már régóta ki akartam próbálni és simán benne van nálam a top 5 pizzás étteremben Berlinben. Gyors kiszolgálás, olcsó sör, finom pizza, más nem kell. Cím: Fuldastraße 31, 12045 Berlin, NémetországÁrak: 15€..
Fald fel Berlint! Vega bacon 2023.09.29 07:15:00
Hozzávalók:- 250 g tofu- 30 ml szójaszósz- 20 g paradicsompüré- 2 ek olívaolaj- 2 tk fokhagyma por- bors- 1 tk füstölt paprika porElkészítés: Az apró kockára vágott tofut megpirítjuk az olívaolajon, amíg pirul addig összekeverjük a pácot, ami szójaszószból, paradicsompüréből, fokhagyma porból,…..
Berlinben mindenféle nemzet képviseli magát gasztronómia terén is. A Bolivianaban ki lehet próbálni a salteña-t és a cuñapé-t. A cuñapé inkább desszert szerű sajtból és maniókakeményítőből készült gombóc, lekvárost és karamellást próbáltam. A salteña meg 3 fajta hús és egy zöldséges verzióban…..
Maximum 4 összetevős bagel 20 perc alatt. Ha szereted a bagelt, de nem akarsz sokat költeni rá, akkor próbáld ki ezt a receptet, amivel otthon is elkészítheted ezt a finom amerikai péksüteményt. Csak néhány hozzávalóra lesz szükséged, és egy kis türelemre, de megéri az eredmény.  Hozzávalók:-…..
Fald fel Berlint! Hako Ramen 2023.06.30 07:12:00
Ebből a ramenesből három van Berlinben , ez a leghíresebb. Az étterem nagyon pici, egyszerű, semmi fakszni, de mindig sokan vannak. Ramenek (japán tésztaleves) közül 3 csoport van: csirke, disznó és zöldséges és azon belül 4-5 fajta. Italoknál találhatunk japán söröket és sake-t is. Jó hely és…..
Hozzávalók: 1 nagyobb hagyma2 gerezd fokhagyma1 kaliforniai vagy kápia paprika1 nagy paradicsom0,5 tk. bors1 púpos tk. só2 púpos tk. füstölt piros paprika2 púpos tk. piros paprika2 kisebb babérlevél1 kg krumpli (hámozott)Elkészítés:A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a krumplit…..
Fald fel Berlint! Házi bagel 2023.04.28 07:30:00
A bolti bagel nem ízlik, a kávézós-éttermes "drága", így hát csináljunk otthon bagelt. Ez az egyik recepet, amit már többször kipróbáltam és ajánlom mindenkinek.Mi a bagel? Röviden egy zsömle szerű péksütemény, ami egyesek szerint Amerikából, mások szerint Lengyelországból származik. Tény és való…..
Fald fel Berlint! Marinált tojás 2023.03.30 13:50:00
Ha már unjuk a hagyományos főtt tojást, akkor itt egy érdekesebb változat. Amikor olvastam róla hogy David Chang híres tojása, huu akkor ki kell próbálni, de aztán felvilágosítottak, hogy ilyen tojás van a Ramen levesekben is, na mindegy azért elkészítettem. Hozzávalók:- 6 ek meleg víz- 1 ek…..
Aranyos kis vietnámi étterem, a szokásos, tésztás, rizses, tofus, többfajta húsos étlapjával. Ár-érték arányban teljesen jó. Van egy nagy terasza, de bent is elég sok asztal van.Cím: Paul-Lincke-Ufer 23, 10999 Berlin, NémetországÁrak: 10€..
Hozzávalók:- 1 kg burgonya- 250 g vaj- 1 tk só- 1,5 liter olajElkészítés:A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre gyaluljuk. Hozzáadjuk az olavasztott vajat és a sót és jól összkeverjük.Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen rétegezzük a burgonyát. Lenyomkodjuk és a kilógó…..
Fald fel Berlint! BANG BOOM BURGER 2022.12.23 07:20:00
Egész jó kis hamburgeres.  A csirkés meg a vega burgert próbáltuk ki, két fajta sültkrumplival és  házhozszállítva is jó volt. Cím: Pannierstraße 56, 12047 Berlin, DeutschlandÁrak: 10€..
Fald fel Berlint! Szalontüdő 2022.11.26 19:00:00
Fald fel Berlint! Vega bolognai 2022.10.28 07:00:00
Igazából annyi a különbség, hogy hús helyett lencse van benne, tök jó és egyszerű étel. Hozzávalók:200 g lencse1 hagyma2 db sárgarépa2 db zellerszárolívaolaj700 g passzírozott paradicsomízlés szerint oregano2 gerezd fokhagyma2 dl vörösborkevés só, bors500 g tésztasajt…..
  A Peter Pane lényegében egy franchise, 5 helyen is megtalálható Berlinben, az egyet kipróbáltunk. Legalább 40 féle burgerük van, vega burgerből van 16 fajta, húsosból mégtöbb, tehát lehet válogatni. Ki lehet választani a zsemle fajtáját, van hagyományos, teljes kiörlésű és briós buci, viszint a…..
Fald fel Berlint! Angry Chicken 2022.07.22 12:12:00
Most jöjjön egy kis csirke meg burger. Angry Chicken-ből kettő van Berlinben, egy Kreuzbergben, egy pedig az Alexanderplatz közelében. Koreai stílusú gyorsétterem, csirkeszárnyak, burgerek, pibimbapok (koreai egytálétel) és köretek közül lehet választani.A csirkeszárnyak ízesítése a simától, a…..
2015 elején voltunk itt először és már akkor tetszett, mert nagyok és laktatóak a burgereik. 190 grammos a marhahúspogácsa, a buci elég nagy, plusz a belevalókkal sem spórolnak. 10 burger közül lehet választani, van kettő vega verzió, egy sajtos meg egy ami hús helyett babból készül. Köretek közül…..
  A Magic John's amerikai stílusú pizzát készít Berlinben, ami ritkaságnak számit, nem is nagyon hallottam itt hasonlóról. Van itt New York slice és Detriot deep dish pizza, a new yorki az szép nagy háromszög alakú pizza szelet hét fajta különböző feltéttel, a detroiti meg egy vastag tésztás kocka…..
A Piccola Toscana egy nagyon hangulatos olasz étterem Pécs belvárosában, a kerthelysége kifejezetten jóra sikeredett és nyáron jó kint üldögélni. A személyzet nagyon figyelmes, talán az egyik legjobb kiszolgálas volt a városban, amit tavaly nyáron tapasztaltam. Főként olaszos tészták és pizzák…..
A tavalyi év nagy slágere volt az interneten és tényleg jó cucc. Többször kipróbálva és tesztelve.    Hozzávalók:200 g feta sajt30 dkg koktélparadicsom 50 ml olívaolaj 1 ek oregánóbors izlés szerintsófriss bazsalikom3 gerezd fokhagyma250 g tészta (penne, fusilli, tagliatelle, igazából…..
  A vietnámi pho (vietnámi tésztaleves) a világ egyik legnépszerűbb levese lett és már Pécsen is lehet enni - venni már évek óta, ami tök jó dolog szerintem. Ami a hely nevében is benne van és ami a lényeg, PHO leves csirkés, marhás, kacsás, malacos, és vega változat is - ami zöldséges alaplével…..
Az első igazi indiai étterem Pécsen, na jó pakisztáni igazából. A menün vannak levesek, csirke, fokhagyma, zöldségleves, a főételek meg nagyjából hasonlóak csak különböző húsokkal (csirke, bárány, marha), de van vega meg vegán lehetőség is bőven. Köretek többnyire rizs, naan kenyér, mindenféle…..