Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CSITÁRI JÁNOS

2111 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
cs-press MUNKAMEGOSZTÁS 2020.05.08 19:12:32
cs-press AZ ÖNTÖRVÉNYŰ 2020.05.08 19:10:16
  A Mol bruttó 5 forinttal emeli szerdán a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát. A gázolajét ugyanakkor bruttó 2 forinttal csökkenti. A benzin ára ezzel literenként 371 forintra nő, a gázolajé 387 forintra csökken. A 95-ös benzin literje legutóbb március 15-én drágult bruttó 2 forinttal,…..
www.tp.hu   Mentőövként használt felfújt farmernadrágjának köszönheti megmenekülését egy tengerbe esett német férfi a Csendes-óceánon, Új-Zéland partjainál - írja honlapján a The New Zealand Herald című lap.       A beszámoló szerint a csak pólót és farmert viselő 30 éves Arne Murke egy…..
cs-press BOLDOG NŐNAPOT! 2019.03.08 08:04:52
www.tp.hu   A hétvégén is folytatódik a változékony, többfelé szeles időjárás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.       Pénteken napközben helyenként, késő délutántól, estétől elszórtan, főként délen, délkeleten valószínű eső, zápor, néhol zivatar is…..
www.gk.hu   Hamarosan a korábbinál nagyobb összegű, 116 eurós (37 ezer forint) büntetésre számíthatnak a háromsávos autópályákon tartósan, nem előzés céljából a középső sávban haladó járművek vezetői a belga parlament döntése értelmében - közölte hétvégi számában a La Libre Belgique című…..
www.gk.hu   Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a fegyveres biztonsági őrség kiszervezésében érintett munkavállalók szombaton a Paksi Atomerőműben, miután nem született megoldás a kiszervezés miatt kialakult konfliktusra.     Teljes körűen megvalósult a figyelmeztető sztrájk, miután…..
www.tp.hu   Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, "mentes" élelmiszereket, de ezek megtévesztőek lehetnek – mondta el Miháldy Kinga dietetikus.     Nagyon fontos, hogy csak az válasszon mentes termékeket, akinek diétára van szüksége, hiszen táplálkozásélettani szempontból…..
www.gk.hu   Két vádlott büntetését enyhítette, a többiekét helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön abban az ügyben, amely kedvezményes honosítással kapcsolatosan indult egy volt kormánytisztviselő és társai ellen hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt. A volt…..
www.gk.hu   Költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási, számadási, tájékoztatási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélt kedden négy vádlottat, köztük Rakamaz volt polgármesterét az első fokon…..
  Eddig tisztázatlan körülmények között, hétfőn este két személyautó ütközött össze az M2-es autóúton a gödi lehajtónál Vác irányába. A balesetben egy személy megsérült. A rendőrök a forgalmat váltakozó irányba engedik. A rendőrség az arra közlekedők fokozott figyelmét és óvatosságát kéri!     …..
www.gk.hu   Prága további fejlődése érdekében nélkülözhetetlen a külföldi munkaerő - állapította meg a cseh főváros tervezési és fejlesztési intézete (IPR) abban a tanulmányban, amelyet az önkormányzat megbízásából készített.       Az IPR tanulmánya szerint, amelyet vasárnap ismertetett a…..
www.tp.hu   Egyedülálló, több mint 420 ezer adatot tartalmazó adatbázist készítettek debreceni kutatók a lakosság, azon belül az északkelet-magyarországi romák egészségi állapotáról. A vizsgálódás folytatódik - közölte szombaton a Debreceni Egyetem sajtóirodája.       Emlékeztetnek arra,…..
www.tp.hu   Az érintés érzetét adó művégtagot fejlesztettek ki svájci kutatók. Annak térbeli helyzetét is érzékelhetik a páciensek. A Lausanne-i Műszaki Egyetem (EPFL) kutatói szerint sikerük a robotika tízéves kutatásának eredménye. Tanulmányukat a Science Robotics című szaklapban mutatták…..
www.tp.hu   Egy nő meghalt, huszonnyolcan pedig rosszul lettek miután egy valenciai Michelin-csillagos étteremben ettek a múlt héten. Ana Barcelónak, a valenciai tartományi kormány egészségügyi tárcavezetőjének tájékoztatása szerint a 46 éves spanyol asszony szombaton járt az étteremben…..
www.tp.hu   Jelentősen lehűl az idő a hétvégén. A leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.       Pénteken délelőtt többfelé várható eső, zápor,…..
www.gk.hu   Több volt magas rangú politikust, közöttük Trajko Veljanoszki egykori házelnököt vette őrizetbe az észak-macedón rendőrség, mert a gyanú szerint szerepük volt a szkopjei parlament elleni tavalyelőtti támadásban.       A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint a szerdai…..
www.tp.hu   Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend. Eredményeik azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.       A kutatók gilisztákon és esetmuslicákon vizsgálták, hogyan befolyásolja az…..
www.gk.hu   Ukrajnában változatlanul működnek közvetítőcégek, amelyek bizonyos összegért akár a magyar nyelvet nem beszélő ukrán állampolgároknak is szereznek magyar útlevelet, annak ellenére, hogy Magyarországon a nemrég napvilágra került információk szerint büntetőeljárások indultak…..
www.tp.hu   Először kezelték génterápiával a leggyakrabban látásromlást és vakságot okozó szembetegséget, az időskori makuladegenerációt. Az Oxfordi Egyetem tudósai a szintetikus gént egy idős helyi lakos szemfenekébe fecskendezték, hogy megakadályozzák a további retinasejtek elhalását. Ez…..
www.gk.hu   Húsz évvel azt követően ítélt el a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki 1999-ben Budakalászon egy kútba lökte első feleségét – tájékoztatott kedden a törvényszék. A gyilkosságra 2017 decemberében derült fény, amikor a férfi a második feleségét azzal fenyegette meg, hogy…..
www.tp.hu   Jelentősen romlott a levegőminőség a magas szállópor-koncentráció miatt több településen – közölte kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ.       Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán és Putnokon veszélyesnek minősítették a levegőt. Nyolc településen - Budapesten, Debrecenben,…..
www.tp.hu   Két személyautó összeütközött, kedden délelőtt, majd kigyulladt az M0-ás Megyeri-híd felé vezető oldalán, Fót közelében. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint a balesetben egy ember megsérült. Az érintett útszakaszt teljes…..
  Határérték feletti policiklikus aromás szénhidrogéneket (pah) mértek Kínából származó őrölt gyömbérben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn. A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza azt el.       Az érintett őrölt gyömbér (Ground Ginger, Stodt Ingefar),…..