Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzepiÁgi

389 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy igazán mutatós és melegen, hidegen egyaránt fogyasztható húsos, tésztás ételt mutatok be ma. Akár vendégváró fogásként is tálalható, előre elkészíthető. Ahogy én készítettem: A vajas-leveles tészta készítését, már több receptemnél is szerepeltettem. Azt is említettem, hogy jól…..
SzepiÁgi 2016.01.13 19:20:43
@Zsuzsanna Németh Varga:
Köszönöm szépen Zsuzsika! Nem próbálod ki?
SzepiÁgi 2019.08.29 22:59:26
@meheszsandor:
Köszönöm szépen!
  Aki a káposztát szereti, nagyon rövid idő alatt, kevés összetevőből elkészítheti ezt az ételt. Ebédre és vacsorára egyaránt kitűnő!   Ahogy készítettem: 1 kg édes káposztát legyalultam és besóztam. 15 percet hagytam állni. Addig 15 dkg füstölt bőr nélküli szalonnát kiolvasztottam, de nem…..
SzepiÁgi 2019.06.22 23:24:04
  A tavasz első igazi íze nálunk a karalábé. A zsenge karalábénak minden porcikája felhasználható. Nagyon változatosan el lehet készíteni, de mi leginkább a töltött karalábét kedveljük. Ahogy készítettem: Csodaszép zsenge nagyfejű fehér karalábém volt 4 db. Meghámoztam a leveleket és az apró…..
  Én és a családom imádjuk a tartalmas, sűrű leveseket. A most bemutatott is azok közé tartozik. Akár egytálételként is fogyasztható! Hamissága abból adódik, hogy a tésztát nem saját kezűleg készítettem, hanem vásároltam.   Ahogy én készítettem: 2 szál sárgarépát, 1 szál gyökeret, közepes fej…..
  A tavasz slágere a medvehagyma. Mivel elég rövid ideig szedhető, érdemes bespájzolni belőle a fagyasztóba is. Sokrétűen felhasználható. Én most mártást készítettem belőle két verzióban. Hússal és húsmentesen. Ahogy készítettem: A nagy csokor medvehagymát alaposan megmostam, majd…..
  Bár a pulykát karácsonyi ételként szoktuk számon tartani, de bármikor készíthető.Én nagy társaságnak készítettem, de kevesebből is lehet. Bőre ropogós, húsa omlós. Ahogy készítettem: Én két hosszú pulykacombból (2 kg) és egészben hagyott (0,5kg) csontnélküli pulykamellből készítettem. 3…..
SzepiÁgi 2019.01.08 14:29:25
@Wulfie:
Örülök az elégedettségével és természetesen egyetértek az írottakkal.
Köszönöm szépen!
  Szeretjük a sajtokat egyik kedvencünk a camembert. Sülve pedig egyenesen imádjuk! Most az almával tökéletes combót alkottak.   Ahogy készítettem: A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Az almákat megmostam, szárazra töröltem, majd 1 cm-es szeletekbe vágtam. Alufóliával kibélelt tepsibe…..
  Eddig a húsgombócokat csak paradicsomszósszal és burgonyával fogyasztottuk. Most megpróbáltam egy más ízt és láss csodát, bejött! Színes és ízletes lett az új verzió...   Ahogy én készítettem: Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk…..
SzepiÁgi 2018.11.15 08:45:46
@Ildikó Valacsai:
Nagy öröm számomra, hogy a Ti családotok kedvence is lett!
Köszönöm a tovább ajánlást.
  Nagy palacsinta imádók vagyunk! Édesen, különböző töltelékekkel sokszor készül nálunk. Ezért úgy döntöttem, hogy most megpróbálom sósan. Füstölt húsos-zöldséges-besameles tölteléket kapott és csoda finom lett!   Ahogy én készítettem: Palacsintát készítettem: 40 dkg (BL55) lisztet elkevertem 8…..
  A rókagomba szerintem az egyik legízletesebb levesnek való gomba. Most turbóztam egy kicsit, hogy laktatóbb legyen, húsgombóccal. Kiderült, hogy együtt tökéletes párost alkotnak a levesben. Ahogy én készítettem: 40 dkg rókagombát megtisztítottam és aprítottam. 50 dkg darált húst (én…..
SzepiÁgi 2018.11.07 22:55:28
@Attilajukkaja:
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett! Váljon egészségedre!
A téli hónapokban sem kell nélkülözni a tavaszi zöldségek ízeit, még akkor sem ha a vitamin értékük már a felére csökken. Üde színeikkel jó kedvre derítenek és finomak is. Én most egy betéttel tettem még kellemesebbé. Pihe-puha és óriás nagyságú grízgombócokkal tállatam. Ahogy készítettem:…..
SzepiÁgi 2018.02.19 20:35:54
@boxorka: Köszönöm kedves észrevételét! Remélem nem olyan hibák, amik az étel elkészítésének a rovására mehetnek.
SzepiÁgi 2018.09.29 16:48:19
@Attilajukkaja:
Van receptjeim között húsgombócos leves is. A májat a család levesbetétként nem igazán kultiválja :)
  Ajándékba kaptam néhány gyönyörű vargányát. Olyan szép kalapjai voltak, hogy sajnáltam összeaprítani, így született meg ez az ételem. Mivel e tökjét más célra használtam, azt burgonyával pótoltam ami egyben köretül is szolgált. A csicsriborsó, már csak egy plussz finomság volt. Ahogy én…..
SzepiÁgi 2018.09.19 18:21:45
@Attilajukkaja:
Köszönöm az ötletet!
SzepiÁgi 2018.09.19 22:01:17
@Attilajukkaja:
Szorítok, de szerinten ügyesen el fogod készíteni!
Jó étvágyat kívánok hozzá és várom a visszajelzést.
SzepiÁgi 2018.09.27 00:44:34
@Attilajukkaja:
Gratulálok, tudtam, hogy sikerülni fog!
Örülök neki, annak pedig különösen, hogy ízlett is.
Szeretettel várlak máskor is a blogomon!
  Nyár végi szorgosságom eredményeképpen készülhetett el ez az étel, ami a frissesség minden elvezetét visszaadta.Olyan volt az íze, mintha frissen gyalult tökből készült volna. Sok féle feltétet szoktam hozzá készíteni, de most a tojással töltött fasírtra esett a választásom. Ahogy én…..
SzepiÁgi 2018.09.22 14:20:37
@Attilajukkaja:
Bizony nem, a kapor az igazi "szexszepilje" a főzeléknek :)
  Azt szokták mondani, hogy levessel nem lehet jó lakni. Vannak azért kivételek, mint például a most hozott levesem. Jó sűrűre szoktam készíteni és finom házi kenyérrel egytálételként fogyasztjuk.   Ahogy én készítettem: 40 dkg frankfurti virslit karikára vágtam. 2 evőkanál mangalica zsíron…..
  Ennek az ételnek az elkészítéséhez csak akkor érdemes hozzáfogni, ha van bőven időnk. A hús minőségétől függően 3-4 óra a puhulási ideje. De ne sajnáljuk a ráfordírott időt, mert ízben bőven kamatoztja. Ahogy én készítettem: 1kg marhalábszárat, apró (2x2 cm) kockákra vágtam és megmostam. 2 nagy…..
  Ebből az összeállításból mindenki kedvére válagathatott ízlésének, étvágyának megfeleleően. Sőt együtt is tökéleteset alkottak. Ahogy én készítettem: Az oldalast, kétcsontosra daraboltam. Páclevet készítettem, olívaolaj, só, bors, rozmaring, fűszerpaprika,…..
SzepiÁgi 2018.06.18 15:28:22
  Egy kicsit felturbóztam a megszokott rakott tésztánkat és olyan jól sikerült, hogy desszertként is megállta a helyét. Ahogy én készítettem: Én egy nagyobb méretű (25 x 25 x 8 cm) szögletes kapcsos tortaformába készítettem, az ehhez szükséges adagokat közlöm. De lehet tepsibe, hőálló üvegtálba,…..
SzepiÁgi 2018.03.24 00:36:35
  Ha egy hús sütése több időt igényel, akkor úgy takarékoskodhatunk az ebéd elkészítésére szánt időnkkel, hogy egy füst alatt készítjük azt el a köretekkel. Így történt ez ennél az ételnél is, ahol együtt készült a hús a töltött krumpli és töltött alma köretettel.   Ahogy én készítettem: 80…..
  Némi előkészület után, ezzel az étellel nincs tennivaló, mert elvégzi az edény és a sütő. Sőt még a köret is együtt készül a hússal. Beteszem az edényt a sütőbe és két óra múlva tálalhatom a finom ebédet.   Ahogy én készítettem: 1kg csontos tarját hat szeletbe vágtam. A széleit kicsit…..
SzepiÁgi 2018.02.14 19:14:53
@Picitures doktor:
Abban is elkészíthető, de akkor folyadékot igényel, legalább 1dl vizet, húslevet vagy bort. Utána szorosan le kell fedni, hogy gőzben puhuljon. Tulajdonképpen a beáztatott cserépedény fokozatosan biztosítja a víz utánpótlást. A további eljárás nem változik.
Remélem segíthettem? Ha van még kérdés, szívesen megválaszolom.
  Utána olvastam az eredeti chili con carne elkészítésének, ami csak néhol ütközik az én elkészítési módommal.Viszont a mexikói chilis bab elnevezés se lenne a legjobb, mert ott nem is ismerik ezt az elkészítési módot. Ezért maradtam a chili con carne elnevezésnél, mert ugye nem a név teszi az…..
  Gyorsan elkészül és omlóssá válik a hús, valamint vele egyidőben elkészül a köret is, ha sütőzacskót használunk az elkészítéséhez. Persze a tarjánál fontos az előkészítés is!   Ahogy én készítettem: A csontnélküli tarját (1,5 kg), újnyi vastag szeletekbe (8db) vágtam. Kicsit mind két…..
  "Becsapósdi" étel készült nálam ! Kinézetre olyan mintha kirántott hús lenne, de itt a csavar. A finom bunda alatt kelkáposzta lapul. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. A körete pedig még önmagában is remek! Ahogy készítettem: A kelkáposztát egészbe előfőztem. A főzővizet ízesítettem,…..
  Ebben az ételemben a hagyományosnak nevezhető hús és a reform köret tökéletes összhangot alkottak. Csodás ízeket élvezhettünk.   Ahogy én készítettem: A csirkecombokat (6db =1,8 kg) megmostam, majd szárazra töröltem. Pácot készítettem az alábbi összetevőkből: 3 evőkanál olaj, 1evőkanál…..
SzepiÁgi 2018.02.05 22:52:49
@Františka Olahová:
Nagyon sajnálom, nem tudom miért nem lehet átvenni !
Talán erről az oldalról sikerülhet:
www.facebook.com/szepizek/
  Egyik kedvenc csirkehús alapanyagom a csirkemell. Probléma csak az vele, hogy eléggé száraz hús. Ezért mindig kell ezt valamivel ellensúlyozni. Ebben az ételben a sajt és a besamel oldotta meg ezt a problémát. Nagyon finom lett a végeredmény.   Ahogy én készítettem: 2 db csirkemellet 8…..
  Vendégeket vártam és egy nem túl munkaigényes, de különleges és különlegesen finom ételt szerettem volna tálalni. Így utólag már tudom, hogy a legjobb választás volt, mert a siker és az ízek élvezete nem maradt el. Széles mosollyal zsebeltem be a dícséreteket.   Ahogy én készítettem: 80 dkg…..