Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudosito

50 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A merénylet előtt többször megfordult fővárosunkban a közel 150 életet követelő vérengzés utolsó üldözött elkövetője. A francia hír vagy a biztonsági rendszer réseire világít rá, vagy az iszlám terroristák által előszeretettel használt PR-fogás. Egy francia tévéadó, a BFM TV szerint szeptember…..
Az ISIS napjaink rákfenéje, a terror szinonimája, akárcsak a kétezres években az al-Káida. A választók nagyrészt még a „klasszikus” Amerika képéhez ragaszkodnak, akiknek imponál a patrióta és abszolút katonai hatalommal bíró USA képe. Trump őket szólította meg. A december elején történt…..
Alig, hogy véget ért a razzia Saint Denis-ben, mely a múlt pénteki összehangolt merényletek kitervelőjét igyekezett kézre keríteni, máris jobban benne van a világ egy globális konfliktusban. A valóság azonban az, hogy eddig is benne voltunk ebben a hatalmas harcban, de Európa nem…..
A Párizsban történt méreteiben, kidolgozottságában is brutális és sokakat megdöbbentő terrorcselekményről egyre több információ lát napvilágot. Cikkünkkel vártunk, de most az eseményeket foglaljuk össze emészthető formában, valamint több olyan részletet is közreadunk, amin…..
Németországgal nagyot fordult a világ – és tényleg, nem csak az EU vezető állama, hanem a status quo is változni látszik. Merkel menekültpolitikájáról már hónapok óta kiderült, hogy nem működik, napjaink kérdése már inkább az: milyen hatásai lesznek Németországra Merkel…..
Denis Cuspert, alias Deso Dogg német rapper idén csatlakozott az Iszlám Államhoz. Előtte is már ilyen nézeteket vallott, végül az „emigrálás” mellett döntött. A levágott fejjel pózoló rappert most úgy tűnik, megölték, radikalizálódásának folyamata azonban…..
Irán is csatlakozik a Szíria jövőjéről folytatott tárgyalásokhoz. A perzsa állam a térség egyik legerősebb nemzete, és nagyon fontos odafigyelni rá. Az olcsó kínai zubbony-kabátban fenyegetőző Ahmadinedzsád leváltása óta teljesen új arculattal, más retorikával, de teljesen…..
Az iszlám világ egyesítése, a Nyugat háborúba csalogatása, polgárháború Szíriában és Irakban, egy Iszlám Állam megalapítása, Európa menekültekkel való elárasztása. Nem az elmúlt tíz eseményei ezek csupán, hanem egy olyan iszlamista terv részletei, melyet a kilencvenes…..
Oroszország a közel-keleti térség átrendezésére törekszik, miközben eddig nem látott mértékben gyengítette az ISIS-t. Ha ez így folytatódik, a szunnita jellegű Aszad-rezsim újraépülésével párhuzamosan a síita Irán egyre nagyobb erőbedobással kell, hogy kiépítse…..
A legtöbbeknek csupán az elmúlt pár hétben tűnt fel, pedig több éve használ nagy számban az ISIS Toyotákat. Különösen a platós Hilux modellt kedvelik. Az USA most belenyúl a dologba. Az ISIS a legtöbb fotón Toyota Hilux konvojban tetszeleg, ami érthető módon nem vet jó…..
A múlt hétvégén nem csak Ankarában történt merénylet, az Afrika középső részén garázdálkodó Boko Haram több helyszínen vitt véghez terrorakciókat gyerekkatonák felhasználásával – Csád, Kamerun, Nigéria falvaiban pusztítottak. Október 10-én, szombaton több, mint 40…..
Mint korábban is írtunk róla, egyre fokozódik a nemzetközi helyzet Szíriában. Az Iszlám Állam központjának számító Rakka ostromára most egy különös koalíció akar összefogni, amiben Aszad és az oroszok mellett az USA is benne van. A több, mint négy éve dúló szíriai…..
A közelgő időközi választások előtt megrendezett, tegnapi kormányellenes felvonulás vérbe, sikolyokba és szanaszét heverő holttestek látványába torkollt, amikor a kurd nemzeti ügyet támogató felvonuláson robbantások történtek. Ankara mára már blokkolta a közösségi…..
Ma 1283 éve, hogy a Potiers-i csatában a kalapács véget vetett a pusztító muszlim terjeszkedésnek. Ezzel nem csupán országát, de az Európai civilizáció alapját jelentő értékeket is megvédte. Martell Károly (686-741) az akkori Frank királyság teljhatalmú majordomusa volt,…..
A közel-keleti eseményeket jól ismerők már várták, ahogy mi is írtunk róla, hogy lehetetlen, hogy Izrael területén ne újuljon ki előbb-utóbb a feszültség. A palesztin és izraeli ellentét nem újkeletű probléma, a helyzet egy része összetett, de a konfliktus alapja egyszerű.…..
Az Iszlám Állam több tízezer embert csalogatott magához a világ minden pontjáról, paradicsomot ígérve az elfoglalt szíriai és iraki területeket. A valóságban azonban egy brutális, kétszintű társadalmat hoztak létre, ahol hatalmas szakadék tátong a hódítók és a…..
Az ORFK adatai szerint csak 2015-ben, eddig mintegy 311 ezer migráns érkezett Magyarországra. Az MTI készített egy infografikát, melyen is jól kivehető, hogy a menekülők által használt útvonalak közül a balkáni most a legtúlterheltebb, de az ember-áradat nem csökken, hanem őj…..
Az Iszlám Állam ellen nem tesz semmit, de Jemen déli részén gyakorlatozik a királyság, egy Irán által támogatott lázadó húszi csoportot támadnak. Ennek keretében Szaúd-Arábia sikeresen lebombázott egy esküvőt. Közel féle éve alakult az arab koalíció, melyet Szaúd-Arábia…..
A héten a Szukkoth (Sátoros) ünnep indulása sem volt békés Izraelben, de tegnap egy autóban utazó családot támadtak meg palesztin terroristák. A két szülőt a 10 évnél kisebb gyerekeik előtt – a legkisebb 4 hónapos – lőtték szitává. Az ENSZ 70 éves évfordulója…..
Az oroszok úgy tűnik katalizátorként működnek: amint megjelentek Szíriában, már a franciák is bombázni kezdték az Iszlám Államot. A francia légierő az elmúlt két hétben felderítést végzett, vasárnap pedig csatlakoztak az amerikai légicsapáshoz. Az idén 70 éves ENSZ…..
Az Oroszok Szíriában harcolnak az Iszlám Állam ellen. A gond ezzel csak az, hogy Asszad érdekében. A kormány-hű erők a Moszkvától kapott karci gépeket vetik be a közös ellenséggel szemben. Az amerikai, május óta 500 millió felemésztő kiképzési projektje azonban kudarcba…..
Németország határellenőrzést vezet be, miközben szidja a kerítést építő országokat. Merkel népszerűsége mélyponton van, de azért kötelező érvénnyel szétosztanak 120 ezer migránst az EU-n belül. Miért erőltet olyat az EU, amiről már ők is látják, hogy hosszú távon…..
A dzsihádista csoport hat éve szított felkelést Nigéria észak-keleti részén, aminek következtében egy „mini” iszlám állam jött létre, összesen 20.000 ember halálát okozva. Ténykedésük az európai ember számára ismeretlen kegyetlenséggel és brutalitással jár együtt. A…..
Közel félmillió bevándorló érkezett csak idén Európába, csak a Mediterránumon keresztül - derül a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) jelentéséből. A számos menekülő között azonban sokan egyáltalán nem békésen, menedékkérelemmel fordulnak az országokhoz. Ebből kaptunk…..
Egy csapásra sztár lett és az iszlámot népszerűsíti Ahmed Mohamed, a tizenéves srác, akit egy napra letartóztattak az általa készített táskába rejtett óra miatt. A 14 éves srác Texasban egy bombára hasonlító, sajátkészítésű táska-órával ballagott haza, ekkora…..