Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Ferenczy

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wehrmacht bővelkedett kiemelkedően tehetséges tábornokokban, akik - főleg a háború első éveiben - egészen bámulatos sikereket arattak szinte minden fronton. Nagyon nehéz a legjobb stratégákat és katonai vezetőket kiemelnünk, ám ha mégis megpróbáljuk, akkor 4-5 nevet mindenképp meg kell említenünk.…..
A nyár közepén, az újabb sorozatig egy rövid, nem technikai jellegű poszt következik, ezúttal a korszerű hadviselés költségeiről, mégpedig az USA adataival. Persze nem áll távol ez a terület sem a blogtól, mivel szinte minden, bemutatott eszköznél vagy rendszernél szóba kerül, hogy mennyi pénz jut…..
Természetesen a könyveken, a filmeken, a TV sorozatokon kívül a zene is érdekes volt a számunkra gyerekként. Ezt számtalan előadó ki is használta és készített kifejezetten gyerekeknek szánt számokat, albumokat.Persze ahogy cseperedtünk egyre inkább nyitottunk más zenék felé is és ennek köszönhetően…..
A Belvárosban sétálva képtelenség úgy elmenni a Pilvax köz épületei mellett, hogy eszembe ne jutna, mi lett a forradalmi ifjúság központjával, az egyik legismertebb pesti kávéházzal. Ahol most a kis utcát találják, ott ugyanis korábban házak álltak. Ezek egyikében működött a Pilvax Kávéház. Az…..
Imre Ferenczy 2020.07.04 16:00:03
Folytatódjon a kultfilmekről szóló cikksorozat, melynek az előző részét itt a felvezetőjét pedig itt lehet megtalálni. Az írás spoilereket tartalmaz! A hetvenes években nagyon sok filmes műfaj tette le a névjegyét egy-egy kiemelkedő, korszakalkotó filmmel, ami a korábbiakhoz képest mérföldkőnek…..
Imre Ferenczy 2020.06.29 00:36:49
A legújabb részben egy elhagyatott parasztházat nézünk meg, ahol máig ott lógnak az utolsó lakos ruhái a hálószoba szekrényében...
Dubai, a fényűzés és a luxus városa tele van szebbnél szebb ötcsillagos szállodákkal, melyek exkluzivitását aligha lehetne felülmúlni! Most bemutatom nektek a város 10 legelitebb hoteljét, ahová belépést csak milliárdos sejkek, gazdag hírességek és a felső tízezer tagjai nyerhetnek. Szerinted melyik…..
Aki gyakran nézeget második világháborús archív fényképeket, az Adolf Hitler környezetében könnyen felfigyelhet egy magas, jó kiállású, erőteljes alkatú fiatal SS tisztre, aki szinte mindig a Führer mellett tartózkodik. Ő Otto Günsche SS-Sturmbannführer (őrnagy) Hitler személyi testőre és adjutánsa.…..
Imre Ferenczy 2020.05.20 12:09:40
@cicmen: vedd észre ezek a filmek pont olyanok ahol a nagylábat meg az oak sziget kincsét keresik aztán jól tele pakolják reklámmal
Imre Ferenczy 2020.05.20 12:11:17
@Elk_nick: @cicmen: vedd észre ezek a filmek pont olyanok ahol a nagylábat meg az oak sziget kincsét keresik aztán jól tele pakolják reklámmal
Sokan nem rajonganak Adam Sandlerért (köztük én sem túlzottan), de meg kell hagyni, elő-előfordul még nála is, hogy valami értékelhetővel is szolgáljon. Néhány évente rátalál egy-egy olyan film, amiben több van, mint fingás és egyéb kreténkedés, és ilyenkor csak legyint egyet az ember, és tudja…..
Imre Ferenczy 2020.03.20 20:10:23
Egy amerikai kutatás szerint az emberek gyakran nemi alapon osztályozzák a hangszereket, ez alapján került például a klarinét, vagy a fuvola a női hangszer kategóriába, míg a dob vagy a harsona férfiasnak számít. Azt nem tudom, hogy a basszusgitárt hová sorolta a tanulmány, de mára kétségtelenül…..
Politikusokról, világsztárokról és élsportolókról készült kamu videók árasztják el hamarosan az internetet. Olyan minőségben, hogy nem tudja, mikor hihet a szemének...
Azt már mutattam, hogy milyen volt a Szergej vontatta csíkos gyorsvonati kocsi ablakában lógva élvezni az északi parti kanyargást, most következzék az a mozdony, ami miatt hajnali négykor ott kuksoltam egy vonaton a Déli pályaudvaron, hogy átszállással már nyolc utánra ott legyek Tapolcán.   A…..
Imre Ferenczy 2019.09.17 15:55:04
Az aranykorbana kávéházakon kívül szalonokban gyűltek össze a kor nagyjai, amelyeket befolyásos asszonyok vezettek. Forrás: Fortepan ..
Imre Ferenczy 2019.08.30 09:35:09
Imre Ferenczy 2019.08.30 09:35:05
Aki már valaha járt Capri-szigetén az Axel Munthe házban, főleg úgy, hogy előtte olvasta az angol orvos San Michele regénye című művét, neki izgalmas lesz a következő utazási cél is. De persze kinek ne lenne figyelemfelkeltő fiatalkorunk egyik legizgalmasabb kalandregényének színhelyére látogatni,…..
Imre Ferenczy 2019.08.29 12:03:43
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
Radics Gigi csak a napokban ünnepelte a huszonharmadik (!) születésnapját, mégis annyi mindent ért már el, amire másnak egy élet is kevés. A Fülebagoly blognak terveiről, lehetőségeiről, a magyar és az amerikai zenei piac különbségeiről mesélt. ..
Imre Ferenczy 2019.08.25 12:48:25
nem
Születésnapi bulik a levegőben, popsztároknak szervezett after-partik, fogadások, szupersztárok és dúsgazdag milliárdosok – egy VIP légiutaskísérő most beszámolt a mindennapokról...
Leszállt a gép. A reptéren azonnal megcsapott a fülledt, párás, tengeri meleg levegő. Emberek, motorok, autók kaotikus tömegében valahogy eljutottunk a Garibaldi állomásra, ahonnan metróra szálltunk. Miután az ellenőr nyitott kedvességgel, önként segített nekünk megtalálni a megfelelő járatot és túl…..
A világ legelső nemzetközi szépségversenyét egy magyar lány nyerte meg 1929-ben. Ismerjük meg hát Simon Böske történetét, akiért királyok és hercegek epekedtek, de ő még a dollárezrekre is nemet mondott...
Imre Ferenczy 2019.01.12 07:31:53
"Ha pedig szerencsétlenség ért bennünket, amelyen többé nem változtathatunk, még gondolnunk sem szabad rá, hogy másképp is történhetett volna; még kevésbé arra, hogy miképp háríthattuk volna el, mert ez elviselhetetlenné tenné a fájdalmat, magunk kínzójává válnánk."  Arthur Schopenhauer Azért…..
Imre Ferenczy 2018.08.29 14:28:55
Nem szponzorált tartalom, ebben a posztban nem a japán autógyártó sikerkocsijáról lesz szó, hanem a szériának nevét kölcsönző iráni nomádokról a qashqaiokról (magyar átiratban kaskáikról). Pedig nem utasítanám vissza, ha megszponzorálnának egy intelligens parkolóasszisztenses verzióval, szerintem…..
Imre Ferenczy 2018.08.25 11:57:24
Donatella Versace mestermunkát alkotott a 2018-as szezon férfi ruházatával is. Nem is olyan rég láthattunk, ahogy több generáció topmodelljei lépnek fel egy színpadok Gianni emlékének tisztelegve, ám máris folytatta a francia divatház nagyasszonya az elbűvölést. A divatbemutatón, ahol a férfi…..
Imre Ferenczy 2018.01.18 09:08:29
Veszedelmesebb és szórakoztatóbb lesz, ígérik az alkotók. Megszólalt Dwayne Johnson, aki egyéb részleteket is elárult...
Ugye előttünk van a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar képe? És azt el tudjuk képzelni, hogy milyenek is voltak a 20. század elején? Hogyan nézetek ki, hogyan működtek? Általánosságban azt feltételeznénk, hogy rendesen tiszták voltak és minden tökéletesen működött még akkor. De ez egyáltalán nem…..
Imre Ferenczy 2016.05.14 11:41:04
Kasz.Couture TOP 5: Balmain 2016.05.09 15:52:08
Olivier Rousteing első férfi bemutatója hozta a megszokott Balmain stílust, ami szinte már egybeforrt a Kimye életérzéssel. A divatház kreatív vezetője egy erős férfit képzelt el, aki merész, és bátran fedezi fel a világot - ami leginkább a szafari stílusú ruhákban köszönt vissza. Kár lenne…..
Imre Ferenczy 2016.05.11 10:13:51