Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levi999

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
… de ez Levélírónkat nem zavarja. Főleg abban látja a reményt, hogy a nő úgy fogalmazott, hogy „jelenleg” nem akar kapcsolatot. Azt pedig majd az idő és a kitartás eldönti, hogy a jelenleg hány hónapot is takar valójában.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Levi999 2021.03.17 14:57:37
Napról napra közelebb kerülünk a Skywalker-trilógia zárórészéhez, és attól függetlenül hogy te éppen az előzmény- vagy a folytatás-trilógiát tartod a sátán teremtményeinek, valószínűleg olvastál és láttál történeteket a fősodorbeli filmeken kívül is, amik után csak a fejedet tudtad vakargatni. Ma…..
Levi999 2019.12.16 01:59:41
@Szalay Miklós: Hát igen, beköszöntött a posztmodern kora!
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
A két leghíresebb magyar szépségkirálynő a Balaton mellől származott. Nem csak ez volt bennük közös hanem, hogy túl ártatlanok voltak a szépségipar furmányos iparágához...
Levi999 2018.12.16 04:24:01
@[megmondoember]: Jézus Máriám! Hogy lehet ilyen baromságot leírni?! A proletárdiktatúra idején egy átlagpolgárnak fogalma sem volt a szépségiparról és annak visszásságairól. Szegény Csillának csak egy játék volt az egész!
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
Réges-régen, a feudalizmusban egy-egy politikai egység, egy-egy politikai akarat egy-egy személy mögött, annak védelmében, az ő akaratát megvalósítva jött létre, attól függetlenül, hogy az illetőt királynak, földesúrnak, császárnak, szultánnak hívták. Az emberi psziché elrendeződésének megfelelően…..
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
A brit királyi család megunhatatlan forrása a különlegességeknek, kezdve Margit hercegnő meglehetősen sajátos napirendjétől II. Erzsébet saját Mekijéig. Mert az is van neki...
A hengerezés trendibb, mint valaha volt. Habár azt már rengeteg tanulmány kimutatta, hogy bemelegítéskor sem a teljesítményre nincs hatással, sem a mobilitásra, még mindig rengetegen alkalmazzák serényen és teljesen feleslegesen. De a henger eladás még mindig nagy biznisz, mert pár forintos terméket…..
Ha nem vagy hülye, akkor is valamilyen kapcsolatod van a hülyeséggel. Ezen kapcsolat az idők során változik, fejlődik, nagyjából tíz stáción esik át. Az egyes szakaszok különböző súlyúak és hosszúságúak, az egyikről másikra való átlépés nem éles, a szomszédos állapotok…..
Levi999 2017.03.03 01:05:02
Porig alázta a Helsinki Bizottság Németh Szilárdot: bele akarunk szólni a politikába, és ez alkotmányos jogunk. ..
Levi999 2017.01.12 10:43:58
@Boross Bence: "Nem kell az ideológiai import!"

Magyarország egész történelme folyamán önként importálta nyugatról az ideológiákat olyan időszakokban, amikor a nyugat nem volt éppen az ellenségünk. Persze nem mindent: mi döntöttük el, hogy mit importálunk, és mit nem. Ugyan nem érdemes általánosítani belőle, de volt olyan korszak is, amikor a nyugat az ellenségünk volt, és éppen mi haladtunk elöl a modernnek gondolt társadalom építése során. Ilyen volt a Horthy-rendszer.
Ha a brit tudósok egyszer felmérést készítenek arról, hogy az újévi fogadalmak hány százaléka kapcsolódik a sport, mozgás elkezdéséhez / folytatásához, talán egész érdekes eredményre juthatnának. Hát még ha azt is vizsgálnák, hogy a fogadkozók mekkora hányada tart ki az elhatározása mellett mondjuk…..
Levi999 2016.01.22 13:24:34
@ivivan: "Miért ne fogyna valaki"
Persze, fogy, csak gyakran nagyon keveset. Sőt az emésztés is fölgyorsulhat, amitől még soványabb lesz. Lead mondjuk hetente - két edzéssel - 1000 kilokalóriát. Ez annyit ér, mintha hetente egy nap csak fele annyit enne, a másik hat nap pedig nem változtatna. Lehetne akár minden nap 500 kilokalóriával kevesebbet enni, az már hatna. Másrészt a sport étvágyat is generálhat.
Levi999 2016.01.22 14:08:33
@ivivan: "Legyünk reálisak és egyszerre egy dologra koncentráljunk"
Nem tudom föltűnt-e, hogy nyitott ajtókat döngetsz. Korábban azt írtam, hogy "nem kell feltétlenül diétázni". Viszont fontos fölhívni a figyelmét azoknak, akik azért akarnak sportolni, hogy fogyjanak, hogy nem a sport a legjobb módszer erre.
Amikor valaki úgy dönt, hogy nem velünk folytatja az életét, az még a legerősebb embert is padlóra küldheti. Úgy érezzük, hogy a fejünk felett döntött a másik, és dőltek el olyan dolgok, amelybe mindenképp beleszólást akar(t)unk. Tehetetlennek, erőtlennek érezzük magunkat. Az…..
Levi999 2015.10.16 17:12:55
@Németh Szabi: "Úgy gondolom, ha 3-4 évnél tovább nem sikerült megemészteni, akkor ott a lelki fejlődés folyamatába porszem került."

Így van. A szakítás miatt. Ha valaki 4 év alatt jön ki maga alól, akkor már eleve a 4 év olyan hátránnyal járhat, ami esetleg egész életére kihat negatívan. Például a biológiai óra miatt nincs már ideje a megfelelő társat megkeresni stb. Összességében akár az egész élete is jóval rosszabbul alakulhat egyetlen szakítás miatt, annak ellenére, hogy a szakítás csak közvetett oka az egésznek.
Ma már nincsenek igazi akciósztárok, futószalagon érkeznek a darabok a műfajból, abban a percben felejtjük el őket, amikor kijöttünk a moziból. Régen nem volt ez így, a 80-as években olyan félistenek miatt sprinteltünk jegyet venni, mint Sly vagy Arnie. Aztán lassan lejárt az…..
Ez most egy rövid poszt lesz, mert az üzenet olyan egyszerű, mint a kőbalta. Annyi szó esik módszertanokról, eszközökről, menedzsment furfangokról, mégis a legfontosabb tényezőről valahogy sosem beszélünk, amikor a projektek sikerét vagy kudarcát boncolgatják. Pedig a dolog…..
Korábban már feltettük Nektek ezt a kérdést, akkor egy hangyányival (50,8 %), de a szkeptikusok győztek. Pedig akkor még Dárdai Pali volt a kapitány és az eredmények is biztatóbbak voltak, mint mostanság. Azóta sok víz folyt le a Dunán, immáron Storck vezeti aranylábú fiainkat,…..
Levi999 2015.09.08 17:26:52
@mismásolószalon: Mekkora gyökerek vagytok!