Regisztráció Blogot indítok
Adatok
realm

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén kezdetét veszi a spanyol első osztályú bajnokság 79. szezonja. Nem túlzás azt állítani, hogy a La Liga idei rajtját hatalmas várakozás előzi meg világszerte. A nyári átigazolások, az átigazolásokhoz kapcsolódó találgatások, a klubelnökök megszokott…..
Derék Pancho barátunk reméljük kevésbé morcos saját háza táját illetően, mint a Bilbao FC Machete, így könnyű síppal ereszkedünk a spanyol vonalak mögé, hogy három dolgot is becsempésszünk a La Liga küzdelmei elé. 1) Florentino Perez feltartóztathatatlanul tör az elnöki…..
Rojtosra mantráztuk az angol futball európai dominanciájáról szóló dolgozatot, ma eldől, hogy a zátony négy csapata közül a két könnyebb feladat elé néző megél-e az odavágón megszerzett előnyből, és a történelemből táplálkozó papírformával, vagy egyikük lábon lövi…..
Kakával kezdődött. Egész Európa tátott szájjal várta a fejleményeket, hogy a kiemelkedően magas fizetési ajánlat hatására jelentkező szülői szigor kényszerítheti-e a brazil szupersztárt szeretett klubjának elhagyására. A jó és a rossz küzdelmeként aposztrofálhatjuk…..
Az első tavaszi forduló már régen nem azt jelenti, amit régen. 2009-ben nem beszélhetünk téli felkészülésről, a csapatok nem  újra belevágnak a küzdelmekbe, hanem "csak" folytatják, amit pár napja abbahagytak. Ha jobban is koncentrálnak, az mindössze azért van,…..
Már el is dőlt volna? Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a félidőre felépített előny ledolgozhatatlan a hátralévő tizenkilenc mérkőzésen. Egyébként is mennyit ér az újabb pontrekord? Meghatározhatja egy csapat szereplését az elnökének személye? Két mérkőzés után…..
realm 2009.01.26 08:45:33
"Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"
Elég lett volna egy Cazorla is...

De komolyan nem értem a Madridot. Leigazolták a Metzelder-Drenthe-Saviola triót, amelyek mindegyike fejenként 3-3 millió euróért ül a padon. Házon belül simán meg lehetett volna oldani ezt a problémát egy Mata-Negredo-Arbeloa hármassal lényegesen kevesebb pénzből, és lényegesen jobbak is lennének.

Calderon itt bukott meg, hozta a nímand játékosokat eurótízmiiliókért, miközben egyetlenegy igazi klasszis támadó játsszik a csapatban (Robben).

Más: A szívem szakad meg, ha belegondolok, hogy Ramos 4-4-2-jében egy Robinho-Robben szélsőpárossal tudna kiállni a Real, ha nem balfaszkodják el az egész nyarat. Halkan megjegyzem, hogy 4-3-3-ban egy Robinho-Higuain/Huntelaar-Robben támadósor simán lehetne olyan jó, mint a Henry-Etoo-Messi. Na mindegy...

Ramos 4-4-2-je se tetszik valami nagyon, a hátsó stabilitás megvan a 4 védő-2 vedekező középpályás rendszerrel, de elől csak Robben van. Raúlt már nem, Higuaint pedig még nem tartom RM-szintűnek. Gago és Lass viszont emberfelettit dolgozik minden meccsen, szóval nekik tényleg jár az elismerés.

BL-ről sem álmodok, mivel két poszton is lényegesen jobb akár egy Lyon is, mint a Madrid. Nevezetesen a balhátvéd és a csatár posztján. Heinze tragédia, Raúl pedig már csak árnyéka régi önmagának (rossz nézni, ahogy már lassan sprintelni se tud). Két ilyen "ballaszttal" már a Liverpool ellen is necces lesz.
Megkezdődött a Bundesliga, mi meg csak kapkodtuk a fejünk. Már az első fordulóban élre állt a Hoffenheim, a Bayern hülyére verette magát, csak hogy hitelesebb legyen, mint Törrök Szultán, a nagyok adták-vették a taslikat és ritkán maradtak négy-öt gól alatt. Kár lenne tagadni,…..
Három forduló van hátra az őszi szezonból. Ezeken még kilenc pontot lehet szerezni. Elméletben a Barcelonát még az ötödik helyen álló Real Madrid is utolérheti, de jelenleg nincs az a statisztikus, akit ne röhögnének körbe egy ilyen felvetés után. Bizonyíték egyelőre nincs, de…..
Játékostemető – a kifejezés, amely a Real Madriddal kapcsolatban gyakran felmerül. Aki használja a kifejezést, az majdnem mindig az ígéretes pályafutásukat madridi kispadozásra cserélő futballistákra gondol. Olyan játékosokra, akiket elvakított a spanyol fővárosba való…..
A divat kérlelhetetlen hatalma emberek millióit hajtja rabigába. Márpedig a futballista trendi jószág, érzékeny – mi több – fogékony minden, a jassz-faktorát növelő külsőségre (zselé, tetkó, hajbasz, csuklószorító, szigszalag a boka fölé, fülbevaló, miegymás),…..
A keddi játéknap gólözönének köszönhetően az ötvenes években érezhettük magunkat, szerdán viszont a grunge-korszak tért vissza, hiszen négy darab egynullát és két döntetlent regisztrálhattunk. Két idegenbeli győzelem született, és ahol kettőnél több gól esett, ott valaki…..
Robogunk, mint Guardiola a halhatatlanság felé. A meccsdömping tovább tart és végre egy rangadószerű mérkőzést is utunkba sodort a sorsolás szeszélye. Az Atlético és a Sevilla végre megmutathatja, hogy mi sülhet ki az átlagnál jóval komolyabb játékerők találkozásából. Sok…..
Nou San Trafford A csoport beharang 2008.06.07 12:06:00
Az A csoportban egy házigazda, egy esélyes, egy outsider és egy félkarú óriás található, akik közül bizony az egyik simán elődöntőbe jut, ahol a németekkel küzdhet majd meg a döntőbe jutásért. A két ág közül ez a gyengébb, ez nem is vitás, ugyanakkor egymilliószor…..
Igazi futballtörténeti kuriózum következik. A Real Madrid a Barcelonát fogadja egy teljesen tét nélküli mérkőzésen. Még azt talán mondhatjuk, hogy a presztízs egy kicsit emeli a tétet, s a hozzáállást, de valószínűleg minden pályára lépő játékos a háta közepére…..
Kizárván azt a tudathasadásos állapotot, hogy valaki mindkét oldal javára tömeges szavazgatásba kezd, egyértelműen többen voltak, akik számára hirtelen fontos lett a döntő résztvevőinek kiléte. Nem tudjuk pontosan mi volt a fő motiváció. Elvégre egy szerény létszámú…..
Lenne itt még néhány meglátás, ami nem fért bele online közvetítésünkbe, viszont igen kíváncsiak lennénk kedves mindnyájuk véleményére őket illetően, úgyhogy most szépen sorban önök elé is tárjuk mindet. Ha úgy tetszik, ez lesz a BL három dolog, csak egy kicsit több lesz…..
Már csak négy forduló van hátra. A csapatok változó mentalitással állnak a mérkőzésekhez. A Real Madrid és Mallorca konkrétan parádézással múlatja a hátralévő időt. A Barcelona tartalékosan alázza meg magát, bár meg kell említenünk, hogy pont a két nem tartalék, Puyol…..