Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tengeres

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon miért van az, hogy több olyan történetet is megismerhettünk már, melynek főhőse Magyarországon valamiért nem tudott boldogulni vállalkozóként, külföldön mégis sikeresebben boldogul? Nyilván fontos kérdés a piac mérete és a fizetőképes kereslet, de alighanem szerepe van benne a hivatalok…..
tengeres 2017.11.15 18:08:58
@HaD: Nem feltétlen akarok ellentmondani neked, de mi szintén Bécsbe 10 éves gyerekkel jöttünk egy éve. 2 év türelmi időt kaptunk, azaz addig nem kap osztályzatot. Az igaz, hogy ő negyedikbe ment volna otthon akkor, de javasolták, hogy mivel nem tud németül így legyen harmadikos itt, mivel negyedik utáni továbbtanulás nyelv hiányában elég nehézkes. Szerencsére a német nyelvet egy év alatt olyan szinten sikerült neki elsajátítani, hogy már német különórát sem erőltetik részére az iskolában, illetve az órákon gyakorlatilag aktívan részt tud venni, helyesen ír. Mivel idén a továbbtanulásnál szerencsés lenne, ha lenne osztályzata, ezért a tanárok jelezték, hogy ők szívesen adnak neki osztályzatot, attól függetlenül, hogy még nem kellene. A nyelvtanulásához viszont sokat hozzátett az, amit te is említettél, hogy extrán befogadóak az osztálytársak.
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
tengeres 2016.06.05 14:25:36
Egyébként milyen érdekes, hogy itt a post after partyn, amikor végre elkezdtük meghallani, amit a másik mondott, ha nem is értünk egyet, de igencsak közelítettek az álláspontok. Vagy talán az is mondható, hogy mindenki más szemszögből nézte ugyanazt az elején. Persze lehet, hogy csak lemorzsolódtak azok, akik csak hajtogatták a sületlenségüket.

Na azt gondolom, ilyen nagyban soha nem volt és nem is lesz ebben az országban. Sosem fogunk leülni és megbeszélni a problémáinkat valahogy közös nevezőre jutni. Mert máshogy ez nem működhet! Igen, munkásréteg képviselő, vállalkozásokat képviselő, és országvezető. Persze ehhez hiteles vezetők kellenek.

Azok akik ezt tehetnék, egyáltalán nem érdekeltek ebben.
Egy munkásokat képviselő szakszervezeti vezetőről kinek jut eszébe más érdemi cselekvés, mint hogy mennyi pénzt sikkasztott el? És kit érdekel? A munkásoknak ez így tetszik, hisz fizetik a hozzájárulást.
Melyik vállalkozó tud olyat mondani, hogy az ő érdekében létrehozott kamara más érdemi dolgott tett volna, mint hogy feljelenti a NAV-nál, hogy nem fizetett kamara tagságot! Amit egyébként szintén a vállalkozók által fizetett tagsági díjból tesz :-) És ki tud olyan vállalkozót, aki tud olyan szolgáltatást, amit azok a kamarák nyújtanak neki, amit a vállakozó érdekében hoztak létre? :-) Csak egyet mondjon valaki!
És melyik vállalkozót zavarja? Inkább befizeti, csak hagyják már békén.
Biztos vannak akik meg tudnak erősíteni, de az osztrák ipari kamara többet tesz a magyar vállalkozókért, mint a magyar. Persze, nem hülyék! Azzal a céllal, hogy oda menjenek a magyar cégek. Ott adjanak munkát!

Az az ország, ahol népszavazást lehet lazán nyerni azzal, hogy 300 HUF-t nem fizetünk az orvosnál, viszont az orvos zsebébe lazán nyomunk 100 ezret... Tudom a 300 plussz költség lett volna az embereknek, de legfőbb probléma az volt, hogy ezt sehogy sem tálalták. Csak meg kellett volna mondani, hogy ezt mire lehet költeni. Pl sztk felújítás. Akár online lehetett volna a befolyt pénzt követni. Na az ilyentől minden vezető retteg, mert akkor honnan lehet majd lopni?
Pedig nem vagyok benne biztos, hogy: ha úgy szólt volna a népszavazás, hogy a befizett 300 HUF-t kötelező online vezetni és az elköltését is tételesen meg kellett volna jeleniteni. Esetleg a helyben, akik befizették eldönthették volna, hogy a rendelő ablakot vagy vérnyomásmérőt cseréljen. Tehát egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Marika néni Alsómocsolád-Felsőn a rádőlő sztk-ban nemet mondott volna erre a kérdésre. Mert látta volna a fejlődést. Így meg azt látja, hogy bedobja a 300HUF-t, mint a Westend szökőkútba vasárnap délután... Azt se látja többet...

Kit érdekel, hogy a parkolási díjak bevezetésénél azt hangoztatták, hogy ezzel az utakat és a tömegközlekedést fogják javítani. Láthatjuk, milyen remekül sikerült. Ki tudja mennyi fizettünk be eddig? És ki tudja, hogy ebből mennyi ment útra és mennyi ment tömegközlekedésre? És igen, mi is hibásak vagyunk, hogy az első évben nem kértük számon, hogy lássunk egy kimutatást! Hol az út, hol a busz? Pedig a parkolóórák jelentős része online működött az elejétől fogva ...

Kormányprogram lehet, hogy az szja 16%-ról 15%-ra csökkentik. Remek. Mekkora a teljes adóelvonás a béren? 50%. Hát igen, így már csak 49% lesz. Így már egész más. Ér ez egy mondatnál többet a tv-ben? Közben meg 100 ezer plakáton kapjuk meg ezt a remek hírt.

Felcsúti vezérünk lovagog rajta, hogy megcsinálják, hogy egyszámjegyű legyen az szja. Huha, akkor már 43%-nál fogunk járni! A nép meg hüledezik, hogy mekkora jóság ez! Változni semmi nem fog, sőt a bére sem fog változni, mert addigra megemelnek mást...

Ez csak pár nem fontos példa volt, de szerintem minden más így működik. Következmények nélkül és nem is érdekel senkit. Tud valaki olyan embert, aki a nevén kívül bármit megért az adóbevallásán?

Szerintem is a kisebb állam lenne a megoldás(most pont a nagyobb állam felé megyünk), ahol nagyon durván odadörgölném mindenki orra alá, hogy mire, mennyit fizetett.
Igen, lenne egészségbiztosítása, lenne magánnyugdíja (nem feltétlen a régi formában) ahol láthatná mindenki, hogy mennyi pénze gyűlt. Én megkockáztatom, hogy az oktatást és az egészségügyet is magánkézbe adnám. Nagyon fájna nagyon sok embernek. Viszont az is látszik, hogy az állam se tud semmit kezdeni a nagy állami ellátókkal. (eü, oktatás, vasút, bkv, volán) Ha már fizetnek érte az emberek, akkor szeretnének kapni is érte normális szolgáltatást és nem érnék be az állóvízzel, mert a saját pénze megy rá. A boltban is reklamálunk, ha száraz kenyeret kaptunk a pénzünkért.

Lássuk be egy élete felét közmunkával töltő vagy vállalkozóként minimálbér után (vagy még azt se) fizető embernek mennyi joga van a szolgáltatások milyensége miatt hisztizni?
És persze annak is igaza van aki havonta 600 ezret fizet be és megkérdi, hogy miért ugyanazt a szolgáltatást (vagy csak annak nevezett valamit) kapja, mint aki végig potyautazik.
de hát jól vannak ezek így! el lehet menni, akinek nem tetszik :-))
tengeres 2016.06.05 14:25:46
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

"Jé, tényleg. Én is...
Bár tudom, én nem értek a vállalkozáshoz."

Próbálj meg bunkó lenni! Nézz utána, hogy honnan lehet szlovák áfás utatztatott lisztet venni és azt hiszem meg is vagy mindennel, hogy jó vállalkozó légy! már nyithatod is a sütödédet :-)))))))))) esetleg feketén ...
tengeres 2016.06.06 14:03:10
@diggerdriver:
"Telesen egyetértek"

én sem gondoltam, hogy egyet fogunk érteni valaha is!

Így viszont legalább, hogy ez megtörtént, végre kijelenthetjük azt a végkövetkeztetést: hogy a kutyát nem érdekel! ugysem változik semmi!

viszont ha már így lecsengett ez a téma, Téged mint szakmabelit megkérdezhetlek erről a videóról?
www.facebook.com/Rijkswaterstaat/videos/vb.112610778765918/1371571006203216/?type=2&theater

ez lehetséges? és ha igen, nálunk hányszor lenne sötét szerinted?
Sok jó hamburger van már a Balaton partján, de a Malackrumplié mindegyiktől különbözik, ezt ugyanis évekig készíti a tulajdonos. Évekig. A legtöbb étteremben úgy állnak neki a…..
tengeres 2015.08.19 00:29:18
Kedves Tulajdonos!

Őszintén: nem értem a válaszát!
Ha Ön ellátogat egy vendéglátóhelyre, ahol ELŐRE fizet, majd nem kapja meg azt amit kifizetett, majd jelzi ezt a felszolgálónak, aki kb egy vállrándítással letudja. Se elnézés, se semmi. Szóval, ha ez Önnek nem elég arra, hogy többet erre a helyre ne látogasson el, akkor én azt javaslom, hogy valami más vállalkozásba kezdjen, mert mind a felszolgálóval, mind az Ön gondolkodásával komoly problémák vannak (vagy csak nagyon eltérő a véleményünk) . Javaslom, hogy nézzen szét jópár, akár balatoni étteremben, ahol ilyen eset egyszerűen nem fordulhat elő. Ha egy felszolgáló magától nem érzi ezt az esetet problémának, akkor az nem felszolgáló, hanem valami egynyári felszolgáló utánzat. Ebben szerintem egyet kell, hogy értsünk. Ez NEM fordulhat elő egy magára adó étteremben.
Rosszul gondolja, nekem ez elég ok arra, hogy ide többet ne menjek. Nagyon nem alacsony árakon dolgoznak, de még így sem azt kapom, amit kifizettem. Jelzem a problémámat és semmi nem történik. Tehát, ott helyben tudtak a problémáról. Egy délalföldi faluból itt vakációzó felszolgálónak is érezni kell, hogy valami nem kerek, de látszólag nagy rutinnal kezelte a helyzetet, gondolom nem először rendezte így a problémát.
Megkérdezném Önt: Ön elégedetten távozott volna egy ilyen kiszolgálás mellett bármely étteremből?

Két másik asztalnál ültek páran, illetve velünk együtt érkeztek még egy másik asztalhoz. Nem értek a vendéglátáshoz, de szerintem egy levesre illetve egy hamburgerre több mint 30 percet várni ilyen forgalom mellett, szerintem sok. Halkan hozzáteszem, hogy az ital se sokkal korábban érkezett. Leves, hamburger együtt. Erre egy képzett felszolgáló figyel.

És akkor egy szót sem szóltam a minőség/mennyiséggel kapcsolatban. Szerény véleményem, hogy az utóbbi miatt én alapban erősen túlárazottnak érzem.
Továbbá: egy levest, akármilyen forróság is van, kizárólag melegen szabad felszolgálni. Se hidegen, se langyosan. Főleg egy húslevest nem. Az izekkel nagy problémám nem lett volna, de ilyen összegért már normális ebédet, nem pedig "csak" hamburgert lehet fogyasztani, akár az Ön étterméhez közeli csárdában is.

Lehet, hogy csak nekem van vele bajom, de ez az előrefizetős megoldás eddig sem volt túl szimpatikus, de most már tudom, hogy az ilyen helyeket el kell kerülni.
Kisértetiesen hasonló eset fordult elő, az Ön éttermének profiljához igen hasonló keszthelyi étteremben, ahol a pincér azonnal "ha Önnek is megfelelő, akkor az italra vendégeink voltak" megoldást választotta a vállrándítás helyett. Lehetne így is...