Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jdesi

154 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23. Aki akkor még nem élt annak azért érdekes ez az akkori Magyar Nemzet, aki már tudatosan figyelt a világ dolgaira, annak meg biztosan azért...
A budapesti József nádor tér letarolása szép példája annak, ami az Orbán rezsimben történik. Megérne egy alaposabb elemzést, hogy vajon miért a fák jelentik az egyik fő ellenséget. De ettől még regisztráljuk, mi történik. (Az emberek sem menekülhetnek meg, lásd egészségügy , oktatás.) Így nézett…..
A kormány az Akadémia mellett az egyik utolsó független szellemi műhelyt is beradálni készül. most az 56-os Intézet nyakára tette a kést. Írtunk már arról, hogy korábban Szakály Sándor a Veritas Intézet igazgatója, akinek szakmailag meglehetősen elfogult és kormány alá rendelt…..
A CEU és az MTA kivégzése után most egy jóval kisebb, ám igen jelentős tudományos intézmény felszámolása következik. Az Orbán rezsim az 56-os Intézetet pusztítja el. Méghozzá durván, megalázóan és kegyetlenül. Kérdés, mi lesz az itt gyűjtött történeti életút interjúk sorsa. Odaadják e készítői a…..
"Valahogy megvagyunk" - talán erről is szól ez a különleges könyv, amelyben Vásárhelyi Mária írja meg azt a bő két évet, amíg deportálva voltak 1956 után Romániába, eleinte Snagovba. Drámai történet, s nemcsak Vásárhelyi kisgyermekkori emlékei elevenednek meg - amikor egyszer az öccse nem találja a…..
Hosszú a listája azon politikusoknak, akik miután találkoztak Orbánnal, megbuktak. Most újabb veszteség. Lemondott Strache osztrák alkancellár, a szélsőjobbos Szabadság Párt (FPÖ) vezetője, akivel Orbán május 6-án találkozott Budapesten...
Heller Ágnes professzor az egyik legismertebb magyar tudós határokon túl is.  Mint mindenkinek, aki e tájon született, e korban, kalandos életet kellett élnie. Talán ez is hozzásegítette ahhoz, hogy bölcs legyen. Életéről Kőbányai János írt egy remek könyvet - A bicikliző majom a címe -, érdemes…..
A negyedik X-ébe lépő új Múlt és Jövő szerkesztőségében végrehajtók jelentek meg, Alapítványát végrehajtói eljárás blokkolja. Ezzel vállalkozásunkat a kultúrának nem kedvező időkben a tönk szélére sodorja...
Hétfőn az MTA közgyűlése jelentős többséggel nemet mondott az orbáni rendszer akaratára, amellyel einstandolták volna az akadémiai kutatóhálózatot. Orbán Palkovics persze nem nyugszik, akkor majd törvénnyel államosítják a tudományt. Az akadémikusok és az akadémiai kutatóintézetek dolgozói próbálnak…..
A kormány most a Magyar Tudományos Akadémia kivégzésére készül. Palkovics László állami ítéletvégrehajtó a Magyar Hírlap című - alig-alig létező szélsőjobber- lapnak adott interjújában az akadémiai közgyűlés előtt megüzente, hogy elveszik a kutatóintézeti hálózatot:  "a lényegi szempontot a kormány…..
Izraelt súlyos támadás érte a gázai övezetből. Négyen meghaltak. Mai összefoglaló..
Vasárnap elnököt választ a szomszédos Ukrajna. A több, mint 40 milliós ország helyzete nehéz. A gazdaság romokban, keletről Oroszország támadja folyamatosan. A Krím elszakítása után, Kelet-Ukrajnában folyik a harc. S bár jelentősgében ehhez nem mérhető, nyugat felől az Orbán-rezsim az, amelyik…..
Az utcai plakáthelyek egy jelentős helyét uraló MAHIR Cityposter nevő cég, amely Orbán, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel. Eddig minden héten plakátokon is megjelentek a Heti Világgazdaság címlapjai...
Éppen a húsvéti ünnepek előtt gyulladt ki Párizs, de talána  világ egyik legismertebb katolikus temploma, a  Notre Dame. A 850 éves épületet éppenf elújították, lehet, hogy ezzel okozták a tüzet, amelyet egyelőre nem tudtak még eloltani.. Az már biztos, hogy hatalmas károk érték az épületet, kérdés…..
Most, hogy a nemzeti diktatúra alapjait leraktuk, s megkezdődik népünk bölcs zsebdiktátorának értő vezetésével a fejlett nemzeti diktatúra építése, elevenítsük fel, hogyan kell nemzeti diktatúrában élni. Lassan 30 évig punnyadtunk egy mégoly fogyatkozó demokráciában, ráadásul közben felnőtt egy új…..
Az idei március 15-én sikerült igazán díszes társaságot kitüntetnie a kormányzatnak. Itt van például Döbrentei Kornél, akinek irodalmi munkássága jelentősnek nem mondható, ellenben antiszemita szagú megjegyzéseiből egy egészen szép csokorra valót gyűjtött össze a 444.hu A díjazottak között van a…..
Ma Magyarországon az átlagos nyugdíj összege 130 491 forint. Persze ezt az átlag igen csalóka, hiszen ma már akadnak meglehetősen magas nyugdíjak is, vagyis az „átlagos” nyugdíjas minden valószínűség szerint ennél kevesebbet kap. Nagy a területi egyenlőtlenség is, egy budapesti az átlagnál 19…..
Tanulságos interjút adott az MTA elnöke az index.hu-nak.  Arról, mit jelent a diktatúra és ő miként fogadja ezt el.  A világhírű tudós, Lovász László, elismervén azt, hogy ő nem politikus alkat, akarva-akaratlanul elmondja, hogyan fogja az Orbán-rezsim tönkretenni a magyar tudományos élet egyik…..
Orbán ma tartja a királyi vár alatt épített NER-központban, a Várkert Bazárban évértékelőjét - azaz nyilván lesz sikerpropaganda, migráncsozás, sorosozás - valamint az aulikus urak tülekedő felvonulása. Mindenesetre a félelem nagy. A környéket kordonnal vették körül, amelyre fekete leplet…..
Csinos önfeljelentést tett Peter Knoll a Gundel ügyvezetője egy a 24.hu-nak adott interjújában. Amikor így fogalmaz: „A Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”   Mint emlékezetes, a múlt héten derült ki, hogy…..
Messzemenő következtetések Orbán vezér csütörtöki úgynevezett sajtótájékoztatója kapcsán. Avagy az újságírók árulása. Sokan kérdik, hogy lehet, hogy a kis vezető, Orbán, össze vissza repked egy strómanja luxusgépén, aki a repülőre való milliárdokat olyan megrendelésekből, gyakran valószínűleg igen…..
Féláron esznek. Ráadásul a királyi vár új lakója fordítva fogja a kést, miközben a Gundel szotyimenzáján a vagdalthúst szeleteli. Kedves #Gundel - ez aztán remekmű. Igazi Fine dining...
Kertész Ákost nagy tapssal köszöntötték, amikor a napokban megkapta a kanadai állampolgárságot. Kertész Ákos Kossuth díjas író ellen, még 2011-ben, egy éles hangú publicisztikája után hajtóvadászatot indított a szélsőjobb. Az akciót az akkor még a cukisodás útján el nem indult Jobbik indította, a…..
Felfegyverzett verőemberek vagy fél tucatnyian próbálják kidobni varjú László DK-s országgyűlési képviselőt az MTVA Kunigunda utca épületéből. A felvételt most a 444.hu szerezte meg és tette közzé. miután az MTVA - meglepő módon - egy manipulált változatot hozott csak nyilvánosságra...