Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buBORék

1 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JÖVŐ HÉTEN LESZ ADÁSBAN a Götz Pincészet a Duna Televízóban!Enézést kérek mindenkitől, ez volt a próbafelkelés ma reggel! Sajnos nem október 22-én reggel adták le a riportunkat az előzetes tájékoztatással ellentétben.Jövő héten egyik reggel 5:30-kor…..
Baráti kóstolók búslakodó szakaszában mindig előkerül kedvenc gumicsontunk: a magyar borok eltarthatósága (értsd: hatatlansága). Idén nyáron valamiért többeknél ütött az óra, és sorra kóstolhattam a veretes középkorú vereseket. És vagy mi nőttünk föl a műfajhoz, vagy a…..
buBORék 2009.09.21 10:16:46
@Cukker: Nekem már van egy palackom...
nagyon szép bor!
Kaptam a brit Decantertől egy hírlevelet, amiben a főhír a következő volt: "Hivatalos: Chilében készül a világon a legjobb sauvignon, rizling, pinot noir és cabernet-alapú házasítás." Anyátok, gondoltam. A linkre kattintva a "Chile diadalmaskodik a Decanter World Wine…..
buBORék 2009.09.03 20:49:41
@mikénehavóna: a bikavér az etalon??? Te miről beszélsz, "okos" kis barátom?? Valószínű éppen be voltál rúgva valami finomságtól, amikor ezt írtad (lehet éppen bikavértől)!! :)
buBORék 2009.09.04 09:21:50
@mikénehavóna: Nem is kell szakértőnek lenni! Egy a lényeg, ízlik, vagy nem!! Jól tanították, az aszu, és a bikavér is rendben van, persze nem mindenhol, és nem mindenkinél (BB)!! Egyébként pedig Te általánosítottál, ami sztem mindíg hiba!
A tesztekről, és a bársonyos szantálfáról annyit, hogy minden érzékszerv fejleszthető, vagyis minél többet kóstolsz tudatosan, annál több információt, és persze élményt kapsz a borok világától!!
Remélem ebben egyet értünk?!
Tikkasztó nyár. Tűző napsütés, szinte fojtogatóan nehéz levegő. Halk légyzümmögés, izzadt, borostás arcok. A vízparton palacsinta- és lángossütő bódék okádják magukból a forró sültolajszagot, még fullasztóbbá téve a nappalokat. A forróságban csak a magunkkal cipelt…..
A Szegedi Borfesztivál a két évvel ezelőtti minőségi csúcs óta (amikor még Ráspi is idetévedt, aztán haját tépve rohangált a padok között szegény, és ingyen öntötte a borát annak, aki rámosolygott) egyértelműen a széles tömegek és a nagy kasza irányába mozdult el. A…..
Továbbra is keresem az ideális nyári borokat, amikkel csak úgy el lehet lenni, és a pénztárcámat is kímélik. Mivel nem vagyok egy nagy rozé-fanatikus, ezért a könnyedséget egy kicsit nehezebb, reményeim szerint tartalmasabb műfajban üldözöm - sillereket kóstolgatok. Vannak…..
buBORék 2009.05.11 13:53:04
@vörös és fehér: sajnos nincs megjelenített bejegyzés!!
buBORék 2009.05.12 09:16:34
@lackó: Mindenkinek van egy-két "szívecsücske", nem? Remélem megengeditek nekem ezt a kis gyengeséget...!!?
buBORék 2009.05.12 10:26:01
@egy: Én is egyetértek, abszolute úgy van, ahogy írtad! Szerintem rendben van ez így, hogy szépen lassan minden a helyére kerül, eltekintve természetesen attól, hogy egyre többen használják azokat a bizonyos "remek" svájci aromnákat, amitől olyan illata lesz a rosénak, mint amikor belépsz egy málnát, és epret tároló hűtőházba...!
Csak hogy még lackót bosszantsam, elárulom, hogy a Polgár Sillert választotta a Magyar gasztronómiai szövetség, a legtöbb magyar ételhez párosítható bornak!!! :-))))
2009-től nem az Etyeki Pincefesztivál meghívottai szavazhatnak a borászok borászáról, hanem azok, akiket az imént létrehozott Vinum Praemium Alapítvány az adott évben a legjobb ötven közé választ. A kuratóriumnak tagja lett a Művelt Alkoholista egyik szerzője is. A végső…..
buBORék 2009.04.08 08:58:28
@lackó: még egy dolgot: hogyan is írhatnék ezek után Polgár-élményről, hiszen megpecsételődtem fanatikusként!! :-)) De csak úgy versenyen kívül írd le nekem, légy oly kedves, hogy miért olyan régi az a pozitív élmény?!
buBORék 2009.04.08 18:04:50
@lackó: Ááááá, értem! Beszéljünk kicsit az ár-érték arányról, és mutass olyan pincészetet, akinek van kereskedelmi forgalomban 1997-es évjáratú "csúcs cuvée"-je, és még áll, tökéletesen rendben van, mondjuk úgy 6-8 ezer forintért! Remélem nem érted, félre, nem vitatkozni akarok, csak tanulni, újat hallani! :D
Év végén mindenféle vérnyomásproblémáim támadtak, mert balga módon nem fogadtam meg nagyapám vonatkozó bölcsességét: "magas vérnyomása annak van, aki méri", amely mondás mélységes igazságtartalmát alig csökkentheti az a tény, hogy az öreget végül is…..
A dán Vinbladet bormagazin a kisharsányi Vylyant választotta meg az Év Borászatának. A villányi nagyok közül talán a legjobb ár/érték arányokkal dolgozó Vylyan amellett, hogy tavaly itthon is elnyerte az Év Pincészete címet, az utóbbi időben rendkívül aktív művészetpártoló…..
buBORék 2009.01.30 17:43:53
A Művelt Alkoholista Bőségszaru 2009.01.08 06:00:00
Az 1 borvidék 1 fajta kompakt ésszerűségével és plakátkonform egyszerűségével nem lehet versenyre kelni. Országimázsként az én szavazatom ugyan a kékfrankosé és az olaszrizlingé - Tokaj nyilván külön kategória -, Villány szekere elé azonban a cabernet franc-t fognám be. Ez a…..
Ha pár hónappal ezelőtt valaki feltette volna nekem a szokásos alkoholista indítókérdést (sörös-e vagy, vagy boros-e), abszolút nem okozott volna nehézséget mellényzsebből odamondanom, hogy persze, boros. Talán még azt is hozzátettem volna, hogy míg a bor egy nemes ital…..
A Művelt Alkoholista Bock a tilón 2008.06.18 07:51:00
Miután a Nyakas Pince borairól lehúztuk a keresztvizet, Szeremley Hubát pedig boldoggá avattuk vele, harmadjára Bock József borai kerültek a Művelt Alkoholista inkvizíciójának gyóntatószékébe. Tetszőlegesen kiválasztva közülük párat hasonló árfekvésű (vagy más szempontból…..
2007-hez képest nagyot léptünk előre Brüsszelben: éppen kétszer annyi magyar bor kapott érmet, mint tavaly. Bock József duplázott, sőt triplázott és a BB is megismételte a tavalyi sikert, igaz, most chardonnay-val. A Vylyan pedig aranyat talált a nem is túl drága Montenuovóval.…..
Én már évek óta csak ámulok és bámulok, amikor a borversenyek eredményeit olvasom. Most is leesett a lornyonom. Olyan megabájok kerültek a felszínre, mint pl. a Pántlika Pincészet Dörgicsei Olaszrizling Selectionje, az Egri Korona Borház Sauvignon blanc-ja vagy a Szőlőskert Zrt.…..
Tök a mérlegen. Mivel az Alkoholista őskorának nemes kezdeményezése, a hiperboros rovat immár végleg zátonyra futott, más módszert kerestünk a fősodorba tartozó borok föltérképezésére. A szeretet és az összefogás erejével próbálunk képet adni a nagyobb portfóliót…..
buBORék 2008.04.03 19:31:02
Első bejegyzés:buBORék 2008.04.03. 19:23:49 Mindíg érdeklődéssel olvasom a tesztek eredményeit, így tettem most is, és örömmel láttam, hogy végre szerepel a Polgár Pincészet is a vizsgált tételek között!! Kadarka Siller. Tisztelt tesztelők! Miért kellene beállni a sorba…..