Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ufópilóta

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel négy éve, 2011 decemberében készítettünk interjút egy belgrádi székhelyű menekültvédő civilszervezet vezetőjével, Radoš Đurovićtyal. Az interjú apropója a szerb-magyar határ menti Szabadka közbeiktatásával az EU-ba illegálisan tartó, zömében afgán és pakisztáni…..
ufópilóta 2015.09.09 21:54:20
@Brix:
Ezzel a logikával a nyugaton munkát vállalt magyarok is nyakig vannak a szarban, hiszen kormányunk nemhogy "elnézett" az illegális bevándorlás felett, hanem maga fuvarozta ingyenesen a bizonytalan státuszú tömegeket a következő határra, Hegyeshalomhoz.

(Persze, mondani lehet, hogy a nemzeti buszokra garantáltan csak EU-regisztráción átesett migránsok szállhattak fel. Meg elhinni is lehet ezt - meg gyanakodni is. Hogy hátha mégse utolsó szálig. Hanem inkább amolyan nyitotthatár last minute - aki bírja, hordja...)
Ha nem ismerjük a környezetünket, ha nem is vagyunk kíváncsiak arra, mi, miért történik a világban, akkor összeesküvés-elméleteket gyártunk, hogy leplezzük a tudatlanságunkat, vagy egyszerűen gyűlölködünk, mert így elhárítunk magunktól mindent, ami érthetetlen számunkra. A…..
ufópilóta 2015.09.09 14:27:44
@arpika23:
Bár csúful elhanyagoltad a hozzád intézett gondos kérdéseimet, azért segítek.

Menekült az, akinek nincs hová és nincs kihez hazamennie.

Akinek a hátán az otthona és a családja maradéka.
ufópilóta 2015.09.09 14:30:32
@arpika23:

Emitt hagytál válasz nélkül: @ufópilóta:
ufópilóta 2015.09.09 18:47:13
@arpika23:
Már el is olvastam.

De meggyőzni nem akarlak.

Ugyanis egy cseppnyi önálló gondolat sincs a szövegedben. Mert amit magad magadtól írsz - és itt éppen lefegyverző őszinteséggel - az világosan mutaja, hogy egytelen mondatba is képes vagy egymásnak tökéletesen ellentmondó ítéleteket begyömöszölni:

"Azért mert én olyan tényeket gyűjtögetek, amik nem férnek bele amost mainstream széplelkek ömlengéseibe, azok még tények, úgyhoogy ezt ne ródd fel!"

Szóval: ezért nem győzködlek. Mert magad mondod, hogy a "széplelkek ömlengéseinek" ellentmondó kitételekre vadászol, azokat gyűjtögeted. Nem elemezni, megérteni akarsz - hanem "harcolni". Fekete fehér ellen - fehér fekete ellen - tökmindegy: hiszen sokkal-sokkal fáradságosabb "igazságot" vagy pláne "valóságot" találni, mint "ellenséget". (Pláne, ha ez utóbbi tálcán kínálja magát: pl. poszt formájában.)

Én évtizedek óta úgy kezelem a "problémákat", hogy ahol a "választék" két egymásra vicsorgó ellenfél propagandájára szűkül le, ott az "igazság" - a szokott dumától eltérően - nem "középen", hanem - kívül van.

Mókás, hogy mindezt pont egy önmagát buddhista-szimpatizánsnak beállító valakinek kell fölemlegetnem - de hát evvan...

Megismerésben nincs királyi út, csak izzadságos ösvények.
Orbán tavasz óta melegíti folyamatosan a migráció témáját, kérdőívezéssel, plakátozással, kerítéssel -- de semmit sem tett a mostani vagy egy hasonló helyzet megelőzésére. Sőt, várta annak bekövetkeztét. Attól tartok, a Keleti pályaudvari helyzet semmi más nem volt, mint…..
ufópilóta 2015.09.05 21:40:20
@unionista᠍᠍:
Most nincs gusztusom a lázálmaid csócsálgatásához.

Sorry.

Menj, szerezz hatalmat, ne itt nyekeregj napszámba.
ufópilóta 2015.09.05 22:36:48
@Egy napon:
Oké, semmi vész. Szokva vagyok a netes túlkapásokhoz.

Vagy még pontosabban: ahhoz a netes viháncoláshoz, ami a névtelenség jótékony homályában pillanatok alatt elvezet az öncélú, ostoba, felelőtlen személyeskedéshez.

És mivel bíró nincs: hát mindenki egy valag mentális trófeával zárja a napi egyenlegét.

Holott - mindenki vesztett valamit. Ha másból nem, hát az emberségéből. Mert piti nyereségért hajlandó volt rútul lealacsonyodni. Nap mint nap mélyebbre. Mint a drog - kicsi rakás nagyot kíván...

Szóval semmi harag részemről - ha egy picit is elgondolkodsz azon, hogy hogyan húzott morális csőbe az anonimitás technikai lehetősége.

Még csak azt se várom, hogy nyilvánosan belásd. Elég, ha tényleg "meditálsz" egy csöppet rajta - magadban.
ufópilóta 2015.09.05 22:47:14
@unionista᠍᠍:
Nem azért vagy hülye, mert térképet böngészve ötleteid támadnak, hanem azért, mert nem veszed észre, hogy - a napi acsar szintjén hasznosítható kiszólásaidat leszámítva - a kutya se foglalkozik veled komolyan.

És hogy azért nem, mert magad se veszed magad komolyan.

Magányosan játszadozol a fal mögött - és ide borítod az "eredményeidet".

"Mi" meg kerülgetjük a kupacaidat. Páran bele-bele csipkednek unalmukban. Páran "felháborodnak". Legtöbben meg átlépnek rajta.

Oszt másnap megint előlről ugyanaz a vég és cél nélküli homokozás...
Jobbegyenes Felvonulók kérték 2015.09.04 17:12:31
A Keletiben hetek óta megrekedt migránsok gyalogos útnak indulása olyan helyzetbe hozta Magyarországot,amely lehet borzasztóan kínos - de kínálhat váratlan és gyors megoldást is a krízisre. Utóbbihoz azonban némi bátorságra, vagy még inkább józan belátásra is szükség…..
ufópilóta 2015.09.05 20:08:51
@Veridicus76:
Lehet, arra célozgat, hogy Magyarország az egyetlen EU-tagállam, amely nem vesz részt a közös határvédelmi szervezetben, a FRONTEX-ben. Se pénzzel, se emberrel, se szándékkal.

Mer mink egyedül uraljuk meg a helyzeteket.

De ha van jobb tipped, mondjad.
Magyarországon ma mindenki dühös. Háborog a futballhuligán, a migráns, a kormánypárti szavazó, a jobbikos, a liberális, a baloldali, a civil, az együttérző, a kirekesztő, az eddig semleges szemlélő, és dühös az is, aki egyszerűen felelősséget érez ezért a hányatott sorsú…..
ufópilóta 2015.09.05 19:40:45
@Szegedi Attila2:
Bizony-bizony.

És egy ilyen dermedt-punnyadt délutánon, amikor az egész blog.hu szendereg, minden érdeklődést mutató kommenttel újabb lukon kezd ömleni.
1000 leütés Szép volt, magyarok! 2015.09.04 10:53:02
A Migration Aid írta a Facebookon, hogy a raktáraik megteltek, ráadásul hatalmas mennyiségű online rendelt adomány várható még a napokban, ezért arra kérik az embereket, hogy olyan szeptember 15-ig szüneteltessék az adományozást. A tranzitzónát a raktárakból már bőséggel el…..
ufópilóta 2015.09.04 23:35:41
@explanatus:
Bakker: honnan tudod, hogy a több millió menekültből a magyar határig eljutó tízezrek pont mind kiköpött "sajátjai" a bigott szunnita/(kisebbrészt:siíta) olajállamoknak?

Hogy nem az (ősi) keresztény és (modern) elvilágiasodott famíliák azok, akik leginkább úgy látják, hogy nekik aztán most már végképp semmi helyük - pont abban a világban?

Egyáltalán, legalább az olvasgatás szintjén érdekel pl. az, hogy kurdok tömegei "mennyire" muszlimok, mennyire "marxisták" - vagy simán csak hitüket hanyagolók, szekulárisak, és ebben a vonásukban pl. magyar tömegekkel (is) tökéletesen "kompatibilis" figurák?
ufópilóta 2015.09.04 23:48:23
@uszo:
Na és mi a legégetőbb probléma?

(A népligeti üvegdobálós-könnygázas-lovasrendőrös "európai", sőt "keresztény" értékeket ápoló balhén túl, persze... )
ufópilóta 2015.09.05 00:02:48
@explanatus:
Na cseszheti a Habony Művek, ha egy-két komment nyomán kétséged támad, hogy tényleg csupa vérszomjas Jumurdzsák szaggatja-e Fénylő Szent Gyoda hosszikás testét nemzetünkért elhulló mártírrá...
Kapitalista szempontból -- ahogy egyébként a befogadó országok leginkább kezelik a kérdést -- a bevándorlás ügye a szimpla munkaerővándorlás esete: ha a hegy nem megy Mohamedhez, nomest est omen, Mohamed megy a hegyhez -- de nem csak Mohamed, hanem Vlagyimir, Petru, és Marcsi is…..
ufópilóta 2015.09.03 13:25:29
@Laptop7712:
"csak nincs a történet mögött semmi élettapasztalat"

Mert aki - a pacák szövegével az orra előtt - egy nyugdíj felé araszoló vidéki munkanélkülit belvárosi üvegpalotába képzeleg - az aztán piszokul kifente az ítélőkéjét az élete tapasztalatán, mi?

Jézusmáriám, ha minden más jelenséget, gondolatot, személyprofilt is pont ugyanilyen "tűélesen" ismersz föl...
ufópilóta 2015.09.03 22:45:08
@unionista᠍᠍:
A paneburzsujt akkor ér piszkálni, ha a bloggazda leveszi róla a szájkosarat.

(Amúgy örvendek, hogy személyes(kedő) szálakat is szövögetsz az okfejtésedbe, mert ezeken tudom a legbiztosabban tesztelni, hogy hogyan siklasz el egészen konkrét, általad is ismert tények fölött. Hogy ezt natív ostobaságból teszed-e, vagy rafkós szerepjátékból - voltaképp édesmindegy. Mindenesetre ezekből a csúsztatásokból tudom a legpontosabban belőni, hogy mennyire mesterkélt/hamisított az alapkonstrukciód is, meg pláne az "érvelésed". Szóval egy oltári nagy kókler vagy. Hogy mennyire ártalmas - azon még lamentálok. Hogy mások idején-figyelmén élősködsz, és ez tart úgy-ahogy egyenesben, az viszont hóttzicher. Szóval ahol és ahány maszkban csak színre lépsz, ott mindig ugyanaz mániákus kultúrvámpír, vagy miaszösz jelenik meg... És nemcsak vérszívós, bocskorszíj-szívós is...)
ufópilóta 2015.09.04 00:23:26
@unionista᠍᠍:
A többit is elsoroljam?

Miben segítene rajtad?
Rövidesen kezdődik az Irgalmasság Szentéve, amelyet együtt méltatott Erdő Péter, a Katolikus Püspöki Konferencia leköszönő és Veres András, a testület új elnöke. Az Irgalmasság Szentévéről megemlékezve mellesleg kifejezték, hogy az egyházi intézmények Magyarországon nem…..
ufópilóta 2015.09.03 20:39:55
@Hidvégi Mihály:
oh sancta simplicitas ...

De mondhatnám úgy is: kurvára örvendezek, hogy az hozzád mérhető okosok újabb pártlétrán mászhatnak a nyakunk közé.
ufópilóta 2015.09.03 21:09:37
@Hidvégi Mihály:
"Szegény magyar nép" kétharmados lelkesedéssel vedeli az Orbán-pálinkát. Duhajabb kedvében a Vona-vodkát.

Korábban a Horn-kevertbe volt belezúgva. Meg a Medgyessy-likőrbe. De még a Gyurcsány-lőrét is beszopta - csak hasson minél gyorsabban.

Jártál már detoxban? Birkóztál már részeggel buszon-vonaton? És a sajnálat öntött el elsőre? Mert ha így, akkor máris terjesztelek föl boldoggá avatásra.
Németország egyre fenyegetőzőbb hangot üt meg a kvóták elfogadtatása ügyében, miközben egyszersmind befogadná az összes szírt -- Merkel kormánya talán még sosem volt ilyen bizonytalan a nyilvánosságban. Érthetetlen ez a felkészületlenség egy bizonyos ideje azért már…..
ufópilóta 2015.09.03 15:45:48
@ricardo:
"többnyire a közös nyelvet, nemzetiséget vagy vallást jelenti"

Jaja, az általánosítás az az egérút, amin a legkönnyebb kislisszolni a komplex valóság - fárasztóbb - vizsgálatából... :)

Szóval ehhez képest úgy hallom - (amikor rákérdezek...) - hogy a született svájciak pl. a német munkavállalókat utálják a legjobban. (Már persze aki utálós - és ilyen is akad azért szép számmal...) És külön csavar a dologban, hogy annál jobban, minél közelebb állnak földrajzilag és kulturálisan is a sviccerdüccsök lakta területekhez. Mert a németek - pont a kulturális közelség folytán - nem az utcasöprésből, hanem jól fizető "polgári" állásokból "szorítják ki" a helyieket. A natívoknál pár száz frankkal kevesebbért elvállalt meló ugyanis sokszáz euróval TÖBB fizetés - a hasonló németországi munkakörhöz képest.

(És ha magunkba nézünk - nem ugyanez a helyzet az erdélyiekkel? Na nem a tévében - az almáskertben. Meg a dohányföldön. Meg a zongoratanárnál. Szóval a svájcinál sokkal szélesebb spektrumon...)
ufópilóta 2015.09.03 15:55:28
@ricardo:
Sőt ha egy picit is képben vagy például a borvidékek "leszabályozásában", akkor ott is a tőrülmetszett céhes szűkkeblűség és kenyérféltés "hagyományát" csodálhatod. Persze a "fogyasztóféltés" képmutatásába vastagon becsomagolva. Szintén "tradicionálisan"...
ufópilóta 2015.09.03 17:00:54
@kiir:
Régóta tapogatom, de minél többfelől nézem, annál inkább úgy látom, hogy a "tagállamok" kifejezést érdemes legalább kettőbe bontani: tagállamok kormányzata - tagállamok polgárai.

Valahogy arra a kaptafára, amit a Keletiben tüntető menekültek spontán felfedeztek: "Police Hungary bad - people Hungary good."

Kurva kemény ítélet ez - és valószínűleg éppen az egyes "nemzeti kormányok" a legnagyobb keresztbetevők az "európai identitás" halvány, tétova, de létező alakulgatásának útján.

Az EU 28 kormánya most 28 Csóri vajda, aki mind-mind az általa lóbált kamrakulcs/kasszakulcs köré szervezi a maga "nemzeti identitását".

És Orbán az ő - (nyilvánosan persze megtagadott... ) - címerállatuk. Ennyiből valóban élenjáró a "mi vajdánk"... :)
A nemzeti érzelmet analizálni nem szép dolog, ebben az országban könnyedén megkapja az ember érte a zsidó-ballib-hazaáruló jelzők egyikét vagy összességét, amivel pontosan jellemeztük is a…..
ufópilóta 2015.08.17 16:35:35
@unionista᠍᠍:
Nicsak egy szinténzenész kolega!!

Utazgatunk, lazulgatunk, a sok bamba bvájen meg csak fosikhányik a raktérbe, mi?

static.flickr.com/94/270768653_669c553495_o.jpg
ufópilóta 2015.08.22 18:30:06
@unionista᠍᠍:
Klasszikus szalmabáb érvelés. Tényleg csak ennyit tudsz?

Mesélhetnél inkább azokról a "törzsökös magyar" százezrekről, akik pontosan megértve a többségi hegemónián alapuló kormányzás (azaz: bolsevizmus) működésmódját, ráuntak arra, hogy "nemzetük" a középszer, a maradiság, a kollektivista élősdiség nevében mindig pont őket szipolyozza. Azokról a tehetségesekről, akik jobb viszonyok közt - azaz ahol nem a mielőbbi megkopasztásuk a "közcél" - többet tudnak a "demokratikus átlag"-nál.

Már persze ha valóban a "sorskérdések" érdekelnek.
ufópilóta 2015.08.22 22:37:25
@unionista᠍᠍:
Nem olvastalak végig.

"fenotípusok mögött áll egy genotípus"

Ahogy látom, te bármilyen apropóból képes vagy ehhez az axiómádhoz pattanni, és aztán gazdagon kivirágoztatni a képzelgéseidet.

Például azt, hogy "én" - (ufópilóta) - liberális irányból kötözködök veled.

Mert ugye a "metanoia" irányából jövő "támadásokra" egyszerűen süket vagy. Vagy inkább azért "tettetsz" süketséget, mert ebe az irányba semmit se tudsz kezdeni a vulgáris genotípus-fenotípus primitívségeddel.
Így augusztus 20-a táján minden politikusból kibújik a történész, a szentistvánspecialista noch dazu, amivel semmi baj az ég-világon, hiszen Magyarországon mindig is a politikusok írták a történelmet, bolond lyukból kelnek a bolond mítoszok, olyan is a történelmi…..
ufópilóta 2015.08.22 21:46:43
@explanatus:
Oké, összeraktam... :)

Csak kicsit szomorkás vagyok. Te is hallomásokra alapozott képzelgésekkel dobálózol, lendületes túláltalánosításokkal.

Csak kiragadott példaként: el mered hinni, hogy a szovjetorosz piacon nagyra nőtt "termelőkapacitások" közül az egyik emblematikus, a "szabolcsi alma" például pont fordítva működött, mit ahogy te azt képzelged? Hogy a "szovjet export" csomagolásnál körülményesebb és háklisabb nemigen akadt évtizedekig?

(Tök más kérdés, hogy aztán mi maradt meg a csomagoláskori minőségből, mire az a szerencsétlen Jonatán ott elért a "fogyasztóig". De talán épp azért követeltek annyi óvófelszerelést az alma köré, mert ismerték saját árukezelési láncuk barbárságát... :)
ufópilóta 2015.08.22 22:16:55
@explanatus:
Nincs nekem egy fikarcnyi hátsószándékom se.

A koccintópajtásaim önkorrekciós képességeit/hajlandóságait vizsgálom.

Mert egy dolog az "én így képzelem"; "én így kedvelem"; "én így szeretném" - meg másik meg az "így van".
ufópilóta 2015.08.22 22:19:03
@ufópilóta:
(Sőt: "így meg így meg emígy volt" ... ... Forrás??? :)
Többen jelezték a legutóbbi posztom után, hogy szép, szép, hogy látom -- adott esetben túl kíméletlenül -- a problémákat, de elő is kéne jönni valami megoldással, egy pártvezetőtől, aki hatalomra akar jutni, megoldásokat vár a közvélemény. Ez így van. A blogon a rengeteg…..
ufópilóta 2015.08.18 22:30:22
@HaFr:

Ha a te ismertségeden élősködik - azaz trollkodik - akkor nem tök mindegy, hogy hány személyben teszi ezt?

Ha hasznosnak látod, őrizgesd, ha undorít, dobd ki.

Te vagy a házigazda - mi meg a vendégeid. Akik legalább annyira az általad generált jó társaságot keressük, mint téged magadat... Saccold meg, hogy a neked/pártodnak kívánatos vendégek számára mennyire kellemes társalkodópartner a kommenthelyett nevű nyomi tolakodó - aztán dönts.
ufópilóta 2015.08.20 19:39:55
@HaFr:
Kiváló recept arra, hogy a "parlamenten kívüli közbeszéd fóruma" helyett a lehető legsebesebben beletaláljunk egy lokális-provinciális Hyde Park Corner szerepbe.

Önkéntes szpíkerekben gazdag nemzet vagyunk - most már végre igazi patrónusuk is akad. Derék.

Mindenki hozzon még egy sámlit!! :)