Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gmarti

201 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki egy kicsit is jártas a mai kortárs irodalomban, vagy figyelemmel követi a magyar sikerlistát, netán csak szeret olvasni, szinte biztos, hogy hallotta már Elena Ferrante nevét. Azt, hogy kicsoda ő valójában, nem tudni. Bár sokan találgatnak és szeretnék, ha felfedné igazi valóját. Ő azonban…..
Atram Megfelelni valakinek 2020.05.09 16:19:53
A naplót tartom az egyik legőszintébb műfajnak. Őszinte, kendőzetlen igazságokat rejt. Olyat tud, amit senki más. Pontosan azért, mert a naplót magunknak írjuk. Nem azért, mert kell és nem úgy, hogy közben észben tartjuk azt, hogy valaki olvasni fogja. Úgy telnek meg benne az oldalak, hogy közben…..
Atram Mi az, ami igazán fontos? 2020.03.15 11:10:19
Aggasztó a helyzet, ami jelenleg a világban folyik. Ugyanakkor be kell vallanom, a koronavírus járványnak igenis vannak pozitív hozadékai is. Miután úgy döntöttem, - hosszú vívódás után -, hogy több okból is ésszerűbb, ha hazajövök vidékre, másnap a kormány bezáratta az összes egyetemet. Szeretném…..
Atram Szivárvány 2020.01.12 21:59:52
A legőszintébben hiszek abban, hogy nem lehet mindig jó. Nem tudunk állandóan pörögni és folyamatosan boldognak lenni. Bármennyire is szeretjük ezt az állapotot (mutatni a világ felé), egy idő után elmúlik. Néha eső kell ahhoz, hogy utána süssön a nap. Szeretem magam azzal nyugtatni ilyenkor,…..
Atram Ilyen volt 2019 2020.01.03 15:09:00
Egészen néhány órával ezelőtti meg voltam győződve róla, hogy ez a bejegyzés idén nem készül el. Ennek az okáról többek között az előző posztban olvashattok. Annak ellenére, hogy nem terveztem erről írni, az ilyenkor szokásos évösszegzés és a következő év megtervezése természetesen nem maradt…..
Atram Hogyan tovább? 2020.01.01 19:15:48
  Az utóbbi időben nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy legyen-e egyáltalán ez a blog. Mert megmondom őszintén, ahogy sok minden más is, ez is átalakult az életemben. Már nem azt a funkciót tölti be, amit anno 2015-ben, mikor elindítottam. Ugyanakkor akárhányszor megnyitottam a kezdőlapot, mindig…..
"Az év elején megfogadott célok közül az egyik az volt, hogy idén megtanulok vezetni és megcsinálom a jogsit. Az utóbbi néhány hétben egyre többször kerültem olyan szituációba, ahol nagyon jól jött volna, ha tudok vezetni. Egyszerűen, mert praktikus. Viszont eddig voltak fenntartásaim ezzel…..
Hat vagy talán hét évvel ezelőtt jártam már itt. Azóta vágyok vissza. Holott előtte fogalmam sem volt róla, hogy létezik ez a hely. Ahogy arról sem, hogy ilyen varázslatos. Mert erre tényleg nincs jobb szó, igazi csoda. A cím sem véletlen. Az öcsém mondta ezt, amikor beléptünk az ajtón:…..
Hat vagy talán hét évvel ezelőtt jártam már itt. Azóta vágyok vissza. Holott előtte fogalmam sem volt róla, hogy létezik ez a hely. Ahogy arról sem, hogy ilyen varázslatos. Mert erre tényleg nincs jobb szó, igazi csoda. Utazási honlapok általában az örök tavasz szigetének nevezik. Ami manapság már…..
Atram Neked mennyi az énidőd? 2019.10.01 12:41:03
Néhány éve robbanásszerűen tört be az énidő fogalma az emberek életébe. Akkor nem értettem teljesen, miért is ilyen fontos. Úgy hittem, ez is csak egy hirtelen felkapott trend, ami idővel elmúlik majd. Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd nekem is tudatosan kell énidőt terveznem.  Ijesztő, még…..
Mi, akik szeretünk utazni általában rendelkezünk egy listával azon országok vagy városok neveivel, ahová életünk során mindenképpen szereténk egyszer eljutni. Ezek között is van egy a legtetején, ami kiemelkedik a többi közül. Ha valaki kérdezi, hova utáznánk el szívesen, rögtön ezt válaszoljuk és…..
Atram Amire ez a nyár megtanított 2019.09.07 10:32:45
Bevallom, úgy érzem, még sokkal hamarabb eltelt a nyár, mint szokott. Ez nyilván abból is adódik, hogy állandóan mentem, barátokkal találkoztam, utaztam, dolgoztam, vezetni jártam, néha pedig kisebb kényszerpihenők alkalmával eszméltem fel, hogy telik az idő. Jó látni, mennyi mindent éltem meg…..
Atram '19 nyara 2019.09.03 20:28:22
Csak úgy átrohant rajtam ez a nyár, mint zápor egy fülledt nyári délutánon a városon. Rengeteg minden történt, sok jó és kevésbé jó élménnyel lettem gazdagabb. Nem is tudok kiemelni egyet, hogy mi a kedvenc emlékem, ahogy felidézni sem tudom hirtelen az összeset. Csak azt tudom, hogy élveztem azokat…..
Atram Sziget fesztiválom 2019.08.26 17:48:43
Tömeg, zaj, több napon át tartó bulizás - csak néhány dolog, amit nehezen viselek. És mégis úgy alakult, hogy augusztus 7-én ott találtam magam a Hajógyári-szigetre vezető hídon, sok-sok másik emberrel együtt. És amit ott láttam, hallottam és megtapasztaltam az leírhatatlan. Nem is próbálom…..
Atram Nyár van, te élsz? 2019.08.06 18:47:34
Napok óta azon gondolkodom, hogy mivel töltöttem az elmúlt két hónapot. Próbálom visszaidézni a programokat, lapozgatom a naptárat, hogy valaki segítsen, árulja el, hova tűnt az idő. Ez a kettő hónap. Pontosan 8 hét, 56 nap. Fogalmam sincs, mi történt. Nem tudom. De azt igen, hogy lassítanom kell. …..
Amikor lelkesen elújságoltuk a barátoknak, ismerősöknek, hogy idén nyáron elutazunk Dániába, mindig mindenkitől ugyanazt a kérdést kaptuk vissza: miért pont Dánia? Hogy őszinte legyek, most sem tudok rá ésszerű választ adni. Nem volt konkrét terv, ok vagy cél. Azért választottuk ezt az országot,…..
Az év elején megfogadott célok közül az egyik az volt, hogy idén megtanulok vezetni és megcsinálom a jogsit. Az utóbbi időben egyre többször kerültem olyan szituációba, ahol nagyon jól jött volna, ha tudok vezetni. Egyszerűen, mert praktikus. Viszont eddig voltak fenntartásaim ezzel…..
Atram Balatoni életképek 2019.07.09 13:10:06
Az az igazán különleges a Balatonban, hogy ezernyi arcát képes megmutatni. Évek óta rendszeres látogatója vagyok már, de mindig meg tud lepni valami újjal. Képes más lenni. A víz színe lehet kék, zöld, szürke. Az idő lehet szikrázó napos vagy viharos, esős, szeles. Adhat jót és rosszat, több lehetsz…..
Atram Felnőtté válás 2019.06.10 15:09:03
„Kicsit céltalannak érzem magam. Itt a nyár, őrült nagy sebességgel robbant be, fel sem tudtam igazán készülni rá.” Írom le ezt úgy, mint életem legnagyobb problémáját. Nem tudom, hogy ez normális emberi dolog-e, vagy csak életkori sajátosság, hogy hét-nyolc hónaponta eljön az a pont, mikor lövésed…..
A Podcast a tartalomkészítés egy új formája. Egy műsor, mely külföldön már régebbóta népszerű, itthon azonban most kezd egyre felkapottabbá válni. Mondhatni azt is, hogy ez a videó utódja. Ugyanis nem kell nézni képet, elég csak hallgatni a szöveget. Útközben, edzés alatt, metrón, sétálás közben,…..
Az utóbbi egy-két hétben ütötte fel a fejét az ANTI INSTA kihívás. Én is többször belefutottam ebbe a kezdeményezésbe, melynek lényege, hogy olyan képeket posztolnak a résztvevők az Instragram feedjükbe, ami nem kelti a tökéletes élet látszatát. Sőt. Egyenesen, őszintén és realisztikusan mutatja be,…..
Az év elején megfogadott célok közül az egyik az volt, hogy idén megtanulok vezetni és megcsinálom a jogsit. Mégpedig azért, mert egyre többször kerültem olyan szituációba, ahol nagyon jól jött volna, ha tudok vezetni. Egyszerűen, mert praktikus. Viszont eddig voltak fenntartásaim ezzel…..
Atram Vasárnap reggeli kávé 2019.04.07 09:09:47
Első reggeli kávé a teraszon. Ugye tudod, mit jelent ez? Szezon van. Itt a tavasz, itt a nyár. Sőt, akár még az ősz is beleférhet, ha megint olyan meleg lesz októberben, mint legutóbb volt. Ülök és csak hallgatom a madarak szűnni nem akaró csiripelését. Néha felugat egy kutya valamelyik szomszédos…..
Atram Rádöbbenések 2019.03.21 09:37:23
Arra jöttem rá, hogy nem vagyok normális. És most nem a szó leszorosabb értelmében gondolom ezt magamról. Bár hiszek abban, hogy egy ember se teljesen kerek, de ennyi szükséges is a jó élethez. Szóval bevállalom, nálam is belefér. Hihetetlen, de így van. És minderre egy Halott Pénz dal szövege…..
Atram Emberélet a kezedben 2019.03.12 20:12:22
Sokan hajlamosan vagyunk abba a hibába esni, hogy egyszerűen elfelejtjük értékelni az életünket. Gyakran képesek vagyunk a mindennapi teendők és megoldandó feladatok közt teljesen elveszni. Szinte megszűnni létezni és csak mint valami robot, úgy működni. Pedig emberélet van a kezünkben... Igen, egy…..