Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bibo65

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is indul a Goldenblog, a HVG.hu nagyszerű kezdeményezése, amit tavaly sikerült megnyernem. A kategóriában a zsűri a Világevőt választotta a legjobb gasztroblognak. Erre nagyon büszke vagyok, örültem is neki rendesen, megünnepeltem alaposan, amiről egy kis videót csináltam,…..
világevő Friuli legjobbja 2012.01.23 17:15:00
Van Olaszországnak egy Friuli (-Venezia-Giulia) nevű tartománya is, bevallom őszintén, én se nagyon tudtam róla mielőtt célzatosan odamentem volna. A legtöbben csak arra használjuk, hogy átjussunk rajta autóval, útban a nyugatabbra vagy délebbre fekvő részek felé. Nincs kiváló…..
 Bíró Lajos a szuvidolásról, a három részes sorozat (itt az első és a második) utolsó részében beszél arról, hogy mi a szerepe és hogyan kell lehűteni a szuvidolt ételeket, mennyi ideig szabad őket tárolni, rohad-e a hús a zacskóban, szuvidolt-e perverz kajákat és hogy…..
Egy kis európai gasztroámokfutás zajlik a héten, ezért se jutott időm frissíteni a blogot. Amszterdamban a Wine Professionalen kísérem figyelemmel elsőként a Costes étterem bemutatkozását kiváló hazai borokkal kiegészítve. Ezen a nagyon magas presztizsű vásáron még osha nem…..
Bibo65 2012.01.11 23:12:31
@Gyűrött Papír: Ki az a Gordon Ramsay? :-D
Ebben a mezőnyben nem egy ász, de még magas lap sem annyira szvsz...
Bibo65 2012.01.12 23:10:30
@Gyűrött Papír:
@FutoBolond:
Le kell szögeznem, hogy nincs vele semmi bajom. Rendszeresen nézem műsorait, amiket szórakoztatónak, és a magam szintjén informatívnak is találok. Ellenben azt is érzem, hogy Ő manapság inkább média személyiség (ha úgy tetszik, Celeb), mint szakács. Apám azt mondta nekem: "Mindegy mi a foglalkozásod, csak szeresd csinálni, és legyen benned alázat a választott szakmád iránt." Szerintem ez az alázat hiányzik Gordonból. Tudom, hogy "karót nyelt" szakácsként nem vált volna belőle az, akivé lett, és elismerem, hogy nagyon jól megcsinélta az életét, a karrierjét, egészen a csődökig. Figyelembe véve, hogy honnan indult, és hogy hova érkezett, az Ő élete is lehetne amerikai álom (ha nem skót lenne), de már inkább médiasztárként viselkedik, mint szakácsként.
Nem vitatom sem a csillagjait, sem a képességét, mert a csillagokat megérdemelte (különben nem érne semmit az egész), és nyilván a képessége is átlagon felüli, hisz a sikereit kizárólag (?) magának köszönheti.
A fentiek alapján én úgy gondolom -és ezen gondolattal lehet nem egyetérteni-, hogy Ő nem az az ember, aki egy ilyen magas szinvonalú szakmai közösségbe való. Hiába Ő a fickó F-fel, és kiváló szakács, ha nincs meg benne az alázat a szakmai iránt, akkor nem tud hosszú távon kiemelkedőt, újat alkotni, így nem biztos, hogy ott van a helye.
Hm? ..
Bibo65 2012.01.11 23:08:08
Itt az alternatíva a félig(?) debil karácsonyi tévéműsor helyett egy kis sous-vide tanfolyam a Bock Bisztró séfjétől, aki a téma nagyon alapos ismerője és nem hallgatja el az esetleges problémákat és a veszélyeket sem. És továbbra is csak saját felelősségre fogyasszuk,…..
Amikor az őr meglátta a fegyvereseket, rögtön tudta: ez nem egy átlagos szeptemberi nap lesz. Pillanatnyi gondolkozás után a kiképzésének megfelelően járt el: alig látható mozdulattal rálépett a pánik-kapcsolóra.   Habár mai világunk tele van komplex, intelligens,…..
Legutóbbi kétrészes posztunkban éppen arra hivatkozott a megbüntetett levélíró, hogy a kereszteződés feloldja a sebességkorlátozást. De mi van fordított esetben, amikor az alapértelmezetthez képest engednek nagyobb sebességet? Hiszen a feloldó hatály ott is érvényes kell, hogy…..
Bibo65 2011.11.16 10:31:35
@messi-asz: Ha az általad vázolt boldog vízió végre teljesül, akkor itt lesz kánaán, és senkit sem fog érdekelni, hogy hol a tábla, mert annyi pénzt fogunk keresni, hogy egy-egy bünti csak zsebpénz értékű lesz, így el sem éri majd az átlagpolgár ingerküszöbét.
Ilyenkor karácsony előtt különösen elfogja az embert a meleg családi fészek utáni vágy, viszont pillanatnyilag más élehetőség nem lévén, az örökbefogadás mellett döntöttem. Sok kellemetlenségtől megkíméli magát az ember, és legalább olyan izgalmas hazaállítani egy idegen…..
Eredetileg főzési alapanyagokért indultam ma a Fény utcai piacra, de aztán megláttam egy csodálatos, abált tokaszalonnát és ebben a pillanatban minden más gondolat kitörlődött az agyamból. A sok világevés és elegáns étterem között ideje volt már valami tisztességeset is…..
Sziasztok! Egy héttel az első megjelenés, több ezer oldalletöltés és több száz hallgató után, a blog felső menüjében már elérhető az iTunes link, amivel ingyenesen és automatikusan lehet letölteni az újabb és újabb részeket. Továbbá tesztelés alatt van egy cikkfelolvasó…..
Bibo65 2011.08.31 08:55:08
Ha a Szatelit főcímét nem tudjátok ellopni (www.youtube.com/watch?v=nRtx5u45EOs), ami szintén hajaz a témára, akkor a harmadikra szavazok. Végső esetben elfogadom a másodikat.
Augusztus 20 óta nagyon felpörögtek az események Líbiában. Íme, amit akkor tudtunk és gondoltunk a helyzetről. Beszélgetőpartnerek: Benicsák Péter, Marton Péter, Rammjaeger83, SchA, Wagner Péter. A fájlokat nyiszálta és ragasztotta: Bányász Péter Amennyiben a fenti lejátszó…..
 A múltkor igen sikeres volt a nézettségi adatokat boncolgató írásunk. Azóta nem telt el sok idő, de az Rtl Klub továbbra is szeret minket, rajongókat. Az anyacsatorna és a Cool önti magából a BSTH filmeket, talán nem véletlenül. Az elemzéseket megnézve jól látszik, hogy a…..
Bibo65 2011.08.16 16:18:11
@Csokis: Erre gondoltam én is, de akkor minek a zárójel?
Bibo65 2011.08.16 16:21:11
@Csokis: És miért sicc! annak, aki nem tudja, ha azt követően egy szép kis keretben meg elmondjuk a buta macskájának, hogy ki az a Piedone?
Szegény cica mire megtudja ki Piedone, elkergetik, így soha sem fogja megtudni. Ez felér egy állatkínzással.
Bibo65 2011.08.16 21:34:14
@Fárosz hajtója: Tessék? Nem jó a hallásom! Egyébként sem szabad így bánni egy csecsemővel.
Van a Sziget fesztiválnak rengeteg konkurense világszerte, méretre, árra, színvonalra óriási változatosságot mutatnak a nyári bulik, de egyvalamiben biztos, hogy egyedül áll: Michelin-csillagos backstage étterme senki másnak nincs. Megkóstoltam. Így aztán exkluzív összeállítást…..
A jogosítványt megszerezni legtöbbünk számára pozitív élmény. Én annak idején először szülői felügyelet mellett vezethettem a családi Ladát, majd 1-2 hónap múlva jöhetett az önálló élet az autóval. Ez sokat segített, de mi van akkor, ha nem áll rendelkezésre…..
Ivettnek problémája akadt az Allegroup egyik online aukciós oldalával, a cég szerint megsértette az site szabályzatát, pedig ő csak egy egyszerű kérdést tett fel az eladónak. Azóta letiltva tengeti napjait, se üzenetváltás, se adásvétel. Problémám akadt a vaterával, már a…..
Érdekes helyszínre hívja fel a figyelmeteket Amatőr, ott árválkodik az út szélén a macisajt tábla, de vajon mire vonatkozik? Ha netán valaki forgalommal szemben érkezik és átvág a záróvonalon, akkor elsőbbséget kell neki adni? Egy újpesti kereszteződésben készítettem a…..
Péter egy mikrotévét szeretett volna venni potom 30 ezer forintért az Extreme Digitálnál. Amikor kiderült, hogy az sajnos épp elfogyott, a robotok készségesen felajánlottak neki 5% kedvezménnyel 3 másik, szintén hármassal kezdődő áru készüléket:Az alábbi, 10* -es árú…..
Skopoi, hemeroskopoi, kataskopoi   Legutóbb többen is a szememre vetették, hogy Asszíria és a Római Birodalom közt túl nagy az idő- és térbeli távolság, szóval leszek szíves a görögökről is írni, különben macskahadak lepik el jól karbantartott gyepfelülettel…..
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
Mivel ez egy autós blog, szép számmal kerülnek be az autó kontra kerékpár ellentétet az előbbi szemszögéből leíró posztok. Legtöbben közülünk talán elfogultságból is úgy látjuk, hogy a biciklisek szabálytalanabbak. Van mind a két félből bőven ilyen és olyan is, bár míg…..
1972-ben aláírták, majd 1975-ben hatályba lépett a Biológiai- és Toxinfegyver Egyezmény (BTWC). Ezt a megállapodást az Egyesült Államok és a Szovjetunió közösen harcolta ki, és ők is voltak a leszerelés fő ellenőrei is. A szerződést számos más ország aláírta. Megtiltotta…..
Bibo65 2011.06.09 09:41:52
@proletair: Nekem azért egy kicsit fura. Láttam a török határon a rohadó bunkereket, láttam pár laktanyát (kívülről), és a gazdasági helyzetről is lehet olvasgatni sajtóban. Valahol sántít nekem a dolog, mivel - véleméynem szerint - egy ilyen gyárat üzemeltetni, fenntartani nem két Leva, még ott sem, ahol nem figyelnek annyira a biztonságra, mint máshol. Annyi bevételt meg ki, melyik ország biztosít nekik? Jön egy mókus kicsit észak-koreai akcentussal, hogy 20 tonnás robbanófejbe kellene neki valami tevevírus, az OK. De naponta vagy havonta? Legyen üldözési mániám, de akkor azt mondanám, hogy ez kicsit olyannak tűnik így, mint egy nyugat által ellenőrzött és kontrollált piac. Így a nagy testvér tudja, hogy kinek mije van, vagy, hogy ki mit szeretne. Szóval érdekes.
Bibo65 2011.06.09 10:05:35
@Papírzsepi: Tudtam, hogy ezek a sunyi bolgárok a Tza-tzán és a napos part konyakon túl is képesek alkotni! Ezek szerint a konteós teóriám megerősítést kapott :-)
Köszi az infót!
Ha Mosquitóról van szó, Hiryu2,0 nem ismer tréfát. Ezúttal Koppenhágába kalauzol el bennünket, a II. Világháború egy fontos, de talán kevésbé ismert  mosquitós akciójához. Azoknak ajánlja ezt a posztot, akik úgy gondolják, hogy a háború olyan, mint egy hollywoodi film: a…..
Bibo65 2011.06.07 08:22:42