Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fawilla

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a recept egy kicsit időigényesebb mint egy sima főtt tészta, de mindenképpen megéri elkészíteni. A párom imádja a tészta ételeket, szerintem minden nap képes lenne tésztát enni, nekem meg a spenót és a kéksajt párosításától gyengül el a térdem.  A száraz tészta eredeti olasz neve Lumaconi,…..
Ennek a receptnek az ötlete, a múltkori görög saláta után született meg, annak érdekében, hogy fel tudjam használna a "feta sajt" másik felét is. Nem okozott csalódást, az biztos. Ez a "szelet mennyország", tökéletes a hétköznapokra, amikor gyors vacsora kell, vagy egy kiadós reggelinek a ráérős…..
Fawilla Görög saláta 2023.10.02 13:57:26
    Régebben egyáltalán nem voltam oda a görög salátáért, valószínűleg a feta és az olajbogyó erős íze miatt. Azonban az évek múlásával megváltozott az ízlésem és megszerettem az olajbogyót. A feta meg vegán ebben a salátában ami szerintem sokkal finomabb. Ezt még a vegán párom is szereti aki…..
Fawilla Édesburgonya krémleves 2021.12.06 23:43:34
  Nem fogom hosszan ecsetelni, hogy miért imádom az édesburgonyát, meg hogy mennyire egészséges, egyszerűen csak megosztom ezt a receptet, ami teljes mértékben a véletlen műve volt.  Valami nálam hatalmasabb erő irányíthatta a kezem, nem is gondolkodtam rajta, csak csináltam. Volt már egy jól…..
Tudom, ez elsőre kicsit furcsán hangzik, gondolhatod, krumpli a sütiben… de hidd el, ennél finomabb browniet még életemben nem ettem. Persze nincs krumpli íze. A recept nagyjából ugyanaz, mint a másik, amit posztoltam, csak ez gluténmentes.     Az előző receptnél egyszerűen nem hagyott nyugodni…..
Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen sokáig nem készítettem egy bejegyzést sem, de sem időm, sem ihletem nem volt. De most újra itt vagyok, jobbnál jobb receptekkel, amik remélem, hogy mindenkinek elnyerik majd a tetszését. Kezdjük is egy különleges karibi étellel, amihez hasonlót…..
Fawilla Fánk 2017.02.22 09:43:49
Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor fánk. Próbálom magam tartani a magyar hagyományokhoz, még ha nem is otthon élek. A fánk nem igazán egészséges, nem is gluténmentes, de leírhatatlanul  finom és tudom, hogy most beintek vele a diétámnak, de csak azért teszem, hogy nektek, kedves olvasóim,…..
Fawilla Sós palacsinták 2017.02.06 22:17:38
Többször előfordult már velem, hogy egy beszélgetés közben, mikor szóba került, hogy nem eszem állati eredetű ételeket, akkor azt a kérdést tették fel, hogy akkor mit eszem... Nos, ha bele gondolunk, akkor sokkal több a lehetőség mint gondolnánk. Hányféle gyümölcs és zöldség elérhető számunkra,…..
Nem készítek gyakran olajban sült ételeket, pedig szeretem őket, és a burgonyakrokett az egyik kedvencem, (a lángos és a tócsi mellett) de kizárólag valami mártásos ételhez tudom elképzelni. Ennél az ételnél a krémes szójatejszín adja a mártást, ami nagyszerűen illik a különböző textúrájú…..
Fawilla Nyers vegán energia szelet 2016.12.20 12:33:07
Egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet szeretnék bemutatni, ami karácsonykor is, de az év bármelyik szakában is remekül megállja a helyét. Aki szereti a narancsos csokoládét, az imádni fogja ezt a tömény, ízben és textúrában gazdag édességet.     Ez egy egészségesnek mondható…..
Fawilla Gyümölcskenyér 2016.12.09 19:15:59
Végre itt van december, amit már izgatottan vártam, nem csak mert közeleg a karácsony, hanem mert ilyenkor haza megyek, és együtt töltöm az ünnepeket a szeretteimmel. A karácsony számomra a családról, a barátokról, és persze a fantasztikus ételekről szól. Szenteste az egész családom együtt van,…..
Fawilla Fekete Erdő Brownie 2016.11.21 20:54:07
Még csak november van, de az időjárás most, egyszerűen szörnyű. Nem emlékszem, hogy lett volna ennyire hideg itt, mióta ebben az országban élek.  Próbálom elfogadni olyannak, amilyen, mert hát tenni ellene nem tudok, panaszkodásnak semmi értelme, a legkellemesebb megoldása a gondolataim…..
Ezt a receptet csak azoknak a vakmerő "gasztro-kalandoroknak" ajánlom, akik szeretik a szokatlan ízeket és nem félnek az újdonságoktól. Ez az étel indiai ihletésű, ahol a csípős, fűszeres, de édes alma chutney, az illatos, ropogós bundájú karfiollal és a szemet gyönyörködtető sárga rizzsel szerepel…..
Már nagyon régóta kiszerettem volna próbálni ezt a desszertet, még nem ettem, és nem készítettem ilyet ez idáig. Amikor néhány héttel ezelőtt az egyik itteni áruházláncban amerikai napok voltak, és megláttam a polcon sorakozó konzerves sütőtökpüréket, akkor tudtam, hogy eljött az idő. Interneten…..
Fawilla Almás pite 2016.10.25 19:13:13
Egy újabb almás recept, amit nem azért készít el az ember, mert annyira egészséges, hanem mert isteni finom. Főleg azokon az őszi hétvégéken, amikor a nap még süt, de már enyhén csípős az idő odakint, nincs is jobb, mint egy szelet ( vagy jó néhány) illatos, langyos almás pite. Amikor sülés közben…..
Fawilla 2016.10.27 23:58:36
@Burgermeister: Köszönöm az észrevételt, javítottam.
Fawilla Hummusz 2016.10.26 21:08:07
A hummusz egy közel-keleti (arab) származású étel, ami valójában csicseriborsó krém tahinival (szezámmag krém) és egyéb fűszerekkel. Használhatjuk szendvicskrémnek, mártogatósnak de önmagában is nagyon finom. Én egy nagy tál salátával és sütőben sült édesburgonyával szeretem a legjobban. A hummusz…..
Fawilla Almás palacsinta 2016.10.06 18:14:19
Olyan emberrel még életemben nem találkoztam, aki ne szeretné a palacsintát, vagy annak valamelyik változatát. Azt mondanám, hogy az egyik kedvenc ételem, mindig is imádtam. Úgy emlékszem, talán ez volt az első étel, amit megtanultam már gyerekkoromban elkészíteni, mivel Anyukám nem mindig akart…..
Fawilla 2016.10.08 20:40:56
@VegaLife: Nem vagyok gluténérzékeny, csak kerülöm
a glutén fogyasztást amennyire csak tudom. Próbáld ki a reszelt almás palacsintát, megéri. :)
Fawilla 2016.10.08 20:44:14
@Kiss Bela: Egyáltalán nem károsítja az egészséget, sőt, nagyon magas a fehérje, vas és magnézium tartalma. :)
Fawilla Zöldborsó leves 2016.10.05 18:38:14
Idejét sem tudom már, hogy mikor csináltam utoljára zöldborsó levest, vagy bármilyen más levest, így hát úgy gondolom, hogy itt volt az ideje. Ahogy egyre jobban hűl le az idő, annál inkább vágyik az ember egy tál forró levesre, legalábbis én így vagyok ezzel. Habár ez a leves nem annyira őszi, de…..
Fawilla Polenta "pizza" 2016.09.27 16:55:04
Ez az ötlet az után jött, hogy feltettem magamnak a kérdést, hogy mi van a hűtőmben, amit fel kéne használni. Miután kinyitottam a hűtőajtót, egy fél fej brokkoli volt az első amin megragadt a tekintetem. Majd megláttam a kelbimbókat és a kis darab füstölt vegán sajtot is, ekkor már kezdett…..
Fawilla Könnyű őszi saláta 2016.09.19 20:45:08
Valami könnyű és friss salátára vágytam, valami újra, amitől jól lakom, de nem terheli le a gyomromat az előző napi indiai készétel dömping után. Amikor az egyik szupermarketban megláttam, hogy kapható vegán füstölt sajt, akkor jött az ötlet, és hirtelen összeállt a recept a fejemben. El kell,…..
Az eredeti recept egy elbűvölő mauriciuszi hölgytől származik, ő csak csicseriborsó lisztet használt, és vizet a csicseriborsó konzerv leve helyett. Mindenképpen kiakartam próbálni, mert nagy kedvencem a palacsinta, mindegy milyen formában, sósan vagy édesen, bárhogy jöhet. Cseppet sem okozott…..
Fawilla Lilahagymás leveles pompos 2016.06.23 21:16:47
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 1 kisebb fej lila hagyma 2dl szója joghurt vagy szója tejföl 2-3 gerezd fokhagyma Rozmaring Só, bors Elkészítés: A szója joghurtba fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. A leveles tésztát akkorára nyújtsuk, hogy…..
Ma minden porcikám okrára vágyott, ami ellen egy percig sem tiltakoztam, mivel imádom. Nem is tudom, miként lehet jellemezni, az okra átmenet az uborka és a paprika között. Ropogós, kissé semleges ízű zöldség, ami belül nyálkás. Nyersen is nagyon finom, sosem szoktam túlfőzni, remekül beilleszthető…..
Fawilla Az első lépések 2016.06.23 21:12:22
Azért kezdek bele a blogolásba, vagyis inkább nyilvános napló vezetésnek mondanám, mert egyrészről, amikor valaki megtudja, hogy vegán vagyok, az az első kérdése, hogy mit eszem. Másrészről meg, a személyes "utazásomat" szeretném dokumentálni, miszerint megosztom, hogy mit eszem, és hogy milyen…..