Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holdgyöngy

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A betegsége talán jó hatással is volt Glóriára? Aki olvasta a fél évvel ezelőtti posztokat is, tudja, hogy Glória, félős, emberektől tartózkodó, antiszociális cica volt. Amióta viszont naponta orvoshoz cibálom, mindenféle rossz ízű orvosságokat nyomok le a torkán,…..
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még ne kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó..
Több helyen is olvastam, hogy a Vértesben található Szentkereszt bencés apátság romjainak látogatása nem a legegyszerűbb, mivel a kerítéssel körbevett épületmaradványokat egy – a legtöbb leírás szerint mogorva, kiszámíthatatlan, remeteszerű életmódot folytató – férfi őrzi, aki több látogatóval…..
Ilyenem nem volt gyerekkoromban, de ismerős. Cél nélkül nézelődve láttam meg egy bolhapiacon, zárás előtt, alkalmi árusnál. Újkorában azt tudta, hogy a masiniszta rázta a csengőt, a kazánt ütemesen rázva kattogó zakatoló hangot adott és "bolygókeréken" kacsázva elindult…..
Franciaországi utunk vásárlós napját szervezték barátaink a sárkányok városába. Nekem legalább is az tűnt fel, hogy a város több házának tetején, az emlékműveken több sárkányt láttam. A városba direkt piacnapon mentünk, hogy ellenőrizhessük a turistakalauzokban írtakat. Méz-sárga házak…..
Az elmúlt két hónap hétvégéi azzal mentek el, hogy feleségem szülői házát ürítettük ki. Eladtuk a házat, ezért meg kellet válni a felesleges tárgyaktól, és meg kell tartani a nélkülözhetetlen tárgyakat. A padlás kiürítése jutott nekem.  Az alábbi képeken a család rokkái és az egyik nagybácsi…..
Az élet úgy hozta, hogy a feleségem szülői házát eladtuk. Már hetek óta búcsúzunk a háztól, és mentjük belőle a számunkra nélkülözhetetlen bútorokat, tárgyakat, dokumentumokat. A legnagyobb összeállított dolgok egy kisebb teherautót töltöttek meg. Barátaink és rokonaink…..
Holdgyöngy 2017.06.03 19:20:29
Induljunk egy kis zempléni kalandozásra. Úti céljaink - ahogy azt már megszokhatták tőlünk az olvasók -  nem a jól ismert városok  lesznek, mint pl. Tokaj, Sárospatak vagy Sátoraljaújhely. Helyettük (vagyis inkább mellettük) a rejtett zugok felé közelítünk. Olyan látnivalók…..
Március első szombatján sofőr voltam. Feleségemet, és kolléganőit kocsikáztattam. A csolnoki kultúrház rendezvényén szerepeltek. Szerencsére el vagyok tiltva attól, hogy feleségem előadásait hallgassam. Én ilyenkor veszem a fényképező gépem, és elindulok… Elsőként a…..
Holdgyöngy 2017.03.22 11:00:26
@MULTMENTO: Jobban megnézve azért a szöveg elárul egy s mást. Sajnos. Ez más jellegű, de Császáron olyan sírkövet láttam, inkább síremléket, amely a papnak állított emléket a tanácsköztársasági ténykedése, halála? miatt. Meg is lepődtem rajta.
Múlthéten volt némi időm csütörtökön, így sétáltam egy kicsit a környéken. Na jó, az igazság az, hogy a munkától vettem el az időt, de akkor éppen nem érdekelt. Nagyon érdekes, hogy a falu egyik leggazdagabb, legjobb földű területén milyen szinten pusztul a tanyavilág. Ennél látványosabban nem is…..
Holdgyöngy 2017.03.21 19:45:03
Jelentem, hogy sikerült létrehoznunk az első sajtjószágunkat, roppant primitív pigmeus eszközökkel. Lukasztott műanyag bodegák meg effélék -.- Szóval határozottan elcsesztem, mert nem hagytam jól felforrni a tejet, így szerintem csak negyed annyi sajt jött ki, mint amennyinek jönnie kellett volna,…..
Gondos-Lakos tanya Téli élet 2017.02.01 12:42:11
Télen sem állnak meg a dolgok ugye. Mostanában az időm legnagyobb részét a favágás, gallyazás, fabehordás teszi ki, kombózva persze az etetéssel, ganézással, jószágokkal való bíbelődéssel. Bővült a lábasjószág állomány. 13 tyúkunk és 2 kakasunk van jelenleg. Készülünk a tavaszi tojás szezonra.…..
Január másodikán mozdultam ki otthonról, hogy egy karácsonyra megrendelt ajándékot átvegyek. Az Üllői út és Nagykörút sarkánál levő téren mentem át, ahol is egy fémből készült papírrepülő látható. Először azt gondoltam, hogy csak egy egyszerű modern térplasztika, de a…..
Holdgyöngy 2017.01.26 19:25:51
Amikor rátaláltam a mesekönyvre, eszembe jutott, hogy gyermekkoromban ennek a magyar kiadása volt a kedvenc mesekönyvem. Akkor kaptam, amikor még nem tudtam olvasni. Olyan sokszor olvasták fel, hogy kívülről tudtam az egész mesét. A rajzait, nagyon szerettem, és annak idején még…..
„Felébresztettem Csipkerózsika álmából”  - posztolta a Facebookon Miki barátom a képeket egy gőzgép modellről. Nekem ez annyira tetszett, hogy megkértem írja le a kis gőzgépének a történetét, és a felújítás folyamatát. Most az ő vendégposztját olvashatjátok a felújított gőzgépecskéjéről. Rég…..
Holdgyöngy 2016.11.11 20:16:26
Na kérem szépen! Szinte semmi időm nem volt mostanában írogatni, valamint a tanyán is csak mobilon van netünk, így mindig elmaradt  ez a kis beszámoló. Aztán fényképezőnk sem volt fényképezni, de ez már más kérdés.  Mindenesetre mostanra már egész jól befészkeltük magunkat, habár még rengeteg a…..
A Laci és Macska mester végeztek a becsövezéssel, már csak a bevezetékezés marad hátra, nomeg a kút vezetékének lecserélése. A kapcsolókat és dugajokat meg a legvégén, tavasszal tesszük fel. Node, inkább néhány képpel szemléltetem a történéseket. Apu betette a kisszoba…..
A Szabadkőművesekről sokan azt hiszik, hogy gyűléseiket eldugott helyeken, sokszor a föld alatt tartották, tudásukat félve őrizték. Aztán, ha a Podmaniczky és Vörösmarty utca kereszteződésében feltekintünk a tekintélyes méretű sarokházra, rá kell jönnünk, hogy ez csak…..
Április utolsó szombatja volt, amikor a bakonyi német településeket látogattunk meg. Az előző évi hasonló tolnai körúton a fényképezőgépem akkumulátora az első falunál lemerült. Most feltöltött tartalék akkumulátorral is készültem, de azért elővigyázatosságból nagyon megválogattam, hogy miről is…..
Holdgyöngy 2016.06.02 19:05:09
Egy kissé „tudathasadásos” állapotban vagyok. Örülök is meg nem is, mert elkelt egy ház. Feleségem családi öröksége, amely az utóbbi évtizedben csak a pénzünket vitte, de nem hozott semmit. Most hozott egy keveset, ha nem is annyit, mint amennyit az utóbbi 4-5 évben…..
A múlt héten úgy esett, hogy sofőr lettem. A feleségemet le kellett vinnem vidékre egy tárgyalásra, amíg feleségem a tárgyaláson ült, én vettem a fényképezőgépem és a magam kedvére felfedeztem a falu nevezetességeit. Kiszúrtam ezt a hosszú lepukkant épületet. Egykor…..