Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZenZo

0 bejegyzést írt és 1627 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyire a blog keretei lehetővé teszik, igyekszünk az adódó alkalmakkal élve nyitni a fiatalok felé, akik néhány év múlva tevékeny részesei lesznek a világ legjobb futballjának. Tavaly is megtettük két poszt erejéig, most is kiszolgáljuk a hardcore szektort, akik nem akarnak…..
ZenZo 2010.07.18 12:34:30
Mi sem mutatja jobban, hogy _végre_ valami mozgolódik a Chelsea háza táján az utánpótlás terén, mint akár az, hogy az U19-EB több csapatába is ad játékosokat, méghozzá már olyanokat is, akik a nagy csapatban bemutatkoztak.

Talán végre tényleg rájönnek, hogy nem csak a Milan igazolási politikája kell, hogy etalon legyen, kell egy kis Arsenal, meg kell egy kis Barca. Kellenek a fiatalok, kellenek a saját nevelések (a Chelsea ugye Terry óta, azaz 10 éve nem adott az utánpótlás saját nevelést, bár ez magyarázható azzal, hogy kb ennyi ideig nem is nagyon volt utánpótlásnevelés). Most kezd felnőni egy olyan generáció, akik már több éve a Chelseanél játszanak, s végigtapossák a korosztályos válogatottakat, megnyerték az ifi FA kupát, ergo minden esélyük megvan a nagy csapatba kerülésre.

Csak hogy példát hozzunk, a friss U17 EB győztes angolok közül Josh McEachran tegnap már ott volt a felkészülési meccsen a Crystal Palace ellen a kezdőben. Szintén ott volt, és már a nagy csapattal edz Mancienne, Cork, Bertrand, Sinclair, Di Santo, van Aanholt, Bruma, Sturridge, Matic, Ben Gordon, Nathaniel Chalobah, Jack Cork, Conor Clifford, Daniel Philliskirk, Michael Woods, Kaby Djalo, Milan Lalkovic, Gokhan Tore...

A Youth csapatból 8 ifjú titán kapta meg első profi szerződését a csapatnál, Aziz Deen-Conteh, Billy Clifford, Rohan Ince, George Saville, James Ashton, Milan Lalkovic, Philipp Prosenik és Josh McEachran. Ezen kívül heten mentek, heten jöttek, köztük a világ egyik legjobban figyelt cseh Tomas Kalas.

Jelenleg most akik itt vannak, Borini, Kakuta, Sala, Delac, mind komoly ígéretek, sőt, felhívnám a figyelmet az angoloknál 5 meccsen 3 gólt szerző középpályás Jacob Mellisre is.
ZenZo 2010.07.19 10:52:53
@zsakfos : a kérdés jogos, és nem vágom. Nem tudom, nem akarták vinni, vagy mi nem engedtük (utóbbinak nincs sok értelme...). Nem sérült (a Palace ellen ott volt a kezdőben), szóval passz.

A két hollandunk (Bruma és van Aanholt) tényleg nagy ász jelenleg, kíváncsi vagyok, mi lesz belőlük.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
ZenZo 2010.07.18 14:03:12
Na hogy tegyünk egy kis Angilát is ide a Barca-Madrid dzsungelbe: kíváncsian várom, mennyire gyorsan indul be a szigetországi igazolási ablak, márha beindul egyáltalán. Eleddig a citeh igazolt igazán komoly nevet (Boateng, Toure, David Silva), a nagyok csendesek (Csamakot meglátjuk, kellett egy csatár az ágyúsoknak, kíváncsi vagyok, találtak-e, vagy megint Vermaelen lesz a legeredményesebb gólvágó ;) , a ManU jót húzhat Hernandezzel, ha képes beépíteni, s nem Dos Santos módjára tűnik el Angliából, a Pool egy Jovanovicsot, a Chelsea pedig egy Benajunt képes felmutatni eddig, ez több, mint soványka).

"Hírek" persze vannak tömegével, hogy kezdjem magunkkal, JC jelenleg a Poolba tart, ott megadnák neki, amit senki más nem akar, évi 4,7M pénzet, Cashley nem megy sehová, s szerintem Torres sem nálunk köt ki, bár ésszerűségi érvek még mindig azt diktálják, hogy 50,001% esély azért van erre. Ballack és Belletti már távozott, remélem Deco is megy Belletti után.

A Chelseabe szerintem még két érkező várható, elvileg egy csatár vagy szélső, függően attól, hogy jövőre 4-diamond-2 vagy 4-3-3 lesz az alapfelállás, s egy belső középpályás. Kezdjük a végén, ez az egyszerűbb, mivel Fabragas soha az életben nem lesz Kék, így a szóba jöhető játékosok szerintem Gourcuff és Özil jelenleg, én utóbbira szavazok, de komoly szinten egyikük sem került szóba a Chelseavel. Nem bánom azt sem, ha a tartalékból húzunk elő valakit, a lényeg, hogy ne legyen 25-nél idősebb. Kell a vérfrissítés a kp-ra, mert túlzottan statikusak vagyunk.

Jobb oldalra kellene venni valakit, s bár látszólag lehet, hogy Benajun Józsi JC helyére érkezett, én ebben annyira nem hiszek, erre a posztra jó lett volna Stoch, akit viszont jól elengedtünk olcsóé a Fenernek, bár valószínűleg ez az ő döntése volt, mindegy.

A futó pletykák jelenleg Aguero (még mindig), Neymar és Ramires, Kaká, Schweinsteiger, Lukaku, Balotelli. És persze ezek kombói: Kaká-AC csere, stb. De volt már itt Pato, Annan, Gyan, meg minden.
ZenZo 2010.07.18 14:16:30
@originalBalintos: nagyjából pont erre akartam célozni, ő inkább a gyémánt élére érkezhetett. Őszintén szólva elég szkeptikus vagyok vele szemben, ok, volt a Pool húzóembere is a tavaly előtti szezonban, de nálam erős középszer, akiből nem azt nézem ki, hogy fiatalos lendületet adna a középpályának (márpedig arra lenne szükség ugye), szóval igazából nem vágom, mit tehetne hozzá a játékunkhoz. Nyilván sok sikert neki, és szurkolok, hogy összejöjjön (bár az első edzését megnézném, mikor Bosingwaval találkozik :) ), de nem érzem nála azt, hogy ő lenne az, aki feljebb emeli a Chelseat. Pedig a cél idén a PL megvédése és a BL...
24, betűvel is: huszonnégy, éve csak szemlélői vagyunk a nagy focis seregszemléknek. Akarva-akaratlanul keresünk fogódzkodókat, hogy magyar vonatkozású dolgokat találjunk egy-egy világeseményen. Nem sajnálva időt és energiát, nekiláttunk felkutatni minél több olyan játékost,…..
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Nou San Trafford E-csoport, 20.30 2010.06.24 19:00:00
Itt most minden nagyon egyértelmű: Hollandia már továbbjutott, Kamerun már kiesett. A dán-japánon aki nyer, az jut tovább - a döntetlen Nipponnak kedvez.Csapat M Gy D V Rg Kg Gk P Hollandia 2 2 0 0 3 0 +3 6 Japán 2 1 0 1 1 1 0 3 Dánia 2 1 0 1 2 3 –1 3 Kamerun 2 0 0 2 1 3…..
Uma cerveja por favor vs. Une biére, s'il vous plait..
ZenZo 2010.06.20 22:50:24
@Titi120: @vadkutya:
nyilván sarkítottam a dolgot, de hogy átesnék a ló túloldalára? Mikor szegény-szegény Elano jujj, szörnyű. Ott sem az elefánt csúszott rá hátulról, nyújtott lábbal, hanem Elano csúszott be neki... undorító dolog, hogy nem húzta vissza a lábát az elefántcsontparti, persze, de az ilyenekből adott meccsen 12 egy tucat. Most Elanot rossz helyen találta el a dolog, s nyilván mielőbbi felépülést neki, meg minden jókat, sérülést soha senkinek, de már ezen a VB-n is voltak ennél sokkal undorítóbb, aljasabb becsúszások, taposások, stb.

ez is egy dolog, ami szabálytalan, csakúgy, mint a kezezés. Ez is egy dolog, ami aljas, csakúgy, mint a kezezés. Azt meg még várd meg, hogy testi épség kérdésében mi a helyzet... Afrikában képesek lőni azért, hogy kiesik a csapat...
ZenZo 2010.06.20 23:06:16
@rizla: @vadkutya: teljesen jogos amit írsz, de itt nem erről volt eddig szó. Nem emeltem erkölcsi piedesztálra a rugdosódó elefántokat. A bíró benézte a kezezést, meg a tüskéket is. Mindkét esetben a francia hibázott, főleg. DE ne tartsunk már ott, hogy mivel a gól szép volt, meg az elefántok amúgy is köcsögöltek, még jó, hogy kezezett Fabiano. Én emiatt emeltem fel a szavam, semmi másért. Mert már ott tartottunk, hogy Fabiano a futball felett álló zseni, Elefántcsontpart meg rohadjon meg, mert odarúgott két csúnyát a szipiszupi braziloknak.
ZenZo 2010.06.20 23:16:03
@Anthony (kick-ass): jaja. Az első lecke meg, hogy kézzel nem nyúlunk a labdához ;)
Una birra per favore vs. Pass us a pint, mate..
ZenZo 2010.06.20 17:50:33
@pocak: ááá, nyilván ott vannak előtte a monitoros post it-en, azt mikor van idő, levesz egyet, és elsüti. Mint a kínai szerencse süti: egyet felbont, és bumm.... :)
A legjobb afrikai a leggyengébb ázsiai ellen...
ZenZo 2010.06.19 17:47:29
@mavo: kezdjük a végén (vigyázat, már-már stúdiósan közhelyes lesz, de) 0 gólt lövő csapatot nem nehéz megverni, őket is büntetővel gyűrték le.

A második félidő nem volt látványos, de ezt nem is a 89. percben írtam. Az első félidőt viszont a kiállítástól a végéig szerintem látványos játékkal tolták le. Úgy kavarták össze a sárgák védelmét, hogy öröm volt nézni...
ZenZo 2010.06.19 18:06:58
@raja ram: :) poén, de mondjuk talán nem árt egyik csapatnak sem, ha nem ér kézzel a labdába, és nem csak a tizenhatoson belül, ez nem az a játék... ;)
Valamilyen érthetetlen oknál fogva mindenki azt gondolja, hogy a brazilok a futballvilág bohócai, létezésük célja nem lehet más, mint a nyálcsorgató tömegek felhőtlen szórakoztatása. Ronaldinho így, hol van Adriano, Ronaldo meg Pato, pfejj, mocskos Dunga. Nem tudom, hogy végül…..
ZenZo 2010.06.15 22:23:52
@rizla: a kicsik közül mindenképp, de talán a brazil válogatott, mint olyan tényleg arra jó kezdő meccsnek, hogy azt mondd: itt nincs értelme feltett kézzel kimenni a minél kisebb vereségért. Csak bátran. Nyilván ebben van némi népi ideológia is, azon csodálkozni nem kell. Az tény, hogy a legbátrabb játékot és ezzel a legjobb meccset ők produkáltak az esélytelen(ebb) csapatok közül. Viszont Dél Afrika játéka nekem ugyanilyen szimpatikus volt például.
ZenZo 2010.06.15 22:27:43
@megvagy hadnagy: a Vörös Köd sokakat megsegített már...
ZenZo 2010.06.15 22:49:37
@értelmetlen_nevű: Áhh, persze-persze. Kína. Várták már ezt Kanadától, az USA-tól, ott van persze India is... sok helyen megtanulhatnak még focizni, ahol nagy a merítés. Lényegében Európa is fejlődik a maga módján, egyre több csapat van :)
Kamatekamate kontra knédli...
ZenZo 2010.06.15 14:13:24
@megvagy hadnagy: igen, a furcsa az, hogy ezen meccs közben tudnak javítani, majd fél óra elteltével újra csúszik az egész.
 [ Matula ]A negyedik játéknapon a címvédő is bemutatkozott, és rögtön saját magával találta szemben magát. A Hollandok jól megtippelhető kimenetelű mérkőzést játszottak a dánokkal, míg a japán-kameruni csoportrangadóba helyenként belealudtunk. Egyelőre az a tendencia…..
ZenZo 2010.06.15 11:57:04
@heinrich: és jóisaz, komoly.

Meccsekről: a szlovákokhoz valahogy nem húz a szívem (...), Stoch miatt megnéztem volna szívesen a meccset, de így, hogy a kis lúzer a Chelsea kispad helyett inkább elment a Fenerbe, már nem is érdekel.

Az elefántoknak nagyon szurkolok, már csak amiatt is, hogy jól üssék meg Portugáliát. Szívem szerint min. 3-1, de a józan ész az 1-1 mellett tör pálcát. Az elefántok védelme képes furcsa dolgokra, mondjuk 85 perc jó játék után 3,2 másodperc alatt atomjaira hullani, s 4 perc alatt beszedni hármat egy addig fogalmatlanul támadó csapattól, elöl bazierősek, ha hajlandóak összeszedni magukat, de a portugál védelem meg igazán érti az ellen leabriktolását. Carvalho meg PF jól ismeri Drogbát, ez amolyan edzőmérkőzés lesz nekik, itt a többiek fognak dönteni.

A braziloktól nem várok sokat, gyenge eresztés, de tény, első ellenfélnek, és akár egy mutatós, sokgólos győzelemhez nagyszerű ellenfél a nyamvadékabb Korea.
Hat csapat mutatkozott be szombaton. Kettőben csalódtunk: Nigéria és Görögország főleg hozzáállásuk miatt váltott ki belőlünk szúrós tekinteteket. A másik négy azt hozta, amit mindig is vártunk tőle: Dél-Korea gyors volt és pontatlan, Argentína hozta a kötelezőt, USA…..
Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel…..
ZenZo 2010.06.12 15:11:09
@balu11: jah, ezen én is gondolkodtam, csak szerintem így is jöttek ki a második félidőre, ám amikor egy kicsit kinyíltak, besz*pták a másodikat. A 70-75.-től már nagyon nem volt választásuk, menni kellett...
Már csak néhány nap, és azokkal a kollégáiddal, osztálytársaiddal, szomszédjaiddal is a futballról fogsz beszélgetni, akik korábban olyan kijelentésekkel mértek súlyos csapást a nyúltagyadra, hogy „én mondjuk annyira nem követem a focit, de Del Piero miatt az olaszoknak…..
Van, aki beéri harminc ezüsttallérral, és van, akinek a világ minden kincse is kevés. Fiatal felnőttként mindenesetre harmincadszor keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor, pattopo (2#), rowi, sporttárs,…..
ZenZo 2010.06.07 12:09:49
@vadkutya: @poolfanati: @Árpádka:
nálam nyertetek, főleg utóbbi, ennél jobbat magam sem írhattam volna, ez adja magát :)
ZenZo 2010.06.08 12:42:28
@Dr Jozef Vengloš: Hofi után szabadon? :) nevezz csak cucinak
Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve…..
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
ZenZo 2010.05.23 23:54:29
@y Azevedo: lehet, hogy pont ezt. (I mean vendégem vagy qrvasok sörre :) )
ZenZo 2010.05.24 16:56:55
@Csöncsön: ugyan ebbe talán felesleges újra belemenni, de vicces dolog Barca részről bírózni bármilyen Barca-Chelsea ütközést figyelembe véve is. Tessék, itt egy stat: amióta a BL BL, a Barca még nem tudta megverni a Chelsea-t 11 a 11 ellen... mellesleg az említett meccs teljesen jogos döntetlent hozott. Más kérdés, hogy végül a 0-0-lal ti jártatok jobban ;) hiszen a Hiddink féle alakulat is kivédekezte a teljes vértezetben kiálló, mindenképpen gólt lőni akaró Barcelonat, a végén egy szerencsétlen hibából adódóan aztán 1-1-el a katalán csapat ment tovább. Az Inter annyival tudott többet, mint az említett Chelsea, hogy rúgott neki hármat otthon.
ZenZo 2010.05.24 17:21:21
@popp: nem értem ez hogy jön ahhoz a témához, hogy ki/melyik csapat hogy védekezte le a Barcat... én arra reflektáltam, hogy a bírózás erős és fölösleges. Meg hogy a Chelsea megcsinálta ugyanazt oda-vissza, amit most az Inter, védekezésben, csak otthon baszott rúgni hozzá hármat.
A 2010-es dél-afrikai világbajnokság F csoportja sokadik ránézésre sem tűnik túl acélosnak. A négyszeres világbajnok és címvédő olaszok mellett, a mindig jó közepeset hozó Paraguay, a világbajnoki újonc Szlovákia és valószínűleg a mezőny leggyengébb csapata Új-Zéland…..
ZenZo 2010.05.23 21:53:47
@Dr Jozef Vengloš: "Ezzel nem értek teljesen egyet"

mint ahogyan én sem. Nyilván nem robbant be a futballköztudatba, mint mondjuk Messi vagy Cé, de azért egy történelmi bajnoki címet összehozott a Twentével úgy, hogy alapjátékos volt, s hát a Twente az EL-ben is vitézkedett, ahol Stoch szintén remekelt 11 meccs, 2 gól.

A VB egyébként nála tényleg sorsfordító lehet. Ha nagyot mutat, a halovány és esetlegesen távozó Joe Cole helyére biztosan várni fogják tárt karokkal a Chelseanél is, de egyéb nagy csapatok is biztosan ajánlatot tesznek érte, akiknél alapból stabil kezdő lehet. Ha nem, akkor valószínűleg a Twente játékosa lesz, a hollandok nagyon akarják, ő meg hülye lenne a Chelsea kispadját koptatni, mikor ott a holland bajnok csapat, akikkel még a BL-ben is játszhat.
ZenZo 2010.05.23 22:08:02
@Dr Jozef Vengloš: no azért várjuk meg előbb az utódot, mielőtt még Alkmaar-i bukást vizionálunk a Twente kék egére :) bár lényegében egyetértek veled, de ha a keret egyben marad, s szereznek egy megfelelő edzőt (azért McClown szintjét nem lesz nehéz megütni szerintem egy meglepetés holland bajnok, BL induló csapat számára), kinézhet nekik még pár jó év. De tény, benne van a gyors satnyulás is.
A futball sötét ősatyjának két deformált gyermeke valahogy úgy érezzük, az utóbbi évek legérdekesebb döntőjét fogja játszani. A mezei szurkoló számára egyik sem szimpatikusabb lényegesen a másiknál, vagy bárminél, amit a kutya talált az  árokparton, egy…..
ZenZo 2010.05.22 22:18:52
@rizla: legalább így Messinek is marad valami, hogy Olic lejött ;) feltéve persze, hogy az eddigi kettő mellett még kétszer el nem felejti levédekezni Militot a Bayern...
ZenZo 2010.05.22 23:06:28
@raja ram: így van, hiszem az utóbbi években nem volt bevétele az Internek... eszem megáll az ilyen megjegyzésektől. Nézzük inkább azt, hogy mennyit költött mondjuk a Madrid, akik csak azért kerültek szóba ma este, mert ott volt a döntő. Csak nem velük... ők sokat költve nem mentek semmire.