Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DSityu

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Történelmi Este 2013.11.18 09:01:00
Péntek este a Magyar Televízió úgy gondolta, hogy egy igazi médiatörténelmi pillanattal, mit pillanattal, egy egész műsorral ajándékozza meg a pár százaléknyi, hűséges és kitartó nézőit.Először is sikerült egy igazi nagyvadat becserkészni, személyesen Orbán Viktor…..
Egészen megdöbbentő módon reagált az ellenzék, s nem utolsó sorban az ellenzéki sajtó Kövér László minapi ötletére. A kormány rendeletalkotási jogának felvetése teljes elutasítással, sőt rosszul eljátszott, mondvacsinált felháborodással találkozott a baloldali, liberális…..
“Nem építünk völgyhidat oda, ahol nincsen völgy, nem építünk alagutat oda, ahol nincsen hegy. A kormány nem pazarol és nem presztízsberuházásokra költ, oda irányítja a forrásokat, ahol azok felhasználására a legnagyobb szükség van.” - lepte meg a XIV.…..
DSityu 2013.04.12 18:23:13
@Vidéki: .."Talán, ha az Országos Onkológiai Intézet, CT berendezéseit működtető vállalkozóknak eszébe jutna, hogy ne ötnapos munkahéten egy műszakban, hanem ötnapos munkahéten másfél műszakban működjön, akkor talán a várólista is rövidebb lehetne.. "

Tudod, a CT üzemeltetése (is) pénzbe kerül. Az Országos Onkológiai Intézetnek bizonyára meghatározott kerete van CT vizsgálatokra (gondolom éves szinten). Az üzemeltető cég valószínűleg akár 3 műszakban is járatná a gépet, ha azt valaki ki is fizetné neki.
Vastagbőr Bolond péntek 2013.03.22 14:46:00
Péntekre általában a politikusok lemennek full kreténbe (pedig sose szabad fullba' nyomni) és a hétvége előtt még megterhelik a szerencsétlen ország polgárainak idegrendszerét.Reggel Orbán Viktor meséjére ébredhettünk, melyben volt szó a gonosz Rezsidémonról, a…..
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
DSityu 2013.01.11 19:50:56
@fizetekmegegysort: ..MINDEN folyamat, szabályzat, utasítás nincs kész, nincs kipróbálva, betanítva..." Itt a lényeg. Kitaláltak valamit, ami még akár működhetne is, ha lennének kidolgozott, részletes szabályok, és persze olyan emberek, akik ezeket a szabályokat ismerik is. A tankerületi vezetők felkészítése nagyjából annyi volt, hogy: te leszel a főnök Béla, ügyes légy! Jelenleg még mindig az van, hogy a felmerült kérdésekre senki nem tud, vagy nem mer válaszolni. Dönteni meg aztán végképp nem.
DSityu 2013.01.11 20:04:07
@fizetekmegegysort: Bizonyára tudják ők is, csakhogy "a részletkérdések majd megoldódnak maguktól". Igaz, ezen részletkérdésektől jelenleg az összes érintett adminisztrátor, operátor, gazdasági ügyintéző és jó pár programozó haja csomókban hullik.
Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz,…..
DSityu 2012.12.19 17:15:07
@combo: "Ha hiteles posztot akartok írni az oktatásról, akkor ballagjatok el egy kis vidéki iskola igazgatójához, és hagyjátok, hogy meséljen. (Csúszás és fejetlenség 5000, a kinevezett tankerület-vezetők semmit nem tudnak.)"
Ebben vagyon az igazság. Több tankerületi vezetőnek még egy nyavalyás laptopja sincs. Természetesen semmire nem tud és valószínűleg nem is mer válaszolni. Igazából még arra sincs egyértelmű válasz, hogy a januári fizetés miként fog majd a tanárok számlájára kerülni. Vagy, hogy kinek és hová kell feladni a túlórákat, vagy egyáltalán lesz-e az egyes iskoláknak 2013-ra költségvetése és azt ki fogja megcsinálni? Azoknak az iskoláknak, akiket átvett teljesen az állam, ki fog könyvelni és mivel? Merthogy a tankerületnek jobb esetben van egy üres irodája. IT eszközei már kevésbé. Van viszont káosz, káosz hátán. Tényleg érdemes lenne pár általános és középiskolai igazgatót megkérdezni Pesten és vidéken egyaránt. Hátha lesz valaki, aki mer is őszintén beszélni. Ja és összesen van még kb. 4 munkanap az évből.
DSityu 2012.12.19 20:06:36
@Sunder: Valóban, a centralizált menedzsment nem ördögtől való. Csakhogy ez Magyarország. Nézd meg a MÁV-ot és a BKV-t! Frankón működő cég mind a kettő. :) Egységes informatikai keretrendszer, amikor jelenleg még egy abakusz is nehezen akad? Természetesen meg lehetne csinálni, csak ahhoz idő, valódi szakemberek, megfelelő tanulmányok és előkészületek kellettek volna, mert ez így csak ész nélküli kapkodás kidolgozott részletek nélkül. Márpedig az ördög mindig a részletekben....
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
Végre büszkék lehetünk Matolcsy Györgyre, hiszen a mai Heti Válaszban megjelent cikke a humor olyan nagyágyúi mellé helyezi mint a Monty Python csoport. Tudják vannak azok a dolgok! Az Egyesült Államok kifejlesztett egy technológiát, amely az élő szervezet működésén alapul és…..
Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszaka lezárult és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka - de nekünk van világos és határozott válaszunk, ez pedig a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet…..
DSityu 2012.11.22 17:17:57
Kedves Posztoló! A téma jó lenne, de a Stefi blogról egy mondatnál többet idézni, végzetes hiba. :)

@Magyarnaba: Van abban valami, amit mondasz. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki ennyire hülye, ugyanakkor ezt képes egy blogon közhírré tenni.
Az LMP kongresszus (hímnemű) küldöttei megittak 3-4 korsó sört a büfében, majd a természet parancsának engedelmeskedve kerestek egy elhagyatott helyet, benyúltak a nadrágjukba és megtalálták a töküket. Vagy (a nyelv csapdájában vergődve) a nőnemű küldöttekre lefordítva…..
DSityu 2012.11.18 19:08:52
@preddy: "...kinyírjuk a saját lehetőségeinket, utáljuk a tehetségeseket, "szeressük" a populista bunkókat! "

+1
A hősi halottakat tisztelni és kitüntetni szokás, de azért ha egy katona véletlen felrobbantja magát több száz kilométerre a fronttól, azt titokban inkább körberöhögik. Legfeljebb sajnálják, de azzal sokat nem ér senki. Kár az LMP-ért, még lehetett is volna belőlük valami. A…..
DSityu 2012.11.18 16:27:33
@==T==:
"OV és a fidesz tényleg nem kormányozzák jól az országot?" Szerintem tényleg nem.

"De az eltávolításuk vajon megér bármilyen árat?" Nem írtam olyat, hogy bármilyen árat, de most hogy felvetetted...

"És vajon az "összefogás" mögött felsejlő figurák egy szemmel is jobban kormányoztak mint a maiak?" Eddig nem láttam köztük félszeműt. Viszont figyelmedbe ajánlanám Matolcsy performanszát, amit HMVhelyen előadott a minap. Szerinted egy ország felelős gazdasági minisztere így beszél?
Sajnos én már ott tartok, hogy a jelenlegi kormánynál még egy gyűrűsfarkú makimajom is jobban csinálná.
DSityu 2012.11.18 16:31:05
@Totof: Ez ok. De szem előtt kell tartani a választási matekot és ez a legfontosabb. Egy forduló lesz, és győztes mindent visz.
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
DSityu 2012.11.18 14:42:32
@Johnnybgoode: Kihagytad a választási matekot. Az addig rendben van, hogy lesz aki lmp-re, meg lesz aki mszp-re. Csakhogy jelenleg az van, hogy a győztes visz mindent. Ha megoszlanak a szavazatok, akkor baszhatja mindkettő külön-külön a szavazatait.
DSityu 2012.11.18 15:55:58
@elstib57: "A jelenlegi minden áron való leváltasa kismillió kompromisszummal és háttéralkuval nem biztos, hogy jobb eredményt hozna a mainál, ahol legalább egyféle akarat érvényesül."

Őszintén megvallva, én erről nem vagyok meggyőződve. Az egyféle akarat érvényesülése egyben a kontroll hiányát is jelenti.
Az állami támogatásból a civil egyesület politikai hirdetése, amivel a BKV jut reklámbevételhez Simicska Lajos cégének hirdetési felületén keresztül.Ezt szárnyald túl!Várom a kis füzetet is, amit minden háztartásnak elküldenek, remek lesz!(kép: vasarnapihirek.hu)…..
A magyar gazdaságpolitika alfája, omegája, agytrösztje, az ország legnagyobb showmestere, csak sajnos idáig már olyan 2000 milliárd forintba került a szórakoztatása.Pedig tudjuk, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de mégis, ő megint és megint megteszi. Volt már simplicity,…..
DSityu 2012.11.17 10:22:58
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A hangyafaszról jut eszembe. A rosszlányok szerint az ázsiai férfiak 90%-a kisfarkú. A magyaroknál ez pont fordítva van. Márpedig a lányok ezt bizton tudják...
Szóval ennek tekintetében sorolja magát mindenki a helyére :)
Ez valami gyönyörű. Hétfő este részletes vita a választási törvényről, aztán kedd reggel a fideszes Papcsák Ferenc képviselő előhúz egy hatvan oldalas módosító javaslatot. Éjjel ihlete lehetett, alighanem. Technikai vagy lényegi változtatások? Fél nap az ellenzéknek, hogy…..
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
Ma sem lennék Habonyárpi. Vagy ötös számú Bayer Zsolt nem lennék inkább? Nehéz eldönteni ezt ekkora öngól, egy mondattal hazavágható kormánykommunikáció és ideológia után. Talán egyenesen a Nagy Bencsik Andráshoz kéne fordulnotok valami tanácsért, mert egyrészt a…..
Aki a Milla tüntetését azzal a céllal kereste fel, hogy útmutatásra leljen az elmúlt hetek "ki kivel nem fog össze és ha mégis akkor miért nem" játszmája után, az nem csalódott. Bajnai csapata ismét profi teljesítményt nyújtott, ami komoly versenyelőnyhöz is juttathatja az…..
DSityu 2012.10.24 18:01:18
@unionista: Szerintem rossz ötlet. Hosszú tanulmányokat nem olvas az átlagos választó. Márpedig abból van tömeg.
DSityu 2012.10.24 18:19:11
@unionista: Szerintem meg nem, de ezen nem fogunk összeveszni. Jobbnak tartom így, hogy nem Ő megy lánykérőbe a pártokhoz, hanem inkább fordítva.
DSityu 2012.10.24 18:24:27
@unionista: A program kidolgozása, megvitatása akár közös munka is lehet azokkal akik belépnek ebbe a szövetségbe.
Állóvíz Műhorizont 2012.10.20 23:42:05
A Címben szereplő műszer minden repülő elengedhetetlen tartozéka. Minden valamire való gépben benne van, még a sárkányrepülők műszerfalára is kerül belőle egy: Ez semmi másra nem jó, mint az, hogy a gép pillanatnyi helyzetéről tájékoztat, megmutatja, melyik irányba…..
DSityu 2012.10.21 17:37:17
@Ipari-antidepresszió: A szociális kiadásokat szerintem nem lehet egyik napról a másikra olyan szintre leépíteni, hogy megálljon a költségvetés. Katasztrófa lenne belőle. Viszont lehetne nyugdíjplafon is. Valahol 120-150 ezer környékén. Ennyiből egy nyugdíjas vígan megél, sőt többen ennél kevesebből is. Valószínűleg ezzel nem sprórolnánk sokat, és persze erre is rá lehet azonnal vágni, hogy de van aki egy kazalt pénzt fizetett be nyugdíjjárulékként. Ez igaz, de most nem futja többre.
DSityu 2012.10.21 18:49:39
@Ipari-antidepresszió: A hangsúly ezen van: "egyik napról a másikra". Ha seperc alatt megvonod a segélyeket (úgy, hogy közben nincs munkalehetőség), drasztikusan csökkented a nyugdíjakat, az eü. ellátásra, oktatásra szánt pénzt, szerinted mi lenne abból? Nem vonom kétségbe, hogy a túladóztatás sem megoldás.
Bizonyára lehet találni minden területen ésszerűsítési lehetőségeket, itt-ott akár komoly csökkentést is. De ehhez nagy tudású, komoly szakemberek kellenének, nem szabadságharcosok, nem cimborák, nulla szakmai tudással.
Kettős Mérce Az elmúlt egy év 2012.10.19 12:02:27
Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus…..
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
A 10 nappal ezelőtt bejelentett 397 milliárdos megszorító kiigazító csomag szavatossági ideje hamar lejárt, mert ma délelőtt Matolcsy egy újabb, 370 milliárdos megszorító kiigazító csomagot jelentett be. A nyáron megtárgyalt, kiszámított, átnyomott hiperszuperstabil 2013-as…..
DSityu 2012.10.17 15:33:02
@Én is akarok kommentelni: Azt hogy minden egyes beütött tételt beküldjön, kizártnak tartom, mert szerintem többe kerülne az üzemeltetés, mint amennyit hozhat. Viszont adókulcsonként összesítő sorok, az már sokkal kisebb adatmennyiség.
"De ugye arra te sem tudod a választ megadni, hogy azért van erre szükség, mert" NEM, én nem akarok megválaszolni semmit, legfeljebb megérteni, de az sem könnyű...