Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AHC

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Empire magazin legfrissebb, február 16-án megjelenő száma A Mandalóri harmadik évadára fókuszál. A magazinban Pedro Pascal (Din Djarin), Katee Sackhoff (Bo-Katan Kryze), Emily Swallow (Fegyverkovács), valamint a sorozat készítői, Jon Favreau és Dave Filoni is megszólal. Ebből tettek fel némi…..
Vannak közhelyek, melyek ugyan nagy általánosítással, de valósan írnak le egy jelenséget. A médiában és a női blogokon gyakran előforduló, általában nők által megfogalmazott toposz, miszerint a férfiakat taszítják az okos nők, nem ebbe a kategóriába tartozik. Először is néhány fogalmat nem árt…..
AHC 2018.10.03 10:14:05
Szerintem alapvetően az ember azt keresi társnak, aki közel azonos "szinten" van, mint ő, illetve aki hasonlóan gondolkodik, sok helyen egyezik az érdeklődése, stb.

Ettől függetlenül leírom a saját szemszögemet.
Én egy olyan nő vagyok, akinek van véleménye és széles az érdeklődési köre, és érdekel mások nézőpontja, és érvei, szeretem tágítani a látóköröm, és úgy általában szeretek beszélgetni ha van miről. Hogy okos vagyok e, az egyrészt objektív dolog (mert pl. elég jó vagyok történelmi dolgokban, de ha húszig kell számolni, leveszem a cipőmet), másrészt elég kevés ember tartja magát ostobának, szóval ezt nem nekem kell eldöntenem. :)
Én egy első-második randi alkalmával elég sok pasi arcán látom kiülni a rémületet és tanácstalanságot, mikor mondjuk megpróbál lenyűgözni, és kifejti valamiről a véleményét, és mondjuk nem ámuldozva bólogatok, hanem mondjuk elmondom, hogy én mit gondolok.( És nem okoskodom, félreértés ne essék, csak beszélgetek, bár nem tudom, mit értünk itt okoskodáson. Ha valamire, amit mond, rácáfolok? )
De ez nem hiszem, hogy azt jelenti, nem szereti az "okos" nőket, inkább hogy ebben a megfelelési kényszeres szituban, amikor ő hódítani szeretne, és lenyűgözni, valahogy eszköztelenné válik. És ez persze részben az én hibám, mert valahogy nem bírom eljátszani legalább az elején, hogy én vagyok a naiv, aranyos, bájos lány, aki a delikvens minden szaván csüng, másrészt a férfié is, akinek olyan kevés az önbizalma, hogy úgy érzi, ezzel ő kisebb lesz a szituban (ami persze nem igaz).

És itt válaszolnám meg a fel nem tett kérdést, a másik oldalt. Mert amikor meg egy nő mondja, hogy "én intelligens férfit szeretnék", akkor arra gondolok: olyat, aki a fenti szituációban tovább tud lépni, meghallgat, mondjuk nem ért velem egyet, kifejti miért, én is meghallgatom, elgondolkodom, azon amit mondott és így tovább, a végén pedig úgy állunk fel az asztaltól, hogy mindketten egy remek beszélgetést folytattunk, jó érzéssel tölt el, hogy a másik is nyitott, tud érvelni, meghallgatja a másikat, és van közös érdeklődés is.
Most is az vagyok persze, hiszen ez adja a bájamat, de tény, hogy olyan mértékű már nem lesz - sem a báj, sem a naivitás -, mint frissdiplomásként. Akkor árad az emberből valami ellenállhatatlan, ragyogó enthuziazmus, ami párosulva sziklaszilárd irodai szkilljeivel (doksiba írás, prezentáció…..
AHC 2018.01.22 10:34:21
Azért érződik hogy rendesen ki van forgatva Szabó Péter összes mondata, miközben a cikk írója valószínűleg igen felületesen ismeri a munkásságát. Írom ezt úgy, hogy én magam sem értek egyet mindenben a hangoztatottakkal, és a hátamon feláll a szőr az amerikai stílusú minden happy rettenetesen túljátszott színpadias stílustól.
Amivel én nem tudok egyetérteni az a "szakíts meg minden kapcsolatot a negatív emberekkel" illetve az "én nem nézek híradót, mert lehúz " struccpolitika. Nem is fejtem ki miért, szerintem elég egyértelmű.

Viszont a cikkben felsorolt dolgok rettenetesen túlzóak, és kiragadva a szövegkörnyezetből bele vannak magyarázva dolgok. A lényege ugyanis nem az, hogy hárítsd a problémákat másokra, épp ellenkezőleg. Vedd észre, hogy a saját életedért és érzéseidért te vagy felelős, és a te dolgod változtatni az életeden. Koncentrálj a körülötted lévő jó dolgokra, és jobban fogod magad érezni. Egyébként ez nem forradalmi és egyedi gondolat, ha pszichológusok előadását megnézzük, ugyan ezeket mondják el, ugyan ezeket a technikákat is szokták javasolni.
Lefordítva:
„Hogy másoknak mi a véleménye rólam, ahhoz semmi közöm” =Ne azzal foglalkozz hogy ki mit gondol rólad, ne görcsölj rajta, mert úgy sem szerethet mindenki.
„Ami nem tetszik bennem, azt vizsgáld meg magadban...”= Az embereket az zavarja álltalában másokban, amit magukban is nehezen viselnek el. (A tükör törvénye)
„Nem számít, hogy mi volt eddig...”= Ne a múlton rágódj, koncentrálj a jövőre
Álomfogók, rózsák, koponyák és madár sziluettek... Gondolom mindenkinek ismerős a helyzet, ha más nem, akkor a strandról, hogy vannak olyan tetoválások, amik olyan gyakorisággal fellelhetők más embereken, hogy így azok már se nem érdekesek,pláne nem egyediek. Félreértés ne essék, nem szeretnék…..
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Sziasztok! Ma egy elég nagy tévhitet szeretnék ledönteni, ami nagyon sok mindenki fejében a mai napig tévesen rögzült.  Nők milliói a világ minden pontján, naponta órákat töltenek a tükör előtt sminkeléssel, illetve szépítkezéssel. Aki sminkeli magát, legalább egyszer már biztosan találkozott…..
Vajna Tímea nyitott egy fánkboltot, ami remek alkalom arra, hogy kiderüljön, egyáltalán nem kell politikai téma ahhoz, hogy a TV2 bizonyítsa, semmi sem olyan fontos nekik, mint a szervilizmus...
Ha már ez előző cikkben, kritikusan írtam a Férfiakról, gondoltam összeírom, hogy mi az én tapasztalatom, mit keresnek a mai 20-as, 30-as Nők egy Férfiben. A Lista távolról se teljes, a legfőbb ismérveket szedtem össze.   Céltudatos A mai Nő céltudatos. Tudja, hova akar…..
AHC 2016.09.15 13:14:12
@zZz: nekem már mondta pasi, hogy azért nem közeledett felém, mert jobban keresek mint ő, és azt is hallottam már, hogy túl önálló vagyok, vagy hogy legyünk csak barátok, mert ő a naivabb lányokat szereti. De persze te biztos jobban tudod.
AHC 2016.09.15 14:25:49
@zZz: Ez így igaz, azt írtam a "legtöbbjük" engem személy szerint így utasít vissza.
AHC 2016.09.15 20:41:10
Édes Istenem, csak nem gondolod, hogy ezzel házalok, hogy mim van? De mikor megkérdezik (kb. a második kérdés) "és hol laksz?" akkor nem szoktam hazudni. És mivel van saját lakásom, és fent tudom tartani, na meg az első kérdés miatt, "mit dolgozol?" elég hamar kiderül hogy nem minimál béren vagyok, hanem kb. átlag fizun (vagyis, aminek átlagnak kéne lennie). Az meg, hogy intelligens valaki elég hamar kiderül egy beszélgetés során, csak nem fogom magam butának tettetni. Gondolom az a hozzászólásom kimaradt, hogy nem én feltételezem ezeket az indokokat, hanem ezek jutottak vissza hozzám.

És ki kell hogy ábrándítsalak, volt nálam rosszabbul kereső párom, engem egyáltalán nem zavart, ellenben őt igen.
Ha a "legmaszkulinabb férfiakra" azokat érted, aki tudja kicsoda, és elfogadja önmagát, akkor igen, az ilyen férfiaknak van a legtöbb esélye a nőknél.

"Nem a férfi szerep lett bizonytalan, az már évezredek óta változatlan. " Hát épp ez az, hogy megváltozott, mert már nem csak egy fizuból élnek a háztartások, mert már sokkal több szerep jut a férfiaknak is a háztartásban és a gyereknevelésben. Átrendeződött a társadalom, amit maximum vannak akik nem képesek elfogadni..

"Udvarolni teljesen felesleges és amelyik férfi erre rájön, az utána nem is fecsérli rá az idejét." Az a férfi, aki nem tud udvarolni, vagy nem akar, a saját döntése, bár szerény véleményem szerint az csak róla mond el dolgokat, és ne panaszkodjon, hogy a mindenre kapható, null befektetéssel megkapható lányokra hajt, aztán jól kihasználják.
"Ha a nőnek bejön a pasas, akkor úgyis aláfekszik az első randin, akármit is csináljon, ha meg nem, akkor udvarolhat bárhogy, nem lesz belőle semmi. " Hát én nem, és ilyenkor meg megkapom, hogy mekkora ribanc ???? vagyok, hogy nem "fekszem alá" az első randin, és megy a fentebb említett könnyű prédára. Az ilyen meg is érdemli hogy nem talál normális barátnőt.

"szuperhímmel imádják a szexet, ezt a leszámítva a szex számukra csak eszköz, nem cél. " Pffffff.... Te ezt honnan szülted ember??? Vagy nő vagy? Ki kell ábrándítsalak, eszetlen nagy baromság.

Hát ez a hozzászólásod mindent elárul: "Óh, micsoda kihívások lehetnek a modern nő életében! :D Egymaga el kell tudni döntenie, hogy rózsaszín vagy magenta műkörmöt csináltassonon :D Beszélgetésre a barátnők valók, nem a férfiak."
Ez már olyan színvonalul aluli unintelligens, gyomorforgató megnyilvánulás, hogy mást nem is fűznék hozzá: légy boldog a jobb kezeddel.
Mint nő, bizonyára te is sokat szenvedsz a melltartó fogságában és igazán bosszantó, ha még esztétikailag is belerondít az outfitünkbe. Vannak pántnélküli melltatók, de a hátsó pánt mindig ott virít, pedig egy kivágott ruhánál az ronda. (Oké, ízlés dolga. Szóval, ha neked tetszik, akkor lapozz egy…..
AHC 2016.08.19 15:18:29
@Nancsi: szerintem ritka ronda, ha kivágott hátú ruhánál látszik a melltartó. Ráadásul nekem végig van tetoválva a gerincem, és pont ezért akartam hátul kivágott felsőket hordani úgy, hogy a pánt ne rondítson bele a látványba. Az én mellméretemnél a melltartó nélküliség nem opció. Úgyhogy nekem hasznos ez a megoldás.
El sem hiszem, hogy ezt itt most le kell írnom, hiszen kétszer is volt szerencsém találkozni a sorozatban Aaron Hotchner ügynököt alakító színésszel, és egy nagyon kellemes modorú, higgadt, értelmes faszinak tűnt, akit elképesztően idióta újságírói kérdések sem tudtak kizökkenteni sztoikus…..
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
Te is azt gondolod, hogy romantikus a vendéglátásban dolgozni? Csak a napfény, a pálmafák és a tengerpart? Akkor mutatunk pár vicces vendéget, akik kétségkívül némi izgalmat visznek a természeti adottságok egyhangúságába.  A Holiday Complaints nevű Twitter oldal csodás panaszokkal rukkolt elő így…..
Az már szinte magától értetődő, hogy a klasszikus mesék élőszereplősítése addig fog folytatódni, amíg ezzel pénzt lehet kisajtolni a(z annyira nem is) gyanútlan nézőkből, de A dzsungel könyve ebből a szempontól is kuriózumnak számít, ugyanis a jelenlegi Disney-verzió mellé 2018-ban kapunk még egyet…..
AHC 2016.04.20 19:56:01
@The Man Who Laughs: De a Gigantopithecus kb. 100 ezer éve kihalt. Értem én hogy mese, de lehetnének következetesek.
Cersei inkább az erőszakot választja, Sansa most már a nagyfiúk között játszik, Ser Davos pedig kardot ránt. Csak pár apró részlet az első rendes Trónok harca-előzetesből, amit a hatodik évadhoz készítettek. Ez az évad azért is fontos, mert előbb jön ki, mint a már nagyon várt hatodik regény, így…..
Te is futottál már bele hamisított luxustermékbe? Nos, sajnálatos módon ez a parfümökkel sincs máshogy, ráadásul a kémiai és egyéb összetevők miatt sokkal nagyobb kockázata van, mint egy kamu Michael Kors táskának... Egy kevésbé feszegetett, de sokak által (sajnos) tapasztalt téma - Miről ismerheted…..
Egyetlen ember napja sem telik el úgy, hogy ne váltott volna egyetlen szót sem valakivel, ne mesélt volna el egy új sztorit, vagy ne hallgatott volna meg egyet, amiről aztán elmondja a véleményét. Bárhova megyünk, számíthatunk arra, hogy beszélgetünk majd valakivel. Ez az élet rendje, elvégre társas…..