Regisztráció Blogot indítok
Adatok
00101010

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
Az utóbbi hetekben nehezen lehetett olyan biztonságpolitikai és/vagy titkosszolgálati szakértői nyilatkozatra bukkanni, vagy a terrorhelyzettel foglalkozó cikket olvasni, amelyben ne fordulna elő a bűvös HUMINT betűszó. Jó esetben meg is magyarázzák (még ennél is jobb esetben helyesen), hogy mit is…..
Az orosz hadsereg egyik gyártója, az Elektromashina JSC nyilvánosságra hozta, hogy ipari 3D nyomtatót is használ a következőgenerációs harci járművek egyikéhez, az Armata tankhoz. Amikor tavaly a T-14 Armatát meglátták egy moszkvai utcai bemutatón a Vörös tér környékén,…..
Bear Gryllsnek van egy olyan műsora a Discoveryn, amiben celebeket visz el magával mérsékelten veszélyes túlélőtúrákra, és rajtuk keresztül mutatja be a szakma alapfogásait. Ez azért jó, mert a tévé előtt ülve az emberből önkéntelenül kiszakad, hogy ha Ben Stiller nem hal meg egy ilyenen, akkor ő…..
Vajon mi lehet a közös egy madár és egy élelmiszergyár között, vetődhet fel a kérdés. Első blikkre semmi, ám a haditechnika iránt érdeklődők talán már megtapasztalhatták, hogy a fegyverek „névadói” előszeretettel adnak félrevezető fedőneveket a saját eszközökre, míg…..
00101010 2016.01.11 05:18:24
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
Az ENSZ 70. Közgyűlésén Putyin végre mindenki előtt megmondhatta a magáét: nem szeretne Líbiához hasonló összeomlást látni Szíriában, az orosz-ukrán konfliktus kapcsán pedig érzékeltette, hogy az ottani történéseknek semmi helye a globális agendákban, lévén egy elszigetelt…..
Sokan nem hitték, hogy megtörténhet, tegnap mégis valóssággá vált: a brit Munkáspárt következő elnöke egy régi vágású szocialista politikus, Jeremy Corbyn lett. Az európai baloldal megújulásáért kesergő helyi és kontinentális médiumok, köztük a hazai Kettős Mérce,…..
Folytatódik a Kirovok ismertetése, ezúttal a fegyverzettel és a tűzvezető rendszerekkel. Mivel a név kötelez ("techstory"), igyekeztem kiemelni néhány rendszer működésének érdekesebb elemeit, részleteit. Sajnos az orosz források ellentmondásai, a minden rendszerre jellemző számos elnevezés, valamint…..
00101010 2015.09.01 01:22:44
@Wildhunt: Ja hogy egy orosz konzervgyári munkást tisztelhetünk benned? :)
00101010 2015.09.01 15:17:09
@Wildhunt: valszeg igazad van, ekkora buta általánosítást én is csak egy zöldségből nézek ki.