Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ASRM

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak némi ijesztgetésre futotta a kicsiktől, az Inter nem is csinálta össze magát a Chievo ellen, a Roma bajnoki címéért viszont komolyan aggódhatott az Olympico 60 ezres népe. A kicsik végül nem döntöttek semmiről, illetve csak arról, hogy az utolsó fordulóban hirdetünk bajnokot…..
ASRM 2010.05.12 15:53:12
@drani: Azzal szerintem sincs baj, ha vki egyéni elképzelést erőltet, de konkrétan a braziloknál, csak a rómás vonalról megemlékezve, felmerül a kérdés, hogy mit keres ott Baptista, aki a Rómában se nagyon játszik és kapus poszton miért Donira esett a választás, aki nem is véd bajnokin, szemben Sergio-val, aki stabil kezdő és jó formában véd. Ezek még akkor is megmagyarázhatatlan dolgok, ha elfogadom az egyéni elképzelés létjogosultságát és ez csak a rómás vonal.
Az olaszoknál viszont, azon túl, hogy Lippi beleszeretett saját szobrába, felmerül a kérdés, hogy lényegesen jobbat ki lehetett volna-e hozni ebből vagy tényleg ennyire középszerű az alapanyag. Szerintem az utóbbi, az olaszok mintha a kis országok problémájával küzdenének, kiöregedett egy jó generáció, de nem jön a következő.
Az utolsó komoly akadály, amit az Inter és a bajnoki cím között volt, fogta magát, és ledőlt magától, most már a Chievo-Siena kettősben bízhatnak csak Rómában. A Roma is nehéz meccset tudott le, és - őszintén szólva - nem várt eredménnyel hozta a parmai túrát, én például…..
ASRM 2010.05.05 16:59:32
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Több ezer laziale lesz ma a soraitok között, nektek és veletek drukkolva, forza Inter! "

Ja hogy ők nem csak a saját meccseiken drukkolnak az Internek? Döbbenet.
ASRM 2010.05.07 15:45:07
Közben Balotelli is nyilatkozott az ügyben, azt elismerte, hogy beszélgetett Tottival meccs közben, de ő csak ennyit mondott saját bevallása szerint: "Ne rugdoss már, ne légy gyerekes. Csak a futball nevű játékot játsszuk, semmi többet". www.football-italia.net/may7h.html Aztán Totti állítólag rasszista megjegyzéseset tett rá (ezt mondjuk el tudom képzelni róla sajnos).
Végül Totti tette amit tett. Elég nagy köcsögség volt, igazi szobordöntögető mutatvány, viszont azt se gondolom, hogy belelátok abba, hogy miért is tette, ehhez már tényleg Uri Geller képessége kellene, szerencsére vannak köztünk itt néhányan aki bírják ezt a képességet és elmagyarázzák nekünk tudatlanoknak.
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
ASRM 2010.04.11 15:28:24
@popp: én már nem is bánom, hogy jövőre nem náluk lesznek az olasz meccsek
Tavaly azért nyavalyogtunk, mert unalmas volt a bajnokság. Idén sem rágjuk le a körmünket, mert az Intert valószínűleg senki nem fogja utolérni, de a második helyen egymást előzgetők, és a középmezőny tömörsége miatt eszünkben sincs leszólni a Serie A aktuális szezonját.…..
ASRM 2010.02.11 15:28:50
@popp: Amit a Roma kezdőjének erősségéről írtál, azzal egyetértek. Ugyanakkor pont Ranierinél érzem azt, hogy minimalizálni tudja a kulcsjátékosok sérüléseiből adódó problémákat, nála sokkal inkább 11 robot játszik sztem, mint mondjuk Spallettinél. A csereemberek egészen jól teljesítenek (Menezt kivéve, na jó Baptista még ekézhető bőven).
A győzelmi/veretlenségi sorozat meg nyilván véget fog érni hamarosan, senki nem várja, hogy ez sokáig tartható. És annyira azért nem kell magyarázkodni, hogy becsúszott két szerencsés győzelem ezek közé, mert ha összeszámolnánk, hogy korábban meg mennyi pontot veszett el a csapat sztem érdemtelenül, akkor még mindig minuszban vagyunk (pl. első néhány fordulóban Genoa, Palermo ellen, aztán Milan, legujóbb Cagliari).
Tovább nő a különbség az Inter és a Milan között, és az élmezőny is tömörebb lesz a hétvégi olasz forduló után. A nagyok fél szeme már a nemzetközi kupameccseken csüng, senki nem fogja megszórni ellenfelét, sőt az élmezőnyben alig lesz, aki nyerni tud. Az Inter és a…..
ASRM 2010.02.09 11:00:44
@Gabez: A mákföld vásárlással egyet kell értenem sajnos, a Fio ellen mindenképp, szerintem rossz duma ez a nagycsapat mentalitás. Mint ahogy rossz duma pl. az Inter esetében is, amikor mákkal nyernek egy meccset.
Ranieri engem továbbra sem győzött meg, illetve védekezni nagyon megtanultunk, de úgy tűnik, hogy a támadójáték kárára. Bár az jó benne, hogy akár Tottit is le meri cserélni, ha arra van szükség, ez hiányzott a kopaszból.
Ha a zergebaszó hideg nem is erről árulkodik, beköszöntött a tavasz. A 20. játéknaptól kezdődően már a visszavágókra fenekedik a Serie A mezőnye, ha már egyéb komoly izgalmat nem tartogat az első tavaszi játéknap. Szegény Siena újra a San Siróban találja magát, és a múlt…..
ASRM 2010.01.18 15:43:45
@ericcartmen: A játék tudatos, mentálisan erős a csapat, ez kétségtelen, én sem vitatom. De attól még, hogy tudatos, nem szépségdíjas, legalábbis Spaletta időszakához képest. A 16-os előtti fal tényleg nagyon masszív lett, imponáló, hogy mennyire meg van ez a terület szervezve. Ugyanakkor a támadójátékunk szerintem sablonos és Tonival egyre sablonosabb lesz. De nem mondom, hogy nem jó nézni, mert az eredményes játékot jó nézni, de még jobb a tetszetős+eredményes játékot nézni, ez így talán telhetetlenség, de pl. a Milan-nál pont vmi ilyen van kibontakozóban.
Menez jogosan padozik jelenleg sztem is, sokkal többet kellene nyújtania ahhoz, hogy jelenleg beférjen, én csak azt mondom, hogy ez sztem edzői feladat is lenne, ez lenne az igazi edzői feladat, őt megfelelően motiválni, mert az látható, hogy a csávóban nagyon sok van. És ha tudná konzisztensen hozni azt, ami benne van, akkor nyilván meglenne a helye is a csapatban.
Függetlenül Menez pozíciójától egyébként, én annak nagyon örülök, hogy Taddei újra játszik, egyre több önbizalommal, sztem ha valaki, akkor ő képes stabilitást vinni a csapatba, pláne amíg jobb hátsó pozícióban nincs megnyugtató megoldás. Ráadásul ő mindig nagy akarattal tolja, a kopasznál is alapember tudott lenni.
Az olasz futball 2009-es esztendejének leírására nem kell sokáig keresgélni a megfelelő szót: rohadt unalmas volt. Az eleje még talán nem is annyira, de a tavasz már gyenge formában levő, Európában jobbára hülyére vert, sorsukba belenyugodott csapatok labdatoszogatását hozta. Jó…..
ASRM 2010.01.05 14:25:27
@giacinto: 'Mancinit talán elviszi az OM és teljes az öröm Milánóban.'
Azért lehet, hogy nem lesz teljes az öröm, ha igaz, hogy Baptistára ajánlatot akar adni az Inter. De gyanús azért, hogy nem lesz nekünk ekkora szerencsénk.
A rangadókat a hazai pályán játszók húzták be, az Inter második vereségét ellensúlyozva a Siena második győzelmét szerezte, a Milan pedig 13 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát. Kicsit összerázódott az eleje, de a középmezőny nem akart szétszakadni  a 15.…..
ASRM 2009.12.14 11:57:30
@ericcartmen: azért azt vitatnám, hogy Cichinho jobban védekezik mint Taddei, soha nem a megbízható védőmunkájáért szerettük sztem; sőt megkockáztatom, hogy Motta sem; nagy tehetségnek van kikiáltva, de jónéhány komoly védelmi hibát követett már el nem túl hosszú rómás pályafutása alatt; az viszont igaz, hogy Taddei előre játékban már nem a régi labdalevevő csel ide vagy oda; szóval sztem egyelőre nincs tuti megoldás a jobb oldalon, de lehet, hogy a folyamatos harc a kezdőbe kerülésért jótékony hatással lesz
Milánó mindkét fele a hajrában döntötte el saját meccsét, és  már ők ketten vezetik a Serie A-t. A Milan ugyanis átugrotta a mostanában önmagát mindnekinek átugrásra kínáló Juventust, ahol lassan, egyelőre alig észrevehetően megindult a kispad Ciro Ferrara alatt. A…..
ASRM 2009.12.02 11:41:41
"@dino vercotti: Nem kéne ezen ennyit rugózni, mert vannak ennél komolyabb gondok is, de ha már a legolvasottabb magyar hírportálról beszélünk, akkor legyünk egy picit igényesek, nézzünk utána a dolgoknak."
Nem mennék ebbe mélyebben bele, de az olvasottság nem nagyon függ össze az igényességgel, vagy legalábbis nem ugyanabba az irányba (Blikk stb.) Az Index ilyen szempontból az internetes Blikk, sokat nem várhatunk tőle.
Elérkezett a playoff visszavágó fordulója, ami a nemzetek közti futballversengésben talán a legizgalmasabb fázis a VB-k és EB-k egyenes kieséses szakaszai után. Eléggé ánlájkli, hogy további vébéújoncok jussanak ki a tornára, de mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, minden…..
ASRM 2009.11.19 16:01:50
@szferi: 2002-ben kijutottak a vb-re - azóta se vb se eb-, a 2002-es csapatból szerinted mennyien játszanak a mostaniban? Mi köze a mostani sikerüknek ahhoz, hogy egy teljesen más összetételű csapattal 2002-ben kijutottak a vb-re? A 2002-es, teljesen más csapattal elért sikerük mutatja, hogy jobb a mostani csapatuk, mint a mi mostani csapatunk? ez meredek
ASRM 2009.11.19 16:33:44
@szferi: már bocs, de én egy szóval se mondtam, hogy jobbak vagyunk a szlovéneknél, azt gondolom hogy rosszabbak se; te viszont egyértelműen jobbaknak tartod őket, csak hogy a kiinduló helyzetet tisztázzuk; az ilyen, kis csúsztatásokkal teli érveléseid miatt most már tényleg "nem fárasztom tovább az agyam" ebben a témában, te is kíméld a tiédet
ASRM 2009.11.19 17:27:57
@szferi: utoljára: nem a 8-10 évvel ezelőtti szlovén sikerekról volt szó, hanem a mostani válogatottjukról és a mi mostani válogatottunkról; a 8-10 évvel ezelőtti válogatottjuk sikere semmit nem mond arról, hogy a mostani válogatottjuk jobb-e vagy sem, mint a miénk most, játékosállományban nincs kontinuitás; volt egy sorsolásuk, könnyebb, mint a miénk, ez alapján nem gondolom, hogy jobbak; világranglistás hely alapján ott vagyunk, ahol ők; játékosállományt felfedezve sem vélek felfedezni nagy különbséget;
pont a szlovének oroszok elleni sikerük mutatja, hogy adott pillanatban szart se ér a közelmúltbeli teljesítmény, abból nem lehet megmondani, hogy melyik csapat a jobb a jelen helyzetben.
Na én mára tényleg befejeztem.
Ilyen márpedig nincs, ez nem történhet meg. Hova futottál, Halmosi; miért nem lőtted el, Gerzson; fújtad volna le, te varnyú; Tímár, a jóisten megáldjon, mire gondoltál, fiam; Babos, Gabikám, hát miért nem fogtad meg inkább? A káosz-mozaik összeállt, mi pedig megsemmisültünk,…..
ASRM 2009.09.06 16:06:02
@neeskens: Jól van, tartalékosak voltunk, de azért ezt sem érzem akkora különbségnek.
Nem gondolom azt, hogy az akarással volt a baj, én még Hajnalról is feltételezem, hogy maximálisan akarta a sikert.
Én azt érzem, hogy ha itthon kell 40 ezer ember előtt jól játszani tétmeccsen, akkor begörcsölünk, beszarunk. Nem tudom miért van ez, illetve sejtem, de ha a szurkolók tényleg ennyire frusztrálják a csapatot, akkor én inkább legközelebb otthon maradok. Pedig általában nem.
Minden posztnak megvan a maga karaktere, amihez az ott játszó labdarúgó akarva-akaratlanul is, de idomul. Természetesen a védők sem születnek kapákkal, kaszákkal a kezükben, ám aztán amolyan fordított törzsfejlődésen mennek keresztül. Minden védőjátékos életében…..
ASRM 2009.09.02 14:57:00
@sh4d0w: ezt a módszert állítólag a Verebes féle MTK védői alkalmazták néha
Létrejött a talán leginkább várt BL döntő, melyen elsősorban nem is a Barcelona és a Manchester United, hanem a futball két legmeghatározóbb fejlődési irányának csúcsképviselője játszik majd. All-around atléták a labdaszerelmesek ellen. A két – bizonyos szempontból…..
ASRM 2009.05.08 15:19:46
@SamS: az olaszok elég sikeresek voltak anno azzal a stílussal, valószínűleg az angolok is kiegyeznek ezzel
ASRM 2009.05.08 15:37:21
@little_red_devil_on_board: nem láttam ezeket a meccseket, de valószínűleg a szabályt erősítő kivételek, persze azt szerintem mindig érdemes észben tartani, hogy ezek (a Heinrich által is alkalmazott) általánosítások mindig tartalmaznak egy jó nagy adag baromságot.
Szánalmasnak meg azért gondolom a PL NHL-esítési próbálkozását, mert ezek a futballisták egyszerűen nem arra vannak szocializálva, mint a hokisok, az angol bajnokságban játszók sem, a futball nem is erre való. (C Ronaldo-t lehetne mondjuk szélsőséges példaként felhozni erre, de a többiek is jóval közelebb vannak hozzá, mint mondjuk az NHL-ben játszó hokisokhoz.)
Nyugodt hét elé néz a Serie A, legalábbis ami a párosításokat illeti, bár tapasztalatunk szerint a válogatottak miatti szünetek után a kiscsapatok (akiket ugyebár kevésbé érintenek a nemzeti csapatok tusakodásai) rendszeresen alárúgnak egy komolyat az óvatlanul közelítő…..
Egy olasz arc lassan kezdi elérni azt a népszerűséget, amelyiket korábban Baggio, Collina, Cannavaro, Gattuso, Totti elért. Az illető nem tud gólt rúgni, nem is azért szeretjük, mert a pályán hagyja szívét, nem is azért, mert nagyon olasz, meg remek toszhán beszédét sem hallhatjuk…..
Az Inter és a Juve egészen jól vette a BL-kiesés okozta traumát, a Roma már kevésbé, és a Milan sem azért hányta kardélre a Sienát, mert nem tettek magasról az UEFA-kupára. A rómaiakat pont az a Sampdoria tartóztatta fel egy döntetlen erejéig, melyben élete legkulturáltabb…..
ASRM 2009.03.17 16:56:30
@pote: Sok mindent lehet olvasni a Roma anyagi helyzetéről, de külső szemlélőként szerintem nem igazán lehet belelátni a részletekbe. 1 év kihagyást én még nem tartanék tragédiának, feltéve, hogy sikerül a csapat nagy részét együtt tartani, mert akkor egy év alatt vissza lehetne jönni. Minőségi játékosokra persze mindig van igény, de szerintem a mostani gazdasági válság sok nagy csapatot meg fog érinteni valamilyen szinten és emiatt talán kisebb lesz a kereslet (=játékosmozgás).
ASRM 2009.03.17 17:02:23
@popp: Legfeljebb megszabadulunk néhány nehezéktől is :) (Baptista, AA)
Amikor azt mondja az ember, hogy még van hátra az Internek egy csomó nehéz meccse, akkor az olyanokra gondol, mint a Roma elleni. Komolyan. Aztán persze rápillant a vendégek védelmére, majd felidézi az őszi 0-4-et, és lemondóan legyintve inkább a Cagliari-Torinót kezdi nézni. Pedig a…..
ASRM 2009.03.02 16:45:12
@Gabez: Jó nézni ezt a folyamatos sírást. Nyilván a Roma tegnap sokkal jobb volt, de amúgy sokkal töketlenebb is. Egy ilyen szépen megnyert meccset a bíróra fogni...
Nem nagyon emlékszem azokra az ordító Inter helyzetekre, amik alapján egyébként 1:3 után újra visszajöhettek volna a meccsbe, te igen? Maicon ötvenhatodik rossz beívelését én nem nevezném nagy helyzetnek, semmilyen helyzetnek nem nevezném. Nekem úgy rémlik, hogy az Inter tegnap két helyzetből elért három gólt. Nem sok csapatnak sikerül ilyesmi, őket aztán nem lehet töketlenséggel vádolni.

Vágjunk a közepébe: Gianni Agnelli halálának 6. évfordulóján imádott klubjának jelenlegi elnöke azt nyilatkozta: Gianni szerette volna a mostani csapatot. Szerintünk meg nem. Egyszerűen azért, mert ezen a Juventuson kis túlzással rohadtul nincs mit szeretni. A játékuk tudatossága…..
ASRM 2009.01.30 15:20:11
@calcio_di_rigore: ericcartmen arra célzott, hogy a minimum az, hogy Juve szurkoló ilyenkor visszafogja magát és tartózkodik az ilyen megnyilvánulásoktól. Nem mondom, hogy nem értek egyet vele.
Hivatalosan is letudtuk 2008-at. A zergebaszó hideg ellenére átlépünk a 2009-es tavaszi szezonba, amit úgy fogunk emlegeteni, mint azt az évet, amikor… negyedszer nyer zsinórban az Inter? A masszív semmi zseniális ragozásával is odaér a Juventus? A Milanban tobzódó zsenialitás…..