Regisztráció Blogot indítok
Adatok
subitron

62 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1970. egy hideg februári napján, a 15 éves Alekszej Pazsitnov eltörte a lábát. Fekvőgipszet kapott, az orvosok pedig három hónapra a lakásuk fogságába száműzték. Hogy segítsen neki megbirkózni az unalommal, egyik barátja matematika rejtvényekkel halmozta el...
Húsz évvel ezelőtt a Winamp volt a jövő. Mára egy távoli emlék. De mi történt?..
                                      kép: imdb   "Egy lépést se, vagy kinyírom a nyuszit!" - Cyrus Igazi klasszikus akciófilm a 90-es évekből. Johhny-23 (Denny Trejo), Cyrus, a Vírus (John Malkovich), Nathan "Gyémánt Kutya" (Ving Rhames), és persze Cameron Poe (Nicholas Cage). A kis rózsaszín…..
   Az IMDB legmagasabban értékelt sorozatai között üdvözölhetjük az HBO miniszériáját, a Csernobilt. A közös HBO/Sky produkció komoly részletességgel mutatja be a csernobili atomerőmű 4. reaktorának robbanását, ami szinte felfoghatatlan környezeti katasztrófát okozott, és gyorsította a…..
A bejegyzés megtekintése az Instagramon Alex Gross (@artofalexgross) által megosztott bejegyzés, Máj 16., 2019, időpont: 9:08 (PDT időzóna szerint)   A leginkább pop-szürrealista munkáiról ismert Los Angeles-i Alex Gross  olyan problémákkal foglalkozik, mint a globalizáció,…..
Használt mosógépalkatrész, elektromos vezeték, csupa olyan eszköz, ami nálad talán a szemétben végzi. Nem úgy Nikolas Bigotnál, aki Niko Photographisme álnéven készít amatőr fotókat. A bejegyzés megtekintése az Instagramon @therobotnextdoorproject által megosztott…..
A bejegyzés megtekintése az Instagramon Jake Merten (@lookatart) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2018, időpont: 1:30 (PDT időzóna szerint)   Jake - művésznevén lookatart - Chicagoban született és nőtt fel. Gyerekként képregényeket és animeket rajzolt. Míg az osztálytársaim…..
  Mau Lencinas 1991-ben született Argentínában. Egyedülálló képei picit olyanok, mintha a japán anime keveredne a 90-es évek divatjával. Ami nem meglepő, hisz egyik példaképének az Akira alkotóját, Katsuhiro Otomot tartja. A bejegyzés megtekintése az Instagramon 199HATES…..
Jean-Claude Van Damme számára az 1988-as Véres játék hozta meg a várva várt sikert. Először játszhatott főszerepet, és megmutathatta harcművészeti tudását. Egy évvel később érkezett a Kickboxer, ami hasonlóan az előzőhöz mára kultikussá vált. Itt az ideje, hogy összeeresszük a két ikonikus…..
Üveges tekintet, mosolygó arc, mozdulatlan test. Három jellegzetesség, ami azonnal beugrik egy játékbabáról. Teljesen hétköznapi ismertetőjegyek, bár valakire már önmagukban a frászt hozzák. Viszont ha mindezt megbolondítják némi horrorfilmes környezettel, na akkor aztán jöhet a pelenka. Lássuk,…..
A hírnév sok embert megváltoztat, és gyakran barátságokat is tönkretesz. Az alábbi listán szereplő hírességek azonban kiállták ezt a próbát, legtöbbjük megismerkedése pedig egészen gyerekkorukra nyúlik vissza...
 A hatvanas években egy új technológia örökre megváltoztatta a filmzenét. Úgy hívták  szintetizátor...
 Az 1987-es film a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, habár 31 évvel ezelőtt senki sem jósolta volna meg, hogy ekkora sikert fog aratni. Sőt, a forgatás ideje alatt a stáb többször olyan nehézségekbe ütközött, ami kis híján meghiúsította a filmet...
A Powerpuff Girls (Pindúr Pandúrok) a Cartoon Network egyik legnépszerűbb sorozata volt. Craig McCracken eredeti szériája 1998-tól 2005-ig hat évadot élt meg. Annak ellenére, hogy gyerekeknek készült rengeteg olyan poént tartalmazott, amit csak felnőttek érthettek meg. Akadt néhány olyan alkalom is,…..
A tizedik Arany Málna-gálán a A bosszú börtönében, A karate kölyök 3., Star Trek V., Ágyúgolyó futam 3. és az Országúti diszkó szálltak ringbe a legrosszabb film kategória díjáért. A trófeát végül a William Shatner rendezte Űrszekerek vihette haza, de az Országúti diszkót sem jelölték hiába...
A nyolcvanas éveken kívül van más is, ami összeköti az 1986-os egész estés Transformers rajzfilmet, Jean-Claude Van Damme két kultikus harcművész moziját (Véres játék, Kickboxer), és Charlie Sheen Száguldó bosszúját. Őt úgy hívják, hogy Stan Bush...
Egy-egy ikonikus filmkaraktert el sem tudnánk képzelni napszemüveg nélkül. Gondoljunk csak Maverickre a Top Gunból vagy Stallonera a Cobraból. A stílusos kiegészítő gyakorlatilag a védjegyükké vált. Következzen két márka rövid történeti áttekintése, amik a nyolcvanas évek kultfilmjeiben…..
A legtöbb modern széria már nem fektet annyi energiát a főcímdalokba, mint harminc évvel ezelőtt, pedig ez is fontos eleme egy sorozatnak. Emlékezzünk csak a Knight Rider fülbemászó dallamaira vagy Tom Selleck kultikus sorozatára. A mai napig szívesen idézzük fel ezeket a sorozat főcímeket, és…..
subitron 2018.05.04 09:52:19
@Void Bunkoid: Már olvashatod is :)
Az előző posztban összeszedtem néhány jól sikerült filmsorozat főcímet a nyolcvanas évekből, de nem mehetünk el szó nélkül  a következő évtized mellett sem. Olyan kultikus darabok születtek, mint az X-Akták vagy a Twin Peaks, de akinek jobban húzott a szíve a tini drámák felé, annak a Beverly Hills…..
Mi kell ahhoz, hogy valaki egyszerű rossz fiúból fő gonosz legyen? Az ambíció és, hogy képes legyen előre gondolkozni mindenképp elengedhetetlen. De ha gazemberünk egy géniusz és a kellő elszántság is meg van benne, akkor miért vall mindig kudarcot? Igen. A hiba az ördögi tervben keresendő, ami…..
GourmetNoise Mortal Kombat 2018.04.18 15:45:02
  Ezúttal a legnépszerűbb verekedős játék filmadaptációját, az 1995-ös Mortal Kombat-ot kölcsönöztem ki a virtuális tékából. Videótéka rovat 3. rész...
subitron 2018.04.19 17:38:50
@zokogjatok: Az MK 2-ben az egyik pályán látható, hogy ki vannak láncolva Shao Khan mellé.
subitron 2018.04.19 17:39:55
@Bobby Newmark: Persze, hogy gagyi, de épp azért jó.
A Flashdance 2018. április 15-én ünnepli 35. szülinapját. Mindannyian ismerjük Alex Owens (Jennifer Beals) történetét, aki nappal hegesztőként, éjszaka pedig táncosként dolgozott, de arról álmodott, hogy balett táncos legyen. De milyen örökséget hagyott ránk ez a mozi, ami letaszította a trónról…..
Ha saját laboratóriumod valószínűleg nem is volt gyerekkorodban, de egy testvér, akivel civakodhattál azért könnyen előfordulhatott. Biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárult a Dexter laboratóriuma népszerűségéhez, hisz azon kívül, hogy kölyökként minden fiú álmodozott egy titkos búvóhelyről, ahol…..
Aki 2000. és 2007. között nyomon követte az itthoni Cartoon Network műsorait, biztosan találkozott Bátorral, a rózsaszín, nagy szemű kutyával...
Csokinyulak szemeznek veled már hetek óta a boltok polcairól? A pokolba kívánod az egész ünnepet? Akkor az alábbi kilenc film közül biztosan megtalálod a neked megfelelőt. A nyulak így vagy úgy ezekben a mozikban is megjelennek, de az aranyos tapsifüleseket ne itt keresd!   Donnie Darko…..