Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bijancska

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is emlékszem utoljára mikor fogott meg engem ennyire egy könyv. Szóval bátran kijelenthetem, hogy az idei olvasásaim legjobbja Anna Cima Tokióban ébredek című regénye! Rögtön ment is a kedvenc könyveim közé. Hiszen nem csak a történet, hanem maga a szöveg is igényes, lendületes és fiatalos.…..
bijancska 2020.09.09 12:12:00
@BogiBendi: Kedves BogiBendi! Teljesen jogos felvetés. Hálásn köszönöm az észrevételedet. Azonnal pótlom a többi posztomnál is és később is figyelek erre! Remélem ettől függetlenül tetszett az írás. :)
Bijancska Jodi Taylor: Semmi lány 2020.09.06 12:51:29
„ – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény nagyon tetszett. Szerintem C. S. Lewis nagyon jó író. De van egy hibája. Nincsenek vicces dolgok a regényeiben. – ebben teljesen igazad van – helyeselt Czukor kisasszony. – És Tolkien bácsi könyvein se nagyon lehet nevetni. – Szerinted a…..
Számos olyan dolog történik egy-egy ember életében, amelyet nehezen dolgoz fel magában akár évtizedekkel később is. Ezeket a dolgokat pedig minél tovább tartjuk a kezünkben, annál fájdalmasabbá válnak. Ezt a hasonlatot a napokban hallottam a Pick Up Limes nevű csatornán, miszerint ha kinyújtott…..
Ez pedig nem tartalmaz cselekményleírást.  A családokat foglalkoztató mindennapos problémákat nem feltétlenül vesszük észre külső szemmel. Mindig hajlamos az ember önostorozásra, hogy ez csak velem történhet meg, ilyen máshol nincs. A Kis tüzek mindenütt című könyvben Celeste Ng (ford. Dudik…..
Bijancska Anne, E-vel a végén! 2020.07.16 14:37:17
Vigyázat, cselekményleírást tartalmaz! Amikor az erőltetett politikai korrektségről beszélnek, nekem az új Anne adaptáció jut először az eszembe. Talán nem egyértelmű, hogy miért, és nyilván ráfért a történetre a vérfrissítés, de túl sok adalékot adtak egy, már megszeretett történethez. Röviden:…..
Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek (ford. Csonka Ágnes) c. könyvével először akkor találkoztam, amikor felkerültem molyra és kicsit aktívabban kezdtem el blogokat és vlogokat követni. Mindenkinek nagyon tetszett, de valamiért átfogó képet nem kaptam a könyvről. Hiába olvastam a molyos…..
  Ez egyáltalán nem az a fajta könyv, amit olvasni szoktam. Hirtelen nem is tudom eldönteni miért, mert ha jól belegondolok, nagyon sok könyv ilyen elmélázgatós, filozofálgatós, tele cselekvésképtelen szereplővel, akik keresik az élet esszenciáját. Ezekkel mindannyian találkoztunk, de talán az sem…..
Bijancska Újrakezdés 2020.06.28 19:08:01
Ha négy hónapja azt mondják, hogy én újra blogolni fogok, akkor valószínűleg kinevettem volna az illetőt. Erre most itt vagyok, és fejben még csak vázlatosan, de arra a döntésre jutottam, hogy megosszam az olvasásélményeimet valahol. Az elmúlt időszak nagyban hozzásegített a várólistámmal való…..