Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ceruza Peter

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kósa Brigi Tűpénz 2020.04.20 12:55:16
Az úgy kezdődött, hogy elmentem, még a vírus előtt egy barátnőmhöz, aki rendelt tőlem az unokáinak horgolt kokárdát. Amikor fizetett, akkor elővett egy régi, fekete, műanyag kasszát, az online pénztárgépek előtti időből, amiben felül volt az apró pénz, alatta meg a papír, és azt mondta a kokárdát a…..
Pár hónappal ezelőtt olvashattátok Juditék történetét, akik egészen furcsa kacskaringóval jutottak el Las Vegasig. Az akkori poszt inkább az útjukról, mint a városról szólt, meg is kértem, hogy írjon arról, milyen az élet az egyik leginkább ikonikus, ugyanakkor talán leginkább…..
Nem kis lelkierő kell ahhoz, hogy az ember (nem kevés tipródás után) egyszer fogja magát és nekiinduljon az álmai megvalósításának. Különösen megnehezíti a dolgot, ha ehhez olyan messzire kell menni, amilyen messzire Kriszta ment. De összeszedte minden bátorságát és belevágott.…..
A bolgár virágkötő csaj, a mosodás Józsika, a marokkói konyhafőnök – nem, nem egy Rejtő-regény szereplői ők, hanem Ütvefúró kollégái és ismerősei, akikkel időről-időre buliznak egyet „Aprajafalván“. Szóval a posztból kiderül, azért nem csak a magyar vigad sírva,…..
Szokatlan témák, szokatlanul érdekes nőkkel. De ha mégis hallottál már prostikról, akik egy kis marketinggel felfuttatják az üzletüket, vagy éppen 70-es éveikben járó nagymamákról, akik megalkotják a korosztályukhoz illő vibrátort start up vállalkozásként, akkor ne is olvass tovább, mert biztosan…..
Az első hosztom Portóban egy 70 éves bácsi volt. 3500 vendéget hosztolt 10 év alatt. Azaz átlag évi 350 vendéget hosztol. Büszkén mondogatta párszor, hogy csak azért mondott nekem igent, mert én is 200 vendéget fogadtam. Nem kérdeztem meg, hogy a másik évi 349-nek ugyan mi alapján mond…..
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
Kidobónak lenni sehol sem hálás munka, a helyzetet ráadásul alighanem tovább bonyolítja, ha az ember ezt a nem hálás munkát külföldiként végzi – például Svájcban. Ilyenkor egy-egy ittas vendéggel akadhatnak kellemetlen pillanatok – derül ki Ütvefúró történetéből...
Fogalmatok sincs, hogy melyik hajstílust válasszátok? Ha bementek a fodrászhoz mindig kipróbálnátok valami újat, de aztán az mégsem áll jól? Íme néhány tipp, hogy tutira a legjobbat hozd ki magadból és a hajkoronádból:..
2005-ben nyitott meg Solymáron a Zazzi Cukrászda, később Óbudára költözött, a tulajdonosok a végleges bezárás mellett döntöttek. Varga Margit és dr. Erdős Melinda mesél a miértekről, a kedvencekről, a legszebb pillanatokról és a további tervekről...
Lopott iratokból hamisított a Bors. Két millióan adják áldásukat a hatalmi gépezet bármilyen becstelenségére. Ellopták Hadházy Ákos, a korábban Fidesz-tag, ám a párttól megcsömörlött, ma LMP-politikus pilótatáskáját. Egy hónappal később a Bors nevű bulvárlap szemlézte a tartalmát. Ahogyan a…..
Ceruza Peter 2018.03.08 13:47:29
@megamovieboy: Èrdekes a fidess pártiaknak minden más párt aljas stb. De nézzetek már csak egyszer tükörbe. Micsoda korrupt,rabló bagázs a fidess! Mikor veszitek észre, majd ha nem ömlkik a pénz hozzátok?
Hát a hazai helyzet egyre fokozódik. Tegnap még azzal a tudattal feküdtem le aludni, hogy láttam végre egy jó felkavaró magyar filmet, mielőtt nagy elődje a Tanú sorsása jut. Hogy a Kojot az volt ami a fejemben járt, amikor a magyarírók posztjaim előbeszédét írtam. Amiről annyi érdekeset olvastam.…..
Az ember kívülről nézve valahogyan úgy képzeli, hogy egy svájci luxusszállodánál összeszedettebb, rendesebb (hadd ne mondjam: unalmasabb) hely a világon nincs. Közben pedig (mint Ütvefúró újabb posztjából kiderül) tele van Rejtő tollára méltó alakokkal. A mai íráshoz a szerző hosszú hónapokig…..
Ceruza Peter 2017.12.01 19:45:43
@Kicknick: Ha neked ez jött le akkor súlyos értelmezési problémád van. Akkor nem finoman írom...rakás értelmetlen szó halmaz unalmas szöveg és történetek. BÜNTETÈS VOLT OLVASNI. Èrted már semmi pozitivum még ha munka idöben is olvasná bárki egyenesen büntetés.
Észak-Korea vitathatatlanul egy végtelenül szegény ország, amit egy alkalamatlan diktátor tart a hatalmában. A bizarr állami berendezkedés, és a vezetőség külpolitikája miatt, viszont a világsajtó, és olvasóközönség állandó érdeklődésének középpontjában van. A körülményes beutazás, és az országból…..
A népi kisbútorok soha ennyire nem voltak kelendők és drágák, mint napjainkban. Új színnel átfestve hihetetlenül szép székeket kaphatunk...
Denis Villeneuve hatalmas fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, elvállalja a Szárnyas Fejvadász második részének dirigálását. Az eredeti mű rajongói a folytatás hallatán egy emberként hördültek fel, amiért egyik kedvenc filmjük is áldozatául esik a hollywoodi nosztalgiázásnak. Én ugyan…..
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
Ceruza Peter 2017.09.15 19:56:46
@blog pszichiáter: A cikk irójának kellett volna a katonaság. Minden anya kedvence megtanult kiálni önmagáért. Ha meg nem akkor bedarálták, de az is hasznára vált sok semmire vallónak.
Ceruza Peter 2017.09.15 20:01:27
@blog pszichiáter: "a katonaságot elkerülők kisebbségi komplexusáról" az jut eszembe, hogy az emberek nem azért akarták elkerülni hanem mert értelmetlennnek találták. Mert aki volt az tudja az utolsó idöszakban már semmit nem csináltak az öregek. Annak ellenére én sok embernek fontosnak tartottam, hogy legyen katona.
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
Kotroczó Róbert a tegnap és ma zajló Média Hungary nevű összmédiás dzsemborin rúgta a Holdig a szaros bilit, amikor egy panelbeszélgetésen, amit egyébként Kamasz Melinda, a Figyelő főszerkesztő-helyettese vezetett, úgy elküldte a picsába az Origo-888.hu-Ripost tengelyt, hogy Mészáros Lőrinc…..
A Fehérvári út lakói a napokban megint légkalapács zajára ébredhettek. Néhány hete írtunk már arról, hogy a elcseszett jól átgondolt tervezés miatt a tavaly nyári felújításnál kifelejtett munkákat februárban kellet lóhalálban pótolni. Már akkor jeleztük, hogy lesznek még itt forgalomkorlátozások a…..
Miután a minap arról írtunk, milyen trükkökkel vesznek rá minket a vásárlásra a szupermarketek, most kicsit maradva még ennél a témakörnél azt nézzük meg, hogyan alakítják úgy (szinte észrevétlenül) az éttermek, hogy lehetőleg minél hamarabb végezzünk az étkezéssel...
A magyar politika olyan, hogy kábé félévente felbukkan valami megváltónak kikiáltott szervezet, romlatlan civil vezető. Az életciklusuk is nagyon hasonló: az ellenzéki médiában gyorsan felfutnak, a nagyérdemű már-már bennük látja az új messiást, Orbán lekardozóját, majd pár hónap múlva…..
Van itt pénz! Mindenre futja, amiről Orbán úgy gondolja, hogy kell neki, vagy valamilyen érdeke úgy kívánja. Nem találta el! - nem a farkasordító hidegben megfagyás-közeli állapotba kerülőkről, még csak nem is az emberhez méltatlan körülmények között didergőkről akar jobban gondoskodni,  nem azt…..