Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gregor Elmarsson

10 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
Gregor Elmarsson 2010.09.19 21:49:06
@F173: szerintem meg ne lehessen kerékpárral se járni, mert marhára környezetszennyező az alumínium előállítása, nem is beszélve arról a marha sok műanyagról (abroncsok stb.). Ha már itt tartunk, mindenki kapja be, aki nem bőrtalpú cipőt hord, vagy műszálas ruhát visel. Emellett adóztassuk meg azokat, akik húst esznek / nem esznek húst, sok szénhidrátot esznek / nem esznek sok szénhidrátot, tejterméket fogyasztanak / nem fogyasztanak tejterméket, végső soron pedig adóztassunk meg mindenkit, aki nem úgy él, mint mi. Ja, a marhahús-evőket meg mindenkinél sokkal durvábban adóztassuk meg, mert amennyi metánnal telefingják a tehenek a légkört, abból teljesen új evolúciós folyamatokat lehetne elindítani egy újraindított bolygón. Szóval lehet válogatni, holnap melyik szomszéddal kezdjed a kábelfektetést...
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..
Gregor Elmarsson 2010.03.31 21:05:22
@derabitz: lehet, hogy kicsit be vagyok lassulva így estefelé, de a levélben arról van szó, hogy a készletek (jogtalanul) és a kft. (jogosan) is befektetői/hitelezői tulajdonban vannak. Ergo ha veszek egy palack Gál-bort, azzal a befektetőt/hitelezőt gazdagítom, akitől - ha igaz, amit a levélben leírnak - szegények sohanapján fogják visszaszerezni az egyszervolt kft-jüket...
Gregor Elmarsson 2010.03.31 22:29:56
@maholnap: nem én írtam a glicerines kommentet...
Gregor Elmarsson 2010.03.31 22:32:52
@gálzsombor: Köszi a tisztázást! Maradnak a Gál-borok a kosárban! :D
 Hovatovább nem múlik el nap, hogy valamelyik média ne adna hírt a katolikus papok elleni pedofília-vádakról. Ha ez így megy tovább, az egyházfőknek hetente nyilatkozatot kell kiadniuk, „szégyenérzetükről és lelkiismeret-furdalásukról”, mintha csupán ennyiből…..
Gregor Elmarsson 2010.03.31 17:42:35
@doktor.dikhed: Szerintem meg kapjanak állami támogatást. Ha jól számolom, így most 1:1-re áll a meccs...
Gregor Elmarsson 2010.03.31 17:46:09
@idelle: Mt 16,18
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
(n80qd felvétele, továbbiak a kommentek között)Baglyot nézni majdnem olyan jó, mint kutyát vakarni, fogalmam sincs, hogy miért. Talán a rokonszenvesen dagadt sziluettje, talán a bizarrul körbeforduló feje, talán a felháborodott tekintete, talán a mesébe illő álfülek teszik. Vagy…..
Három hónapos eltiltást kapott munkaadójától a Sportklub-kommentátor Léderer Ákos. A blogunk szerkesztősége által is kedvelt tévés bűne az volt, hogy túlzott lelkesedéssel közvetítette a Nagy Gergő–Gasper Susanj verekedést a Fehérvár–Jesenice mérkőzés…..
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..
Gregor Elmarsson 2010.02.10 05:31:19
@buncow: az MSZP-SZDSZ koalíciókon kívül milyen más kormányzati formációt próbálhattunk ki többször?
Egy valami miatt olvasom rendszeresen Feri blogját, mert időről-időre témát szolgáltat... "Lehet, hogy gyáva miniszterelnökünk lesz?" -teszi fel a kérdést Gyurcsány, legújabb naplóbejegyzésében... Bizony, ezt pont Gyurcsány kérdezi -utalva az esetleges Orbán-Mesterházy…..
 Nehéz ennek így neki kezdeni. Gondoltam pihentetem egy napig hátha valami jobb fog kisülni ebből, de előre is bocs, ez nem jött össze. Nem tudom, hogy az érdektelen és béna jelenetek random egymás mögé dobálása, vagy Federer szervájának erősségével a pofánkba vágott…..
Pearl  Jam, 1996. november 17., Budapest Sportcsarnok Ülőhelyem volt, így egy színházi távcső segítségével vettük szemügyre Eddie tokáját és  Jack Irons öreges dobolását. A Red Hot Chili Peppershöz hasonlóan a Pearl Jam is csak egyszer járt eddig Magyarországon,…..
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
A Két pasi meg egy kicsi főszereplője karácsonykor esett neki a feleségének egy késsel Aspenben, ahová pedig a gazdagok inkább síelni járnak, mint késelni. A feleség hívta a rendőröket, vettek látleletet, aput elvitték bilincsben, minden zajlott, ahogy kell. A kiváltó ok…..
Gregor Elmarsson 2010.02.05 17:13:41
Mobilitás Sóhányók 2010.02.02 18:00:00
Páni félelem fogja el a közületek tulajdonosainak egy részét, amikor megérkezik a havazás. Rettegnek az épületük előtti járdán bekövetkezett baleset utáni kártérítéstől. Csak épp nem a kézenfekvő megoldást, a hómunkást alkalmazzák a rendeletben előírt járdatisztítási…..
Egy korábbi bejegyzésben már igyekeztem összeszedni azokat a választókerületeket, ahol a pártok frontpolitikusai indulnak. Azóta a három gyorsan döntő párt, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik után egy-két helyen már a sokáig alkudozó MDF-SZDSZ páros és a kampányát némileg késve…..
Gregor Elmarsson 2010.02.02 13:21:45
Az Európai Parlament Környezetvédelemi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság eheti ülésein mutatkozott be az Unió soros elnökségét adó Spanyolország. Az persze furcsa lehet, hogy miért akkor mutatkoznak be, amikor lassan a ciklusuk egyhatodán már túl is vagyunk…..
Van Magyarországon egy olyan, jellegzetesen viszonylag jómódú, elveiben liberális, Budapest belső részében dolgozó, élő, magát kulturáltnak tartó embertípus, amely neheztel a Nemzeti Színházra. Neheztel: azaz nem örül neki, hogy ott és akkor és úgy épült föl, ezért dohogva…..
M.gyarellenes vagyok. Ez, kérem szépen, immár megcáfolhatatlan tény (bizonyítékul lásd előző két posztomat), legalábbis egyéb fórumokon ezt vágták a fejemhez az alábbi írások alapján, melyekben bírálni merészeltem néhány, határon innét és túl tevékenykedő, magukat a…..
Lőrincz Áron újabb pompás videót rakott fel a blogjába. Nem húzom az időt, tessék megnézni! Támpontként: a SOTE tornya, ma is a legmagasabb "felhőkarcoló" hazánkban...
Belépek az épületbe, bepöccintem a gépet és katt...közelebb megyek, majd megint katt... oldalazva hátrálok, katt... nagyon közel megyek, katt, aztán rám szól a biztonsági őr: Itt nem lehet fotózni! - de ne rohanjunk ennyire előre. Fotós terepszemén voltam megin':…..
Hamburger és sült krumpli? First down és third strike? Zsákolás és túlütés? Hip-hop és gengszter rap? Félautomaták és háborús hősök? Két óceán és a préri? Woodstock és Jimmy Hendrix? Vietnám és Irak? Bush és Kennedy? New York és Los Angeles? Brad Pitt és Angelina Jolie?…..
Kis híján tragédia történt a svéd másodosztályú bajnokság Örebro–Bofors mérkőzésén. Az örebrói Niklas Lihagen minden előzmény nélkül összeesett a jégen az első harmadban. A játékosnak megállt a szíve, életét Wolmer Edqvist játékvezető mentette meg, aki azonnal…..
Drága Homár-olvasók, örömteli ollócsattogtatással jelentem be, hogy gazdagodott a Homár kínálata: ha minden jól megy, ezentúl rendszeresen küldenek nekünk anyagokat egy friss hazai fogyasztóvédelmi magazin, a Teszt plussz újságírói. A nyár vége óta megjelenő lap mögött a…..