Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laissez faire

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Holnapposzt 2018.04.09 00:33:27
       Kéretik abbahagyni az önkorbácsolást. Igen, ez az ország mától egy kicsit jobban hasonlít majd egy darab szarra, mint eddig. Erről azonban nem ti tehettek. Hanem pont ők.    ..
laissez faire 2018.04.09 10:09:21
@OoOoOo:

Ez csak papíron igaz. Nincs olyan momentumos/kutyás szavazó. aki hajlandó lett volna dékásra szavazni. Azért mindennek van határa, mondom ezt úgy, hogy én is orrbefogva szavaztam lömpöpősre, de ez volt a maximum tőlem.
  (Minden kommentár nélkül álljon itt Justin Welbynek, Canterbury érsekének karácsonyi prédikációja)   We are drawn to stories of freedom and purpose. In Star Wars an abandoned orphan on a desert planet turns into a knight leading the struggle for freedom. Platform 9 and three quarters takes…..
laissez faire 2017.12.26 09:16:32
@incze:

Szomorú, de így igaz. Valamelyik oldalon Erdő az ostya helyett a fidesz-logót mutatja fel:((
Elképesztően gyáva.
   Az index.hu lehozott egy cikket, amelyben azt írják, hogy William Easterly és Steven Penning "nemrég" megjelentettek egy tanulmányt, miszerint Gyurcsány Ferenc kormányzása az elmúlt évtizedek legrosszabb teljesítményei közé tartozott a világban. A tanulmányt hónapokkal ezelőtt közölték, egy…..
laissez faire 2017.12.24 12:29:27
@tamtkr:

A színvonalas ballib elitet már Horn elidegenítette, minden területen. GyF-nek nem maradt senki, de ezt sem mérte fel.
2005-06-ban a maszopnak már rég nem volt holdudvara.
        Az edinburgh-i Brewdog-kocsmában lehet csapolt Make Earth Great Again-t meg nitrogénes csapolású Jet Black Heart Milk Stout-ot inni. A Make Earth Great Again afféle ideológiai sör, mint a Hello, I am Vladimir Putin. Enyhén Trump-ellenes felhangjai vannak, már amennyire egy sörnek lehetnek…..
laissez faire 2017.11.10 12:55:31
@Tzp:

"Szerintem ne vedd komolyabban Puzsért, mint ő saját magát :)"

Rossz tanács, már-már betegesen komolyan veszi a kitalált küldetést.
         A Mandiner nagyívű interjút közölt Alain de Benoist francia filozófussal, a francia Új Jobboldal nevű filozófiai irányzat vezetőjével. A húsz év körüli fiatalember szemlátomást kis híján összepisili magát, hogy egy ilyen jelentős gondolkodóval beszélgethet, ami tulajdonképpen rendben is…..
laissez faire 2017.11.05 12:04:25
@almodhi:

Tudtam, hogy ebbe belebukik valaki, és kényszeresen közszemlére is teszi:)))
      1.     A konzervatív Commentary-ban jelent meg nemrég Sohrab Ahmari cikke (ő az az iráni származású amerikai közíró, aki Jacques Hamel atya meggyilkolása után felvette a katolikus hitet)  The Terrible American Turn Toward Illiberalism Can It Be Reversed? -címmel (a cikket regisztráció után…..
          Az „arra járó lakosok” meg a „többségi társadalom” kétségkívül sokféle vággyal bír, a melegmaratonba való véletlen belefutás viszont – fájdalom – nem tartozik közéjük. (Stumpf András mai magyar konzervatív  gondolkodó)          Tegnap elmentem a Várkerthez, a Pride végére, véletlen…..
       Orbán egyik verőembere, a szomorúan tehetségtelen ámde nagy hatalmú Lánczi András fia,  Lánczi Tamás (csak azért nem nevezem gátlástalan fasiszta pöcsnek, mert nincs semmi sportértéke) nekiment Enyedi Ildikónak, mert az a Haza atyjának rezsimjét nem a megfelelő hangnemben szólította meg.  …..
        Tamás Gáspár Miklós decemberi előadása egy kasseli konferencián. Ez pedig Chantal Mouffe előadása ugyanazon konferenciáról.         Ma délelőtt ezzel a két előadással kezdtem az évet. Most erre volt kedvem.         Magyarországon főleg inkompetens senkik szoktak ezekről a dolgokról…..
       Boris "Mr. Brexit" Johnson London volt polgármestere, a jelenlegi külügyminiszter, David Cameron oxfordi spanja 2016. február 19.-én írt egy cikket arról, hogy miért ellenzi a Brexitet. Az írás sohasem jelent meg, Két nappal később Johnson megírta Brexit-párti cikkét a Telegraph-ba. Az Unió…..
laissez faire 2016.10.18 06:51:22
@incze:

Erre mondják, csak óvatosan a kívánságokkal, mert hátha teljesül:)
       Elolvastam a Nappali Holdat és a Mélypontot. Gyönyörű versei voltak és én most mégis a Nappali Holdat olvastam el. Tudom, hogy sokan fogják idézni, főleg az alábbiakat: "Élnek, miért is ne élnének sokan az országban, akik unják az örök magyar sirámot: Mohácsot, Nagymajtényt, Világost,…..
laissez faire 2016.09.13 17:08:55
@TG69:

Ezt is EP mondta Mo-ról:

Lett volna, de nincs. Ez a magyarok történelme, nincsenek állnak össze valamikké, a volnákat pedig a sírdogáló emlékezet vanná kovácsolja.
      " .....   a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes…..
          G.Fodor Gáborral kezdeni a posztot határozott bátorságra vall a részemről, hiszen, mint tudjuk egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá, amit nyilván meg is fogok kapni, és nyilván el is fogok engedni a fülem mellett (azt még se írhatom egy kultúrblogban, hogy pont…..
laissez faire 2016.07.22 09:39:15
@balmoral:

Nanana! A faék nagyon fontossá tud válni, ha egyszer már elszállt az üveg az ajtódból, ez meg soha.
          Van egy furcsa színdarab, amit Angliában és Magyarországon is láttam, Kövek a zsebben a címe, két színész alakít benne tucatnyi szerepet, Pesten Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter játszott benne, nagyon jól. A darabban van egy jelenet, ahol az egyik szereplő megpróbálja saját műveként…..
       1.  Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát. (Magyarország alaptörvénye X. cikk)      2.   "a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjában Pap Gábor Magyar Örökség díjas művészettörténész részesült „gazdag írói,…..
laissez faire 2016.05.26 09:29:14
@balmoral:

Mert például a hasonló a hasonlóban ismeri fel a zsenit:))
Máshol ezt kezelik, itt meg intézetet kap, meg kitüntetési jogkört.
   "  Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik." (Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a huszonegyedik század elején)      A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és…..
laissez faire 2016.05.05 09:32:01
@incze:

Hüüüüüje:)))))))))
     "Régen a király osztogatta a nemesleveleket és a vagyont, most a kormányzó párt vezetői? Ha ez van, akkor ez nem is rossz. (Skrabski Fruzsina)"        Ha ez van, akkor ez nem is rossz.  Régen Ludovico Sforza támogatta Leonardo da Vinci-t, ma Matolcsy György támogatja Matolcsy Györgyöt. Ha…..
laissez faire 2016.04.25 06:56:20
@jotunder:

Én készséggel elhiszem, hogy Lovász nincs egyszerű helyzetben, de! A hoztam is meg nem is mesét eltáncolni nem aktuális, mert kiderül, hogy fel is van öltözve meg nem is.
Pár cinikus ötletem lenne az ingatlan megszerzését illetően, de nem hiszem, hogy élhetne vele.

Más.
Kolosi itt kicsit bővebb, bár én nem állhatom a mosakodását. Magát a palit se.
www.168ora.hu/itthon/kolosi-tamas-tarki-a-magyar-polgar-polgar-fidesz-rendszervaltas-144283.html

Oszkóval értek egyet.
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1253351371359869&id=119922941369390

Ezzel persze megkerültem a kommentelők által is feszegetett kérdést, kit tekintünk elitnek.? Vannak-e a különböző eliteknek közös metszetei?
        2014-ben Schmidt Mária udvari majdnemtörténész kapott Széchenyi-díjat, 2015-ben pedig az érdekes gondolkodású miniszterelnöki tanácsadó Tellér Gyula.        Március 13.-án éjjel tizenkét óráig várjuk a tippeket. Kizárólag szakmailag sajátos hírű figurákkal lehet indulni a versenyben, ez…..
laissez faire 2016.03.12 11:32:14
laissez faire 2016.03.12 11:50:34
@balmoral:

Készséggel belátom:)) Meghalok a nőtől.
laissez faire 2016.03.13 05:51:12
@HaKohen:

Ha igazán tudománynak tudnám tekinteni a pszichológiát, akkor nem javaslom Bagdyt, elnézve a listáját, de ennyi sarlatán talán egy tudományterületen sincs.

Azt nem tudom, hogy az előző évtizedekben is ennyi marhaságot mondott-e, mint mostanában, azt sem tudom, hogy ezt a megfelelési kényszer - most éppen a reformátusoknak - hozza-e ki belőle, a végeredmény szempontjából mindegy. A hülyeség az hülyeség.
       Duka Zsófia nem költözik el.       Duka Zsófia mandineres vendégszerző, közgazdász-politológus, átlagos magyar fiatal, aki marad. Neki reflektálnia kell, ahogy írja, mert az átlagos magyar fiatalnak, reflektálnia kell arra, hogy itt mindenféle emberek el akarnak menni.      A Linkedinen…..
laissez faire 2016.03.12 07:31:44
@incze:

" alig hagyta még el török gábor politikatudományi keltetőgépét, ami komoly világlátási hendikep. "

Szórakoztatóan vagy gonosz :))
Varánusz Viktor és a kommunisták 2016.03.07 09:14:30
Magyarország - Azerbajdzsán két jó barát, legalábbis Viktorunk szerint. Igaz ennek a "barátságnak" az előnyeit eddig kizárólag az azeriek élvezték, de biztos van valami jó benne nekünk is. Régóta várom, hogy valaki érdemben majd elmagyarázza, pontosan micsoda is, mert a kommunikációs panelek egymás…..
laissez faire 2016.03.08 06:58:04
@dr. jenőke (jenőke):

Megvan még a nyulad?

Ezt olvasva jutott eszembe:

www.urban-eve.hu/2014/04/13/6-indok-hogy-miert-ne-legyen-nyulad-husvetkor-sem/

A végén van egy pozitív link is:)
       1997-ben Tony Blair Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, a blair-i Harmadik Út ideológusát, Anthony Giddens-t, pedig a London School of Economics igazgatójának választották.       A London School Economics-ot a Fabian Society-hez tartozó Webb házaspár és maga George Bernard Shaw alapította…..
  Azokat a szakokat támogatni és preferálni kell, amelyek valamilyen módon értéktermelők. A mai világban a természettudományok és a műszaki tudományok értéktermelők. A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak.…..
laissez faire 2016.02.15 10:00:27
@aritus:

Ugyanúgy/-olyan rossz szocializációs attitűd, mint annak idején Havas Szonjánál az Internacionálé.
      Mondatok:   (IDŐSZERŰ ETIKA,   Iskolakultúra-könyvek 46.  2013,  Boros János)     1. A bevándorlás az egyik alapvető igazolása a modern demokráciáknak és életvitelüknek. Ha a demokratikus elvek működnek és az ország virágzik, akkor sokan szeretnének belépni.      2. Ha egy demokrácia nem…..
laissez faire 2016.01.12 17:36:15
@incze:

:)
laissez faire 2016.01.13 07:49:13
@imádom Vagin prof. legkisebb lányát:

"Az érdekes ..., hogy természettudományi vonalon manapság az eltérő vélemények (bármely ostobaságok is legyenek azok) nem indukálnak azonnali anyázást, de a társadalomtudományok még oly marginális részei is azonnali véres homousion-homoiusion tuszkolódásba torkollnak, ha valaki veszi magának a vakmerőséget, hogy megkérdőjelezze a Szent Dogmát."

Ez annyira nem érdekes. Az egyik területen hosszabb-rövidebb idő alatt bizonyítható, ha valami marhaság, notabene csalás.
A másikon pedig csak dogmák harca zajlik. Különösen kényes terület a pszichológia, (mindenki ért hozzá:)), ami elképesztő erővel vonzza a - magukat jól eladni tudó - kóklereket.

Pillanatnyilag sokan akarnak nagyot kaszálni a gender-elméleten. A vadhajtások előbb-utóbb elsorvadnak, vagy nálunk alapítanak intézetet. Vevő lesz rá.
laissez faire 2016.01.13 11:26:28
@TG69:

Követem az eseményeket. Naná, hogy az egyház ellenzi. Legszívesebben visszahoznák a boszorkányüldözést. Az ördögűzés mellett elférne.
Azért a lételméletesek rendesen szem előtt tartják a lét:))
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..