Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabell

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma tényleg kinyílt a bicska a zsebemben. Nem tudod, miről beszélek?! Szűkebb munkahelyem, a Lángoló Gitárok megjelentetett ma egy cikket a Klipmegosztás rovatban, amelyben szóba került a Dalriada zenekar. A srácok - hogy-hogy nem?! - nem hozsannáztak a videó láttán, mindazonáltal…..
kabell 2012.09.24 12:44:13
@Belagezapista:

Én csupán véleményként írtam, hogy Dalriadának semmi köze a Folkmetálhoz. Ezt nagyjából így is gondolom, annak ellenére, hogy jogos a kritikád felém valamelyest. Szerintem ők a műfaj minimumát nem érik el, de ez megint csak az én véleményem, és ezért is mondom, hogy semmi közük a folkmetálhoz. Meg hát azért is, mert Jégbontó albumukat végighallgatva nem sok eredeti folk elemet hallottam, csak ilyen népies hangszeren, népiesre hajazó, det attól igen messze levő betéteket. Ettől még nem folk metál. Újabb albumokat már nem hallgattam, nem volt hozzá bátorságom.

A lenti klipjük már közelít a stílushoz, de ezzel éppen csak az a baj, hogy inkább ciki, mint jó.

www.youtube.com/watch?v=9F7b4skyUy4

Nagyon erősen akartak valamit csinálni, elővettek hát egy ismert dél-alföldi dallamot, és készítettek belőle valami gyalázatot, úgy hogy semmi nem jön át annak eredetijéből. A folkban nem annyira járatosak kedvéért, ez egy dél-alföldi oláhos nóta, több szöveggel is ismert (az oláhok, az oláhok facipőben járnak ez legismertebb), és jellemző hangszere ennek a tájegységnek a tekerőlant és klarinét páros. Az még hagyján, hogy ebből nem jött át semmi, de erre a népdalra komolyan károgni, és közben ilyen fejet vágni, szerintem ez vérciki, és színvonaltalan.

Egy másik kommentben olvastam, hogy Lángoló Gitárokon nem sok jó írtak eddig a Folk metálról. Ez igaz, az ottani szerkesztők valamiért nem csipázzák ezt stílust, és minden lehetőséget megragadnak, hogy erről nem éppen fényest írjanak. Még a jobbakat is lehúzzák. Ez tény, eztért is kell megragadni minden alkalmat elmondani, van jó folkmetál. Egyesek sörmetálnak hívják. (Koorpiklani, Finntroll, stb) De ezektől a Dalriada nemcsak képletesen szólva súlyos kilóméterekre van.

Üdv: Kabell
Egy kelet-magyarországi nagyvállalatnál vagyok középvezető. Ez év júniusában írásban bejelentettem a munkáltatóm felé, hogy terhes vagyok (akkor voltam 7 hetes) és hogy a szülész-nőgyógyászom táppénzre vételemet javasolja. Következő naptól kezdődően táppénzes…..
kabell 2012.08.09 16:16:07
@_Molly:

Hát te megint miről beszélsz? A védettséget nem a veszélyeztettség adja ebben az esetben, hanem csak a várandósság ténye. A posztíró elsősorban nem azért aggódott, hogy elmegy a baba, vagy elveteti. Nem is erről szólt ez a poszt. Természetesen az egy új helyzetet teremt, de azt most nem elemezte senki, nem kérdezte senki. Ez egy terelés tőled, semmi más, hogy ezt a választ adtad.

Kérlek szépen, magyarázd meg nekem, hogy jön ide a táppénz, és mi a jogi vonatkozása ebben az esetben. Felül pont arról beszélsz, hogyha visszamegy dolgozni, kirúghatják. Ami természetesen szintén nem igaz ebben az esetben. Mivel ha várandós, nem rúghatják ki. Akár táppénzen van, akár nincs.

Egyébként utolsó kérdésedre válaszolva, elég mentésszagúnak érzem, hogy ki állított ilyet, amikor te az alábbi kérdésre igennel válaszoltál.

"Valóban elküldhet csoportosban?"

Erre te válaszoltál igennel, nem én.

Üdv:

Kabell
Toplistánk első felében elkezdtük sorra venni a metál és fantasy legüdvösebb keveredéseit, természetesen tökéletesen szubjektív alapon. Most következik a tíz legjobb második fele, a dobogósok, akik fémből vannak ugyan, de ereikben (elf oder sárkány) vér csörgedez!…..
addict Ne szopj a szállással! 2012.04.19 10:00:00
A napokban már több helyen is írtak a szállás.hu kampányáról, ami jól jelzi, hogy a filmjük nem csak nálam vágta ki a biztosítékot. Mert hogy ezúttal rendesen kivágta, az biztos. De mi is akasztott ki rajtam kívül még oly sok embert az egyik legnagyobb hazai utazási portált…..
Az állam államosítaná a babakötvényeket:  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/10/a_kormany_a_babakotvenyt_is_allamositana/ . Miről is szól röviden a babakötvény történet? Van egy nagyon korrekt kezdeményezés, miszerint minden újszülött gyermek után ad az állam egy fix…..
kabell 2012.04.11 10:09:59
@hafu:

Olvasd el a cikket a portfólion, és ha nem hiszel nekik, számolj magad utána. Jelenleg ez az egyik legkedvezőbb garantált befeketetési forma szerintem. Jobb mint az állampapír, mert az első 5 évben még 10 feletti az éves kamat (összesítve.)És azt követően is veri a betéteket, ha egy átlagos 7 százalékos kamattal számolok. Ezenkívül a pénzed fennmaradó részét (amennyiben van egy nagyobb összeged, és nem havi megtakarításban gondolkodsz), más formában is kamatoztathatod, egy kisebb részt három évig, egy részt két évig, egy részt egy évig, míg sorra nem kerül az aktuális lakáskassza részlet. Ha ezt a kettőt összeadod, akkor már igazán jól fektetted be a pénzedet, és ebből legalább a lakáskassza garantált.

Hacsak le nem nyúlják.

Mutass nekem egy jobb befektetési lehetőséget, ami ekkorát hoz öt éve alatt, és garantált. Akkor oda viszem a pénzem.

Üdv:

kabell
kabell 2012.04.13 09:46:38
@hafu:

Eleinte azt gondoltam, hosszasan győzlek meg, milyen nem öszahasonlítható dolgokról beszélsz, de mivel láttam, hogy ezt már mások megtették, akkor csak címszavakban.

Én 5 évről beszéltem, erre te 10-el jöttél.

Én biztos (garantált) befeketetésről beszéltem, te meg részvényről kezdtél mesélni.

Én a portfólió cikkét említettem, ahol ez ténylegesen levezetésre került, te a Fundemanta oldaláról hoztál egy másik oda nem illő példát.

Én az átlagos 7 százalékos kamatot is sokkalnám 5 évre, te 10-et veszel alapul.

Én ugyan nem írtam, de ezt most tényleg adómentes befektetés a jövőbe, te tényleg nem írtál az adóvonzatról, ami ugye részvény esetében megvan.

Tán politikus vagy? :)

UI: egy dologban igazad van,abban hogy ez egy célhoz kötött megtakarítási forma. Akit ez zavar, hogy utána csak lakásvásárálásra, felújításra tudja költeni, annak tényleg más befektetési formát kell választani, de speciel engem ez most nem érdekel, mivel minden vágyam, hogy 4-5 éven belül kiszabaduljak a panelból.

Üdv:

Kabell
A Heroes of Might and Magic sorozat gyakorlatilag mindenkinek a szíve csücske, aki valaha próbálta az első három rész bármelyikét (én speciel a négyes-ötöst is szerettem a rajongók elsöprő többségével ellentétben). Anno a bejelentéskor kicsit alulkezeltük a hírt, hogy egy…..
A második Metal Masters Clinic fesztiválon már az is nagy hír lett volna, ha a Pantera egykori énekese, Phil Anselmo ismét énekel valamit anyazenekarától. Ezt dobták még meg azzal, hogy az eljátszott két dal erejéig olyan zenészekkel osztotta meg a színpadot, mint Kerry King a…..
B-oldal Fantasy filmek kliséi 2011.08.24 07:03:00
Nem vagyok egy nagy fantasy szakértő, de barátaim mágikus erejének és extra képességeinek köszönhetően összegyűjtöttük a kardozós, kalandozós, barangolós, varázslós fantasy filmkliséket.A LÉNYEK:Emberek, törpék, elfek, entek, orkok, faunok, goblinok, tündék, lidércek,…..
Az ORFK vezetője „a szükségesnek ítélt esetleges további intézkedésekre” megküldte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a Tv2 Napló című műsornak a tetten ért kukoricatolvajokról forgatott, mint utóbb kiderült megrendezett, riportjával kapcsolatos…..
kabell 2011.08.23 11:14:06
Ahogy a kép készítője, Barna összefoglalta: - Jól sikerült a táblanyomtatás, Józsi!- Igen, csak azt nem értem, hogy akkor most ez úth vagy uthca? UI: Igaz-e vagy sem? A kommentekben heves vita támadt a kép hitelességéről. Nos ha hinni lehet a hozzászólásoknak, most már nem…..
kabell 2011.08.23 11:10:39
Még májusban írtunk a budapesti Il Basilico olasz étteremről, összességében negatívat: a salátát, a profiterolt és a fura számlát kifogásoltuk. Mint kiderült, ezzel nem vagyunk egyedül - és ami az egészben a legjobb, az étterem sem hagyta annyiban. A vendégeket gyépéseknek, az…..
"Star Wars elkötelezett rajongójaként kötelességemnek éreztem továbbítani számotokra a most megjelent anyagot egy más tematikájú oldaltól, ahol dolgozom" - írta olvasónk és mennyire jól tette. Egy Star Wars ihletésű motort mutattak be a Alternatívenergia oldalon,…..
comment:com Csubakka a dzsungelben 2011.06.02 10:00:00
Ennél momentán nem tudunk borzasztóbb dolgot mutatni, pedig rajta vagyunk, komolyan. ..
A VV4 gyengén teljesít, Vágó István kitálal, a celebek megkapják, amit megérdemelnek, a Showder Klub tovább menetel, a Heti Hetes "nagyágyúi" pedig készülhetnek végre a nyugdíjra. De mi volt a legjobb a kertévékben 2010-ben? A legrosszabb tévés pillanatok után…..
Magyarország három sávos autópálya állomány meglehetősen gyér, viszont van egy hosszabb szakasz ami legalább az egyik irányba az. A Székesfehérvár-Budapest vonal az, pontosabban csak az Érdig tartó szakasza. Az M0 elérésénél újra két sávra szűkül ami néha nem is baj. Miről…..
A Finntroll tagjai nyilván nem voltak tisztában vele, de amikor 1999-ben kiadták első lemezüket, a Midnattens Widundert, pusztító vírust eresztettek rá a világra: a folk metalt. Nem, nem őrültünk meg, tudjuk, hogy léteztek folk metalt játszó zenekarok a finn erdőlakók előtt is,…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
Az alaplépések:    Modor Tibi, a Modorosblog kíméletlen pennájú írója, nem mellesleg nagyra becsült kollégám – kinek értékéből vajmi keveset von le, hogy férfi –, valamint Nyelvész Józsi és nosferato szinte már női empátiáról tanúságot téve,…..