Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fekete juk (törölt)

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közhiedelemben az van, hogy húst kell enni, mert attól leszünk erősek, meg abban a vitamin, illetve állati eredetű dolgok evése nélkül biztos gyengék és erőtlenek a vegán emberek. Erre cáfol rá a…..
fekete juk (törölt) 2015.08.16 04:12:29
"Az energiát a szénhidrátok adják." - thank you Captain Obvious!

A rendes táplálkozást folytató mimdenevők is esznek szénhidrátokat. A testet meg fehérjék építik fel főleg, azt salátából nem nagyon szedte össze.
Fiatalon normálisan táplálkozott. Aztán vega lett, de evett állati fehérjéket, tejtermékek, tojás gondolom. Majd most pár éve vegán. 43 évesen ennek már sok tétje nincs, bár hasznosnak se mondanám. Ha fiatalon nem eszik rendesen állati fehérjét, akkor lett volna vagy 10 centivel alacsonyabb.

@wmiki: tehát akkor lényegében teljesen oké a mindenevő étrend is, csak szerinted több növényt fogyaszt közvetve.
Legalább te nem azzal a buta etikai érvvel jössz, amivel a többi vegán.
Bár állatkínzónak nevezni azt, aki mondjuk nevel csirkét az udvarban, eteti őket, védi az időjárástól, majd egy nyisszantással elvágja a torkukat, az erős túlzás.
A vadászat az gondolom szerinted rendben van. Elvégre ott nem annyira az ember eteti növényekkel az állatokat, hanem a természet.
A mindennapok egyik leggyakoribb nyersanyaga a bőr. Annyira megszoktuk, hogy mindenhol ott van a ruházati elemektől kezdve a bútorokon át a kiegészítőkig, hogy teljesen elfelejtettük, honnan is származik, és milyen áron…..
fekete juk (törölt) 2015.08.14 12:43:58
@BVsz: "Engem a hitem vitt, mely szerint lehet állatkizsákmányolás nélkül egészségesen élni és sportolni." - ezt a legutóbbi posztban mondja ki itt ezen a blogon Dobos Gábor vegán ironman. A hite, tehát ő ebben hisz. Ez a hite. Nekem meg nem. Ahogy az engem téríteni próbáló mormonokat is nagyon durván elhajtottam egyszer meg a moszlimok hitét se tolerálom, úgy a vegánságot is egy vakhitnek tartom. Én ateista vagyok, tudom, hogy állatok eszik egymást, mióta világ a világ. Ha evolúciós hátrány lenne a húsevés képessége, akkor nem lennének ragadozók, az ember nem tudna húst emészteni.
Te hihetsz abban, hogy erkölcsileg magasabbrendű vagy nálam, csak amint ennek jelét adod (fintorogsz, tiltakozol, petícióhoz aláírást gyűjtesz, erőszakkal lépsz fel a mindenevők ellen) én azt meg fogom torolni. Így vagy úgy. A hited a magánügyed, ahogy iszlám sariát se akarok úgy nem akarok vegán erkölcsöt, hitet se jog szintjére emelve látni. Va abban hiszel, hogy 74 houri fog kényeztetni a másvilágon, az a te bajod, ha abban, hogy egy kagyló vagy homár elfogyasztása erkölcsileg rosszabb, mint egymillió búzanövény legyilkolása, akkor abban hiszel. Én meg megyek és eszek egy tom yum levest garnélákkal és kis kagylókkal. Lesznek benne legyilkolt növények is.
fekete juk (törölt) 2015.08.15 03:07:46
@BVsz: "A jobb kérdés inkább az, hogy miért akarod kiterjeszteni a fájdalomérzet képességét növényekre?"

Nem csak fájdalomérzetről van szó, hanem az élet tiszteletéről. Ti csak az állatot akarjátok védeni, a növények pusztuljanak.
Ez fajizmus. Amúgy meg miért szenvedne egy állat, ha leölik? Egy pillanat az egész, pár perc múlva már megy is a húsa a kolbiba :)

"Volt idő amikor az embereknek joga volt rabszolgákat tartani, a többségnek pedig semmi kifogása nem volt ellene, ettől még nem volt etikus."

Ostobaság! Akkor teljesen etikus volt, ma nem az és a mai moráloddal próbálsz ítélkezni sok száz éve élt emberek felett. Hipokrita!
A rabszolgaság nem azért szűnt meg nyugaton, mert etikátlan volt, hanem mert az ipari forradalom után egyre kevésbé volt hatékony. Az amerikai Dél bérmunkásai nyomorogtak, mert nem fizetett senki rendes bért nekik, hisz volt rabszolga, aki elvégzi az aljamunkát.
Minőségi, gyáripari termelésre viszont alkalmatlan volt. Erre ráépült később egy erkölcsi nézőpont Északon, de alapvetően gazdasági és politikai okokból szűnt meg.
Jártál már Singaporeban? Tudod ott filippínó nőket cselédként tartanak, éhbérért, meg is erőszakolhatják őket, rengetegen egyszerűen feleséget vesznek szegényebb országokból, akiknek státusza a férjtől függ, ez etikus? Igen, hisz nem a te morálod alapján ítéljük meg.
Ha a jövőben a rabszolgatartás gazdaságilag megéri majd valamikor, akkor hidd el újra lesz rabszolgatartás.
Legfeljebb nem úgy fogják hívni. Hanem államtól kikölcsönzött munkaerőnek vagy közmunkásnak. Oh wait!

"De miért akarnád a veganizmust aszerint megítélni hogy ki miben hisz?
A veganizmus csupán annyit jelent, hogy nem használsz / eszel állati eredetű dolgokat, nem támogatod az állatok kizsákmányolását. ennyi."

A veganizmus hiten alapul. Azon a hiten, hogy az állatokat meg kell kímélni minden szenvedéstől, kizsákmányolásnak nevezik az állattenyésztést, nem szabad leölni állatokat... mert... ööö...
A növényeket meg szabad kizsákmányolni, mert ööö...
Mert ebben hisztek!

A muszlimokat is lehetne úgy tekinteni, hogy ők egyszerűen olyan emberek, akik egy istenben hisznek, naponta ötször imádkoznak és nem isznak alkoholt és nem esznek sertéshúst. Aztán elolvasod a Koránt és rájössz, hogy miben hisznek: ölj meg minden másvallásút, csak a Korán az igazság, Allah szava.
A veganizmus is ilyen szektás hit. Elfogadjátok kérdés nélkül, hogy a húsevés erkölcstelen. Csak a ti hitetek, erkölcsötök maradhat, mindeki más erkölcstelen. Elég illiberális gondolkodás ez.
fekete juk (törölt) 2015.08.15 03:17:05
@BVsz: "Szüksége van az embernek állati eredetű ételre az egészséges élethez? NEM!"

De, szüksége van. Persze ma már tízezer kilométerről hozathatsz tofut meg hasonlókat, de akkora ökológiai lábnyomot kreálsz ezzel, ami szerintem ezerszer rosszabb, mintha a kertedben csirkét tartanál, ami tojást ad és néha levágnál egyet. Van sok módja az állattartásnak, levágásnak, válassz egy kíméletesebbet.

Meg szeditek a B12 vitamint ti vegánok. Ennyit arról, hogy mennyire egészséges a mániátok. Egy vitamint, amit minimális napi adagban kellene bevinni, azt se tudjátok fedezni természetes úton. Könyörgöm, ha legalább tojást és tejet fogyasztanátok, akkor egy viszonylag normális vega diéta lenne, de az, hogy a B12-t nem képes az ember állati eredetű élelmiszer nélkül bevinni, az azt jelenti, hogy a veganizmus nem egészséges. A gyógyszeripar tart életben titeket.
Május végén az eredeti programleírás szerint egy egészséges életmódról szóló nonformális egyhetes oktatáson vettünk részt Dél-Olaszországban 10 ország 5-5…..
fekete juk (törölt) 2015.08.15 02:16:39
@Advanced Flight:

Igen, a magyar asztal arról árulkodik, hogy a magyar résztvevőknek se volt semmi szakmai felkészültsége, hozzáértése, odahányták a legigénytelenebb módon a dolgokat. Valószínűleg főzni se nagyon tudhatnak. Egy gulyást vagy töltött káposztát készíhettek volna. Picit jellemzőbb magyar étel, mint a pilóta keksz meg a magyar kártya (amin svájci alakok vannak).
Terrorcselekmény, dezertáló katonák, netán egy amerikai torpedó? A történelem egyik legnagyobb erőkkel vívott páncéloscsatájáról elnevezett Kurszk atom-tengeralattjáró rejtélyes…..
fekete juk (törölt) 2015.08.15 01:44:28
@Nzoltan: a NATO összeomlik? Majd értesíts ha közeleg a szervezet összeomlása.
Azt ugye vágod, hogy a NATO tagság egyre vonzóbb lesz, ha Putyin "előre menekül" Kelet-Európában!? Aki nem akar az orosz medve talpai alatt nyögni, az bizony tag lesz és marad. Baltiak, lengyelek, románok, törökök. Az, hogy a katonailag jelentéktelen magyarok éppen keleti-nyitást játszanak, az egy bagatell dolog.
Az amúgy is elvándorlással és súlyos demográfiai katasztrófával küzdő Oroszországnak embermilliók életébe kerülő konfliktusa lesz a jövőben Kínával a Távol-Keleten. Európa a legkisebb gondja lesz Putyin utódainak.
Még egyetemista voltam, amikor felfigyeltem egy közeli pékségben egy-két érdekesebbnek tűnő tejtermékre. Aztán a Cserpes joghurtok szinte észrevétlenül váltak egy-egy nehéz nap levezető desszertjévé. Felüdülést jelentett a sok mű ízű, színezett joghurt után. Később…..
fekete juk (törölt) 2015.08.14 09:52:23
A gofri a nyár édessége, a palacsinta mellett ez a leggyakoribb édesség a strandok büféiben. Azonban hagyományosan tojással készül a tészta, így a vegánok számára sajnos ez az édesség is felejtős.   Személy szerint nagyon szerettem a gofrit, az egyik kedvenc édességem volt.…..
fekete juk (törölt) 2015.08.14 07:08:44
@Mad Mind: a szétszabdalt eprek a képen annyira durva erőszakról árulkodnak! Ez brrrrutális.
A liszthez leölt milliónyi búza növényről nem is szólva.
Honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból indult az új Pegan diéta étrend őrület.    Nem tudod mi a jobb: Paleo vagy Vegan? Legyél Pegan!   A pegan szó nem más ami paleo diéta és a…..
fekete juk (törölt) 2015.08.09 12:36:04
@mortullus: te is tudod, hogy egy lakto-ovo vagy csak lakto vegetariánus meg egy hardcore vegán közt ég és föld tud lenni a különbség.

Ma persze már nyugodtan lehet mindenkinek olyan tévképzete, mániája, amit csak jónak vél. A nem vegánok majd életben tartják, működtetik a társadalmat helyette. Mert egy vegán nem fog napi 10 órában fizikai munkát végezni. Jóléti hóbort.
fekete juk (törölt) 2015.08.09 12:36:17
@mortullus: ismerek egy-két vegánt, csoffadtak, gyengék pedig két marokra szedik az étrendkiegészítőket.
Ez is egy biznisz, a vegánok ellátása vegán vitaminokkal, fehérjekivonatokkal, ásványi sókkal, vegán kozmetikumok, testápolószerek: fogkrém, szappan, tusfürdő, tisztítószerek, szemfestéktől kezdve izzadásgátlóig minden van és jó drágák.
Mert a vegán nem vesz olyat, amit állatokon kísérleteztek ki vagy állatok részeit felhasználták hozzá. Mézet se esznek, kennek magukra.

Ez már inkább vallásos hit, felesleges is őket megpróbálni meggyőzni.
fekete juk (törölt) 2015.08.14 06:05:08
@mortullus: ha a vegán egy biznisznek ül fel, akkor miért akar mögé áltudományos bullshitet rakni?
Igen, a húsevők (valójában mindenevők) is pénzért veszik a kajájukat. A vegán is. De egyedül a vega, vegán költ hozzá nyakatekert álfilozófiát.
Ha szerinted jók az olyan gyógyszerek, amiket nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt, nem kísérletezték ki a hatásukat állatokon, akkor neked egyedül a homeopátia való. A tudományos alapon álló orvoslásban nem találsz olyat, ami vegánnak megfelel. Se vakcina, se antibiotikum, se egy Aspirin.
Ja, a növényi élelmiszerek termesztése közben sok millió kártevőt nyírnak ki. Tehát lényegében napfényt kellene enned, az tiszta.

Modern kemo gyógyszeripar... Az egész tested "kemo". Kémia, biokémia.
Mindig azok a nagy vegánok, akik nem végeztek vegyész szakot vagy orvosi egyetemet. Illetve orosok közül azok, akik profitmaximalizálás céljából hátat fordítottak a tudományos orvoslásnak és homeopátiával csapolják a buta emberek pénzét.
Legutoljára az a népszavazási kezdeményezés világított rá a kormányzópárt macsóságára, amely lehetővé tenné, hogy a férfiak 40 év szolgálati viszony után…..
Határátkelő Irány Kína! 2015.08.11 06:46:00
Kicsit elfogult vagyok a mai poszt szerzőjével, mert blogja (amely szerencsére újra él), a Veve Szecsuánban szerintem az egyik legjobb és legérdekesebb a műfajban. Veve tehát szeptember elsején visszatér…..
fekete juk (törölt) 2015.08.12 06:52:29
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: te két dolgot nagyon keversz.
A hibás kiejtést és az akcentust.
A hibás kiejtés korrigálható, a hibás kiejtést hibának veszik az anyanyelvi angolt beszélők. Az akcentus csak akkor probléma, ha a megértést akadályozza.
A megértést akadályozza az akcentus egy angol anyanyelvű ausztrál meg texasi közt is.
Erős skót, ír, ausztrál akcentus helyett a semlegesebb amerikait preferálják Ázsiában. A tisztább brit is jó, csak ne legyen nagyon vidéki. De a rassz a lényeg. Van két ukrán-orosz ismerősöm, akik most szintén távol-keleti országokban tanítanak angolt (előtte otthon Ukrajnában és Oroszországban), olyan brutális akcentussal és rossz kiejtéssel, hogy a fülem kettéáll.
A titok: szép magas, szőke lányok. A kínaiak, vietnamiak, koreaiak, japánok ilyeneket keresnek, mert az angoltanárnak fehérbőrűnek, lehetőleg szőkének és ha lehetséges, akkor szép nőnek kell lennie.
Egy afroamerikai például teljesen esélytelen, ahogy egy Angliában felnőtt indiait is nagyon lenéz a kínai, hiába beszéli RP-el angolt.
Egy Amerikában született, amerikai egyetemet végzett kínait se alkalmaznak a legtöbb helyen Kínában, hiszen ő ázsiai. Ki akarna egy ázsiai embertől angolt tanulni?
A fehér embert alkalmazó iskola sikeres, oda szívesen viszik a szülők a gyereket. Mivel az iskolák tandíjat szednek, elemi érdekük, hogy jól mutató angoltanárokat alkalmazzanak.

Egy fehér amerikai általában csak kalandvágyból megy Kínába egyetem után. Az 1000 dollárt alig meghaladó fizetés nem annyira vonzó nekik. Japánban, Dél-Koreában, arab országokban ennek sokszorosát is megkeresik és a körülmények is ezerszer civilizáltabbak. Thaiföldre, Kínába menni a kelet-európaiaknak nagyon megéri anyagilag, a nyugatinak csak egy egyetem utáni kaland illetve csajozós-bulizós gap year. Hosszútávon csak annak a nyugatinak éri meg Kínában élni, aki nem rendelkezik nyugaton hasznosítható diplomával (egyetemről kibukottak, bölcsészek és hasonlók).
A Köztársaság téren a helyzet változatlan. Azaz rossz, érthetetlen, korábban elképzelhetetlen, de nyugodt, békés és a körülményekhez képest tiszta, élhető, kezelhető. Több…..
fekete juk (törölt) 2015.08.11 03:11:35
@tomeck: na pont erre akartam írni valamit, amit itt idéztél

A posztoló szerint minden a nácidasiszta magyar kormány hibája. Az is, ha az illegális bevándorlók (nem menekültek) a közterületeken lófrálnak. Ha meg begyűjtenék és lecsuknák őket, akkor meg az lenne a baj. Van már ingyen tusoló, wc, buszjáratok, ellátás, de még mindig a kormány a hibás.
A szögesdrótokkal körbe kellett volna keríteni egy régi szovjet laktanyát és oda bezárni mindet. Se ki, se be. Aztán elbírálni egy héten belül a menedékkérelmüket és leplombált marhavagobokban deportálni őket.
Az osztrákok, németek, dánok, olaszok, franciák, britek sokkal keményebben fellépnek, leszedik őket a buszról, vonatról.

@tralalala: ez is a patásorbán hibája, nyilván Cameron is Orbán kottájából játszik.
A családi cégek egyik versenyelőnye a szinte magától értetődő összetartás. Ez azonban nem minden esetben van így. Egy testvérpár háborúja nemcsak két világmárka…..
Subba Fesztivál Mocsok: Katz 2015.08.10 15:19:54
  Nyilván barlangrajznak is gyenge ez így már a Sziget alatt, csak SubbaDávidOff a gyűjtők miatt ez a poszt. Ugyanezeknek a tagoknak szolgáltai közlemény, hogy Katznak az utóbbi időben már egyre nagyobb terhet…..
fekete juk (törölt) 2015.08.11 03:54:30
Múlt-kor Tudta-e, hogy...? 2015.08.10 10:11:40
Sir David Stirling a brit különleges egység, az SAS megalapítójáról úgy hírlik, hogy katonai bevetési során 41 embert fojtott meg. Miután 1098 telén elfoglaltak egy szíriai erődöt, az…..
Akinek a fenti szám- és betűkombinációk nem mondanank semmit eláruljuk, hogy ez két külsőre nagyon hasonló, de tudásban és minőségben egymástól távolálló sportkamera. A…..
fekete juk (törölt) 2015.08.11 03:30:28
Kicsit leesett az állunk, amikor rátaláltunk az ingatlanra, a maga 500 négyzetméterével és mondjuk öt szobájával, 834 millió forintos áron. Persze nem csak ez az egyetlen épület szerepel a…..
580 négyzetméteren bizony sok mindennek és sok mindenkinek juthat hely. Pláne ígéretes az ingatlan, ha a Budai-hegyekben, a zöldben, természetvédelmi terület határában található. A hirdetés szerint háromszor 175 négyzetméter áll rendelkezése, akár 2 vagy 3 lakás…..
fekete juk (törölt) 2015.08.11 02:51:25
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: hát te se sokat gondolkozhattál, mielőtt megírtad a kommentedet.
Te biztos jobb házat vettél magadnak ott ahol most élsz, lifttel, kerekesszékkel stb.

Nekem kifejezetten tetszik a ház és nem is annyira drága.
A magyar csak fikázni tud, pláne ha külföldre szakad és kulimunkából él, akkor nagy a szája.
A nyári szünidő bizonyos szempontból a szülők rémálma, hiszen a gyerekek kiszabadulnak az iskolából, a szülők viszont nem szabadulnak el a munkahelyről, így aztán valami megoldást kell találni. Ilyenkor jönnek a nagyszülők és / vagy a táborok. Nincs ez másként Amerikában…..
fekete juk (törölt) 2015.08.11 02:36:23
@Behajtó70: ezek a táborok arról szólnak, hogy a gazdag gyerek más gazdag gyerekekkel tölthesse az idejét, már kisiskolás korban elkezdődik a networking, a szülők építik a kapcsolatokat a gyerekeiknek meg maguknak más gazdag szülők felé. Plusz ezekben a körökben nagyon nem divat a nagyszülőkre hagyni a gyereket a szünidőben. A nagyszülő is "aktív", utazgat, üzletel egy középosztálybeli amerikai családban, meg lehet, hogy az ország másik felében él.
Nincs nagyobb félelme egy ilyen gazdag szülőnek, mint hogy a gyereke egy órát is elveszteget az életéből és nem hasznos dolgokkal tölti az idejét. Esetleg még rossz társaságba is keveredhet. Jaaaj, azt semmiképp. A tábor jogi felelősséget is vállal, a gyerekre vigyáznak, a kislány szűzen megy haza (ez a prűd amerikai társadalomban nagyon fontos), mert a táborok többsége nem koedukált. Ha valami baj történik, akkor lehet perelni a tábort. Ha a nagyszülő vigyázna a gyerekre, akkor erre sincs semmi esély.
Pete Tong b2b Heritage Orchestra  Ezek a komolyzenésített Fatboy Slim, Eric Prydz, Shapeshifters, Robert Miles, ATB slágerok elég komolyan szólnak   ..
fekete juk (törölt) 2015.08.10 11:36:23
Subba Vasárnapina: Csócsa 2015.08.09 21:23:59
..
fekete juk (törölt) 2015.08.10 02:51:18