Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clean Soft

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még csak pár napja él az új egységes európai adatvédelmi törvény, de máris beindult a maszatolás. Az utolsó hetekben már nem lehetett eltitkolni, hogy az egész EU lázong, minden országban kiemelték a kisvállalkozókra nehezedő terheket, az aránytalanságot, hazánkban az is nyilvánosságra került, hogy…..
Pár hónapja tartja izgalomban a hazai vállalkozói szférát a május 25-én életbe lépő új adatvédelmi törvény, pontosabban az eddigi infotv uniós szabályokkal kiegészített, módosított vagy pontosított változata. A pánik egyrész érthetetlen, hiszen lassan két éve kihirdették, másrész meg érthető, hiszen…..
Kezdjük a kályhától: Az ügyviteli rendszerek a vállalkozások működésének adminisztrációs kiszolgálását végzik. A vállalkozások méretétől, forgalmától függően más-más tulajdonságú és összetettségű megoldások kerülnek alkalmazásra. Az ügyviteli rendszerek jellemző komponensei a könyvelés, a számlázás,…..
A HVG 2017/13-as számában – a tizenhármas akár jelképesnek is tekinthető – érdekes írás jelent meg a felhőrendszerek hivatásos, ipari alkalmazásáról, pontosabban annak késlekedéséről. A szerző több valóban nagyon fontos észrevételt vetett papírra, miközben azok igazolására felhozott példáiból…..
A Mézga család Autó tortúra részében hangzik el Paula szájából, a rendőri intézkedés során a klasszikus: „Ne vitatkozz Gáza! Az csak emeli az árfolyamot! Add oda szépen a jogosulást.” A rendező valószínűleg nem gondolt arra, hogy évtizedekkel később mekkora szerepe is lesz a „jogosulásnak”. Itt…..
Blogunkban, a vékonyklienses technikával foglalkozó írásunkban nyitva hagytunk egy roppant kényes kérdést: a mobileszközökkel történő feladatvégzés körét. A mobileszközökkel megcélzott munkafolyamatokról szóló szakcikkek vagy a kár számos fejlesztési irány azonban számtalan félreértést is tartalmaz,…..
Clean Soft 2017.03.28 12:24:20
@wekar: Csak az a baj, hogy a üzleti, vállalati szektort elég neház átállítani Apple vonalra. A felvetettek a mobilterületre előnyösek, az üzleti, desktop környzetere nem.
De van neves cégtől olyan elterjedt megoldás, mely ötvözi a windowsos és az apples területet a desktoptól, a mobilon keresztül a szerverekig, nem is drága, de nálunk szinte nem is ismert.
De ez már az oktatáspolitikánk kérdése.
A dokumentumkezelés mára a számítógépes munka legfőbb alappillérévé vált, nem csak a számviteli, vállalatirányítási területeknél létkérdés a használata, hanem gyakorlatilag minden elterjedt alkalmazási kör alapját jelenti. Nincs anélkül netes keresés, nincs zene- vagy filmkereskedelem, sőt már az…..
A digitalizált munkahelyekre meghatározott EU-s és hazai irányelvek hullámaira elég sokan ülnek fel napjainkban a siker reményében. Furcsa, hogy az olyan szakterületek is, mint a számvitel vagy a vállalatirányítás is bemozdult ebbe az irányba. Azért furcsa, mert a számvitel/ügyvitel, illetve a…..
A felhőmegoldások többértelműségéről már írtunk és a munkaalapú felhőhasználat félreértelmezésről is beszámolunk. Lássuk, melyek is ezek a félreértések. Induljunk abból, hogy a felhő jellemzően két csoport számára jelent pozitív dolgot, az egyik az átlagfelhasználóké - a hatalmas többségé -, akik a…..
A dokumentumkezelő rendszerekkel foglakozó első írásunkban céloztunk arra, hogy a szakterületnek valójában két fő alkalmazási ága van, ennek egyike az ügyvitelben, a vállalatirányításban, a közigazgatásban alkalmazott vonal. Ezt az egyszerűség kedvéért nevezzük aktív jellegű dokumentumkezelési…..
Alapozó célú írásainkat folytatva, eljutunk egy roppant kényes, sokszor kínos kérdéshez, a jelszavakhoz. Jelszavakat ma már mindenki használ, függetlenül a számítástechnikától. Napjainkban már nincs is élet jelszavak nélkül, ami egykor csak egy igazolvány volt, mára elektronikus azonosítók tucatjait…..
  A modernkori számítástechnika több évtizedes történelmének van egy rendre előbukkanó problémája. Az ismétlődés. Ha a szakterületnek nem csak egy aktuális időszeletét vizsgáljuk, az tapasztalhatjuk, hogy számtalan eszköz, módszer vagy elv időről időre előkerül és egy új elnevezéssel belekezd újabb…..
Most, hogy az Európai Unió és vele szinkronban a magyar kormány is kiemelt projektként jelölte meg a digitalizációt, soha nem aktuálisabb a dokumentumkezelés, mint téma. Na jó, a digitalizálást mindenki úgy értelmezi, ahogy neki tetszik, vannak, akik a gyártást digitalizálnák(?), ők a robotizálásra…..
Valami nagyon csúnyán félrement a Vajna-féle TV2-nél: a Tényekben Gönczi Gábor úgy konferálta fel a brazil Chapecoense gépének tragédiáját, hogy közben nem a csapatról, hanem a brazil futballválogatottról beszélt. Ugyanígy szerepel a hír a Tények.hu oldalán is: "A gépen 81-en utaztak, köztük a…..
Az alapok Az információtechnika történelmében folyamatosan követik egymást az érdekes hullámzások, az ismétlődések. Számtalan technológia, hardver, szoftver vagy akár szolgáltatás létezett már korábban is, csak akkor még nem tartotta fontosnak a szakma a hangsúlyozásukat, vagy egyszerűen csak az…..