Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TudásMinta

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több alkalommal érintettük már az egyéb szakmai képzések területét; írtunk és beszéltünk arról, hogy egy megfelelően elkészített szakmai programkövetelmény (Szpk) jó alapja lehet a képzési programnak, majd ezáltal a teljes képzésnek. Elkötelezettek vagyunk az iránt – erről a kifejezésről biztosan…..
Aki képzéssel, oktatással foglalkozik tudja, hogy ahány résztvevő, ahány képzési csoport, annyi új tapasztalat és átgondolásra váró tapasztalat, annyi új fejlesztési ötlet, de a cél mindig egy: a jobb eredményről a még jobb felé haladni. A jobb eredmény felé haladás útját olykor nehéz meghatározni,…..
Nem, nem az öregedés az új témánk, hiszen nem brit tudósok legújabb kutatási eredményeiről van szó, hanem a december 30-án megjelent 42/2015. NGM rendeletről. Pontosabban annak egyik pontjáról. A nemzetgazdasági miniszter egyes felnőttképzési tárgyú rendeleteket módosított még az óévben, amelyeknek…..
A TudásMinta csapata azon gondolkodott, hogy mivel köszönhetné meg partnereinek, követőinek az egész éves bizalmat és együttműködést. Olyan ajándékot szerettünk volna virtuálisan átadni Önöknek, amely nemcsak aktuális, de hasznos is. Azért pedig, hogy szép is legyen,…..
„Ej ráérünk arra még” hangzott el többször is a jól ismert idézet, amikor a felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző intézmények ellenőrzése került témaként terítékre. Egy igen sarkalatos pontja volt ezeknek a beszélgetéseknek a Minőségirányítási Rendszer (MIR)…..
Többször tapasztaltuk már, hogy a felnőttképzési szakértők különbözőképpen látják a világot. Ezzel nincs semmi baj, különbözőek vagyunk. 2 éve működünk (igen, ma van a születésnapunk!), és ezalatt mi hárman is számtalanszor láttuk máshogy nem csak a világot, de annak…..
Miért fontos? A szakmaszerkezeti döntés, az adott tanévre (lentebb a 2016/2017-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntés linkjét találja meg) vonatkozóan, az iskolarendszerben oktatható hiányszakmákat határozza meg, beletekintve arra kapunk választ, hogy az egyes megyék és…..
A nive.hu-n megjelent a Felnőttképzési Szakértői Bizottság levele a képzési programokat minősítő programszakértők részére. "Az elmúlt időszakban egyre többször tapasztaljuk azt a nemkívánatos tendenciát, hogy az engedélyezési eljárások során benyújtott, szakértők által…..
A TudásMinta blogot indít!  Miért? Mert még naprakészebben szeretnénk tájékoztatni a felnőtt érdeklődőket képzésekről, tanulásról, fejlődési lehetőségekről. A TudásMinta 2013-ban alapult meg Szegeden Ipacs Virág Réka, Rendek Tímea és Forrai Szilvia, okleveles…..